Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Pen Duick said: Bu maddeler Stephen Hawking'in The God Delusion isimli kitabından alıntıdır. wut ? Richard Dawkins olmasın o ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 oha hakketen stephan hawking abimiz tanrı olaylarına da mı girmiş? aştı tabi adam karadelikleri süpernovaları... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Lancelion said: Pen Duick said: Bu maddeler Stephen Hawking'in The God Delusion isimli kitabından alıntıdır. wut ? Richard Dawkins olmasın o ? doğru, o an odaya biri daldı da düşünmeden yazmışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 ahahdahd stephen hawking Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Hatta stephen king Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 yaa tamam point taken güldük eğlendik. yok orhan pamuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 sesu said: Pen Duick said: Agnostiklere de bir sözüm var, korkaksınız. Tanrıya inananlar, inanmayanlar, farklı mezheplerden olan kişilerin düşüncelerine ve inançlarına saygı duyulması gerektiği gibi agnostiklere de saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Korkaklıktan ziyade çoğu insanda dinlerin çarpıtılmış olmasından kaynaklanan bir agonistisizm eğilimi görüyorum. Bana gayet mantıklı geliyor. Şurada 10 sayfa 15 sayfa bile konuşulsa Tanrı konusunda hiçbir sonuca varılamayacak şu anda. Hadi bizi geçtim bilim adamları veya Richard Dawkins yazsa da hiçbir şey fark etmeyecek. Çünkü insan beyni veya bilimi Tanrı'nın varlığını ya da var olmadığını ispatlayacak kadar gelişmemiştir. Bu yüzden de tartışılması saçmadır. Ayrıca bilginize, Tanrı'ya inanıp da gelecekte varlığının ispatlanacağını düşünen agnostikler de vardır. Bence bu bilinemezcilik bug abuse gibi birşey, sonunçta inanç ile ilgili bir meselede bir yolu seçmektense olabilir de olmayabilir de demek son derece gerçekçi belki ama korkakça. Bir gün varlığı ya da yokluğu ispatlanırsa eğer bir tanesini seçersek yanılabiliriz korkusu gibi. Bana kalırsa arada kalmış, tamamlanmamış bir düşünce tipi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bence yanlış düşünüyorsun bunun korkuyla veya ortada kalmakla bir alakası yok. En basitinden bu konuları tartışmak hiç hoşuna gitmeyen bir insan da agnostik olabilir. Din ile veya Tanrı'yla hiçbir alakası olmayabilir sadece. Zaten inanç dediğin olay insanın kendisine has bir şeydir. Ne bileyim Müslümanlığa inanıp oruç tutmayan bir insan gibi. O yüzden arada kalmak falan olmamalı. Ama senin düşüncelerini değiştirmek bana düşmez tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 şahsen ben tanrıcık olsam, bizim dünyayı sallayıp yeni bi evren yaratırım sıfırdan, oh mis hesap sorcak kimsede yok :P hem egoistte olmam tek işi bana tapmak olan tiplerde yaratmam sonsuz bi elemansam ihtiyacım yokki böle şeylere, evren benim zaten herşey benim ne kascam lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Hiçbir şey kendiliğinden varolamıyorsa, Tanrıyı kim yarattı?! deyip tıkayayım sizi o zaman. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Tanri var ise, Tanri nasil varoldu. Tanri yok ise, evren (ya da evreni yaratan sey) nasil varoldu. Iste bizim beyin dusunce yetenegimizin ve simdiye kadar gelisen mantik cercevemizin bir turlu aciklayamadigi soru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 god delucion kitabinda daha en basinda geciyor tanri yoktur , tanri vardir diyemezsiniz . tanri mutlak yoktur , tanri mutlak vardir diyebilirsiniz . kitapta zaten neden mutlak olarak tanrinin olmadigini anlatiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odinn Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Pen Duick said: Bu maddeler Stephen Hawking'in The God Delusion isimli kitabından alıntıdır. Keşke kaynağı baştan gösterseydin bir bilim adamı demek yerine. Bu maddeleri benzer bir şekilde tanrının varlığını ispatlamaya çalışan maddelere tezat olsun diye yapmıştır aslında, yoksa bu şekilde bir ispata ihtiyacı olduğundan değil. Agnostiklere de bir sözüm var, korkaksınız. epic fail, stephen hawking değil Richard Dawkins lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sechil Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 herif kendi fikirlerini sunmuş hani bana kanıt nerde?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 daha fazla üstelemenin manası yok, zaten gösterdik faili. sori. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Odinn said: Pen Duick said: Bu maddeler Stephen Hawking'in The God Delusion isimli kitabından alıntıdır. Keşke kaynağı baştan gösterseydin bir bilim adamı demek yerine. Bu maddeleri benzer bir şekilde tanrının varlığını ispatlamaya çalışan maddelere tezat olsun diye yapmıştır aslında, yoksa bu şekilde bir ispata ihtiyacı olduğundan değil. Agnostiklere de bir sözüm var, korkaksınız. epic fail, stephen hawking değil Richard Dawkins lol ona buna epic fail deme sevdasi yuzundan adamin zaten yanlis yazdigini soyledigi postu kaciriyorsunuz :D bu kadar takilip kalmayin su epic fail sevdasina arkadasim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 o sırada makale okuodum schrödinger hawking falan içeri patron girdi tam yazarken ben de öyle gitmişim sonradan farkettim. dağılın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 ben bir yaratıcıya inanıyorum.onunda tanrı oldugunu varsayarak tanrının varlıgına inanıyorum.yaratıcının bizi izlediğine yardım ettiğine kesinlikle inanmıyorum. ama insanlarımızın her zaman konusucak yardım isticek doğa üstü bi varlıga ihtiyac duydugunu düşünüyorum.bu yuzden tanrı en iyisini bilir.tanrı bize yardım eder idye onla konusmaya calıstıklarını düşünüyorum.ama sonunda herşey yoluna girdiğinde bunun tanrıyla alakası olmadıgını düşünmemeleri beni üzüyor.herşey dahada kötüde gittiğinde tanrı böyle cezalandırdı gibi şeyler söylenmesi canımı sıkıyor.ama bu bin yıllardır böyle olmus.bu saatten sora bunun değişmesi çok zor. bu dünyada iyiler hak ettiklerini alamıyorken.kötüler ise cirit atarken tanrının bizimle olduguna inanmak zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 biri girdi demistin simdi patron mu oldu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 of güncelle yerine hep alıntıya basıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Red said: bu dünyada iyiler hak ettiklerini alamıyorken.kötüler ise cirit atarken tanrının bizimle olduguna inanmak zor Samanyolunun dizilerinde hiç de öyle olmuyo ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 üstüste başıma my name is earl deki gibi saçma sapan olaylar geldiği zaman yukarı doğru bir yumruk sallıyorum vaşşak mı geçiyorsun diye o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 sg-1 said: Red said: bu dünyada iyiler hak ettiklerini alamıyorken.kötüler ise cirit atarken tanrının bizimle olduguna inanmak zor Samanyolunun dizilerinde hiç de öyle olmuyo ama. evet ekmeği kesince içinden altınlar falan cıkıo :).bi bize gelmedi o altınlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Penthesilea said: Tanri Yanilgisi cok guzel bir kitap olsa da ve yazari deizmin ateizmden onceki bir basamak oldugunu soylese de, deizm ftw diyorum ben heh al benden de o kadar, öbür görüşe geçmek elbette ki mümkündür ama olana kadar hakkını vermeyeceğim. zira ben çok güzel bir mantık buldum henüz çürütemediğim: tanrı varsa ve herşeye kadirse, varlığını kanıtlamanın mümkün olmayacağı, kendisine ancak inanmanın sözkonusu olabileceği bir evren yaratmış olamaz mı? ha, aynı mantıkla agnostik olmak da mümkün ancak ben "bilemiyorum" yerine "evet" cevabını tercih ediyorum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bunu birisi söyledi mi farketmedim ama yine de yazmak istiyorum. "Tanrı yoktur, az votka vardır" :)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar