Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

323. Dönemler Kimler =)

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin
12 Ağustos Salı günü teslim oluyorum bende. Bugün açıklandı sonuçlar. Çarşı izni falan alana kadar 1 ay görmeyeceksiniz beni.
Şen olun yani =)

İzmir Menteş Kısa dönem askerlik yapıcam 6 ay. Ocak ayı ortasında -izin kullanmaz isem- tekrar dönüyorum aranıza =)

Kimler var başka 323. dönem gidenler?
Sosyal ağlarda paylaş

Narstil said:
Biliyosun ama bende yazayım bari
323. dönem Piyade ER Ankara / Çankaya

Haha hayırlı teskereler. Şimdiden öğrenmeye bak son güne bırakma :P.

PİYADE MARŞI

Güneş doğar dağlara gölgeler bu renk
Gümüş sularda yanar altın bir çelenk
Hasret dolu bir sıla gönlümüzde cenk
Süngüler parlasın ufkun üstünde

Her yaram bir çiçek gibi
Kanımla sularım bu yeri
Yurduma baharlar yaparım
Göğsüme taktığım gülleri

Şimşekler bombalarla bin ölüm takın
Çelikten tanklarıyla gelse bir akın
Bizden zafer bekleyen ülkeler yakın
Yer ateş gök ateş şanlı PİYADE...
Sosyal ağlarda paylaş

Orduda verilen eğitimi baz alarak zordan kolaya bir sıralama yaparsak aha şöyle olur; Komando, piyade, jandarma. Görüyoruz ki piyade 2. sırada.

Lakin sanmayın ki piyade olarak gittim ve piyade olarak devan ederim ! 1 ay sonra acemiliğinizin bitimi ile çekeceğiniz kura sonucu ankara ve izmir içi dağılacaksınız. Kura sonucu topçuda olabilirsiniz, tankçıda olabilirsiniz, hava savunmacı, lojistikçi, muhabereci,istihkamcı v.s olabilirsiniz. Tankçı olursanız siyah bere takarsınız fiyakalı olur hehe.

Mantık şöyle mesela biz Tugaya gittik acemiliği orda yapdık, dağıtım gereğide Tugaya bağlı birliklere ihtiyaç oranında dağıldık. Tugay çok büyük bir yapılanma olduğu için, içinde tankçı taburu, topçu taburu, hava savunma bölüğü, muhabere bölüğü v.s gibi birlikleri ihtiva ediyor.

Sizde tugay gibi bir yapılanmaya gidiyorsanız acemiliğiniz için, 1 ay sonra herhangi bir sınıfa atanabilirsiniz.

Eğitim olarak ise ordu jimnastiği var 12 hareketten oluşan, tüfekli hareketler var 6 taneydi galiba. Askeri pentatlon var içinde uzun atlama, 100 m koşu, mekik, şnav, 5m halata tırmanma v.s. gibi aktiviteleri barındıran, 3000m koşu var silahlı ve silahsız, ve en güzeli engelli koşu parkuru içinde italyan çukurundan, irlanda masasına, sürünmeden tutunda galiba 14 engelden oluşan ve 5.30 dakikada tamamlamanızı istedikleri bir parkur. Birde 25 metre ötedeki bir deliğe el bombası düşürmece var ve g3 ilen atışlar. Atışları kaçırmayın derim çok eğlenceli. Fiziksel olarak sizi zorlayacak eğitimler bunlar ama yani bunları yapamadı, beceremedi diye kimseyede en ufak bir yaptırım uygulanmaz merak etmeyin.

Acemilikde yapacağınız tek şey bol bol yürümek ve marş söylemek ve en rahat olacağınız yerde acemilik çünkü hiç bir sorumluluğunuz yok.

Hayırlı teskereler, merak ettiğiniz birşey olursa burdan veya özelden sorabilirsiniz. Hayırlı teskereler. P
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Benim asıl hevesim o koşturmacalar. Resmen kaşınıyorum yani. Lise falan hep okul takımında oynarken olsunher gün dısarıda olsun deli gibi koşturuyodum acaip formda idim uniye basladık pizza hut sınırsız menu sagolsun aldık kiloları hala veremiyoruz.

Spor manyağı iken ne hale geldik =)

Gidip sürüne sürüne kahvaltı fln bişey yiyemeyerek bir anda form tutup kilo verip ev yemeklerinin önemini daha bi anlamak icin 5 aylık bedava yaz kampı olarak görüyorum =)
Sosyal ağlarda paylaş

En kralı jandarmadır, neden derseniz sürekli bir iş olduğundan kimse sizi bıktıracak derecede eğitmeye kalkamaz. Mesela sabah hep beraber dizilmiş sabah sporuna başlamışsın, bir haber gelir şurada kavga çıktı hop eğitimi bırakıp olay yerine gidersin. Veya yerel bir turnuva vardır 2-3 gün oturup maç izlersin :)

Bitli piyade öyle mi, iş güç olmadığından bütün gün eğitil dur :D
Sosyal ağlarda paylaş

ben de aspor olmasını istiyodum ama şansıma spor yapılmayan bi yer geldi. usta birliğimde de hiç bir spor eğitimi yoktu. tüfekli hareketleri bile yapmadık.(sosyal tesislere düşünce böyle oluyor)
spor iyidir. yağları eritirsiniz kendinize gelirsiniz. eger spor faaliyetleri olursa. düştüğünüz bölüğün türüne göre değişen bişe bu da. yemeklerden sıkıntınız olmasın. çoğu birlikte dışardan yemek geliyor. yemek şirketleri yapıyor yemekleri. tabi doğuda böyle bişe zor sanırım. ama askeriyenin yemekleri de güzeldir. biz hindi tavuk yemekten bıkmıştık bi dönem, öyle diyim yani :) evde beslendiğinizden daha iyi beslenirsiniz. ama dikkat edin 10 kilo falan alarak da dönebilirsiniz ona göre. ben kahvaltı hariç ekmek yemiyodum. gittiğim kiloyla geri döndüm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...