Solomnus Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 ''Bizim çocuklarımız baleye gitmiyor, diskoya bara gitmiyor, köpük banyosunda ölmüyor, bazı medya grupları neden çok abartıyor aklım almıyor'' diyen Atayer, şöyle konuştu: ''Çocuklar dil bilgisinden, yabancı dilden (Arapça, İngilizce) mahrum kalmaması için yurda gidiyor. Ben de çocuğumu bu amaçla gönderdim. Yaralı babası olarak şikayetim yok. Benim çocuğum kayıt olmak için yurda gitti. Akşam geç saatler olduğu için o gece yurtta kaldı. Zaman zaman burada kalıyordu. Burada ölenler şehit, kalanlar ise gazidir.'' kaynak Ölen kızlardan birinin babası söylüyor. Artık babanın cehaletinede şaşırmıyorum, türbanlı kedi ölse şehit sayılmasıda ilginç gelmiyor hatta yorumlarda dangalak babaya katılan ve böyle bi hükümeti hakeden malları bile yadırgamıyorum. Aslında konuyu açmamın iki sebebi var. Öncelikle duymayan duysun dedim sonralıkla şöle bişi merak ettim, oy vermek için 18 ini doldurmaktan başka gerekli birşey varmı? Yani Aysun Kayacı'nın ağzından çıkınca biraz ironik kaçıyor ama cidden bu adamla eğitimli, zeki, kültürlü ve hayatında kuran dışında başka birşey okumuş, her inanca saygılı, allahı tornavida gibi kullanmayan birinin oyunun aynı sayılması adaletli bi durum olabilirmi? Sizcede oy vermek için en azından lise mezunu olmak ve devletin güncel tarihini, ve kafanın içinin boş olmadığını kanıtlamak üzere bir sınavdan geçmek gerekse daha hoş olmazmı? Yoksa böyle bi sistem demokrasiyi sıçırtırmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Adam kısmen haklı aslında, ama diğer ölenleri düşünerek konuşursak köpük banyosunda ölmediler ve diskoya bara gitmediler madem niye öldüler ? Halbuki depremde ölenlerin çoğu gavurdu mesela ondan 7.4 yetmedi mi falan konuşmaları olmuştu. Din/dinsizlik değil cehalet öldürür bu olay sonrası kurtulan bir kızın babası bile bunu hala göremiyorsa ne denir bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 18 yaşını doldurmuş olman lazım.temel esaslarından biridir eşit oy olması.dediğin şey yani o talihsiz adamın verdiği oyla kültürlü akademik kariyer yapmış birisinin oyu aynı değerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 kimsenın oy verme hakkı elinden alınmamalı. bu mağdur varken bir kişinin bile şikayet etmemesini anlıyamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Ben anlıyorum, kuran okumaya gittikleri yerde öldülerse bir hayır vardır cennete gidecekler nasılsa diye düşündüklerinden umurlarında değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 para yok cepte napacaklar vericekler malum oluşumun eline çocuklarını belki okur da bir yerlere gelir diye. s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solomnus Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 şimdi eğitimli adamın oyunun 3 oy değerinde olup cahilin oyunun yarım oy sayılması gerçektende demokrasiye sığmaz ve bu vatanın eğitimli adamın olduğu kadar cahil adamın vatanıda olduğunu düşünürsek adil bi sistemde olmaz. benim söylediğim daha ziyade şöyle bir şey: özürlü vatandaşlarımız tam ehliyetsizdir. oy kullanamazlar. sebebi, bu vatandaşlarımız ne kendileri için nede bu ülke için isabetli kararlar verecek donanıma sahip değildirler. kesinlikle hakaret etmek için söylemiyorum ama burdaki babanında bu kararı vericek donanıma sahip olduğunu düşünmüyorum. benim önerdiğim sistemde bu. illakide lise mezunu olmasında bir sınavdan geçsin mesela. veya bir kurs olsun ücretsiz oy verme kursu bu kursu bitiren oy verebilsin. ha yok bu olmuyosa o zaman özürlü vatandaşımızda versin oyunu, vatan onunda vatanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Dünya da tek bir ülke söylesene bu yöntemi uygulayan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Amerikada uygulanan yöntem : O cahil kesimi uyutup istenilen yönde (ya da yönlerde) yönlendirip ortaya konulan 1-2 adaydan birine oy verdirmek (zaten başka şansları yok). Ki kim seçilirse seçilsin birşey değişmiyor yönetimde. Avrupada falan (hani doğu avrupayı dahil etmiyorum) : Direk bir kaos hakim denebilir aslında, çoğu eğitimli neyin ne olduğunun farkında çünkü kitlenin. Ama sonuçta iyi işliyor öyle ya da böyle demokrasi de, ülke yönetimi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Pen Duick said: Amerikada uygulanan yöntem : O cahil kesimi uyutup istenilen yönde (ya da yönlerde) yönlendirip ortaya konulan 1-2 adaydan birine oy verdirmek (zaten başka şansları yok). Ki kim seçilirse seçilsin birşey değişmiyor yönetimde. Avrupada falan (hani doğu avrupayı dahil etmiyorum) : Direk bir kaos hakim denebilir aslında, çoğu eğitimli neyin ne olduğunun farkında çünkü kitlenin. Ama sonuçta iyi işliyor öyle ya da böyle demokrasi de, ülke yönetimi de. Tam anlıyamadım bana mi örnek verdin? Çünkü bu anlattıklarınla sorduğum sorunun uzaktan yakından ilgisi yok. Tabi akşam akşam yanlış anlamışta olabilir kusura bakma :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoS Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Abi zamanında okula,kütüphaneye gitmemiş.Onun suçu mu yüzde 50 onun yüzde 50 yaşadığı hayatın kimse eleştiremez ama gitseydi herşey böyle olur muydu yoksa şu anda kızı baba diye yanına koşar mıydı bunu tahmin etmek zor değil dimi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Solomnus said: şimdi eğitimli adamın oyunun 3 oy değerinde olup cahilin oyunun yarım oy sayılması gerçektende demokrasiye sığmaz ve bu vatanın eğitimli adamın olduğu kadar cahil adamın vatanıda olduğunu düşünürsek adil bi sistemde olmaz. benim söylediğim daha ziyade şöyle bir şey: özürlü vatandaşlarımız tam ehliyetsizdir. oy kullanamazlar. sebebi, bu vatandaşlarımız ne kendileri için nede bu ülke için isabetli kararlar verecek donanıma sahip değildirler. kesinlikle hakaret etmek için söylemiyorum ama burdaki babanında bu kararı vericek donanıma sahip olduğunu düşünmüyorum. benim önerdiğim sistemde bu. illakide lise mezunu olmasında bir sınavdan geçsin mesela. veya bir kurs olsun ücretsiz oy verme kursu bu kursu bitiren oy verebilsin. ha yok bu olmuyosa o zaman özürlü vatandaşımızda versin oyunu, vatan onunda vatanı pati dostum iyi niyetle düşünüyosun bunu ama ülkemizde öle eksik,gereksiz yapılan şeyler varki bunu düşünmeleri yıllar alır yada değerlendirmeye almaları.kaldı ki dediğin şey hiç bi ülkede uygulanmıyo sanırım.üstelik insanları oy vermek için denemeye sokmaları ne kadar aşağılayıcı olur.bunun için eğitim vermeleri falan düşünsene adamın biri dicek ne bu ya kağıt parçasını zarfın içne koycam sandığa atcam bunun içinde eğitim alıyoruz dicek vs. sonra dış basında fln ülkenin prestijini bi düşünsene.iş kağıt parçasını mühürleyip sandığa atmakta diil bunu anlamak anlatmak lazım aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Kağıt parçasını zarfa koymak için eğitim zaten 3 4 gün önceden başlayarak veriliyor televizyonda vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solomnus Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 xieon said: Dünya da tek bir ülke söylesene bu yöntemi uygulayan? bu sistem derken özürlülerin oy vermemesinden bahsediyorsan tüm dünyada uygulanıyor. benim bahsettiğim olaydan bahsediyorsan uygulanan bir yer varsada ben bilmiyorum ama hatırlatırım eğitim bizim kadar kötü olduğu ülkeler; bazı afrika ülkeleri, şeriat ülkeleri ve doğu avrupa ülkelerinden bazıları. cehaletin bizim kadar yaygın olduğu başka bir ülkede amerika mesela. benim bahsettiğim sistem olmasada hoşuma giden bir sistem uygulanıyor; oy vermek zorunlu değil. gidiyosun kaydoluyosun oy vermek için istersen. kaydolduktan sonrada istersen oy veriyorsun. o zamanda texastaki kovboy gidip bak bu adam bana kömür daattı ben buna oy veriyim diye oy atmıyo sandıkta. ilgilenen adamda gidip atıyo zaten oyunu. bizde oy vermek zorunlu. şimdi diyceksinki iyiki zorunlu herkes fikrini bildiriyo süper bişi. bende sana o noktada diycemki oy veren insanlara mesela ak parti millet vekillerinin kısa ve öz bi şekilde nerden geldiklerini naaptıklarını haklarında kaç soruşturma olduğunu yazan bir kitapçık dağıtılmış olsaydı %47 olan o rakam %17 olmazdı o %17de aşırı dinci kesim olurdu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solomnus Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 örnek; oy vermeden 1 ay önce gidip kaydolurum. kaydolmam zorunludur. kayıt olduğumda bana bir kitapçık verilir bunlar partiler bunlar vekiller al bak böle diye. bende mesela köylüyüm. tarlamı sürerim kimseye karışmam kimsede bana karışmaz paşa paşa yaşarım. oy zamanı gelincede mesela osman partisi bana bi çuval patlıcan verir al karnıyarık yap diye. bende karar veririm bak bu osman partisine veriyim oyu süper bunlar diye. ama kitapçığı elime aldığımda görürümki osman partisinin kurucusu (şaka gibi) hapse girip çıkmıştır. hemde sebebide milletin anasına küfretmek değil minarelerimizi süngü yapmak. o zaman aklım başıma gelir osman partisine oyumu vermem mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 önce tedbir sonra tevekkül demiş peygamber bu ve diğer aptal tarikat üyeleri ihmalleri yüzünden ölen çocukların sorumluluğunu hemen allah'a havale ediyolar. yok efendim "melek olup uçtular" yok "şehit oldular". yazık o çocuklara ki öldükten sonra ne oldular biz bilemeyiz. ama biliyorum ki bu beyinsiz tarikatçı oç'larından yararlı bi bok olmaz bu memlekete. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Aslında vicdan meselesi yüzünden herkes aynı ve eşit oy veriyor halbuki bende Solomnus'un söylediği oy sistemi daha mantıklı. Bir sınav sistemi iyi olabilirdi mesela. İQ testi gibi bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 kan parası alınca her acıyı unutan insan modeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Şimdi bir binanın çökmesi allahın takdiri ise japonyada bir binanın oluşmasını sağlayan her adam peygamber olsun o zaman :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beckett Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 said: Misafir 05.08.2008 11:45 17 ağustos depremini dinciler ilahi adalet olarak yorumlamıştı. peki bu ne rövanş mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 crit miss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 bizim kiracı balerin odun yutmuş gibi yürüyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 xieon said: Dünya da tek bir ülke söylesene bu yöntemi uygulayan?singapur okumamış yada köylü halka oy imkanı tanımadı,hatta sizi istemiyoruz dedi adamları kapı dışarı ettiler paralarınıda verdiler adamlar dünden razı gittiler. sonuç? malezya,nerede tayland,nerede bunlarla komşu ve aynı anda yola çıkan singapur nerede? hatta bir başkanının konuşması vardı, köylüleri dışarı atmasaydık singapur singapur olamazdı diye. ha köylülere karşı değilim,gayet iyi derecede insanlarda var,ama insan müsvettesi çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Yaralı babası olarak şikayetim yok. of ne demek bu ya adamın kızı yaralanmış ölmüş kameralar karşısına çıkmış benim şikayetim yok diyebiliyo. onu geçtim insanın konuşamicak bi durumda olması lazım bu soğukkanlılık nedir. bale ve disko konusuna hiç girmicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2008 Köpük banyosunda ölen mi varmış loo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar