Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kill Bill film sonrası Tartışma - Spoiler Topic i

-Mandrake-

Öne çıkan mesajlar

sostizm nedir abi seni hemşirenin ıslığıyla etkileyen keramet? nolmuş japonca sözcükler kısmında? kış bahçesinde nolmuş sesler açılar değişmiş atmosfer değişmiş bu mudur filmi "ŞAHESER!" yapan?
anlat abi anlat nedir yani çok mu ilginç bu şeyler
bence çok büyütmüşsünüz siz adamı gözünüzde. adam "hurraa en kanlı şekilde anime sanatını kullanarak aksiyon filmi nasıl yaparım?" demiş siz bundan anlamlar falan çıkarmaya çalışıyosunuz. ha ben tabi hiç bi anlam çıkarmadan aksiyonu sewen biri olduum için sıkılmadan seyrettim ama gayet boş, saf aksiyon içeren bi filmdi yani "oo çok ii" "eh ne de olsa tarantino" dedirtçek bi film değil.
tekrarlıyorum sorumu: 30-40 yaşında bi adama izletin filmi. zevk almasını bekler misiniz veya bu yapılana sanat demesini?[hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

valla biz arkadaşın evinde
arkadaşın babasıyla, ki gerçekten fazlasıyla entellektüel birikime sahip bi insan, izledik, 40 yaşından da fazlaydı yaşı, gayet de beğendi AŞIRI kanlı olması dışında.[hline]I look inside myself and
see my heart is black

Sosyal ağlarda paylaş

film eleştirmenleri flnda begenmiş genel 30 40 arasi onlarda bilmiorum walla..film gayet iiydi tarantino gayet ii siz bi yere bi kulp ariosunuz gibin geldi bana, yoksa gribin ve yüksek ateşin etkisi ile mi boyle yorumladim...[hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

film guzeldi ama bi yere kadar bu arada alin tascıyan'ın yorumu beni bitirdi demiş ki:
tarantino'nun filmi usta işi bir yapım ama abartmıyalım sadece katil doğanların bir adım ötesi
bu lafıyla katil doğanlardan hiç hazetmeyen beni mest etti,seviyorum ben bu kadını ya
Sosyal ağlarda paylaş

bence film müthişti ya! manyyaktı :tebrikz:

bide tarantinoyla ne alıp veremediğiniz olduğunu anlasam... nedir size batan? bukadar adamın ona ve şaheserlerine bayılması mı? ne?

sosti sana tamamen katıliorum, amma beni ele geçiren çook daa fazla detay var :-) senaryoyu yazmak lazım şimdi....[hline]analyze my dreamz
Sosyal ağlarda paylaş

evet abi altyazı olayıda komikti yani bendeki dvdsinde:
"but she should have killed ten" kısmını
"tenti öldürmeliydi" diye çevirmişler of koptum orda[hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Sosyal ağlarda paylaş

@ mrbomb: beğenmeyebilirsin boş bulabilirsin ama insanlara bunu böyle kafalarına vura vura kabul ettirmeye çalışamazsın...

kaldı ki boş bir film falan diil. oldukça güzel atmosfer ve müzik değişimleri. araya animlerin çok ustaca sıkılştırılışı, bugüne kadar çekilmiş en kanlı filmlerden biri oluşu ve bunun insanları az rahatsız etmesi

bunların hepsini bir araya toplayınca çok güzel bir film çıkıyor işte ortaya[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

yahu herşeyi diyin ama "animelerin ustaca sıkıştırılışı" demeyin bari. ben amatör bi film çekecek olsam, araya anime sıkıştırmak istesem, ben de böyle koyardım, başka herhangi birisi de böyle yapardı. ehe bunun başka bi yolu mu var? filmi izlerken bi bakmışsın anime olmuş film. nedir? nesi ilginç ya da ustaca animelerin sıkıştırılışında?

işte bahsettiğim bu. gayet sıradan bile olsa tarantino yapınca illa "ustaca", "düşünülmemiş", "devrim" diye bi sıfat alıyo. anlamıyorum ki nedir? sıradan sinema seyircisi olarak bizim göremediğimiz, tarantinoyu özel yapan ve bunu bu filmde görünür kılan nedir ben de öğrenmek istiyorum. bana da anlatın, ben de arkadaşlarım arasında "tarantino şöyle güzel böyle süper, hem bak pulp fiction'da o çantada aslında şeytan varmış ruh varmış leblebi varmış, rezervuar köpeklerinde adamlara koyulan isimler çok orjinal, çok beğendim" demek istiyorum :)[hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.
Sosyal ağlarda paylaş

adamin bi suru ozelligi gecen mesajlarda yazilmis ama bazilarini ben kendime gore yaziyim
- zamanda bi geri bi ileri gider, hikayeyi boylece dolandirir.
- vahsetten kandan kacinmaz bunlari olabildigince estetik sekilde(bana estetik gelen sana gelmeyebilir) kullanir.
- eski modasi gecmis aktorleri kullanir onlara tekrar sans verir.
- olaylari karakterlerin gozunden gostermeyi yine bana kalirsa gayet guzel basarir.
- cok guzel muzikler kullanir; kill bill de dovus sahnelerinde, acilis sahnesinde, hastanede calan muzikleri duymusunuzdur heralde

bunlar benim acimdan en cok goze carpan ozellikleri, bunlari begenirsin ve ya begenmessin ayni zevklere sahip olmak zorunda diiliz. bunun yaninda filmin diyaloglarindan da gayet eglenceli satirlar cikar ama sonunda her sey zevke cikiyo o yuzden kendini begenmek icin zorlama bana kalirsa.[hline]-->Four String Magic<--
Time well
wasted

[Bu mesaj green_martian tarafından 05 January 2004 10:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bi filmi ya da yönetmeni eleştirmek için izleyici olmaktan fazlasının gerektiğini söyleyene de ilk kez rastlıyorum.[hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarantino hicbir filmini begenemedim.

Ve ben dialog odaklı film severim. Herkes te adamın dialogları mükemmel der.

Kill Bill diğerlerine göre daha bir seyirlikti ama abartıldığı kadar yoktu.

Adam kendince ustalara saygı filmi yapmaya çalışmış ama tutturamamış.

Ben asıl 13 te kötü oldum bi de uzun zamandır reklam arasız film seyretmeyip üstüne bi büyük kola içince bi komik oluyo insan.

Hiç bir sinemadan bu kadar hızlı cıktığımı hatırlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

aah zed birinin bunu demesini bekliyodum ben işte :)
şimdi, bir tüketici olarak olarak tabiki istediğin herşeyi istediğin gibi eleştirme , istediğini beğenip istediğini beğenmeme hakkında sahipsin, hatta bence herkes kendi fikrini söylediği sürece, istediği şeye de bok atabilir, neden, çünkü kendi fikridir. Fakat şimdi biri çıkıp da "ben de yaparım boylesini" hatta "ben daha iyisini yaparım" derse, ona da "yap da görelim o zaman" talebi gelebilir halktan, haksız mıyım :) ayrıca ben orda direkt olarak sana dememiştim ama sanırım üstüne alındın o açıdan cevap verme ihtiyacı hissettim.[hline]I look inside myself and
see my heart is black

Sosyal ağlarda paylaş

said:
mountaindew, 05 January 2004 11:58 tarihinde demiş ki:

Ve ben dialog odaklı film severim. Herkes te adamın dialogları mükemmel der.

diyalog derken cok kompleks, kafa karistirici anlaminda demedim gayet eglenceli diyaloglar cikabiliyo mesela pulp fictionda samuel jacksonin diyaloglari cok hosuma gitmisti[hline]-->Four String Magic<--
Time well
wasted
Sosyal ağlarda paylaş

Ben birkaç açıklama yapmak istiyorum izin verirseniz:

Filmde sanat olması için ne yapılması gereklidir?
İlla " o la la bak fincanı ne kadar kibar tutuyorum sevgilim" "evet meleklerin kanat çırpışı kadar zarif ve entellektüelsin sevgilim" "aah meine darling seni jöteym"
felan mı demesi gerekiyor?

Sanat dediğin nedir bana söyler misin?

Picassoya bakarız.
"ee karmaşık resim yapmak isteyen de yapar ne yani çarpık göz olunca sanat mı oluyor"
Leonardoya bakarız.
"adam işte gerçeği çizmiş.. Gerçeği çizmenin nesi sanat peh"

Sonuçta herşeye bir kılıf bulabilirsin..

Mesela Max Payne 2'nin başındaki bazı yerlerde bulanma kısımları sanattır..
Gene herkes yapabilir,
blur kullanabilen her programcı o olayı yapabilir diye düşünebilirsin..
Ama sanat, elindekileri doğru kullanabilmektir.
O hafızasının geri geldiği veya bazı yerlerde de rüya gördüğü blur sahneleri ustaca kullanılmış..
Ve bu sanattır..

Tarantino filmine dönelim..
"Araya anime koymuş ne var ki bunda, anime koymak isteyen herkes koyabilir"

Öyle standart birşey değil abi.
Arada anime konulmuş kaç film var?
Pink Panther gibi başındaki yazılarda çizgi film konulmuş
ya da Roger Rabbit gibi normal filmin içine çizgi karakterler konulmuş
hatta Space Jam gibi çizgi diyarda normal insanlar geçen filmler gördük..
Ama filmin ortasına anime koyarak filmi güçlendiren filmler görmedik..

---------------------------

Anime nedir?
diğer çizgi filmlerden ne farkı vardır?
Bunu beyblade'de bile görürsün..
Senaryo üstünde çok fazla dururlar..
Her bölümü farklı diziler değil de her bölümü birbirinin devamı diziler yaparlar.
Gözler büyüktür böylece karakterin duyguları iyi yansıtılır..
Ve amerika çizgi filmlerinin tersine, karakterin etrafındaki çevre çok iyi yansıtılır..
Çevre, karaktere yansır..

Neyse Zed en az benim kadar bilir bunları...

--------

Bu filmde de anime öyle anlamsızca konulmamıştır filme..
Çünkü normal sahnelerde bile bir anime havası hakim.
Kanlı sahneler seni coşturmak yerine miğdeni bulandırır..
Karakter çevreyle etkileşim halindedir.
Kanlı sahneler ve dövüşler müzik ve çekim teknikleriyle, bir ağırlık kazanmış..
Böylece basit bir aksiyon filminden öteye geçmiş..

Matrix matrix diyip duruyorsunuz.. Nesi var matrixin? Bir sanat mı var filmde? Matrix'i anlamak için niye illa animatrix, enter the matrix, matrix oyuncakları felan gibi şeylerle de ilgilenmemiz gerekiyor?
Wachowski karakterler sanat mı yapıyorlar?

Ya filmi önyargıyla izlediniz volume 1 olmasından dolayı da havada kaldığını hissettiniz..
Ya da her dövüş sahnesine rammstein - feuer frei, Kmdfm - ultra, Rob zombie - scum of the earth gibi müzik sahneleri konulmuş, esas karakterin onlarca binlerce adamı uçarak zıplayarak sallanarak kesmesini izlediğiniz için bu tip filmler size ağır geliyor..

Ben yönetmenin hiç bir filmini izlemedim..
Yönetmen de umrumda değil zaten..
Ama çok güzel bir film..
bu kadar..[hline]Bir şeyi göremiyor olman,
orda olmadığı anlamına gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

dresquin sen dedinki anlamaya değer yönetmenler var anlamaya değmeyen yönetmenler var

tamam haklı olabilirsin belki bazı ayrıntıları iyi yansıtıyo filan..
ama zed çok güzel bi noktaya değindi,bazı insanlar böyle adama hiç toz kondurmuyo ve başka bir filmde görsen acayip eleştirebileceği sıradan bir sahneyi hobaa adam yapıyo şeklinde yorumluyolar.

bende zed gibi tarantinosal anlamak istiyorum :)
böle kadının kolundan sinek kan çekince filan hobaaa demek istiyorum tüylerim diken diken olsun istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bir baskasi yapinca begemeyip, hoslanilan biri yapinca begenme durumu her olay icin uyarlanabilir, her ne kadar yanlissa da. sadece kill bill degil yani. Anime eklesem bende boyle eklerdim lafini komik buldum, zaten baska nasil eklenir ki? ama anime ekleyen cok basarili filmler fazla degil, degil mi? Bu da sey gibi oldu, picassoya bakip, `bende cizerim bunu ne varki` demek gibi. Tarantino'nun diger filmlerini de izledim ve begendim. bunlarin etkisiyle gittim. Bu filmi de cok sevdim, ki ters etki yaratma ihtimali de vardi. muzikler bayginmis bilmemneymis. kimseye bu filmi seveceksin iste demiyorum ama, yani bir dusunun. En vahsi dovus sahneleri bile insani tiksindirmiyor, urkutmuyor, basini cevirtip gozlerini kapattirmiyor. Bunu basarabilmek kolay degil.[hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

bazi insanlar da,` ben begenmedim o zaman guzel degil bu` mantigiyla gidiyor sadece. Sayfalarca acikladi begenen insanlar hangi noktalarin hoslarina gittigini. ama kimisi sanki oralari gozlerini kapali gecip `hmm dur biraz daha nasil kotulerim, nasil bu filmi siradan bir film gibi gosterip, tarantinoyu begenmedigimi belirtirim` diye dusunuyor. Bence komik olan bu.[hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zed, 05 January 2004 10:26 tarihinde demiş ki:
yahu herşeyi diyin ama "animelerin ustaca sıkıştırılışı" demeyin bari. ben amatör bi film çekecek olsam, araya anime sıkıştırmak istesem, ben de böyle koyardım, başka herhangi birisi de böyle yapardı. ehe bunun başka bi yolu mu var? filmi izlerken bi bakmışsın anime olmuş film. nedir? nesi ilginç ya da ustaca animelerin sıkıştırılışında?

ya oha ve oha. diyecek hiç birşey bulamıyorum. Olay bunu düşünmekte ! ardından da çok güzel bir şekilde araya sıkıştırmakta.
bonecrusher'ın dediği gibi herşeyi kötülemek için bir kılıf bulabilirsiniz. ama asıl amacınız kılıf bulmak diil gördüğünüz şeyleri anlayıp üstüne düzgün yorum yapmak olmalı.[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

yahu neyini düşünmüş adam? basbaya anime'i lök diye oturtmuş ortaya. "sadece sıradışı olduğunu düşündüğümüz için seviyoruz" deyin, "tamam ehe ordaymış olay" diyim, ama bana bunun ustaca olduğunu söylemeyin lütfen. ya da lütfen "şu yüzden ustaca çünkü..." deyin, ben de eğiliyim önünde.

filmi izlerken araya anime girmesi olayların kavranışını mı arttırdı? daha mı etkileyici oldu? filmin çıktığı sanatın doruklarını aşıp "cult" bi film mi yaptı?

basit, deneysel film çeken bi sürü öğrenci var, gidin onların filmlerine bakın, böyle tonla ayrıntı var.

nedir abi bu film? senaryo rezil ve basit. sırf katana koymak için alakasız alakasız şeyler dönüyo ortalıkta. adamın canı içinde katana geçen film çekmek istemiş, öyle de yapmış. otursun kendisi izlesin, ama bunu "evet tarantinodan müthiş bi yapıt daha" dermiş gibi bize yutturmayın kardeşler :)

gerçekten çok merak ediyorum, basit tarantino ayrıntılarından başka bu filmi benzerlerinden ayıran ne var? (benzerleri derken üçüncü sınıf tv filmlerinden bahsediyorum :))[hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dresquin, 05 January 2004 16:51 tarihinde demiş ki:
Kendisini her türlü hastasıyım

aha şuna bi +1 de benden, madem biz savundukça karşı argümanlar koyuyosunuz, siz boyle bilin içiniz rahat etsin, zaten tarantino da aslında film çekmeyi filan bilmiyo, yeni yetme sinema öğrencileri de yapar zaten di mi o kadarını? :) biz de burda bi avuç fanatiği olarak savunuyoruz elimizden geldiğince işte (aslında para veriyo gizli gizli çaktırmayın)
biz tarantinonun kaşına gözüne hastayız zaten ondan beğeniyoruz filmlerini aha budur! oh[hline]I look inside myself and
see my heart is black

edit : typo falan bişiler

[Bu mesaj sanerixx tarafından 05 January 2004 17:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...