Scheriff Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 2. tercih olmam bnm de bi gururum var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Sözümün eriyim ben de =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 sözünün eri olmayanlar vardı di mi penth mesela işte bu yaş+tecrübe takdir ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 misla yukarda yasa uygun olmayan bi dialog ornegi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Sly-One said: xaenin'in ülkesine faydası olursa ben de ninja kaplumbağayım ahahads Dory bunu diyor sanırım.Haha adama bak ninja kaplumbağalara inanmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Sataşılmasın bireylere ltf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Her sorunu yaşa verip, büyü geçer, büyü böyle düşünmezsin demek iğrenç birşey. Patide de yapanlar var, ama göz yumuyorum ne diyeyim yani :) Ben de 90lıyım hani ama akıl yaşta değil baştadır. Kaldı ki olgunluk da sadece yaşla olmuyor. O yılları nasıl ve nelerle doldurduğunla da ilgili, donanımınla da ilgili. O yüzden bencce bu yaşa göre muamele boş laf. Ha ben daha aşırı düşünürüm yaşlılara sadece yaşlı oldukları için saygı gösterilmesine karşıyım. 80 sene yaşadı nooldu? Belki faşistti bir sürü masum insanı katletti mesela gençliğinde. Ama yaşlı adam saygı duy, elini öp vs. Saygı hak edenindir ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Scheriff said: sözünün eri olmayanlar vardı di mi penth mesela işte bu yaş+tecrübe takdir ettimahah sabanci batagindan kurtulmamami, senle beraber iyice batmamizi istiodun di mi sdfsd super adam degil miyim insanlar arasinda baglar kuruyorum, belki de benim icmemde bu oda konusunda kaynasmaniz sonucu, hayatinizi degistirecek seyler olacak??? (umarim guzel yonde tabi okuldan da atilabilirsiniz euhhue). mesela bak cem olmasa ezgi olmazdi, hayat ne garip vapurlar falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Herhangi bir hatayı ya da yanlışı yaşa bağlamak ya da birisini bulunduğu yaş nedeniyle anlayamayacağını düşünmek vs.. bir aile yapısı içinde bir çocuğa verilebilecek en kötü eğitimdir kanaatimce. Her ne kadar anlamasa dahi, anlatabilirsiniz, tabii bunu en erken yaştan itibaren işlemeye başlar, onun da düşüncelerine önem verirseniz tecrübenizi ona daha erken yaşlarda aktarabilirsiniz. Bunu yapmayan ailelerimiz var haliyle 22 yaşında bile halen nasıl hareket edeceğini bilemeyen bireylerimiz var. Bir çocuk her ne kadar yanlış olursa olsun, yalnız olmamalı, onu düzelten onunla irtibat halinde olan, doğruları aktaran aile büyükleri her zaman lazım. Ancak bir aile büyüğü olarak bir çocuğun düşüncelerini küçük olduğu için geçici bulup, onunla ilgilenmemek ve kendi tecrübelerini aktarmamak, fikirlerini dinleyip doğrularını öğretmemek, kısaca çocuğu bir başına bırakmak benim gözümde en kötü aile tipini oluşturuyor diyebilirim. Çünkü bir çoklarının hoşnut olmadığı durumlarla karşılaşmamasını sağlayabilirsiniz, hiç olmadı nasıl hareket etmesi gerektiğini öğrenir ve durumu düzeltebilecek yetiye sahip olabilir vereceğiniz bilgiler konuşmalar sohbetler ya da alıntılar ile, yapılmadığı takdir de sizin yaşadığınızın aynısını yaşayacak, hatalar yapacak ve mutsuz dönemler geçirecektir. Kanaatimce yanlış bir davranış. Bu nedenle 19-22 arası olan geyiğe +1 vermiyorum. Ben yapıyor muyum ? Evet ve Hayır, kişiye göre değişiyor. Ama bir gün bir evladım olursa onu asla yalnız bırakmayacağım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Valla ailem bana küçüklüğümden beri direk anlatmışlardı herşeyi. Hiç çocuksun anlamazsın dememişlerdi. Anaokulundayken ana hatlarıyla çocukların nasıl olduklarını biliyordum. Hatta anaokulunda bi kız arkadaşım varmış böyle gelmiş bana demiş leylekler getirdi bize diye ben de hıyar gibi "Hayır o öyle olmuyor şöyle oluyor..." diye anlatmışım. Annesi çok kızmış bana falan, annem de gerçi "Bu devirde leylek mi kaldı sizin yapamadığınızı oğlum yapmış el kadar" diye ayar vermiş :D Yani anlatılmayacak bişey değil ki, kamyon var, garaj var