xieon Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Ben konuyu bilmiyorum gece rakı içtim sayılır mı? Babam yanımda viski içti ama ordan bi puan aldım bence. En birinci benim oley :)-D viski iyidir. Ne içtiniz markasi falan cnm çekti de :(
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 xieon said: nileppezdel said: Ben konuyu bilmiyorum gece rakı içtim sayılır mı? Babam yanımda viski içti ama ordan bi puan aldım bence. En birinci benim oley :)-D viski iyidir. Ne içtiniz markasi falan cnm çekti de :( Valla ben yeni rakı içtim de babamın viskinin markayı hatırlamıyorum :D
Red Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 böle aptal bi başlık görmedim.sen hamster a bakmayla köpeğe kediye bakmayla insana bakmayı nasıl bi tutarsın.hani zeka geriliği falan olması lzm insanda somalide insanlar aç sen niye internete giriosun gibi bişi yani. kurt köpeğim var.ondan oncede bin çeşit hayvan beslemişmdir.köpeğim çok masraflı.ama asla bi insana bakabilcek düzeyde bi masraf değil.
codename_curse Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 ormanları keselim böylece yaşamak için daha fazla alana sahip oluruz
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Gelecek nesillere epic fail başlığı örneği diye arşivlesek mi bunu napsak
ssj4songoku Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ahhh Einstein sen ne bilge bir adammışsın ya.
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 xieon said: nileppezdel said: Ben konuyu bilmiyorum gece rakı içtim sayılır mı? Babam yanımda viski içti ama ordan bi puan aldım bence. En birinci benim oley :)-D viski iyidir. Ne içtiniz markasi falan cnm çekti de :( Jack Daniels ._. Viski iyidir ama çok pahalı ya :(
Nefr Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Sparkcaster said: pek post kasamadım ama hayvan besleyeceğinize troll beslemişsiniz kanimca bu topicin en anlamli mesaji bu olmus ehe
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Sabah kedim cinnet gecirip ayagımı ısırdı, artık bende recall a katılıyorum kahrolsun petler. Roket adam imzan fail olmus :D
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Niye yav ne var imzamda işte. Ünlü düşünür cem uzan ın söylemi :)
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ekmegin kdv si %1 , Gazetede kdv uygulaması yok, o bakıma ,ama güzel sözmüs yine de eheh :)
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Hehe doğruluğunu kontrol etmedim, ama mantık olarak ince bi espri gibi geldi bana :) cem uzan ya. efsane. idolüm.
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ekmek bulamıyolarsa gazete yesinler sdsdf
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 throine said: yeter artık vurmayın adam öldü. Ben rahatsiz olmuyorum fikirlerimi aciklamaktan, TR de ozgurce insanlar fikirlerini aciklama hakkina sahip olamadilar, ya kanun baskisi ya mahalle baskisi, Insanlar benim fikirlerimi ti ye alip bana karsi geyik olsada yazdiklari cevaplar benim cevremdeki insan irkinin ve cagimizda ki turk toplumum nasilda dejenere ve insandan nefret eder hale geldigini anlatiyor. ssj4songoku said: Anaaaa hala mı tartışıyonuz. Olum sallayın gitsin layn. Nato mermer Nato kafa. Uğraşmayın. Baskalarinida farkli fikirleri olabilecegi ve bunlari soyleme ve tartisma hakkina sahip olduklari bir ortam dilerim senin icin her zaman. Insanlara senin fikirlerini kabul etmiyorlar diye matematiksel dogrulari olmayin seylerin herkes icin farklilik gosterebilecegini ogrenmen lazim. scorch said: bi tane de ben vurayım :p sabah sabah tepem attı görünce humanistlik yapacam diye hayvanlar ile sokak cocuklarını eş kefeye koyan zihniyetten ne olur ki... denyo. evde kedimi de beslerim gerekirse sokaktaki cocuga da yardım ederim sanane? sokaktaki cocuga 2 kuruş verip üstüne tokatlayıp hadi s.... git simdi diyen , üstüne gidip te önünden geçen kediye tekme atan adamlar daha çekici geliyor herhalde... Vur bakalim :)o Eger tum yazdiklarimi okusaydin, temel meselenin hayvanlari kendi menfaatleri icin bir ticari meta haline getirip, bunuda hayvanseverlik adi altinda yaptiklarina olan isyan edisim oldugunu gorurdun, Ayrica hayvanlari besleyip koreltmeye calistigin veya tuketmeye calistigin icindeki merhamet ve yardim duygusunu toplum icin harcasan daha guzel bir ulken olur. Zegna said: boyle bi mantık yok, cidden yok yani. paramizi nereye harcayacagımız bizi ilgilendirir, bir tane dobermanım var. bugune kadar 5 milyar harcamısımdır, ameliyatı hastalıgı aşısı 2 yaşında. mama parasını saymıyorum, ayda 146 milyonda 15 kiloluk premium class mamaya gidiyor. benim için değerli yani, gerekirse kendimden de fedakarlık yaparım. allahin kopeğine o kadar para harcayacagına evsiz barksızlara para ver diyenlerinde alnını karıslarım yani. sokakta gezdirirken bazen amcalar teyzeler aynı seyı soyluyorlar, şunu besliyecegine evsiz barksız bla bla. uzayın bi ya ehe senin mantıgına gore kendin 50 mılyonluk tshirt değil, 10 mnilyonluk tshirt alıp geri kalan 40 milyonu o evsiz barksız aç insanlara vermen lazım. hatta mümkünse internet paranıda ver, gayet lüx bişi internet tr de bu kadar aç insan varken. edit: mesajlarında caps lock yazmayı bırak recall06. zaten yeteri kadar saçmalıosun bide uzerine capslock haraslayinca daha bi antipatik oluyor. Insanlarin parasini nereye harcadigina kanunlar ve cezalar ile engel olmaya calismaliyiz demedim, tai ki insanlar kendi paralarini istedikleri gibi harcar, bazisi tarikatlara verir, bazisi kopeklere verir, bazisi fahiselere verir.. Ama bunlari elestirmek veya yanlis oldugunu soylemek veya dogru oldugunu soylemek gayet normal birseydir. Sokaktaki teyzeler amcalar belkide dogru soyluyorur, senin tercih ettigin hayata imse zorla mudahele etmiyor ancak kisilerin belkide gercekten dogru soyleyebiliyor olabilecegi senin sectigin yasam tarzinin yanlis olabileceginide insanin zaman zaman kendi oz elestirisni yaparak, tartmasi gerekirir. Bence o kopege o kadar para harciyorsan en azindan ayni toplamda ki bir parayi yardima muhtac insanlarada harcayabilirsin, bu o hayvandan aldigin enerjiden cok daha fazla enerji ve insanlik katar kisiye. Temelde evcil hayvan pazari insanlarin engellenemez yardim etme duygusu ve merhamet ve paylasma duygularini kullandigini ve bunun aslinda insane verilmis bir GUC oldugunu bu duygularimizi hayvanlar yerine yasadigimiz topluma yardim etmek icin harcamamiz gerektigini, iste bu yuzden bir t-shirt veya baska bir alisverisin aslinda baska bir konuda tartisilmasi gerekir. Esyalarini cope atmak yerine senin icin kullanma sureleri bittiginde baskalari ile paylasirsan zaten oda birseydir. Llama said: bizim köpek yaşadıgında valla biz ne yiyorsak oda yiyordu evde 5 kişilik yemek pişiyordu direk tabagıda bizim gibi bulaşık makinasında yıkanıyordu hiç bişekilde ayırmadık yani biz neysek oda öyle idi tabi aşı parası hastalıgı yavruları oldu onların masrafları derken hiç bi zamanda paralar verirken açıkcası aç insanlar aklıma bile gelmedi yani Iste zaten ac insanlari gormezden gelirsek, caresiz ve yardima muhtaclari sanki yokmuslar gibi hayatimizi yasarsaka, inanin 10 seneye filan TR dahada yasanmaz bir hale gelecek, bizi biz yapan TURK yapan degerleri unutmamamiz lazim. Leopar adam fikirlerini savunmak icin kendini feda etti, aslanlarin