Slat Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 @Suark Varsınolsun büyük bir kriz patlasın .. ABD'yi karşımıza alalım veya mevcut sömüren kimse onu.. Az ile yetinip sefillikle yaşamaktansa belki de bazı şeyleri değiştirmeye çalışma vakti geldi bence.. Belki onlar yıkılacak biz hep ayakta kalacağız ama böyle sefil bir şekilde ayakta kaldıktan sonra ne önemi var ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 sefil kelimesinin anlamını sözlükten açıp bir bak lütfen, sefil olmamak için zaten elin bağrı açık hanzosunu getiriyoruz. :) fede said: hala bazı arkadaşlar sene milattan önce 100 de yaşıyomuş, kısıtlı bi coğrafyada, kısıtlı teknolojiyle yaşayabileceğimiz savunmaya çalışıyor. bence bir enine boyuna düşünün olayı. dünyanın geldiği noktayı, birbirinden ölesiye nefret eden ülkelerin bile ekonomik açıdan birbirine ihtiyacı olduğunu düşünün lütfen. yok ya fede, o zamanlar da ticaret tam gaz gidiyordu. bugünkü gibi milletti, vatandı kaygıları yoktu milletin hatta. fosur fosur arz ve talep. roma ile persler paso savaştığı halde ipek yolu denen olay vardı yani. bugünkü "ATAMIZIN KABRİNİ ZİYARET ETTİRELİM GERİSİ MÜHİM DEĞİLLL, ATAM SEN KALK DA BEN YATAM" mantığı insanlık tarihinin devamlı ileriye gidemediğinin bir göstergesi maalesef. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Hala olayin Atatürk'ün ziyaret edilip edilmemesi oldugunu düsünenler var,ayıp artık.Resmi konuk olarak gelen devlet baskaninin , davet oldugu ülkenin resmi konuk agirlama prosedürünü kafasina göre degistirmesidir veya degistirmeye kalkmasıdır. Geregi de yapılıp resmi davet statüsünden cıkarılmıs zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 sir said: bu ülke suriyeyle israil arasında arabulucu olsun, abdyle iran arasında arabulucu olsun, bölgede yeni bi savaş çıkmasın, doğal kaynakların akışı da bozulmasın diye uğraşsın Bu çok hoşuma gitti. Gençken ben de bu kadar naiftim. Ne var ki dünyada işler böyle yürümüyor. Mesela saddamın, o elit devrim muhafızları bir gecede duman oldu. Yok mu edildiler? Elbette hayır. Belki bir kısmı evet. Bir gecede sığınaklardan çıkıp abd askerlerini kıstıracaklar ve şehirleri orman gibi kullanıp gerilla savaşı başlatacaklardı sözde ama olmadı. Çok satır altlarında kalmış bir haberdi ama bu adamların saf değiştirdiği hatta satın alındığı bazı haber kaynaklarında geçti. Ortada arabulucu ülkeler mi vardı sanıyordunuz? Hatta israil lübnana elini kolunu sallaya sallaya girdi taş taş üstünde bırakmadı, bu sırada biz de arabulucuyuz diye geziniyorduk. ...veya abd, bm güvenlik konseyinde ve natoda üye ülkelere 9/11 suçlusunun afganistanda olduğunu söylediğinde arabulucular neredeydi? İp mi atlıyordu? Sana bunu anlatmam çok zor. Belki de senin için çok kolay olacağından nasihat amacına ulaşmayabilir. En iyisi yaşayarak öğrenmen ve olayları kendin yorumlaman. Ezber lafları kullanmak yerine... Osmanlının son demlerinde anadoludaki direnişin karşısında olan saray yanlıları gibi bir kesim ortaya çıktı ülkede. Başkalarının oyununda piyon olmaya o kadar meraklılar ki satranç tahtasını göremiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 ben de diyorum ki bu yaygara niye? protokol değiştirilmemiş zaten. esnetilen birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Yaygara yok aslında, icinde atatürk gecmis topigin o yüzden eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Adamlar marsa gidiyor , biz bu adam neden anıtkabiri ziyaret etmiyor krizzz!! diye bağrıyoruz. Güzel böyle devam. Biyerimizmi eksildi , rezilmi olduk ? Ahmedinejat bize hakaretmi etmiş oldu ? Şu tabulardan , şekilcilikten kurtulmak lazım. Şu durumda Mustafa Kemal'in nasıl düşünebilceğini tahmin etmek lazım. Bu tarz şeylere kafa takarmıydı acaba ? Yoksa önüne , işine gücüne , ülkenin çıkarlarınamı bakardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Ülke çıkarı İranda di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 hatırı sayılır doğalgaz rezervlerine sahip tek stabil komşumuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Stabil? Amerika ile İsrail nereye girmek için gün sayıyodu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 stabil kelimesinin anlamını da sözlükten bakmanı öneririm. evet iran stabil şu anda. devlet adamları faraziyet üzerinden hesap yapmadığından iyi iş ilişkisi içinde olmamız önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Abi 2 ülke , ki hatrı sayılır iki ülke bir ülkeye saldıracağını ilan etmişken o ülke nasıl "tutarlı" kalır? stabil nedir biliyoduk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 saldıracağını ilan mı etmiş? saldırsın bir hele önce. bu "diş göstereyim de başkalarıyla işleri bozulsun" stratejisini göremeyen var mı burada? :) ha bir de şunu merak ettim: doğalgazı nereden getirtmeyi düşünüyorsun sen peki? cezayir filan