vs. Leyleklerden daha anlaşılır bence. Bi de bi tanıdığımızla tatile çıkmıştım bi hareketlenme oldu konuşuyolar heyecanlı heyecanlı sordum noluyo diye "Çocuklar anlamaz, karışma böyle herşeye git otur!" dedi kadın. Sinirden ağlamıştım ya. Hani detaylı hatırlamıyorum da hiç öyle çocukların anlayamayacağı birşey değildi. Yani o çocukken anlayamıyosa onun acizliği ben anlayabliyodum dinledim anladım da hatta :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 cemle kim tanıştırdı asıl bağları ben kuruyorum akıllı ol ilke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Öyle bir ailem olsaydı muhtemelen ben de daha iyi bir konumda olurdum tabii ki. Ancak maalesef öyle bir lükse sahip olamadım, bir çok şeyi kendim öğrenmek ve tek başıma mücadele etmek zorunda kaldım. O yüzden böyle ukte kalmış herhalde, çocuklar ve eğitim içerikli tüm topiclere balıklama dalıp, anlarlar ulan anlatın eğitim gençken verilir hede hödö diyorum :) Kolay değil tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 nileppezdel said: Yani anlatılmayacak bişey değil ki, kamyon var, garaj var vs. Leyleklerden daha anlaşılır bence. sdfsdfsdf !! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Kralsın Doğan helal! İyi baba olur senden de :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 can o bağ işlerine girmeyelim hepinizi ben kaynaştırdım benim sayemde odalarda toplandınız dağlarda bayırlarda ewt olgun olabilirsiniz ama yaş önemli bir faktör bunu da yaşınız ilerlemeden anlamayacaksınız ne sölesek boş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stblack Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Tecrübenin kaç yaşgünü partisi yaşadığınızla ilgisi yok, Ne tür deneyimler yaşadığınızla var. diye bir söz var evet çok doğru.Ben bunu bilir bunu söylerim.Ha bi de akıl yaşta degil bastadır lafı da cok dogru.Kimse kendini çok tecrubeliyim hayatta herseyi gordum benden kralı yok diye kandırmasın.Mesela ben 23 yaşındayım babamın arkadaslarıyla konustugumda (60+) bazı olaylarda aa evet bak ben bu olayların o yonunu hic yasamamısım/dusunememisim diyorlar bazen.Bunu diyebilmekte olgunluktur bir nevi tecrubedir.Yasımdan dolayı beni ya da herhangi bir yakınımı assagılayanlarla isim olmaz ve ne zaman oyle bir duruma gelse olaylar sogurum o kisilerden.Hani herkesin icinde kalın cizgiler vardır yıkılması imkansız gibi gorunen...O tiplerle karsılastıgımda o cizgilerin ustune gidip farklı yonlerini gosterdigim zaman bir daha senin yasın kucuk sen anlamazsın diyemiyorlar. Ha bi de tecrube yedigin kazıkların toplamıdır.Ne kadar cok kazık yediysen hayatta o kadar tecrubelidir insan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 bu tarz konularda hep büyüyünce geçer demek istiyorum, sonra bir şekilde kendime hakim olup demiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 aritra said: sadece yaşımı öne sürerek yaşadığım her sorunu ya da problemi ergenliğe bağlamaları, kapıldığım heyecanları "büyüyünce geçer" diye ellerinin tersiyle halı altına iterek küçümsemeleri, bildiklerime sırf tecrübe sahibi olmadığım için değer vermemeleri vesaire.. Sorun arayacaksak burda, iki taraftan da kaynaklanıyor. Evet, "büyüyünce" geçiyor çoğu şey, bazıları da daha kötü bir hal alıyor. Burası sana bağlı, göstereceğin tepkileri nitelendiği gibi "ergen tepkisi" olmaktan çıkarabilirsin. Altını çizdiğim noktalar farklı, iletişimde/etkileşimde olduğun insanların sana olan tepkileri sorun. Herkes pedagoji okumuyor, meraktan gidip ergen psikolojisi kitapları okumuyor ya da en azından gereken hassasiyeti gösteremeyebiliyor. Bu kişiler çevrendeki herkes olabilir. Onlar anlayışlı olamıyorsa, sen olabilirsin. Nasıl olsa yaşlandıkça, daha doğrusu deneyimlerin arttıkça hayata ve insanlara bakış açın da değişecektir, emin ol kafana taktığına değmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 benim yaş sınırım 20.hani kala alırm hakikaten dinlerim 20 sonrasını .sebebini bilmem. daha fazla düşünüyor yaş geçtikçe insan nedense. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar