Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazla kilolar vs

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Simdi soyle bir problem var, 4-5 ayda tum dis gorunusum degisti neredeyse.

Boyum 1.76, kilom 75 idi zaten boysuz ama poslu bir adam oldugumdan kilo fazlam yoktu gayet das gibiydim.
Lakin, 4-5 ayda mezuniyet stresi, sagliksiz sacma sapan beslenme ve yasam derken 92 kiloya ciktim, az once farkettim ben 86 falan saniyorum hala.

Allak bullak oldum. Vucut alisik degil boyle bir yuke zaten asiri yoruluyorum yururken vs, asiri terliyorum, dana gibi bi varlik oldum vucutta sekil diye birsey kalmadi. Ve su an enrage halinde karar verdim yarin sabah ilk is diyetisyene gidiyorum ve 75 kiloya inene kadar canimin cektigi tek biseyi bile yemiycem. Yemekten keyif alan bi insanim kilolanmamin sebeplerinden biri o, digeri icki ve karaciger fonksiyonlarinin bozulmasi, sonuncusu da abur cubur stres hareketsizlik uclusu.

Kilo vermis insanlardan tavsiye bekliyorum cidden depresyon esigindeyim su an kafayi yicem. Napicam lan ben? Diyetisyen takip edemicek ki beni yani bi plan cikaricak tamam ama sali gunu Amerika'ya gidiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Gitmeden obez olmuşsun geçmiş olsun da
92 KİLO NE ABİ NAAPTIN?
ben az kilo versem 92 olcam aramızda 20cm boy var lan asdfas

ilk olarak az yemek ye, alkolü (özellikle birayı) bırak.
sigarayı azaltıp koşu yapmaya ve yüzmeye başla. bir de düz koşu sıkıcı geliyorsa futbol gibi bir eğlenceli aktivite ile spor yaparsan düzenli en kolayı.
Sosyal ağlarda paylaş

kilo almak vermekten daha zor. o yuzden verebilirsin. anck nefes darlıgı gibi yada nefes nefese kalma gibi bi sıkıntın varsa şu an spor yapma. kalbine yüklenmiş olucaksın ki buda sağlıksız bi olay. şimdilik günde 30 dakika yürü. aynı zamanda diyetini devam ettir. günde 6 öğün yemeye bak. sık sık ama azar azar. diyetisyeninle de konus mail atarak devam ettirsin diyetini. öğlen ve akşam protein al kasların erimemesi için .
Sosyal ağlarda paylaş

Selam penth. ben de bu yaz acayip göbekliydim. Kız arkdaşaım memlekete gidince, spora gittim. Tesadüfen orda antrenör arkadaşımla karşılaştım.

Göbeğimi ve çevresindeki simidi eritmek istediğimi söyledim.
Sadece koşu,kürek ve bel bölgesi egzersizleri yaparak inanmican ama 1 ayda 3-4 cm göbek inceldi.
Ama haftada min 4 gün gittim.

Eliptik bisiklet hedesi normal bisiklet koşu bandı , kürek çekme, yarım mekik ters mekik bilimum karın aletleri.
4 kilo verdim işte 20 günde falan. Kaldı ki günde antremanım 1saati asla geçmedi. Zamanın varsa eğer git. 1 haftadan sonra alışkanlık olur gidersin.

Ekmek yemedim. öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:
koşu ile vereceğiniz kalori hızlı yürüyüşün yanında çok az. kilo vermek için önerilen cardio nun içerisinde koşu yok ne yazık ki. koşu ile nefes açılabilir ancak hızlı yürüme ile çok daha iyi kalori verilir

ztn koşu bandında son seviye koşabilcek adamın kilo vermeye ihtiyacı yoktur :).tabiki hafif tempoda koşmak lzm
Sosyal ağlarda paylaş

bu koşuyla ilgili olarka şunu da eklemek lazım. koşu sırasında koşu bandında yaylanarak koşuyoruz. bandın esneme payı da var işin içinde. o yüzden dışarıda (park-bahçe) yapılan yürüyüşler çok daha iyi olacaktır. kilosu fazla olan insanların fazla fitness yapmaları sonucunda dizlerinde sıvı erimeleri de meydana gelebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

diyetisyensiz falan da halledilir de, gideceksen de illa ki sevdiğin şeyleri yemeden yapacağın bir diyet olmayabilir.

yanına cardio da koyarsan şahane olur.

Volfied said:
nutella yerim said:
spor olmadan her turlu kilo verme saglıksız kilo vermedir,bi spor salonuna yazıl 2 haftada eski haline donersin bogazdan kısmadan,yoksa ot ye salata ye cekilmez o muabbetler

2 haftada 92 den 75 e dusuren formulu ver bana zengin olcam

ahah sahiden

ben bir aydır haftada 6 gün, günde 3 saat cardio ve spor yapıyorum ve diyeceğim şudur ki, külliyen yalan. hele ki o bold olan kısım iyice. ayda 6-7 kilodan fazlasına sakıncalı diyecektir zaten profesyönel birine sorarsan.
Sosyal ağlarda paylaş

nutella yerim said:
spor olmadan her turlu kilo verme saglıksız kilo vermedir,bi spor salonuna yazıl 2 haftada eski haline donersin bogazdan kısmadan,yoksa ot ye salata ye cekilmez o muabbetler

