Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun sitesi

Revangelis

Öne çıkan mesajlar

merhaba
çok güzel bir sistemim vardır, neredeyse bütün oyunları full seviyede oynayabilirim.
ingilizcem fena değildir, çeviri yapabilirim.
role playing hakkında az çok fikir sahibiyimdir.

ancak öss kasacağım için çok sık yazı yazamam. öss ye kadar bulduğum ancak boş vakitlerimde inceleme yapabilirim ama çok üretici olamam. öss den sonra bol bol yazı yazabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

pardon da orjinal bir oyun sitesi iseniz, bu ceviri yapma konusu nereden cikti ? kac seferdir goruyorum, ` ceviri yapabilirim ` . ve bu cok normal karsilaniyor. Gamespot un veya ign veya sunun bunun turkiye burosu musunuz da ceviri yapabiliyorsunuz ?

bilmiyorum, bana cok ters geldi de. Hadi, ayni konuda 2-3 kaynak okur, kendi deerlemenizi yaparsiniz anlarim da, sizin dediginiz ceviri bu mu yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

draedan said:
pardon da orjinal bir oyun sitesi iseniz, bu ceviri yapma konusu nereden cikti ? kac seferdir goruyorum, ` ceviri yapabilirim ` . ve bu cok normal karsilaniyor. Gamespot un veya ign veya sunun bunun turkiye burosu musunuz da ceviri yapabiliyorsunuz ?

bilmiyorum, bana cok ters geldi de. Hadi, ayni konuda 2-3 kaynak okur, kendi deerlemenizi yaparsiniz anlarim da, sizin dediginiz ceviri bu mu yoksa.

Bazı konularda dünyayı tekrardan keşfetmenin anlamı yok. Blizzard gidip bir oyun sitesi ile röportaj yapmışsa, Blizzard'dan röportaj içinde çıkan haberler için illa Blizzard ile aynı röportajı yapmaya gerek yok. Çoğu kişi için böyle bir şans da yok zaten.

Ayrıca çok merak ediyorum, bu projeyi sen yönetsen işin "haberler" kısmını nasıl yapacaktın ? Duyurulan haberlerden alıp çevirerek "bu böyleymiş haberiniz olsun" demeyecek miydin ?

Haberleri tabiki çevirecekler deme hiç, kimse inceleme çeviririm, oyun çözümü çeviririm dememiş çünkü. Sadece çeviriri yapabilirim demiş.

Ve yine çok merak ettiğim başka bir konu derleme yapacak olsaydın yine bir çok yazılı yabancı kaynaktan yararlanmayacak mıydın ? Yoksa bütün oyunları tek tek oynayacak mıydın ?

Bazen nereden sataşacağınızı şaşırıyorsunuz gerçekten. Dahası neden böyle girişimleri baltalama ihtiyacı duyuyorsunuz onu hiç hiç anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

draedan said:
satasma olarak niye algilayip da olgunca karsilamadin ki bu soyledigimi.

ceviri derken, ben 1e1 ceviriden bahsediyorum.

Ingilizcem var, haberler konusunda calismaya hazirim dense anlasilmasi daha kolay konunun.

Şaka gibisin cidden.

İnsanlar gelip "dümdüz çeviri yapıcaz" dememiş ama sen öyle yapacaklar gibi yazmışsın. Ben cevap verince de "şu konuda çeviri yapardım deselerdi" diyorsun. Demek zorundalar mı? Değiller. Üstlerine çeviri görevi düşerse yapacaklar, gönüllüler.

draedan said:
Anlatmak istedigimi 2. paragrafta tekrar belirttim.

Birşeyi anlatmak istemeden önce yazılanlara bir de öbür taraftan bakarsan, durup dururken "hani lan orjinaldiniz nerde orjinallik" tarzı saçma sapan ithamlarda bulunmazsan ve insanların çeviri yaparım demesinin diğer insanlara normal gelmesi sana anormal gelmezse, benim gibi tipler de gelip böyle döşemez sana.
Sosyal ağlarda paylaş

draedan said:
design cok basit bir blog olsa bile olur, sadece icerigini kaliteli yapin yeter.

Katılıyorum bu fikre. Hele şu GameSpot'tan sonra çıkan flash çılgınlığına kesinlikle bulaşmayın derim ^^

Son yılların en popüler olayı blog tarzı oluşumlar, hem kasıntı durmuyor hem daha samimi (bkz. Joystiq, Kotaku, Gamasutra). Sanırım tasarım aşamasına gelene kadar halledilmesi gereken pek çok şey var ancak sadelik ve okunabilirlik çok önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

çeviri yapabilirim olayını "çeviri de yapabilecek düzeydeyim. iyi derecede ingilizce biliyorum ve türkçeye hakimim" olarak düşünün. çünkü haber çevirisi gibi hızlı ve vakit kaybetmeden yapılması gereken birebir çevirilerin yanısıra ayarlanmış röportajların da çevirisi (eng->tr, tr->eng) gerekebilir. keza röportaj ayarlanmış adam "telefonla konuşsak daha uygun benim için" derse eğer "yaw ee.. biz yazılı daha rahat yapıyoruz lan.." demez ve görüşmeyi kaydedersin. haliyle kayıt çözülmek zorundadır. aynı şey farklı şekillerle de olsa tüm görüşmeler için geçerli. bir diğer önemli kısmı da çeviri yapabilen kişinin türkçe'ye hakim olmasının -çeviri yapabilmek için- şart olmasıdır. kısaca "çeviri yaparım" inceleme çeviricez demek değildir.

ancak şunun da altını çizmekte fayda görüyorum, A oyununun incelemesi altında "göbörö.com bu oyun için şöyle şöyle yazmış halbuki..." tarzı yazılar da görebilirsiniz. zaten eleştirinin olayı da bu! birebir oyunu inceleyen standart bir oyun sitesinden fazlasını yapmanın hem zor hem de eğlenceli tarafı -sanırım- basit kalıplarının olmaması.

şimdilik şekillendirmeye çalışıyoruz yeni sınırlarımızı. umarım başarılı da olacağız. ^_^ en azından bunun için çook çalışacağımız/çalışmamızın gerektiği aşikar. siz şimdilik "çeviri yaparım demiş.." kısımlarına takılmayın da çıkacak ürünü bekleyin, sonra konuşuruz ürün üzerinden. zaten ürün olmadan ne desem erke dönergeci..

site tasarımı ile ilgili de farklı görüşler var. ama bekleyin biraz.. düşünceler olgunlaşsın, hedefler netleşsin. sonra elbet taşlar yerine oturacaktır.

sağlıcakla kalın =)
Sosyal ağlarda paylaş

evet ben bu proje de varım diyen arkadaşlara sesleniyorum.
herkes duruldu bu günlerde bu proje ile ilgili. Projenin temellerini belirlemenin vaktinin geldiğini düşünüyorum artık.
dev arkımızın açtığı http://www.mezarlikbekcisi.com/ a yine dev'in sorduğu soruları cevaplarsanız çok iyi olur. Böylece dizayn'ın nasıl olucağına karar verebilecez, konseptimizin sınırlarını çizebilecez.

Kararlar alındıktan sonra da hızlı bir şekilde çalışmaya başlanır heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.mersinuni.com/oyunoyun3/

bu da 3. jenerasyon oldu. safari firefox ve ie7'de düzgün çalışıyor.

bunun numarası üstte spot içerik satır başları şeklinde ayrılmış yerlere mouse imlecini getirince alttaki içeriğin değişmesi. aynı şekilde spotda da 1 2 3 4 5 için aynı şeyler geçerli. hoş oldu bence. yorumlarınızı bekliyorum yine.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...