Lind3r0th Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 safak demıs 156 3. kısa doneme baslıyorum lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 kısa dönem kalkıyor, üni mezunlarının hepsi 12 ay normal er olarak yapıyor, haliyle yedek subaylıkta kalkıyor ortadan. bu söylenti doğru mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 yalandır. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2008 yalan değil ama suanlık baslamıcak sanırım 2010 da yavas yavas gecıcekler uzun donemlerde 12 ay olucak sonucta 3 ay gonullu yapıyormussun gıbı gozukuyor onu kaldırcaklar sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 benim bildigim astek lik kalkıcak herkes kısa dönem yapıcak ondan sonraki aşama da profesyonel ordu sabit bir ordumuz olur atıyorum 150k veya 200k kadar askerlik kalkar ama tabi buna daha cok var =) biz askere giderken de bu soylenti cıkmıştı acemilikte 15 kişi idik 5 tanesi uzun donem gitme korkusundan dolayı erken teslim olmuşlar tecilli oldukları halde ama gel gelelim öyle bir şey olmadı her sene cıkar bu soylentiler =) şafak 48 bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 az kalmış iyi=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 nocom said: kısa dönem kalkıyor, üni mezunlarının hepsi 12 ay normal er olarak yapıyor, haliyle yedek subaylıkta kalkıyor ortadan. bu söylenti doğru mu ? Şimdi şöyle olacak, her şey aslında pkk ile yapılan mücadeleden dolayı şehit veren bir anne yada annelerin, bu sorunun 20 küsür yıldır bitmemesi nedeniyle dediği "vatan sağolsun ama oğlumda sağolsun" üzerine başladı. Bu sitem üzerine ve daha az şehit vermemiz amacıyla önce komando tugaylarına artık asteğmen (yedek subay) alınmayacak dendi en son 319. dönemlerden alındı komando tugaylarına asteğmen diye bilyorum. İkinci aşama ise artık komando tugaylarına 2009 itibariyle normal erler alınmayacak dendi. Yani profesyonel olacak. Yedek subaylık ise artık olmayacak dendi, onun yerine bütün Üni. mezunları kısa dönem askerlik yapıp sivile dönecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2008 kısa dönem yapanlar 5 ay 5 gün yapar gelir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 bayram bitsin 33 gün kalıyor istanbulu da yiyoruz ondan sonra sazı alcam elime bakalım neler değişmiş patide hehe =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Unbannable Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 kısa dönem konusu da stajyer ehliyet şeyine dönmüş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2008 DynamicK said: bayram bitsin 33 gün kalıyor istanbulu da yiyoruz ondan sonra sazı alcam elime bakalım neler değişmiş patide hehe =) Gelmeee gelmeeee gelmeee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 DynamicK said: bayram bitsin 33 gün kalıyor istanbulu da yiyoruz ondan sonra sazı alcam elime bakalım neler değişmiş patide hehe =) sen gel ben gidicem. discolardan cıkarmazlar beni artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Dayna burayaaa dayna burayyaaaa heyyy! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 zegnam disko disko partizani güzel bir yer disko bir gir bir daha bir daha dersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 şafak demiş comolokko zuahah bu ne ya butun bırlıklerde aynı espiriler aman tanrım cıldırcam disco partizani yok benmi yapim şafak demiş mony jony kafayı yıcem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 bir devrin sonuna geldik! yayında emeği geçen herkese teşekkürler efendim =) Şaka maka geçti gitti askerlik 323.Kd olarak kardeşimle aynı anda askere gidip abi kardeş tertip olup birlikte bitirip geldik eve =) Eh tabi evde bayram var heh heryer balonlarla doluydu, en sevdigimiz yemekler falan of of =) Askerlik kısaca sıkıntı verici bir iş. Sinir harbi üstüne hapsolmuşluk hissi üstüne bıkkınlık ve isyan.. Bunların yanında çok ilginç insanlarla tanışma fırsatı, pek bi sıkı arkadaşlıklar, olmadık zamanlarda olmadık şekillerde süper eğlenceler.. Ben bundan daha iyi ve daha rahat askerlik yapabilir miydim bilmiyorum açıkcası. Rahat dediğime bakmayın insan askerde rahata alışırsa en ufak sorunlar bile kafayı yormaya baslıyor ve insan üstündeki etkisi 3 aşağı 5 yukarı aynı oluyor. Acemilikte tam bir eziyet, bedeni zorlama olayı borsada tavan yapar.. Bunu her kes yaşamaz gittiğiniz yere göre değişirsiniz. Urla/Menteş te mesela sıkı bir acemilik eğitimi var. Orası hazır kıta birliklerden birisi yani savaş anında ilk müdahele edicek ve her gün tatbikat eğitimler vb olduğu kasıntı bir yer. Zira 28 gün boyunca o kadar yorgun durduk ki yemeklere ŞAP atmadıkları halde o etkiyi zaten yaşadık =) Acemilik bittiği gün ise bi evciyata çıkarsınız akşam sıcak bir duş rahat bir uyku bir anda uyuyan dev uyanır :p Bu konu içinde yazdıydım zaten menteşten ege ordu narlıdere kışlasına giden yolumu.. Orda geçirdiğim bazı günleri de not düşmüştüm.. Sonrası zaten benzer şekillerde devam etti. Spor ve atış denetlemeleri bize denk geldi. Eh komutanların zorlamaları ile spor yaptık. Herkes 7 barfiks çekicek, çek! Herkes 35 şınav çekicek.. Meme uçları yere değmezse şınav geçersiz. O yüzden parmak ucunuzu yalayıp memeyi sıvazlayarak uçları belirginleştiriyorsunuz ve yere daha yakın oluyor :p ( şaka tabi ama eh bizde komutanların saçma lafları ve komutları ile böyle maytap geçiyorduk kendi aramızda) Mezela uzman çavuş size diyecektir ki, "HÖLÖLÖL BENİM YAŞIM 40 BEN 40 TANE ŞINAV ÇEKİYORUM SEN 20 YAŞINDASIN 80 TANE ÇEKMELİSİN!" Hah bu da ayrı bir komedidir. Hayatı boyunca spor yapmamış vücudu alışkın olmayan pek çok insan vardır. Bu kişilerden bir anda 40 tane şınav çekmesni bekler üstüne de zaten 80 çekmelisin de ben sadece 40 istiyorum derler. O mantıkla gidersen 1 yaşındaki bi çocuk da bin tane çekmeli =) Koşuda 2400 ü 12 dk da bitiremezsin ismini not alır çarşını kitler.. Bir tavsiye hepsi kadın muhabbetine bayılır. Hababamdaki tarih hocası sınav yapacakken sınıfın tarihten bir olayı patlatması üstüne sınavı karambole getirip unutturmaları gibi siz de böyle yapmalısınız. -Yanaşık düzen eğitimi yapılacak. 3 lü yürüyüş kolunda toplan!! -Komutanım?! -Evet? -Komutanım biz narlıdereye gidicez ya orda bayan memurlar var mış? -OLM ÇOK BALLISINIZ, onların hepsi dul şimdi, daha geçen sene ben 2 tanesine... tamamdır eğitim iptal sigara ister verirsiniz yakar içerken anlatır :P Ego tatmini yapan insanlar doludur askeriye. Yetkiyi alan dünyanın onun etrafında döndüğünü sanır. Gülmek iyidir bu durumlarda. Cevap vermeyin. EMREDERSİNİZ GOMTANIM! diyin geçin. Zaten en iyisi size adam gibi davranan harbiden hakkını vereceğiniz iyi komutanlara, KOMUTANIM! diyin diğerlerine GOMTANIM diyin. Ben öyle yaptım zevkli oldu :p Kendi kendinizin doktorusunuz. Beceremiyorsanız, bilginiz yok ise tabi ki yardım almanız en iyisi olacaktır. Lakin revire gidersiniz ayağınız burkulmuştur, orda görevli doktor size bakmaz bile al şunu sen sür ayağına geçer der. Birinin