mı? (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Rusya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 peki juzzam senin dış politika önerin nedir madem bu kadar iyi anlamışsın dünyanın işleyişini? kiminle ittifak yapalım, kimlere sırtımızı dönelim lütfen anlatır mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 herkesle ittifak yapıp herkese sırtımızı donelım tabıkı ==) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 sir said: bi grup insan elin adamı anıtkabire gitmedi diye çıngar çıkarsın..nedir yahu, gitmek istemiyosa gitmez, kendi bilir yani..noluyo adam anıtkabire gitmeyince? yani "bizim ülkemizde homoseksüel diye bişey yok" diyen adam gitse ne olur anıtkabire gitmese ne olur..Atatürk bundan ne kaybeder? haa ama iranla ilişkiler bozulursa biz toptan kaybederiz, işte o yüzden çalışma ziyareti adı altında gerekli görüşmeler yapılmak durumunda. aşın şu kompleksleri nolur ya. Su forumda takılmaya yeni başladım ancak senin gibi birkac kişi var anlamak istemiyorlar kimseyi. Madem adam ankaraya gelmiyor cumhurbaskanı neden adamın ayagına gidiyor? Bu onursuzluk değil midir?Bunu tartışıyor millet senin gibiler lafı nerelere çekiyor.Pes yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madrid Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Okuldan hıyarın teki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 yanlış. adam ankaraya da gelmeyi istiyo, sadece anıtkabiri ziyaret etmek istemiyo. ama ankaraya gelirse "resmi" ziyaret olacağından ve protokol bozulacağından istanbula alıyolar "çalışma ziyareti" diyolar. onursuzlukla ne alakası var? hiç dış gezi de yapmayalım o zaman, ayağına gidiyoruz adamların fsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 ^^ Ya bak gene aynı şeyi yapıyorsun. Adam Ankara'ya gelmesin ama CUmhurbaşkanı ayağına gitmesin.Yurtdışı gezileri buna benzetmen gayet komik olmuş.Tabi bir yerde sistem iflas edecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 bu adamların bi şekilde bi araya gelip konuşmaları gerekiyo mu? gerekiyo. nası olacak? işte bu çözümdeki gibi olacak. kayseride, konyada falan mı buluşsunlar? veya istanbulla ankaranın ortası bolu, eskişehir filan..biraz ahmedinecad o taraftan gelsin biraz da abdullah gül bu taraftan. yani şu topiğin açılması, bunun tartışılması bile komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Dumanla haberleşsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Tabi duman iyidir :) , ama bu kirlilikte o dumanda görünmez ya öyle ufak bir sorunumuz var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Sam said: saldıracağını ilan mı etmiş? saldırsın bir hele önce. bu "diş göstereyim de başkalarıyla işleri bozulsun" stratejisini göremeyen var mı burada? :) ha bir de şunu merak ettim: doğalgazı nereden getirtmeyi düşünüyorsun sen peki? cezayir filan mı? (:P) valla dış güdümlü olmayan, bağımsız ve kendi çıkarımıza olan politikalar uygulansaydı şu an türkmenistan doğalgazını boru hattı ile çoktan türkiyeye getirip biz işleyebilirdik. ama malesef diğer türk devletleri ile ilişkiler kurulacağına arap şeyhleri ile görüşmekle meşgul mevcut hükümet ve cumhurbaşkanı. bu arada stabil dediğin irana birçok önemli dış kaynaklar, iran geri adım atmazsa nükleer programında ,ki atacağı hiç benzemiyor, 5-7 ay içinde iranı vurması bekleniyor israilin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Ya sir sen tam bir faciasın adam uzaya çıkıyo filan demişsin şimdi şunları bir öğren en başta : Kendi çıkarlarını korumayan bir millet,başka ülkelere kafa tutabilecek kapasitede olmayan bir millet sosyal devlet olamayan bir millet zaten bilimede önem gösteremez bu noktada da marsada gidemez ayada gidemez ancak belirli bir süre sonra babayı bulur. Ayada ancak zengin bir işadamımız turist olarak gidebilir başka ülkelerin teknolojisiyle. Ayrıca dünyada ülkelerin komşuları yoktur sadece çıkarları vardır iranlada konuşursun rusyaylada ama onların karşısında adam yerine koyularak konuşursun aksi halde tepene binerler.Ciddiye alınmayacak adamları kimse ciddiye almaz bu noktada ciddiye alınacak duruma gelelim ve ondan sonra çıkarlarımız uğruna kimle işbirliğine giriyorsak gireriz o problem değil.Ama önce ciddiye alınalım elin denyosu buraya gelip benim ülkemin protokulunu çiğneyemez.Benim ülkemin cumhurbaşkanı ise materyalist bir mantık ile onurunu satarak doğalgaz alamaz. Dünyanın çok medeni olduğu iddia edilen bir dönemde bile hayvansal demokrasi işliyor ki eminim dünya döndükçede bu işleyecek.Yani kim güçlüyse güçsüzü sindirecek.Devletin ne kadar güçlüyse güçsüz olanı yiyecek kaynaklarını sömürecek falan filan. Bu noktada vatandaş olarak bir seçim yapmalıyız fakir ama onurlu (bu durumda iyi politikalarla zengin olabilme hakkımız var) yoksa karnımız doysun rahatımız yerinde olsun ama ülkemiz yavaş yavaş elimizden mi gitsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar