Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı Yoktur Diyen Bilim Adamının Yazdığı Bir Yazı.

shuTdoWnX

Öne çıkan mesajlar

Sam said:
o heisenberg'in kedisi olayı..

bu "peki tanrı'yı kim yarattı" geyiğini ciddi ciddi söyleyen var mı acaba halen heh, sorguluyorsun madem kavramı önce öğren nedir diye bari. sanki olympos'ta oturan zeus diye bir karakter. makul sorular var da direkt çuvallama bunun gibi bazıları.

Schrödinger'in Kedisi ?

heisenberg'in de alakası var gerçi o teori ile, belirsizlik ile, ama kedi olayı ayrı afaik.
Sosyal ağlarda paylaş

Lancelion said:

Schrödinger'in Kedisi ?

heisenberg'in de alakası var gerçi o teori ile, belirsizlik ile, ama kedi olayı ayrı afaik.

hah evet, heisenberg nereden karışmış anlamadım ben de. :)

nileppezdel said:
Ya bence evren nasıl var oldu illa biri yaratmış olmalı diyip de Tanrı hep vardı yaratanı yok demek komik. Ama bence yani. Alınmayın lütfen :(

gene benim mesaja dönüp bakmak lazım o halde, kavramı anlamak lazım. bizim bildiğimiz anlamda evrenin bile bir sınırı olduğu düşünülüyor. başka bir evrenin içindeki bir zerrecik olup olmadığı belli değil. öte tarafta da bütün bunların hepsinin ötesinde, nihai bir yaratıcı ki bunu morgan freeman sananların sorabileceği bir soru ancak. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Tanrı yok diyen gençler genelde özenti görünür gözüme
var diyenlere de başka bir gözle bakarım beyni yıkanmış olabilir mesela diye.
Hiçbir şey demeyenleri severim. Bi oku öğren dünyanın hallerini gör geçir şu bu o. Öyle kazan kimliğini ben şuyum diye.

X yaşıma kadar züğüstist, Y yaşıma kadar amgonastik şimdiyse elastik takılıyorum demek çok saçma geliyor bana.

Bir internet forumunda agnostikim mesela ben de. Fikir belirtmem ilgilenmiyormuş gibi yaparım, mutluyum, öneririm =p

saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

led, dediğim gibi tanrı deyince sarı çizmeli mehmet ağa figürü diye düşünmemek lazım. yaratıcı deyince de oyun hamurundan evreni yoğuran bir tip olmasına gerek yok. o enerji dediğin olayın bile ötesinde bir kavram. varlık demem şahsen zira varlığın dahi belli sınırları var. varlığın efendisi filan denir hatta, ben varlığın ve yokluğun efendisi demeyi tercih ederim.

ha bu şekilde bir konseptin de yokluğu zaten hiçbir zaman kanıtlanamayacağından benim kafam rahat bu noktada. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi tanrı yoktur yargısına karşı bilimi kullanarak argümanlar hazırlıyorlar.

aslında bilimin de yok ki sınırı. -henüz-

tanrı her şeyi yarattı diyosak tanrıyı kim yarattı'ya karşı
evren büyük patlama sonucunda olduysa, büyük patlama nasıl oldu? nolmuş da patlamış? kim patlatmış? hangi maddeler etkileşmiş? denilebilir ve bu sayede tanrı her şeyi yarattıysa tanrıyı yaratan ne diyenlerin sırtlarını dayadığı olgu da çöker.

yok yani bunun sonu fazla kasmamak lazım :P

start noktası, her şeyin 0 olduğu bir nokta yok. Buna inanmıyorum mesela ondan çok eminim en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada aklıma geldi yatmadan yazayım bari.
Biliyodur gerçi çoğunuz,

bir olasılık profesörünü tanrının varlığıyla ilgili kendisine bir olasılık denklemi çıkarmış.

Diyor ki,
tanrıya inanırsam öldükten sonra eğer tanrı varsa ona inandığım için cennete gitme ihtimalim yüksek.
eğer yoksa hiç bir şey olmaz.

inanmazsam,
varsa cehenneme gider yanarım
yoksa hiç bir şey olmaz.

Bu durumda inanıyorsam %75 haklıyım %100 güvendeyim, inanmıyorsam %25 haklıyım, %50 güvendeyim diyor.
süper felsefe! =p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...