omzu çıkmıştır ağrı kesici verip gönderirler :) Asker süper rol yapan insanlarla doludur. Hava değişimi(askerden sayılıor ama siz eve gidip yatıyorsunuz, askerlik uzamadan tatil almak) almak için envai çeşit rol yapan insanlar vardır. Menteşte bir denyo vardı -kolpanın önde gidenidir- 3 hafta sırtından vücudu kırarak eller yerde gezdi. Öyle dolaşıyordu heryerde işte sırtında platin varmış da ters duruyormuş da tekrar ameliyat olmalıymış ta. Kaç kere hastaneye gönderdiler kimse anlam veremedi. Sonra hava değişimi alamayacağı ortaya çıktıydı hala rol yapıyordu. Tiki vardı elemanın beline parmak atınca ıhh a.skim diyordu bizim koğuş onunden geçerken bizim manyak uzun donemler bunu ortaya aldılar herkes parmak atıyor hehe kaçayım dedi yere düştü bi kalktı bel doğruldu bi an. Rolü unuttu yani.. :) Sonra bi baktık düzelmiş haha Heh bu tiplerden ötürü sizin revirle işiniz olunca en baş inanmayabiliyorlar. Neyse ki kısa donem iseniz şansınız daha yüksek tabi.. Askerde küfür yemek yemek gibi bişidir. Herkes küfür eder, sabah akşam hatta uyurken rüyasında konuşanlar bile küfür eder. Rüyasında konuşan 2 kişinin uykuda birbirleri ile düet yaptıklarına bizzat tanık olup en ilginç anlarımdan birini yaşamıştım =) Bazen zaman süper geçer bir bakarsınız az kaldı dersiniz. Bazen hiç geçmez sıyırmak üzere olursunuz.. Ben bir bakıma mesleğimi yaptım askerlikte.. Elektrik mühendisi olarak projeler yaptık, iç tesisat vb pek çok iş bitirdik. Tabi asıl görev çay getir götürdür. Ondan arta kalan zamanlarda trilyonluk iş yapabilirsiniz =) Kullandığınız bilgisayarlar 1900 dan kalmadır ama o pc lerde yaptığınız işlerin maliyetlerinin virgülden sonraki rakamları ile 100 tane pc alırsınız =) Alamazsınız çünkü aldırmazlar :) Askerde herkes yolunu bulmuştur. Komutanlar şehirde çocuğunu saç traşı ettirip vereceği 5-10 liradan kısmak için askeri aracı evlerine çağırtıp koğuşa cocuklarını getirtip koğuşun berberine traş ettirirler :) Çarşıdan gelirken kapıda aranırsınız, ama hafta içi dışarı cıkan araçlarda bir sürü asker gider gelir bu araçlar içeri girerken araçta komutan oldugundan askeri aramazlar. Sadece şöför olsa da aramazlar aslında.. ;) Hepsini geçtim az kassanız ve istekli olsanız jennifer lopezi bile sokarsınız içeri :p zira ziyaretçi kantininin orda olan bir olay vardır bütün askerler duymuştur :) bi asker hafta sonu bi rus ayarlamış. ziyaretine gelmesini söylemiş. ziyaretçi kantininde buluşmuşlar ve önce rus ardından da asker sivil tuvalete girip içeride amaçlarına ulaşmışlar :) sonra da herkes ait olduğu yere =) görüşme bitmiştir! kapıda sıkı arama yaparlar ama pek çok denyo asker içeri cep telefonu, sim kart vb sokmaya çalışırken yakalanır. Gözümün önünde su ana kadar en az 20 tane oldu. Eh yapılan işlem basit. Tutanağını tutuyorlar. İşleme girdiği an 7 gün disko disko partizani.. Disko güzel bir yerdir. İşkenceyi seviyor iseniz girin bi deneyin derim zira hayatta öyle bir şey bir daha yaşamazsınız. En son duyduğumuz bi askeri kelepçe ile demire asmışlar ellerinden bi süre kalmış öyle. kangren olmamıştır inş.. askerliğin altın kuralı ne olursa olsun iyi anlaştığınız bir kaç arkadaşınız olacak. ben bu konuda şanslıydım, güzel bir dayanışma içinde aynı birlikteki bütün kısa dönemlerle gayet iyi anlaşarak 5 ay 5 günü en iyi şekilde geçirdim. daha yazılcak çok şey var da zamanla eklerim =) askerlik sonrası acaip hafiflemiş hissediyor insan =) rejim yapmaya çalışanlar ve bunu fena halde kafaya takanlar! askere gidin ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 kadın muhabbeti olayı efsaneymiş :) hoşgeldin tekrar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 her komutan yemez onu denemeyin sonra kendinizi 2000kişi önünde dayak yerken bulmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 disco olayına gelince bi düst devrem çavuşu dövmüştü 1.ordu komutanlıgında adamı 1 ay hapse attılar bide orda gardiyani dövmüş sonra 1 hafta domuz bagı yapılarak hücrede kalmış adam bi geldi en psikopat komutan diyor olum bi daha dövcenmi bu sefer oldurcem komutan diyor öldürcem adama silah bile vermediler 6 ay ot gibi takıldı içerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 ahaha süpermiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
evilmaddox Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Ben çok ciddi olarak bi soru yöneltmek istiyorum, dalga geçtiğimi falan düşünmeyin. Kütüğün bulunduğu yöreye göre bölük ataması yapılması gibi bi söylenti var ortada, ne kadar doğrudur(ya da doğru mudur)? Yani eğer kütük kaydı doğudaysa batıya, batıdaysa doğuya yollanma gibi bi muhabbet bu bahsettiğim. Biri öyle diyo biri böyle diyo deliricem en son buraya başvurayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 bizim bölükte denizliden bir tane manisadan bir tane izmirden bir tane eleman vardı izmir de yaptım askerliği =) adamın evi karşıyakada biz de az bucuk karşıdan urladan bakıyorduk karşıyakaya hehe =) pek de öyle değil biraz şans hepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 bölüğe rus sokan askeri tebrik ediyorum : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2009 Hehe hoşgeldin , aynı yerde yaptın benle. Muhabbetlerde hep aynı o rus muhabbetini allah bilir acemilikte anlatmışlardır. Kesin uzman çavuşlarda aynıdır =p I. Çavuş eğitimdeki tiplerin değiştiğini sanmıyorum, o asalak fatih üsteğmen miydi neydi başındaki hala odur herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Disco olayı ile Hapis olayı farklı. Bende izmirde yaptım askerliğimi koruma olarak. Bizde disco değişikti. Ege ordu disiplic ceza evi denen açık disco vardı. Akşama kadar taş kırardık. Tabi bununda kurtulma yolu var 2-3 paket marlboro gardiyanlara hoooop çaycısız paspascısın. Bunu sonradan öğrendiğim için 4 gün taş kırdım patlak ellerlele :D Karı muhabbetini yiyecek komutan çok nadirdir. KD lere iyi darvrandıkları pek laf etmedikleri için olabilir yoksa bu tarz bi muhabbete berserk atmayacak komutan görmedim ben. Diğer topicte askerde pipi görürmüyüz diyen arkadaşa evet görürsün dicem. Duş banyo muhabbetine pek gerek yok. Herkes erkek olduğu için duştan havlusuz çıkanıda var. Ben bununla ilgili bir iki anımı anlatayım :D Bir gün bizim çavuşlardan biri tepecikte geneleve gitmiş. Dönerkende hanfendinin tangasını çalmış getirmiş birliğe. Yahu bi tangayı giyip ehöehöeöhehö diye gülebilmek için millet sıraya girermi :D Tanga giyiyon lan bildiğin tanga. Askerde normal boyle şeyler :P Bir gün eğitim bitmiş millet duşta banyoda traşta felan (günde 3 kere traş olan var). Bende dolabımda bişiyle uraşıyorum. Kirli eşya çantasına parfüm sıkıyodum sanırsam. Bizim tertiplerden biri çırılçıplak fırladı tuvaletten koridora elinde muzır neşriyat. O haldeyken tarihe geçecek bir laf etti. "Bunun sayfalarını kim yapıştırdı (küfür) daha yeni aldım bunu ben size daha dergi verenin (küfür)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar