Helcaraxe Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Şimdi mesela radyo yayını fln yapılırken belirli bir stream kullanılıyo fln neyse kendi bilgisayarını kullanarak stream oluşturmak mümkünmü yani aynı bilgisayardan yayın yapmak yoksa nasıl olucak , fazla bilgim yok bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim .
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mümkün. Uygun programlarla direkt olarak kendi bilgisayarından stream yapabilirsin. Fakat bu upload kapasitenle sınırlı. Mesela 128 kbit MP3 yayını yapacaksın, bağlantın da 256 kbit uploada izin veriyor (tr şartlarında 1 mbit lik bağlantı). 128 kbit saniyede 16 kb veri aktarımı demek. Yani sen en fazla 2 kişiye yayın yapabilirsin. Bir yol daha var. Belli sağlam servisler var. Seninle dinleyiciler arasında köprü oluyor. Böylece ne kadar kişi bağlanırsa bağlansın tek kişi bağlanmış gibi oluyor, bağlantı hızı sorunu yaşamıyorsun. Mesela Shoutcast var bildiğim. 2. yoldan işte. Zaten bu işler genelde 2. yoldan oluyor :)
Helcaraxe Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 hah peki o olayı biraz açıklarmısın ? yani mesela kendime ait bir stream almaya kalksam nekadar bi para eder ?
Overseer Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 şöyle bişey buldum ama http://stream-music.net/index.php?cPath=21&osCsid=bb18117ccb1d2389ddd492af1fa68f09 http://www.viastreaming.com/ arada bende bi soru sorayım video broadcast mümkün mü aynı şekilde mümkünse hangi araçları kullanıcaz?
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Over ın verdiği link gibi işte aynen o olay. O paralı versiyonu tabii, ücretsiz servisler de var ama tam hatırlamıyorum bakmam lazım. Bir zamanlar okul sitesinden yayın yapardık oradan ilgim :) Web TV elbet mümkün ama nasıl olur bilmiyorum. Araştırmak lazım. Ücretsiz Radyo Yayını Aparatcağızı Flatcast
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paticik'in radyo böyle çalışıyor işte. Hepimiz kendimiz steam ediyoruz.
Helcaraxe Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Yani hepiniz kendiniz steam ediyorsunuzda farklı bi stream den url ve şifre girip yayın yapmıyormusun ? Mesela Ben SAM Broadcasting diye bi program kullanıyorum internetten dj lik fln için ama stream bulmam lazım
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 aynı şey ikisi, shoutcast server'ı indir, evde kur, kendin bağlan.
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 işe bak telekom shoutcast.com u yasaklamış neyse bu shoutcast serverı başka nasıl indirebilirim bide şöle bişi sorucam kendim stream yaptım diyelim ancak böle 10-15 dinleyici alamıyormuyuz ?
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 işte yaptığın yayın la senin upload kapasitenin kbps bazında toplamının tutması lazım. 22kbps yapsan 256 kbps uploadun olsa 256/22 kişiye yapabilirsin mantıken.
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Helcaraxe said: işe bak telekom shoutcast.com u yasaklamış neyse bu shoutcast serverı başka nasıl indirebilirim rapid'e upload ettim, buyur: shoutcast server: http://rapidshare.com/files/134123305/shoutcast-dnas-1-9-8-windows.exe shoutcast winamp plugini: http://rapidshare.com/files/134123107/shoutcast-dsp-1-9-0-windows.exe
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 saolasın valla , bide 22 kb demişsinde abi 22 kb çok kıytırık bi kalitede oluyo böle 94 fln olunca anca böle güzel bi ses veriyo ama işte 1mbit de onu kaldırmaz 1-2 kişi anca mesela host bi makina kiralasam iyi bandwidht ile onada bu shoutcast serverı kurup bu bilgisayardan onu stream olarak kullanabilirim dimi ?
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Shoutcast şart değil, Flatcast ten ne farkı var, onu deneyin işte.
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 shoutcast kurunca peki kendi ip adresimi yazdım o notecard da şifreyi yazdım kaydettim portu yazmam yeter dimi
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 ayarları çözemedim nedense sam broadcaster den girmeye çalışınca disconnect luyo
Öne çıkan mesajlar