Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özür Dilerim Apo

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar az önce yaşadığım bir olay nedeniyle kendimi kötü hissediyorum içimi dökmek istedim biraz.

En başından başlamak istiyorum.

Herşey Manavgata kuzenimin yanına tatile gelmemle başladı.
İlk günlerde sap sap gezdikten sonra Emek adlı bir restorant'a gitmeye başladık, zaman ilerledikçe garsonlarla aramızda enseye patlak göte şaplak bir ilişki başladı 4-5 saat boyunca 1 lt su söyleyip sayısız çay içiyorduk ( Birşey alında çay bedava olduğu için su alıyorduk)
Zamanla ilişkimiz süper olmuştu Kemal abiyle beraber yemek yiyip sohbet ediyorduk.
Günlerden birgün gece 2-3 civarı 'Apo' adlı bir komi ile sohbet etmeye başladık sohbet sohbeti açtı ve Apo bize birden bire çok derin mevzuları anlatmaya başladı. Hizbullahın Ümraniye Baskını'nın iç yüzünü anlattı kendisinin baskın yiyen tarafta olduğundan bahsetti, örgüt adına yaptığı işleri, devlet adına yaptığı gizli çalışmaları, devlet-örgüt ilişkileride nasıl rol aldığını. Hücre evleri baskınını, Ergenekoncu Paşalarla ilşkilerini çatır çatır sıraladı. İlk başlarda pek inandırıcı gelmesede anlattığı şeyler çok tutarlıydı. Ve bizi saatler süren konuşma süresi ikna etmeyi başarmıştı.

O gün eve gidince sabah'a kadar Apo'yu konuştuk. Baskından sonra fşlendiğini düşünerek buraya devlet tarafından yerleştirildiğini düşündük. Yanında telefon taşımayıp telefon numaralarımızı alması, anlattığı ayrıntılar bunda çok büyük rol oynadı.

Ertesi gün yani bir saat önce tekrar Emek'e gittik ve Kemal Abi'ye 'Apo' konusunu açtık ve Apo'nun şizofren hastası olduğunu öğrendik. Sonra Kemal abi Apo'nun abisini çağırdı (Abiside şef garson) Abiside güldü baya Apo yüzünden başlarına gelenleri anlattı.
Bize anlattıklarını arada bir gidip Jandarmaya filan anlatıp günlerce sorguda kaldığı oluyormuş. Kendisinin Şizofren hastası olduğuna dair raporu olmasa işlerinin zor olduğunu filan anlattı.

Bazen ortadan kayboluyormuş Apo. Ankaradan, İzmirden, İstanbuldan, Adanada, Urfadan çıktığı oluyormuş. Oradada yazıp-oynuyormuş paso.

Apo'nun abisiyle bu muhabbet geçtikten sonra epey rahatlamış hissettim kendimi(:
Taki Abisinin Apo'ya bize anlattıklarını Abisiyle paylaştığımızı öğrenene kadar.
Apo yanımıza yaklaştı 'size dün anlattıklarımı güncel diye anlattım öyle yada böyle, genede siz abime söyleyince garip oldum' diyene kadar.

Biz siz akrabasınız cart da curtda diyene kadar Apo boynunu büküp 'tamam tamam sorun değil' deyip gitmişti bile.

Aslında Abisinede çok kızıyorum söylememesi gerekirdi.
Ne kadar bir şizofrende olsa adama çok ayıp oldu, çok utanıyorum bugün tek tek Emek Ailesiyle vedalaşıp bir daha dönmemek üzere ayrıldık.

Evet sevgili paticikler durum böyle. Kendimi çok kötü hissediyorum, muhtemelen bu gece uyuyamıycam sağ-sola dönüp durucam.
İçimi dökmek istedim.
Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Iyide sadece abisine degil bence jandarma polise bile gitmeniz gerekirdi, burada bir adam var devlet hakkinda acayip seler soyluyor diye.

Bence guzel yazi ama sizofren olayindan once biraz daha kurgu isterdi, sonra mesela konu hemen bitiyor olmaz.. apo size kin uyup birseyler yapmali boyle bitmez hikaye cok hizli bir son olmus,

Baslangic da konular arasinda cok hizli atlamalar var..

Bunun yarisi gibi bir yazi yazip sonra 3-4 sefer ayri post ile bitirmen uygun olurmus gelen tepkilere gore.
Sosyal ağlarda paylaş

Şizofreni bir akıl hastalığı, zeka geriliği değil. Şizofrenlerde gayet güzel bir şekilde gerçek hayata uyum sağlayıp yaşayabiliyorlar ve gündemi takip edememe gibi de bir sorunları yok :) sadece bu apo denen arkadaş öyle bir kurgulamış ki olayı kafasında - hastalığı sayesinde - tam bir senaryo çıkmış ortaya. İşin garibi delicesine inanıyor bu olaya, zaten inandırıcılığı ordan geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Recall@ Abi ne demek istediğini anlayamadım.

Mealstrom@ Hacı başımdan geçen olayı paylaşmak istedim.

Neyse dün içimi dökmem çok iyi geldi rahat rahat uyudum, arada bir aklıma geliyor ama takmıyorum kafama(:

Ayrıca ilk kez bir şizofrenle konuşmuş oldum garip bir deneyim. Dışardan anlaşılması imkansız en azından Apo'nun öyleydi.

Birde Apo'nun anlattıkları gerçek olamaz yani bende şüphelendim ama yok değil, imkansız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...