2 haftada 92 den 70 küsürlere düşücek de sağlıklı mı olcak ? bol keseden sallamayın :P öyle bişey zaten imkansız da hadi başardı diyelim kesinlikle sağlıklı olmaz. yapacağın üç şey var;
-spor(cardio ağırlıklı mümkün olduğunca ağırlık çalışmamaya bak hatta hiç çalışma paso cardio kas)
-yediklerine dikkat etmek(günlük calori ihtiyacını geçmemek), -alkolü bırakmak(sosyal içici kıvamına gelsen olur).

bunları uygularsan kilo verirsin rahat rahat. biraz istikrar işi ama bunlar beynine kazıcaksın başka türlü altından kalkılcak şeyler değil.

ohyeah said:
koşu ile vereceğiniz kalori hızlı yürüyüşün yanında çok az. kilo vermek için önerilen cardio nun içerisinde koşu yok ne yazık ki. koşu ile nefes açılabilir ancak hızlı yürüme ile çok daha iyi kalori verilir

mesela bu da yanlış bir bilgi koşu ile yürüyüş arasında dağlar kadar fark var ama olay o değil zaten yaşa göre baz alınan nabız atışında 30 dakka üstü performans sergilediğin vakit maksimum yağ yakımı elde etmiş olursun. mesela 21 yaş için 140-170 arası yağ yakımı maksimumdur. bir de dakika unsuru var benim bildiğim kadarıyla vücut 30 dakikadan sonra yağ yakımına başlar 30 dakikaya kadar yapılan performanslarda önce karbonhidratlar vs ler yakılıyor.(bu demek değil 30 dakikaya kadar hiç yağ yakmıyorsun elbette yakıyorsun ama oranı az) tabi sen 140-170 nabız arası yürüyebiliyorsan ki bu koşu bandında hemen hemen 9.0 ile 10.0 arası bir hıza denk gelir ya senin kalbinde sorun vardır ya da boyun 2.20 falan :P df.

amma editledim lan.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere şöyle düşün: Film artistleri oynadıkları rolün gerektirdiği fiziksel görünüm için gerektiğinde 20-25 kg. alıyor ya da verebiliyorlar, yani istendiğinde ve azimli olunduğunda olmayacak şey değil 10-15 kilo vermek.

Bunun için çok fazla özveride bulunmak, yaşamı işkence haline getirmek gerekmiyor. Tam tersine, spor ve sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirdiğinde, kendini ve yaşamı daha çok sevebiliyorsun, bir süre sonra spor yapmadan yaşayamaz hale geliyor, sağlıksız beslendiğinde suçluluk hissediyorsun.

Yapılacaklar:

1. Spor

Önerim, açık havada hızlı, tempolu yürüyüş -en az 45. dak- veya yüzme, veya bisiklet, ya da sıraya konularak hepsi yapılabilir. Spor yaparken kendini aşırı yormaman ve zorlamaman çok önemli. Spor yaşamının bir parçası olmaya başladıkça süresini arttırmak isteyeceksin.

2. Sağlıklı, dengeli beslenme:

- Az yemek koşuluyla günde 5-6 öğün
- Şeker, yağ (kızartma v.s) ve karbonhidratı, en aza indirerek, diğerlerini de abartmadan yiyerek, kendini hiçbir yiyecekten yoksun bırakmamak
- Karbonhidratı protein ile birlikte tüketmemeye çalışmak
- Nedenini bilmiyorum ama havuç ve patates yemeyin diyorlar
- Akşam 6-7 den sonra 1 adet meyva ya da az çorba ya da 1 dilim peynir gibi hafif şeyler dışında birşey yememek
- Bol bol su içmek
- İçkiyi olabildiğince azaltmak ( örn. 2-3 günde 1 bilemedin 2 kadeh, sosyal bir ortamda en fazla 2-3 kadeh gibi)
- Özellikle eğer spor yapacaksan karbonhidratı asla tamamen kesmeyeceksin
Sosyal ağlarda paylaş

bundan bir kaç ay öncesine kadar 100 kg tartıldığım olmuştu. şu sıralar 86 kiloyum ( ehü boy 192 falan )

o zamanlar rahat 3 kişilik yemek yiyordum, ve hala doymuyordum.

son bir kaç aydır iştah azaldı artık 1 - 1,5 kişilik anca yiyebiliyorum.

eskiden çok tembel bir adamdım. bilgisayar başından kalkıp işemeye gideceken bile minimum hareket için biraz daha tutayım giderim elbet diyordum. ama şu sıralar her sabah 1 saat koşuyorum üzerinede gün içinde gidiceğim yerlere dolmuş yerine mümkün olduğu kadar yürümeyi tercih ediyorum.

ha bir de şekeri neredeyse hiç tüketmiyorum, alkolü minimuma indirdim, dumanlı içicekleride pek içmiyorum . mutluyum, gerçi hala göbek bölgemde yağ var, eskisi gibi dana görüntüsü vermiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika'ya gideceksen şimdi hiç onları takma kafana, sağlıklı bir vucut = spor + dengeli beslenme + duzenli uykudur. Oraya gidince bir spor salonu, havuz vs cardio egzersizleri yapabileceğin bir yere başla, orda sana iyi bir egzersiz program verirler diyet programına gerek yok bence genelde uymak zor oluyor o tur şeylere. Genel olarak dikkat edeceğin;

-Yağı en aza indir
-Karbonhidrat alman gerekecek onu kısma
-Akşamları meyva ye bol bol başka birşey yeme
-Yatma kalkma yemek yeme saatlerini duzenli tutmaya çalış
-Kola, bira, fanta vb asitli içecekleri hayatından çıkar
-Bol bol maden suyu iç. Yemekten sonra mutlaka 1 tane iç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...