Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kapatma Davası kararı açıklanıyor!

Buyse

Öne çıkan mesajlar

Hala anlamayan varsa diye koyuyorum:

Kararı tek cümleyle özetleyelim.. AKP suçlu ilan edildi ama mahkûm edilmedi..
Mahkûm edildi de, cezası para cezasına çevrildi..
Bunun anlamı şu.. AKP laiklikten sabıka yedi.. Sabıka kaydı Anayasa Mahkemesi’nin 10 üyesinin kararıyla AKP’nin boynuna asıldı..
Bir ömür boyu taşıyacak..
Temyizi yok, affı yok!
Çünkü kararı en yüksek mahkeme verdi..

AKP’yi suçlu bulan 10 üye arasında bir üye var ki, verdiği karar çok önemli..
Tarihî..
Her şeyi anlatıyor..
Üyenin adı: Sacit Adalı..
Başbakan Erdoğan kararı değerlendirirken, yol haritasını belirlerken hep bu üyenin verdiği kararı düşünmeli..
Niye mi?
Sacit Adalı 8. Cumhurbaşkanı Özal tarafından bu göreve getirildi.. Kendisi hukukçu değil, kamu yönetimi eğitimi aldı..
İslami kesime yakınlığıyla biliniyor.. Muhafazakâr, mütedeyyin bir yaşam tarzı var..
Yıllardır önemli kararlarda Haşim Kılıç ile Sacit Adalı adını hep duymuşsunuzdur..
Mesela 9-2 biten Refah Partisi’nin kapatılması kararına ret oyu veren iki isim vardı..
Haşim Kılıç ve Sacit Adalı..
8-3 biten Fazilet Partisi’nin kapatılması kararında da Kılıç ve Adalı isimleri ön plana çıktı..
Ret oyu verdiler..
Aynı ikiliyi türban kararında da görüyoruz.. 9 üye yapılan değişikliği Anayasa’nın 2, 4 ve 148. maddesine aykırı bularak yok hükmünde saydı..
2. madde, laiklik..
Kim karşı çıktı?
Türban değişikliği Anayasa’ya aykırı değildir diyen iki üye kim?
Haşim Kılıç ve Sacit Adalı..
*
Gelelim dünkü oylamaya..
Haşim Kılıç tavrını bozmadı, AKP davasında da ret oyu kullandı.. Yani iddianame reddedilsin dedi..
Sacit Adalı bu kez farklı davrandı.. AKP kapatılsın demedi ama laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelmiştir kararına da imza attı..
AKP’nin eylemlerini laiklik karşıtı buldu.
Suçladı..
Diğer üç üyeyle birlikte, suç kapatmayı gerektirecek kadar ağır değil diyerek Hazine yardımının kesilmesinden yana tavır koydu..
*
Şimdi AKP yönetiminin şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım..
Sacit Adalı bile laiklik karşıtı buluyorsa, AKP’nin yaptıklarında bir yanlış var demektir..
Doğru yolda gitmiyorlar demektir..
Karara bu gözle bakmalarında yarar var..
Türban kararını laikliğe aykırı bulmayan Sacit Adalı AKP’yi laiklik karşıtlığıyla suçluyor..
Odak olduklarını kabul ediyor..
Karara imzayı atıyor..
Bu her şeyi anlatmıyor mu?

mehmet Tezkan
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
Bu ülkeye bi atom bombası şart artık, başka türlü adam olmaz bu halk

bence de. nerde oturuyosun? =)

neyse sadede gelelim. ntvde ferhat kentel güzel açıkladı aslında, devlet akp'ye fırça attı, ama dövmedi, sakat bırakmadı. bu da bir yandan ciddi bir ihtarken, akp'nin ve tayyibin siyasette varolmasına izin verdikleri için aynı zamanda devlet eliyle bir uzlaşma hareketidir, "akıllı olun, uslu uslu oynayın" babında. ayrıca haşim kılıçın konuşmasında "artık anayasa mahkemesine böyle şeylerle gelmeyin" tarzı bi söylem vardı, bunun da altını çizmek gerek bence.

akp bu uzlaşı mesajının gereğini yerine getirirse ilerde rahat bi nefes alabiliriz ülkece. o yüzden karardan memnunum ben şahsen.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyada herşey ideal midir viktor ? Senin okduğun tanımlarını bildiğin kesin çizgiye sahip yapılar idealdir. Dünya da kaç tane parti dediğin şekilde kurulmuş da bi türkiyede kurulmamış vah ki vah. Ozaman Hepimiz cahiliz , bir tek oy kullanmayanlar cahil değil sonuç bu yani ?

Okadar siyaset okumuşsun ve bu konuda senin açıklamanın sonucu bu. Çok etkilendim , başarılar sana.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Penth güzel yazmışsın da , bu halk o pusuluda bulunan hangi partiye oy verince cahil olmuyor bi söyleseydin. İnsanlar seçimleri ile cahil oluyorsa , hangi partilere oy vermek cahillik sayılmıyor hangileri cahillik sayılıyor bilelim bari. Böyle saçma bir mantık görmedim hayatımda. Bir de eğitim gören birisin heh.
AKP'ye oy veren herkes cahil demiyorum. AKP'yi bu noktaya tasiyacak kadar oy verenler cahil diyorum, farkli seyler. CHP'ye oy veren cahiller de var ayni sekilde, kuzu gibi hareket edip.

Bu isin partisi yok, A ya verince cahil B ye verince bilincli demedim ben hicbir zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün ve önceden dediğim gibi kapanmadı çünkü olay tek AKP değil, akp tek başına bir bxk değil.Destekleyen yöneticiler kesimi (bir dünya sıfat yazabilirim buraya) tekkenin devam etmesi gerektiğinde hem fikirler ve bu yüzden balon partilerin en tehlikeli olanı AKP devam edicek yoluna.Dikkat edinde bir gün kışınızın üstünde özelliştirilmiştir yazan bir etiket bulmayın.

Zavallı halkım fenerbahçe galatasaray maçları dışında herhangi bir ortak sinerji yaratamıyor sokaklarda, askere gelince konu benim için 0 lar içlere kadar sızılmış bundan dolayı askerden bir şey beklemeyin, beklemeyin derken sadece darbe babında birşey demiyorum.

Ülkeyi bölmeye devam, satmaya özelliştirmeye devam, zorla at gözlüğü giydirmeye devam, diziler ile mallaştırmaya ve futbol ile güzelliştirmeye devam.Napıcaksın ki belimiz büküldü diye ağlamaya devam.

Türkiye tarihde Atatürkün yapıtları bu kadar kirlenmedi ve bu kadar hakarete maruz kalmadı ama ne olucak geniş bakalım konulara evrensel düşünüp arkamızdaki delikten fazlasını alalım içimize.

Şu ülkenin hali afrikanın hastalıksız haliyle aynı yazık demekten başka bir şey kalmıyor bana....

Ülkde yaşayan herkese Allah kolaylık versin, diğerleri içinse ampüle elektrik vermeye devam edin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kapak diyosun yani.

alakası yok, burada bizim dediğimiz herşey çıktı, laiklik karşıtı eylemler odağı olması falan, hem de 11'de 10 oyla. Sadece kapanma çıkmadı.

Esas kapak "yok öyle şey, AKP suçsuzdur, değişerek gelişmiştir" diyenlere takılmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

bu taraf gazetesi ne ayak ben anlamadım ,

zaman said:
İşte gazetelerin manşetleri;

Star: Türkiye kazandı

Hürriyet: Kapatma yok ağır ihtar var uzlaşın çağrısı

Milliyet: Kapatma yok ciddi ihtar var

Sabah: İlk mesaj herkesi kucaklayacağız

Zaman: Kapatmaya ret

Bugün: Yüksek Mahkeme kaosa izin vermedi İstikrara devam

Cumhuriyet: AKP'ye para cezası

Radikal: Türkiye 'oh' dedi

Taraf: Darbe direkten döndü

Vatan: Kapatma yok uyarı sert

Türkiye: Herkes rahatladı

Takvim: Kaos sona erdi

kafayı bozmuşlar bazı şeylerle.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bizim milletimizi para yönetiyor...AKP nin 2. seçimde de bu kadar oy almasının bence en büyük nedeni,oy veren insanların ekonomi iyiye gidiyormuş havası verilip bu istikrarın devamını sağlayacaklarını sanmalarını..

İşim gereği hergün 50 tane esnafla muhabbetim oluyor.Bu kapatma davasında adamların en büyük düşünceleri,borsa ve dövizdi.Laiklikmiş, milletin geleceğiymiş hiç konuşulmadı.

Zaten AKP ye oy verenlerin çoğunun laiklik,demokrasi vs vs hakkında bir bilgi sahibi olduklarını sanmıyorum.(evet saldırıcak bazı arkadaşlar bana o zaman türkiyenin yarısından çoğu öyle,şu kadar oy aldı AKP bu kadar kişi arkasında diye ama Türkiye'nin gerçeği bu.)

Lise dönemlerimde ailemin etkisinde de kalarak(MHP den belediye başkanı,milletvekili ve başkan yardımcısı yakın akrabalarım vardı,var.) sağcı,hatta milliyetçi hareketlere özeniyordum.Türk milleti şöyledir böyledir aslandır kraldır diye düşünüyordum.Ama şuan üzgünüm ama savunulacak hiçbir yanının olmadığını görüyorum.Zamanla bi yozlaşma para nerdeyse oraya kayma eğilimi içindeyiz bence..

siyaset hakkındaki ilk mesajım,atış serbest :)
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
akp bu uzlaşı mesajının gereğini yerine getirirse ilerde rahat bi nefes alabiliriz ülkece. o yüzden karardan memnunum ben şahsen.

Tıpkı en son seçimlerde verdiği uzlaşı mesajını yerine getirdiği gibi mi?

Yok abi istemiyorum ben uzlaşı mesajı falan vermesini, verdikçe dahada birbirine düşürüyor milleti
Sosyal ağlarda paylaş

Bence tayyip gene bildini okur,ihtar almiş, 10 üye suçlu bulmuş bunlar faso fiso,değiştim yalanını uydurdu 1 kez devamida gelir,dünkü konuşmasındada zaten,biz laik-demokratik türkiye cumhuriyetini dahada ileri taşıyacağız dedi,eski tayyipden tek farkı çaktırmadan adım adım ilerliyo,kafasındakileri açık açık söylemiyor,1-2 seneye kadarda yeni anayasa ile birlikte danıştay+anayasa mahkemesininde bir işlevi kalmıcak,sonrada allah kerim nolcağı...
Sosyal ağlarda paylaş

Felaket tellalligi yapmak istemiyorum ama belki de bu sonun baslangicidir. Anayasa Mahkemesi son kozunu oynadi, vazgecti, biz kaybediyoruz cekiliyoruz dedi bir manada, artik anayasa mahkemesi diye bir seyden soz etmek mumkun degil bu manada cunku bi kac yil icinde 3 kisi emekli olacak. Hasim Kilic IBDA-C ci bas seriatci zaten bilinen birsey, simdi Abdullah Gul beyfendinin atayacagi 3-4 kiside gelince, Anayasa Mahkemesi'nin boyle konularda bir aktor olmasi pek mumkun degil.

Ergenekon iddianamesini okuyan var mi bilmiyorum, cok uzun gerci 2500 kusur sayfa mi ne ben 150 sayfa kadarini okuyabildim merak ettigim bolumlerini.. Kose yazilarindan, yorumlardan ve okuduklarimdan cikardigim kadari ile su var, evet icinde cidden ustunde durulmasi gereken noktalar var, ama cok yuzeysel ve bos kalmis, cok zorlama iddialar var. Simdi belkide goreceksiniz, anayasa mahkemesi geri cekildigi icin ergenekon denen hadise unutulacak, dag fare doguracak, belki Veli Kucuk gibi artik derin devletin adami oldugu resmen bilinen kisiler tasfiye edilecek, ama iddianamenin bi cogu bosta kolacak, al ver gulum hadisesi cunku bu biraz.. Bu noktada Deniz Baykal'in soyledigi guzel bir sey var, Tayyip kendi derin devletini olusturuyor diye, evet bu onemli bi nokta, zamaninda 50 lerde CIA eliyle kurulan fasist orgutun bi kismi tasfiye ediliyor bu surecte, yerine islamofasist bir kadro yerlestiriliyor. Bu da sonun baslangicini olusturacak ekipler demektir.. Cunku artik dikkat ederseniz AB, ABD isi cok aciktan oynuyor eskiden bu kadar bariz ic islerine mudahale etmezdi, simdi istedigi gibi at kosturuyor, cunku cidden kimse kalmadi. Anayasa Mahkemesi son kozunu bitirdi, kadrolar degisecek. Fasistde olsa islami bir duzene karsi cikacak derin devlet tasfiye ediliyor yerine islamci kadrolar sokuluyor. Emniyet deseniz Fethullahci biliyosunuz uzun zamandir, bir tek TSK kaliyordu iste 12 Eylul le birlikte onuda bitirdiler, tamamen Amerikanci.. Amerika'da istedigi gibi at kosturuyor AKP ve TSK'yi dost yapiyor yeri geldiginde, yeri geldiginde dusman yapiyor, iste sen Irak'a gir turban unutulsun, sen sunu yap soyle olsun, aciktan basin yoluyla direktiflerle aktorleri oynatiyo Amerika ve AB.. E kim kaldi, bi Ataturk'cu kesim kaldi diyoruz degil mi, iste Cumhuriyet Mitingleri falan, onlarda bitiyor iste, Ergenekon'la onunla bununla butun inanilan degerlere saldiriyorlar dikkat edin. Ergenekon teror orgutu diye geciyo iddianamede, senin cocugun Ergenekon destanini okulda okurken ne dusunecek saniyosun? Butun inanilan degerlere saldiriyorlar, butun dayanaklari cokertiyorlar.. Birseyimiz kalmiyor, bugun birileri cikip seriat getiriyorum dediginde kim karsi cikacak saniyosunuz? TSK gitmis Amerikanci, Anayasa Mahkemesi gitmis, o gitmis bu gitmis, Ataturkculuk emekli askerlere ve ogretmenlere verilmis, iste bir tek bunlarin cocuklari kaliyor, kendini 12 Eylul oncesinin Ataturkcu kavramiyla tanimlayan insanlarin cocuklari kaliyor. Onlarda zaten tamamen pasif yetismis, hep aman oglum sen karisma sen etme diye sindirilmisler, hep TSK'ya ona buna guvenmisler, iste bisi olursa onlar bizi korur diye, simdi goruyoruz onlarda gidiyor/gitmis..

E peki geriye kim kaldi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...