Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yatarak sigara içmek

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Xenocide said:
MrMarvelous said:
Xenocide said:
6 cevap, 0 içerik

Akıl var mantık var, yatarken de aynı sigaranın aynı dumanını aynı ciğerin çekiyor. Ha yatay konumda çekmişin dumanı ha dikey...

nası daha zararlı olabilir ki?

millet geyik çeviriyo çünkü saçma sapan bi soru sorduğun.

güzel kardeşim önce yazdığımı düzgün oku, sonra ahkam kes.

Xenocide said:
çok daha zararlıymış diye duydum doğrumudurki acaba?

bunu bana söyleyen bir arkadaşım önce hadi len manyakmısın desemde ısrarla çok daha zararlı olduğunu söyledi. ben bunu vücudumun nadide yerlerinden uydurmuyorum bişey duymuşumki söylüyorum dimi? yerli yersiz ayar çalışmaları yapmayın ya.

ayrıca yukarda bi arkadaş, oturarak çiş yapmanın daha zararlı olduğunu söyledi. mesela onada şöyle diyelim: "olurmu öyle şey, ayaktaykende aynı yerden aynı şeyi çıkarıyosun, otururkende. niye farklı olsunki?"

bence senin yazdığın saçma sapan.

Her duyduğunu doğrulamak için elaleme taşırsan ohooo senin işin var kardeş. ilkokul çocukları yapmıyo bunu ,sen arkadaşımdan duydum geldim diye savunuyosun kendini komik.

Onu geçtim işemedeki fizyoloji ile sigaranınki bambaşka bi kere. Benim dediğimi düz mantık ona uyarlarsan saçma olur.

Oturarak işemeden de daha sağlıklı olan ala turka tuvalete sıçarken aldığın pozisyondur. Bu pozisyon insanın doğal sıçma pozisyonudur. İlk insan dönemindeki hali yani. O yüzden idrar yolları en çok bu pozisyonda açıldığı için daha sağlıklıdır oturarak/çömelerek işemek. Ayakta işerken bazı idrar yolları kıvrık kalıyor, kıvrılmış hortumdan çıkan suyla düz hortumdan çıkan su hesabı.
Sosyal ağlarda paylaş

@MrMarvelous

neyi kanıtlamaya çalışıyosun birader benim her duyduğumu gelip paylaşmak gibi bi niyetim yok benimde yaptığım bişey yatarak sigara içmek ama dikkat etmelimiyim etmemelimiyim bunu öğrenmek istiyorum yani uyuz olmak için bukadar çaba göstermene gerek yok.

ayrıca uyuyakalırsın etrafı yakarsın diyen arkadaşlara yinede teşekkürler ama ben o anlamda bi zarardan bahsetmiyorum biyolojik bi zarardan bahsediyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

e söylendi ya işte sigaranın sana vereceği zarardan daha fazla zarar vermez. sigara içiyorsun sonuçta daha zarar verse vermese ne farkedecek o ayrı mesele.
sadece yatarken uyuya kalıp sigarayı düşürüp odayı yakman mümkün. onun dışında yatarak içerken sigara+10 zarar alıyorsun gibi birşey yok.

bunlar söylendi ama sen hala insanları alakasız mesaj yazmakla veya "doktor yok mu doktooor, bilen birisi söylesin" gibi şeylerle itham ediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Bi de prostattan korkup karı gibi oturarak işeme huyu geliştirmeyin boşu boşuna.

Prostat olsanız bile bugün çözümü çok kolay. Greenlight laser tedavisi ise star trek teki gibi cuff vurup buharlaştırıyolar prostatı. 80 yaşında adamlar bile oluyo bu ameliyatı son derece basit ve güvenli.
abicim ne gerek var bunlara onlemenin yolu varken? evdeyken ben de oturarak iserim hem, yaslaninca da sevisebilmek lazim sonucta.

bu arada ozellikle sabahlari kendine gelememisken etrafa iseme tehliken kalmiyor rahat birsey oturarak isemek
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
MrMarvelous said:
Bi de prostattan korkup karı gibi oturarak işeme huyu geliştirmeyin boşu boşuna.

Prostat olsanız bile bugün çözümü çok kolay. Greenlight laser tedavisi ise star trek teki gibi cuff vurup buharlaştırıyolar prostatı. 80 yaşında adamlar bile oluyo bu ameliyatı son derece basit ve güvenli.
abicim ne gerek var bunlara onlemenin yolu varken? evdeyken ben de oturarak iserim hem, yaslaninca da sevisebilmek lazim sonucta.

bu arada ozellikle sabahlari kendine gelememisken etrafa iseme tehliken kalmiyor rahat birsey oturarak isemek

Oturarak işemekte %100 önlem değil ama onu demeye çalışıyorum.

Prostat kanserinde rol oynayan tonla faktör var. En başında genetik geliyor, sonra idrar yolunun sağlığı var, ne kadar mala vurduğunun da büyük etkisi var vs.

Oturarak işiyorum evde prostat olmayacağım diye bişey yok. O kadar oturduğunla kalırsın yarın kesik kesik acılı işemeye başladığında...

o yüzden rahat olun, erkek olmanın tadını çıkarın. Ayakta işeme özgürlüğü küçümsenecek bişey değil =)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
mantıken yürürken/ayaktayken duman daha derine inip alveol yüzeylerine daha çok yapışacağı için daha kötü. ayaktayken ağız ile ciğerlerin bittiği nokta arasında 20-30cmye yakın fark var. yatarken ise ağız ile ciğerler arasındaki yükseklik farkı 5-10cm. yürürken daha az zararlı olmasının sebebi, vücut zaten efor sarfettiği için ciğerine çektiğin duman yatarkenkine göre daha az olacaktır. bi yürürken bi de yatarak balon şişirmeyi dene, farkı anlıcaksın direk. yatarken tüm eforunu dumanı solumaya verirken, yürürken aslında tüm dumanı içine çekemiyorsun ve hatta karambolde daha çok oksijen alıyorsun.
+ yatarak içince yatağa ve yastığına koku siniyor. kıyafetlere de siniyor evet ama sen montunu çıkardın gitti. yatakta içtikten sonra üzerinde saatlerce uyuyup bir de kendine pasif içici zararı veriyorsun.
tavsiye mi? yatağını pencere kenarına koy, pencereyi aç ve öle demlen =)
Sosyal ağlarda paylaş

Quadrophenia said:
zarekd said:
ayakta işemek zararlı diye oturarak işeyin diyor bir kısım çevreler. oturarak işemek daha az zararlıysa yatarak sigara içmek de daha az zararlı olması lazım.

Sigarayı bilmem de oturarak işemek ilerde prostat olma riskinizi ciddi biçimde düşürür.

ben bazen aklıma geldikçe dizlerimi bükerek işiyorum yani ayakta oturma taklidi yapıyormuşum gibi birşey oluyor faydası olurmu doktor ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...