Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 3, 60GB Modeller

Bone

Öne çıkan mesajlar

Playstation 3'ün 60GB'lı modellerin geriye dönük uyumlu olduklarını, Playstation 1 ve Playstation 2 oyunlarını hardware destekli olarak oynattıklarını okumuştum.
Ancak Playstation 3'ün 60GB'lık modellerinin üretiminin durdulurduğunu, ve geriye dönük uyumu olmayan 40 GB'lık modellerinin satıldığını da okumuştum.
Diğer ülkelerdeki fiyatları bilmiyorum da, Türkiye'yedeki fiyatlara bakarak, bu işin bir hile, bir düzenbazlık olduğunu düşünmeme neden oldu.
60 GB'lık PS3'ler 1 milyardı, 60 GB'lık modeller çekilip, yerine 40 GB'lık modeller konulduğunda fiyatın değişmediğini gördüm. Gene 1 milyar. Hani özelliklere bakınca yarı yarıya değişmesi lazım fiyatın ama neredeyse hiç fark olmadı. Bundan dolayı pişman oldum zamanında 60 GB'lık modellerden almamış olmaya.

Ama bahsetmek istediğim konu bu değil elbette...

Bir süredir Türkiye'de birçok yere baktım ve sadece 40 GB'lık modeller olduğunu gördüm.
Bugün şans eseri bir mağazada 60 GB'lık modele rastladım.
Her yerde 40 GB'lık modelin satılıyor olmasına rağmen orada 60 GB'lık modelin olması beni çok şaşırttı.
Çok şüpheci bir adamım, aslında 40'lık model olup, etiketi değiştirmemek için 60'lık yazmış olabilirler diye düşünmeden edemiyorum.
Ancak gerçekten 60'lık ise, gidip koşa koşa alıcağım.
Fiyat daha da çok şaşırttı, bugün 40'lık gördüğüm yerde 1.100'e satılırken, 60'lık gördüğüm yerde 1.300'e satıldığını gördüm. Şüpheli yaklaşımım yüzünden "acaba hata mı var" diye düşünmeden edemedim.

Sormak istediğim olay şu, PS3'ün 60 GB'lık modelleri arasında herhangi bir fark var mı? Yani kutunun üstünde 60 GB'lık yazıyorsa, diğer tüm 60 GB'lık modellerle birebir aynı özelliklere sahip olur mu? Geriye dönük hardware desteğiyle eski PS1 ve PS2 oyunlarını oynatır mı? İnternete bağlanıp internet üzerinden oyun oynama imkanı var mıdır? USB desteği, HDMI desteği felan var mıdır?

Aldıktan sonra "ama bu O 60 GB'lık modellerden değil, başka 60 GB'lık modellerden" diye bir duruma rastlar mıyım?

Dediğim gibi, Sony'nin geriye dönük desteğini yeni modellerde çekmiş olması ve 60 GB'lığı üretimini durdurmuş olması içime oturmuştu. Bu yüzden bu şansı kaçırmak istemiyorum. Eğer gerçekten o eski 60 GB'lık modellerden ise bu akşam bile gidip alırım sanırım :)
Sosyal ağlarda paylaş

40 lıkta 2 tane USB girişi var 80 likte 4 tane, 60 lıkta kaç tane var bilmiyorum. Bir de memory stick girişi var 80 lerde. Onun dışında bütün 60'lıklar aynı tabii ki. Ps3 X-box gibi de değil, onda HDMI var bunda yok olayı mevcut değil yani, 5gb lık çıkarsınlar ona da koyar aslanlarım HDMI girişi.
Sosyal ağlarda paylaş

http://en.wikipedia.org/wiki/Playstation_3

60 GB'lıklarda hardware destekli olan NTSC imiş, PAL sadece software destekliymiş.
O da birşey elbette.

80 GB'lıkların da software destekli olanları sadece NTSC'lermiş.

PAL versiyonlarından 4 USB, Flash card, SACD ve geriye dönüm uyumluluk destekliyen bir tek 60 GB'lık modellermiş. 40 veya 80'likler bunlara sahip değilmiş.

Hardware olmaması biraz üzse de, software olması da birşeydir :P
Hem 4 USB olayı da güzelmiş.

Umarım bir aksilik çıkmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...