jankis Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 merak ettim ve seyir eyledim .. film İsa'nın son 24 saatini anlatma gibi bi çaba içine girdiği için kanımca biraz sığ kalmış, fakat olayı aktarmada başarılı olmuş. yani sırf Şeytanın resmedilmesini ve bu gibi birkaç sahneyi görmek için izlenecek bir yapım ama bunun dışında neyi göreceğiniz zaten belli o yüzden ne izleyeceğinizi bilerek gidin derim vemidesi kanı kaldıramayacak olan kişilerin izlemesini ise kesinlikle tavsiye etmem son bişey: bence gerek mel gibson'ın demeçlerinden (kendini böyle konulu bir film çekmeye zorunlu hissetmiş beyefendi) gerekse filmden yola çıkarak söylüyorum ki olaya propaganda da karışmıştır. izleyince görürsünüz :) p.s: film şimdilik 9 nisanda gösterimde .. bi ara film için bi komisyon kurulacak ve bu komisyon aşırı sahneleri kesecek diye haber çıktı medyada ben başka gelişme duymadım bilmiyorum.[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 kesmezler. ya yayinlamazlar, ya da kesmeden yayinlarlar.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 umalım öyle olsun[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 valla bana 3 din arasından birini seç deselerdi sanırım isa yüzünden hristiyanlıgı seçerdim ( o kadar işkenceye dayanan adama saygı duymak lazım ) bu kadar mı işkence yapılır bir insana ya çok eziyet çekmiş cidden :( yazık bu arada filmi izleyipte kalp krizinden ölenler bildigim kadarıyla 2 kişi biri papazmış sanırım cemaatiyle gelmiş izlemeye adam dayanamamış kalpten gitmiş digerini unuttum ama ilk gosterim zamanlarındaydı sanırım digeri ek bilgi olsun diye şey ettim :)[signature][hline]dark-dr, 14 May 2001 05:10 tarihinde demiş ki: osi de rp=soytarılık diyorum. Pre UO:R Shard Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 yasli bi kadin olmustu, ilk gosterim zamaninda[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Passion of the ChristYönetmen: Mel GibsonYazarlar: Benedict Fitzgerald, Mel Gibson Oyuncular: James Caviezel .... Jesus Monica Bellucci .... Magdalene Claudia Gerini .... Claudia Procles Maia Morgenstern .... Mary Sergio Rubini .... Dismas Toni Bertorelli .... Annas Roberto Bestazzoni .... Malchus Francesco Cabras .... Gesmas Giovanni Capalbo .... Cassius Rosalinda Celentano .... Satan Emilio De Marchi .... Scornful Roman Francesco De Vito .... Peter Lello Giulivo .... Brutish Roman Abel Jefry .... Second Temple Officer (as Abel Jafry) Hristo Jivkov .... John [hline] Bu yılın en çok konuşulan filmi ve sanırım da öyle kalacak. Çok kısa bir sürede tüm zamanların en çok hasılat yapan ilk 20 filmi arasına giren Passion of the Christ büyük gişe başarısının yanında iyi ve kötü eleştriler ve büyük tepkilerle kapalı gişe oynamaya devam ediyor. Film Hz.İsa' nın yakalanmasından hemen öncesinden başlıyor ve son 12 saatinde başından geçen olayları anlatıyor. Bu arada flashbacklerle geçmişe dönerken de Hz. İsa' nın hayatından kesitleri göriyor ve mucizelerine de tanık oluyoruz. Vatikandan izin alınarak tamamen İncil' e dayanarak çekilen film 35 milyon dolara mal oldu. Fakat konusundan dolayı daha çekilmeden büyük tepkilere neden olan film, yapımcı bulamama tehlikesi geçirirken Yönetmen olan Mel Gibson filmin tüm masraflarını cebinden karşıladı. Film Hz.İsa' nın bilindiği üzere Müseviler tarafından öldürülmesini detaylı olarak konu aldığından film sonrasında gelebilecek olan tepkilerden korkan Yahudi asıllı yapımcılar filmin çıkışını engellemeye çalışşa da Mel Gibson' un parası, italyan oyuncular derken film ortaya çıktı. Tabii bu engellemenin ve verlen tepkilerin yaptığı reklam da filme yaradı. 