Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İntihar

synorin

Öne çıkan mesajlar

dayım ilaçla intihar etmişti son anda yetişmiş bizimkiler. evlilik mevzuları yüzünden etmiş. 1-2 hafta falan hastanede kaldı bayagı agırdı durumu ama kurtuldu zamanında müdahale edildigi için. tabi psikolojisinin düzelmesi için bikaç ay terapi gördü aile olarakta bayaa yardım ettik. bi sorun olmamıştı. bi arkadaşımda aynı şekilde intihar etmişti oda zamanında müdahale edildigi için kurtulmuştu. yalnız tekrar etme şansı oluyomuş sanırım intihar mevzularında o yüzden psikolojik yardımı ihmal etmesinler. motive edebilirsiniz dertlerini dinleyebilirsiniz ayrıca bi uzmanada görünür. genelde duygusal oluyolar ilk 1-2 ay. arkadaşının ablasının durumu için bişey diyemem ne içti, ne kadar içti , ne kadar zaman geçti falan doktorlar bilir orasını.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
neye geçmiş olsun?

araba çarpmamış hastalanmamış.kendi isteği dışında olan birşey değil.ölmek istemiş.neye geçmiş olsun yani.

SEvdiklerine, dostlarina, ailesine cok gecmis olsun..

Ayrica anlik bir ruhsal problem nedeni ile aslinda yapmayacagi birsey yapmis ona gecmis olsun..

GECMIS OLSUN demek demi yanlis anlamiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

geçmiş olsun öncelikle.
benim halam intihar teşebbüsünde bulunmuştu. hastaneye götürüp kurtarıldı. ancak ondan sonra çok daha zor olacak sizin için, onu hayata tekrar bağlayacak şeyler olması/yaratmanız gerek. tekrar etmek isteyebilir ya da hayata küsebilir. ikisi de zor sizin için. zorlu bir süreç ama başarıyla atlabilirsiniz çaba ve özveriyle. dinlemeyi bilin öncelikle. konuştukça rahatlar insan. gergin olmayın, sürekli yüzüne vurmayın, hissettirmeden kontrol edin.(hiç hissettirmeden değil, çok az hissetmeli ama rahatsız etmemeli onu hiç bir şekilde)

başarıyla atlatacaksanız elbette.

dipnot: geçmiş olsun lafını bir düşünün... geçmiş olsun, yani geçmiş gitmiş bitmiş anlamında. sonra galeyana gelip deli dana gibi etrafa saldırmayın
Sosyal ağlarda paylaş

Kalp ilacının türü ne, ne işe yarıyor, kandaki doruk derişim seviyesine ne kadar sürede ulaşıyor vb bilgilere bakmak gerek. Bu teşebbüsten sonra anlayışlı olun iyileşince de burnundan gelmesin kurtuluşu. Biraz anlayışla yaklaşmalısınız yani bence ki sorunu ne ise ilgilendiğinizi ve çözüm aradığınızı fark eder, yardımı olur belki.
Sosyal ağlarda paylaş

intihar katil ile suçlu'nun aynı anda ölmesi gibi bişi.
yerinde bir hareket.
Ancak yakınları için çok zor tabi, aynı anda kurban ve mahkuma tanıklık etmek.

P.s: çok mu ağır oldu, no offence sadece intihar hakkındaki düşüncelerim bunlar, yakınları için çok acıdır biliyorum, kendisine acil şifalar, yakınlarına da sabır dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...