onune atladi. humanizm sehidi =( Fikirlerimi savunmak degil aslinda paylasmak diyelim yoksa benim bu fikirleri alip yuruyup toplumu degistirmek gibi bir amacim yok. Zaten becermemde soz konusu olamaz. odiflame said: hayvanları sevmeyen onların yaşamaya hakkı olduğunu düşünmeyen bir hümanizm olduğunu kabul etmiyorum.böyle fikirler daha çok islamcı(dinci) kesimin fikirlerini andırıyor.evde hayvan beslenmez, parayı fakirlere ver, hayvan giren eve melek girmez orası lanetlenir veya hayvanlar sadece eti sütü kürkü için beslenir gibi. Hayvanlari sevmeyelim, onlari yasatmayalim demedim okumadan KITLE PSIKOLOJISI ile elstiriyorsunuz.Dinde hayvana eziyet en buyuk gunah degilmidir? Kendini dindar sanan bazi manyaklarin uydurdugu evde kopek beslenmez filan onlari baglamali bence, akli calisan ve okudugu kitabi anlayan kimse bu tip hurafelerle yasamaz dinini. Ama pireye kizip yorgam yakmamak gerekir.. Yardima muhtaclarada yardim edilmesi gerekir.. Horizon said: Çok mesaj vardı hepsini okumadım , ama bütün evcil hayvan besleyenleri genellemek yanlış olur bu konuda. Evet bazı insanlar var ki evcil hayvanı bir süs eşyası olarak görüyorlar. Bir sürü gerekli gereksiz masraf yapıyorlar arkasından sıkılınca ya sokağa atıyorlar ya da hayvanat bahçesi , veya bir petshopa veriyorlar. Emin olun bu tarz insanlar zaten insani yardım vs. bilmezler. Hayvanı süs eşyası gibi görenden ne bekliceksin ? Ama bunların dışında gayet yardım sever insanlar var , hayvanı hayvan sevgisinden dolayı evinde besler , aynı zamanda sokağındaki hayvanları da beslerler. Bu tarz insanlar genel olarak insanlara karşıda aynı şekilde yardımsever oluyorlar. Okumadan da insan demek kitleden etkilenmeden dusunup yazailiyormus, tebrik ederim arkadasim gercekten fikir belirtmek icin zaman harcayip 3-5 satir yazdigin icin.. Bende zaten bu hayvanlari sus esyasi gibi gorup kullanan kitleye cok sert karsi cikiyorum, ancak ayni zamanda esas hayvansever kitleninde toplum icin kazanim oldugunu ve bu iclerin de yardim etme ve insanlik duygusunu , cevrelerine yayarak hic degilse bu kotu gidise bir nebze katkilari olabilecegini dusunuyorum.. Zaten yardimin,merhamiyetin tadini almis bu esas kitlenin dogruyu gormesi daha hic gozu acilmamis bir insane kazanmaktan daha zordur. Viktor said: insan besliyecegime hayvan beslerim hayvan karni doyunca elimi isirmaz genelde ve senelerce besledikten sonra daha konforlu biryer umuduna girip evimi yakip gitmez veya ben uyurken evimi soymaz vs kimseye zarari olmiyan kedi kopeklerle bu dunyadaki en vahsi canli olan insani ayni kefeye koymak yanlis hayvanalr bizden daha cok hakediyor yasamayi ve bu gezegeni Insani bu kadar kotu, bu kadar hain, bu kadar alcak ve bu kadar seytan gormenizde ki neden zaten cevrenizdeki toplumu duzeltmek icin kilinizi kipirdatmiyor olmaniz, sadece elestirmek veya bir tane yanlis olayla karsilasip PIRE UGRUNA YORGANI yakmak ne kadar dogru.. Inan bana dostum insan denen varlik senin dusundugun kadar KOTU birsey degil. Alexi_Septimus said: İnsanlar hayvanlara nazaran daha masraflı, sayı olarak daha fazla, nesli tehlikede değil, aksine futursuzca çoğalıyor. Fazla yer kaplıyor, çok bakım/ilgi istiyor. Dolayısıyla kedi besliyorum, selpakçı çocuk değil. Selpakci cocuk, ne kadar rahat soyleniyor degil mi? Birgun bir selpakci ccugu al ve karnini doyur, inan bana O COK OVUNDUGUN KENDI INSANLIGINDAN birsey kaybetmessin. Cok buyuk degisiklikler olur bakis acinda.. Insanlar masrafli falan demekte sadece hitler vari bir soylem olabilir.. Ardeth said: En pahalı tüketim gıdalarından birini ele alalım: et. İnsanlar genelde haftalık kendine gerekenden fazla et tüketir. Sen burgerkinge gidip bir double whooper yediğine yaklaşık olarak sana gerken bir haftalık eti tüketmişsindir demek O zaman yememek gerektigini anlatalim, o zaman gunluk yenmesi gereken et miktarini insanlarla paylasalim, buna dur demeye calisalim, belki dalga gecerler bizle belki engellemeye calisirlar fikirlerimizi soylemeyi ama biryerden baslamak lazim. Once insane duzeltmek lazim cunku zaten sistemi olusturan ta kendisidir. Aritra said: bi günde çöpe atılan milyonlarca (5-6 milyon) ekmeğin sorumlusu sadece evcil hayvan sahipleri değil. Evcil hayvan besliyenler elbette degil, peki milyonlarca ekmek icin en ufak bir hareket yapiyormusun copluge atilan? Bu konuyu biliyorsun ve rahatsiz oluyorsun ufacik bir caba harcadinmi? Belki bir internet sitesi, belki bir universitede fotokopide cogaltilmis EL ILANI dagitmak.. Mighty_THoR said: benim ailem gelirinin çok büyük bir bölümünü senelerce hayır işlerine harcadı oradan edindiğim tecrübe ile insanoğlu için yaralı parmağa işemem hele maddi yardım asla çünkü insanlara imkanlarınız dahilinde yardım ediyorsunuz ilk bi abi büyüksün saol varol geliyor arkasından hemen nankörlük başgösteriyor yaptığın yardımın miktarından çeşidine kadar binbir türlü şey es kaza işin kötü gitti yardım yapamıyacaksın o ara ,vay ibne varda vermiyor haramolsun oluyor insan oğlu çiğ süt emmiş diye boşuna söylenmiyor ben adama yardım edimcem adam o yardımla karının üstüne çullanıp çoğalmaya devam edicek iyi be dolayısıyla banane ya değip geçiyorum mutluyum huzurluyum buna karşılık çoğu sokakta hasta yaralı vs şekilde bulunmuş 6 kedi 8 köpek besliyorum hiçbirinide insan soyunun topuna değişmem Insanlari bu kadar igrenc varliklar gibi gosterip buna inanmak icin nasil bir hayat tecrubesi yasadin? Sokakta gordugun kopekleri asilama bakalim seni seviyormu KUDUZ olmadan o hayvani asiliyorsunda neden insane beyni KUDUZ olmadan onu duzeltmek istemiyorsun. Hayvani insandan ustun gormek nasil bir hastaliktir? Acaba bu sadece TR ye ozgu bir dusunce tarzimi gercekten merak etmeye basladim, o kadar cok senin gibi dusunen INSANDAN nefret eden kisi var ki, acaba dunyada baska bir toplum var mi diye merak ediyorum. Ailen yardim etmis ne kadar guzel ne kadar mutluluk verici birsey senin icin, bence sende onlarin yollarinda devam et, bir deniz yildizi bir deniz yildizidir.. Ardeth said: Fakirlere yardım edilecekse bile daha ağırlıklı olarak eğitim vs için yardım edilmeli. sokaktaki adama sen yemek para verdiğin zaman hem bu çok geçici oluyor hem de o adam o yardımın değerini gerçekten biliyor mu emin olamazsın. Dolayısıyla bir çocuğu küçüklükten eğitmek h em onun geleceğini kurtarır hem de bakış açısını genişletir mantıklı tutarlı vb bir insan olmasına yardım eder. Dimi nasilda insanin aklina BURS kelimesi geliyor, bu kadar insane yardim etmemek lazim dendigi zaman.. Egitim demek sadece okul degildir, toplumu egitmek ve beyinleri egitmek onlara nasil davranilmasi gerektigini anlatmak ve uygulamali gostermek gerekir.. Bir insana para vermek.. Belki o an icin o insanin ilerde cok daha baska bir bakis acisina sahip olmasini saglar.. Ancak TOPLUM MUHENDISLIGI bir bilimdir, sadece ruhunu rahatlatmak icin birilerine gidip 3-5 kurus verirsen onlari sadece HAZIRA KONMAYA alistirirsin. Genel olarak ayni seyleri soyledik zaten sanirim. Alexi_Septimus said: Ben açıkçası bu fikirlere de gülüyorum, insan ırkına bir iyilik yapılması gerekiyorsa o da sayısının azaltılmasıdır. Yoksa istediğin kadar yardım et, misal live aid, live8 falan. Zaten doğal seleksiyonun esamesi okunmayan bir şekilde yaşıyoruz, bu yetmezmiş gibi, ölmesi gereken bireyleri de yaşatıyoruz. Belgesel çekiminde yada safaride bir hayvan bir hayvanı öldürürken "ekosistem, elleme doğanın kuralı, hebele." demeyi biliyoruz fakat çılgınca üreyip hayat kalitesini taban seviyesine çektiğimizi göremiyoruz. İnsanlara acıdığını düşünen bir takım hıyar da yalnızca kendin vicdanını rahatlatmaya, gerekeni ve üzerine düşeni yaptığını inanmaya oynadığı için yardım ediyor. Eh evet, silahlara ve savaşlara harcanan para açları beslemeye, eğitime, insan ırkı olarak uzaya çıkmaya harcanabilirdi. Çokta güzel olurdu. Ancak insanın insanoğluna tavrı o kadar saçma sapan ki, hiç bir boka yaramıyor. Insanoglu insanoglu dedigimiz biz degilmiyiz? Ne kadar guzel yanlislari gozlemlemissin, dogrulari biliyorsun, bunlar icin neden savasmiyorsun? Dunyada senin gibi insanlar elestirmekten daha fazlasini katmali bu topluma, sen boyle dusunup birsey yapmadigin surece, bence elestirme hakkinada sahip olmamalisin. Insan toplumunun nufusu degildir TABAN seviyeye gelinmesi, DUNYANIN KAYNAKLARININ ESIT DAGILMAMASIDIR. Yoksa dunya ustunde 1 milyon insane kalirsa gene birileri birilerinden ustte olacaktir.. Nufus az olsun cok nufus var geyigi buyuk sirketlerin dunya kaynaklarini somurup neden yetmiyor herekese herseyi dunya insanligina anlatmak icin uydurduklari bir senaryo, kim bilir belkide 3. Dunya savasinin insane beynindeki yikimini azaltip aha iyi olur nufus azalir dedirtmek istiyorlar. Vodan said: İnsana yapacağım iyiliği hayvana yaparım hiç değilse nankörlük etmez. Hayvan hayvandir insanda insandir. Bu kadar kotumser olmayin. Lady Lula said: daha basit ifade edicem. örneğin hayatı bi puzzle olarak düşün.. kötü yada yanlış dediğin parçaları dışarı atmaya kalkarsan o çıkarılan parçaların yeri boş kalır. onlarda olmalıki eksik kalmasın puzzle. çünkü senin yanlış weaata hata dediklerin de seni sen yapan öğelerin bi parçasıdır. bi insan ne olmak istiyosa o olur onun adına sen tercih edemessin. bazen insanın hata yaptığını anlaması için o yanlış dediğin parçayı yaşaması gerekir ve bu sayede kendini iyileştirebilir. her zaman bi geri dönüş vardır. eyer istersen gerçekten. Ben insanlarin dogarken suclu dogduklarina inanmiyorum, o kadar kaderci degilim. Kotu insan ve vahsi insan dedigimiz seyin tamamen, toplumun ona sunduklarini nasil sundugu ve onun bunlardan ne kadar faydalandigi arasinda bir egri oldugunu dusunuyorum. Dunyada kotu ve iyi yoktur, KOTU VE IYI insane ozgurdur. Kotu aslant veya Iyi timsah yoktur cunku onlar programlandiklari sekilde yasar beyinlerinde sorgulama ve KADERLERINI tayin etme becerisi yoktur. Bence temeli kotu atilmis bir insaatin sonradan saglamlastirilmasi cok zordur.. Ne kadar bilimsel oalrak topluma kazandirmaya calissanda sonunda ulasamadigin bir demir olacaktir o yapida, ve bir gun gene cokecektir, onemli olan suclu olanlari puzzledan ikarmak zorunda kalmadan o puzzle iolusturan parcalarin uretiminde hepsini iyi olarak uretmeye calismaktir.. Cons said: hiçbir postu okumadım. insana koyim, tur atsın. hayvanlar benim için insanlardan daha önemli. Sen nesin INSAN degilmisin? Hunn said: ulan herkes adeta bir küçük emrah forumda. acıların çocuğu olmuş, alkışı duydum ihaneti gördüm ayaklarında. insanlıktan soğumayın bu kadar Hakikaten teprik ederim, nasilda herkez sanki hayatin en agir faturalarini odemis, nasilda insanliktan sogumus ve aslinda kendilerinin ne olduklarini unutur olmuslar, acaba diyorum INSAN HERKEZI KENDI GIBI SANAR lafi gercekten bu kadarmi dogur?
Zegna Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 congratz, herkese bir cevap :) recal06 1 - paticik 0 locked.
Öne çıkan mesajlar