Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ders çalışmak için ne yapmalı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bilgisayardaki işleri yapmak da sorun yok ki zaten. ben de bilgisayar kullandığım yerde aksam10dan sabah 6ya kadar programlama projelerini yapabiliyorum gayet yok böyle bir konsantrasyon heh. ama misal fizik çalışmak istesem falan yarım saatte bir bölünüyorum
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
ya da çoğu zaman okulun kütüphanesinden çalışıyorum. Dolayısıyla kendine bir çalışma yeri edinerek başla bence.

Buna katılıyorum, ben o kaldığım derslerin hepsini kütüphanede fazla mesai yaparak kurtardım, evde çalışılmıyor çok fazla, dikkat dağıtıcı aşırı şey var.
Mesaj tarihi:
ders çalışmak için yapacağın ne varsa yapman gerekir.
kafan boş olması gerekir.
sigaran kahven çayın ne kullanıyorsan arada molalarını ödül olarak öyle vermelisin.tamamen çalışmaya bitirmeden kalkmayı zul görmelisin kendine .
gerekiyorsa gece çalışabilmelisin.
sessiz olmalı ortam . çalıştın şeyi ciddiye almalısın.
kafan aşırı yüklendiyse bırakıp bir mola verip tekrar devam edebilmelisin
Mesaj tarihi:
böyle ilaç falan bizim elemanlarda diyordu valla bir ara çalışmaktan darlanıp darlanıp , ama gereksiz işler, o ilaçlara kaldıysan zaten işin yaş, bir sorun var demektir.
Mesaj tarihi:
Speed herkeste ayni etkiyi gostermiyo yanniz. Bazi insanlar daha sakin olurken bazilari tamamen kendini tutamayacak hale geliyo. Daha once konusmustuk konusunda; oturup 10 saat yazi yazan arkadasim da oldu, 1 saat yazip sonra evi bastan asagi temizleyip kalan 5 saatte yazan da oldu... Tamamen kendini kaybetmek de ayri bir ihtimal.
Mesaj tarihi:
Xaenin said:

biraz yavaşlatır, ayrı diyarlara götürür ama tek bi şeye konsantre olmana yardımcı olur.

ama şunu da söylemek lazım bu ilaca gelmeden yapabilicein konsantre olmanı sağlıyacak bi sürü yöntem var.

aklıma gelen bi tanesi: gününü doldurursun. ders çalışmak için belli bir zamanın kalır. o yüzden o süre içinde en iisini yapmaya çalışırsın başka çalışıcak zamanının olmadıını bildiinden. ama bütün günün boş olursa nası olsa çalışırım dersin. veya demesen bile bilinçaltında vardır. çalışamazsın...
Mesaj tarihi:
GEd said:
şaka mı bu ilaç olayı, bunu kullanan yok herhalde aranızda?

ritalinden bahsediosan uzun süre kullandım. dersleri geçmeme akademik açıdan toparlanmama yardımcı oldu ama hayat gidişatı açısından götürüsü getirisinden fazla mı oldu bilmiorum. o konuda mortis cevap versin.
Mesaj tarihi:
burda bizim elemanlar var 3 5 kişi canları sıkıldıgı için ders calısıyolar varmı bole bişi yapabilen varmı ben hayat boyu canım sıkılınca ders calısmadım hatta ders calısınca canım sıkıldı. bak canını sık dene bakalm ders calısasın gelicekmi?
Mesaj tarihi:
GEd said:

7 yıldır kullanıyorum, 3 yıl önce concerta'ya geçtim de arada yine ritalin kullanıyorum az çalışıcaksam. Niye bir sorun mu var?
Mesaj tarihi:
Xaenin said:
GEd said:

7 yıldır kullanıyorum, 3 yıl önce concerta'ya geçtim de arada yine ritalin kullanıyorum az çalışıcaksam. Niye bir sorun mu var?

peki ritalin concerta almazsan ders çalışamam şartlanması oldu mu?
Mesaj tarihi:
kaan her bu tip psikolojik destek amaçlı topicte gençleri zehirlemeye çalışıosun dikkatimden kaçmadı değil =(
herkes ilaç bağımlısı olmak zorunda değil odaklanma sağlamak için. haha
Mesaj tarihi:
Xelee said:
Xaenin said:
GEd said:

peki ritalin concerta almazsan ders çalışamam şartlanması oldu mu?

Hayır, yani çalışabiliyorum almadan da aklım başka yerlere kayıyor, alınca bir tek ona kitleniyorum. Bilgi sahibi olmadan konuşan Sly, ADHD bir çeşit hastalıktır, her hastalık gibi onun da tedavisi ilaçtan geçer.
  • Yeni Oluştur...