3 büyük din içersinde Museviliğin ortaya çıkışını ve Hz. Musa' nın hayatını anlatan 10 Emir, Müslümanlığın doğuşunu ve Hz. Muhammed' in hayatını anlatan Çağrı filmlerinden sonra Hıristiyanların Hz. İsa' nın en çok tartışılan yönü, son 12 saatini ve ölümünü anlatan filmleri Tutku bence zaten çekilmesinde geç bile kalınmış bir film. On Emir ve Çağrı filmlerinde de rastaladoığımız gibi Tutku da kıendi dini ve bu dine inananları arasında bir başyapıt, bir dini öğreti halini hatta belki de bir tür ibadet halini alacağından Tutku ismiyle çok sık karşılaşacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Bugüne kadar çekilmiş en vahşi film olarak da ün yapan Passion of the Christ filminin seyreden bir çok kişiyi gerdiği, sinirlendirdiği, ağlattığı kesin. Fakat en vahşi film kelimesi biraz fazla idddiali bir cümle olduğu da kesin. Bu yorumu duyup seyreden özellikle korku filmi hastalarının genellikle yorumu "ben ne vahşetler seyrettim, bu da bir şey mi?" gibilerinden olsa da seyrettiği filmin bir fantazi değil gerçek olduğunu ve bugune kadar hiç bir filmin bir adama yapılan 12 saatlik işkenceyi 2 saat boyunca net bir şekilde göstermediğini bilenler için film en vahşi film olmasa da gerçekten sinema tarihinde farklı bir yere koyulan bir film halini alabiliyor. Hele bu kişiler aşırı dindar hiristiyan kesimlerden olunca film seanslarının sonu ambulansta bittiği de gazetelerden okuduğumuz olaylar arasında. Film henüz Türkiye' ye gelmedi. Gelip gelmeyeceği de merak konusu. Bir çok ülkede daha yayınlanmadan oluşan ya da oluşturulan tepkilerle filmin sinema salonlarında yer alması engellenen film bazı ülkelerde yasaklansa, bazı ülkelerde zor salon bulsa da hızla box officede yükselmeye devam ediyor. Filmi seyredecek olanlar bir Braveheart beklemesin. Film bir uyarlama olmadığından bazen bir belgesel seyrediyormuş hissine kapılsanız da yine de sürükleyici bir film. Seyrettiğinizde "neden son 12 saat?" diye bir soru aklınıza gelebilir. Hatta "acaba yahudileri kötülemek için mi yapılmış?" gibi bir soru da aklınıza gelebilir. Fakat hiç bir alakası yok. Paskalyaya doğru bir ay kala zaten her hafta cuma günü kiliselere giderseniz aynı hikayeyi kilisede canlandırma olarak da seyredebilirsiniz. Yani zaten bu her hıristiyanın yilda bir kere seyrettiği ve ezbere bildigi bir olay. Hz. İsa' nın gördüğü işkenceler ise bir çok yönden ispatlanmış ve yahudiler tarafından yapıldığı zaten herkes tarafından bilinmekte. Yani bir anda insanın aklına tersi gelse de film yahudileri karalamak için yapılmamış. Ama onların neden bu kadar tepki verdigi ve filmin çekilmesini ve yayınlanmasını engelleme çalışmaları anlaşılmış değil. Ama kesin olan şu ki bu çabalar filmin hasılatını arttırmış durumda. Bence kesinlikle kaçırılmaması gereken bir film. Umarım sinemalarımızda seyredebiliriz yakın zamanda fakat sinemalarımıza gelmese dahi şu anda bile her köşe başında VCD ve DVDleri zaten dolaşıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2004 Adam yazmıs hemen :) ıste patıcık farkı ..[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Evt düzn seyrettim ve film Hz.İsanın çektiği cıları bizim için yaptıklarını çok iyi anlatmış ayrıca peygamberlik öncesi yaşamından kesitler sunması da beni çok sevindirdi..Ama ordaki Yahudi başrahibi de oyle bir yapmışlar ki resmen adamın yüzünden şer akıyordu..Ayrıca şeytanı da çok güzel yapmışlar tam uymuş..Zatren film şimdiden ilk 20ye girsdi.Şu siyonist hristiyan davası da olmazsa heralde tüm zamanların en çok izlenen filmi de olur[signature][hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 İster istemez önyargı ile izleyeceğim bir film.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Legendary- Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 kesserler filmi kesinlikle gitmem sinemada izlemem, bulurum bi cd full izlerim. çok merak içersindeyim[signature][hline]a.k.a wicked Kenderleme, 28 January 2004 23:01 tarihinde demiş ki: geçen sene 6S olduyduk bu sene de G5 olduk galiba :P Girin girin hepinizi beklioruz!: e-all Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 filmi hele ghaldszar'ın yazdıklarından sonra (helal valla atilla dorsay mı aramızda ne :-p ) seyredeceğimi pek sanmıyorum, öyle iki saat çivi çakma hede hödö varsa eksik olsun. propaganda kısmını geçelim, böyle filmlerde %100 tarihi bilgilere uygun olunması zaten pek mümkün değildir, zira gerçek hayat nadiren sinematik hikayelere sahiptir. benim üzüldüğüm tek bir konu varsa o da mel gibson, adamcağız kendini yok yere böyle tartşmaların arasında kalmaya itti. hadi ingilizleri bastırırsın da yahudileri bastırman pek mümkün değil.. :) yapsın şöyle istanbul'un fethi gibi birşey, ulubatlı hasan "firidooooooooom" diye bağırsın, nasılsa bizanslı yok lobi yapacak.. :-p[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 bence uzulme sam. 20milyon dolara malettigi filmden 130 milyon dolari bu tartismalar sayesinde kazandi. adam farkindaydi butun bu olacaklarin.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 adam kendi kaşınıp çekti ki bu filmi gayet de böyle yaygara koparacağını ve parayı götüreceğini de biliyordu, öyle de oldu. ben eleştirmiyorum iyi etti çekmekle bence orası ayrı[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 arkadaşım korsanını almış geçenlerde ilk cd yi zor zar seyretmiş ikinciyi koymamış gerginlikten[signature][hline]eclipse:eive ikeste ------ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jankis Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 olay 2.yarıda başlıyo iyi ki seyretmemiş ne diyim =)[signature][hline]Remember Sammy Jankis .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 bram stoker's dracula da fatih in osmanlı ordusu vlad i yeniyor hatta vlad in kafasını gezdiriyorlar hatta o kadar karizma ki bizimkilerin sadece gölgeleri gözüküo eziolar böle ehuauha[signature][hline]*! gladyatörkenk olur* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 mel gibson'a üzülürüm çünkü parayla bitmez olay, adamın ocağına incir ağacı dikerler holivu'da yahudilerle papaz olursan. şimdi de yahudileri öven (onların yabilmemne bayramları vardı, onun hikayesiymiş) bir film yapmaya karar vermiş, boşuna mı..[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2004 Ben kotu yaptığını düşünmüyorum açıkcası çünkü film gerçekten çok iyi olmuş. Ayrıca film 30-35 milyon dolara mal oldu ve şu anda hasılat 350 milyon dolara yaklaşmış durumda. Dediğim gibi Amerikada tüm zamanların en iyi hasılat yapan ilk 20 filmi arasında şu anda ki Braveheart Mel Gibson' un dahiyane başarısı diyebileceğimiz filmin hasılatını çoktan katlamış durumda. Braveheart bugüne kadar tüm dünyada 206 milyon dolar hasılat yapmıştı. Bu şekilde baktığımızda bence bu filmi çekmiş olması gayet mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2004 said: Sam, 29 Mart 2004 19:54 tarihinde demiş ki: yapsın şöyle istanbul'un fethi gibi birşey, ulubatlı hasan "firidooooooooom" diye bağırsın, nasılsa bizanslı yok lobi yapacak.. :-p :D[signature][hline] karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki: You hödö you hödö my self controoool hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki: hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Mart 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2004 Filmle ve tarihle ilgili gerçekler ve Mel Gibson'ın tepki çekmesinin nedenleri. - Pek üstünde durulmamasına rağmen İsa ve 13 Havari'nin tümü yahudidir. Ama nedense sadece Romalılara ispiyonlayanın yahudi olduğu söylenir. (nato kafa nato mermer propogandacılar) - Yahudiler öldürmemiştir İsa'yı. Ortalığı karıştırıp ayaklanma yaratmasın ayrımcılık bölücülük yapmasın diye Romalılar öldürmüştür. Gidip filmi izleyip kendini eleştirmen sanarak yazı yazan paticiğe önemle duyrulur.(Filmde mel bunu çarpıtıyor sorunda burda başlıyor.) - Film çekilirken Mel Gibson'ın babası çıkıp aslında Yahudi Soykırımı olmamıştır bunlar propoganda yaşasın katoliklik heyoo gibisinden demeçler vererek şimşekleri üzerine çekmiştir. - Mel Gibson filminde haçın yahudiler tarafından yapıldığını göstermiştir oysa haçı yapanlar romalılardır. - İsa yahudidir, sonradan artık o aralar neler olduysa yeni bir din kurmuştur. Ben görmedim yaşamadım ama teyze bilir(:p ) - Haca çakılma çivilenme olayı sadece isaya uygulanan bir ceza değildi, bayağı mahkuma uygulanıldı o dönemde. - Acı çeken bir peygamber karakteriyle sempati toplamaya çalışarak başka dinlere bok atılması yanlış olmuştur kanımca. Bu da filmi izleyenlerle yapılan mülakatlarda yahudiler ölmeli diyenlerin artışıyla kanıtlanmaktadır. - Dİkkatle izlerseniz o dönemde oralarda hiçbir filistinlinin olmadığını görürsünüz. Doğrudur yoktur filistinliler 1960 lardan sonra o bölgede ortaya çıkmıştır. Ateşli paticik anitsemitlerine duyurulur (türkçe meali naş naş yavrular) Gerek maverick, gerek Braveheart ve cehennem silahı serileriyle bu kadar sevilen bir oyuncunun böyle bir projeye soyunması, milyar dolar için bile olsa yanlıştı. Madem yapacaktın kimseyi karalamadan yapsaydın şimdi eski şöhretin ve sempatini nasıl yakalayacaksın ha be gibson kardeşim. Bu ermenilerin yaptığı o filme benziyor adını hatırlamıyorum. Biz nasıl kıllandıysak türk milleti olarak yahudi kültürünün de kıllanmaması kaçınılmaz. Hele daha henüz holokostun üstünden 50 yıl yeni geçmiş ve ortalıkta zaten yeterince neo nazi manyağı varken. Objektif kalem, Mexinth :-)[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Mart 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2004 fılmı az once ızledım, bı musluman olarak fılmden cıkardıgım sonuc eger allaha baba dersen senı carpmaktan beter edecegıdır ehe saka bı yana fılm gercekten ızlemesı zor cok zor bı fılm spoıl etmıcem hassas ruhlu kısıler kolayca aglayabılır hassas mıdelı kısıler kolayca kusabılır hassas ruhlu ve mıdelı kısıler napar bılmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 Filmin temel alındığı yer İncildir. Vatikan filmi kabul ettiğine göre İncile bağlı kalınmış demektir ki İsa' nın hayatını Vatikandaki yetkililerden ya da Papa' ddan daha iyi bilmiyorum. Filmde anlaılan şeyler gerçeğin çarpıtılması değil sadece bilinen şeylerin ortaya konulmasıdır. Üstüne bastıra bastıra söylenmeen şeyler de zaten bilinen şeylerdir. Neyse Şimdi Mexinth hepimize laf sokmuş, bize kör cahil muamelesi yapmış. Hatta sanırım bana da kendimi eleştirmen zannettiğimden bahsederek bok atmış. Bu başarısından dolayı onu kutluyor ve ona Paticik camiası adına Kına hediye ediyorum. Mutlu günlerinde sürmesi dileğiyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 lol ghald! :lol:[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 ya bişi sorcam ülkemizde sansürlendi mi bu film? yoksa sansürsüz mü girdi gösterime ?[signature][hline]Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2004 Film henüz gösterime girmedi. Gireceğini söylüyorlar fakat girmeyeceğini de iddia edenler çok. Hatta gösterim tarihi önümüzdeki hafta olarak gözüküyor. Hem de İsa' nın ölüm yıldönümünde. [Bu mesaj ghaldszar tarafından 31 Mart 2004 20:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar