Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'da Pc Toplatabileceğim Bir Yer....

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben şahsen vatan bilgisayara gittim. fiyatları genelde piyasadakiyle 3 aşağı 5 yukarı aynı,üstüne bide bazı kredi kartlarına yaptıkları %8 indirim binince dahada hoş olabiliyo(olmayadabiliyo)

oem bölümündeki bayların tavsiyeleri fena değil,evde liste yapıpta gidebilirsin. sonra kutularını alıp montaja veriyosun(kendinde kurarsın illaki ama fabrika çıkışı bi sorun vs.. varsa direk değiştiriyolar montaja verdiğinde o yüzden rahat oluyo, öbür türlü git gel stres vs..) 1 saat sonra alın gelin diyolar genelde.(3-4'e kadar çıkabilir).
Mesaj tarihi:
o kadar parça satın alıp evde şööle kutularını yılbaşı çocuu gibi süzüp süzüp açıp sonra da kendin toplamadıktan sonra, termal macunu sürüp ince ince yaymadıktan sonra, ekran kartı oturunce çıkan KLİK sesini duymadıktan sonra ne anlamı var aldığın bilgisayarın!

bilgisayar toplatmak kesin dinlerden birisine göre günahtır, değilse de olmalıdır. aynı zamanda kendi bilgisayarını kendi toplamak bir teknoloji borcudur. toplamayana cd-dvd vermezler!
Mesaj tarihi:
dasaaa said:
o kadar parça satın alıp evde şööle kutularını yılbaşı çocuu gibi süzüp süzüp açıp sonra da kendin toplamadıktan sonra, termal macunu sürüp ince ince yaymadıktan sonra, ekran kartı oturunce çıkan KLİK sesini duymadıktan sonra ne anlamı var aldığın bilgisayarın!

bilgisayar toplatmak kesin dinlerden birisine göre günahtır, değilse de olmalıdır. aynı zamanda kendi bilgisayarını kendi toplamak bir teknoloji borcudur. toplamayana cd-dvd vermezler!

oofff, olay budur. :D
Mesaj tarihi:
savunasım geldi bi an verdiğiniz inventudla bi kaç rasgele ürün karşılaştırdım.

SEAGATE ST3500320AS 500GB

inventus:98,79
vatan:85,56

SAPPHIRE HD4850

inventus:218,39
vatan:210,68

INTEL Q6600 G0

inventus:207,99
vatan:209,76

(kdv hariç,vatan axess world 5 taksit, inventus advantage dışındaki tüm kartlar 6 taksit fiyatlarını yazdım)

mesajımın ana fikri 3 ordan kar etsen 5 şurdan zarar ediyosun vs.. aynı kapıya çıkıyo pek çok yer.
Mesaj tarihi:
Tabi tabi oyle, cogu toptanci en cok mal ceken yere(ki bu durumda vatan) daha ucuz fiyat verir.

Inventus servisi kendi begendigi ve piyasada cok giden parcalardan stok yapip geri kalani siparis uzerine getirdigi icin bu tarz dalgalanmalar oluyor haliyle. Birde verdikleri fiyatlar pesin fiyat oldugu icin dusuk. E burdada teknofiyat.com nimetlerinden faydalanmali.

birde gigatek vardir ki onlarda inventusun ankara versiyonu. Fiyatlarina en az bi kere bakmak lzm.
Mesaj tarihi:
tabii toplu alımlarda "pazarlık gücü adına" diye bir şey de var..

güüüç gaayserilide artıııık*
moneyman!. dıt dıt dıı dırılılı moneyman!

*:ingilizcesi ise
in the name of the gayserili i have the moneeey! olarak geçmektedir.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:
dasaaa said:

oofff, olay budur. :D

Olay budur da.. bazı ters yanları da var. Aynen böyle mutlu mutlu topluyorsun makineyi. Sıra heycanla güç tuşuna basmaya geliyor. Basıyorsun makine blibli diye ötmeye başlıyor.

Bir şeyler unuttum diye bakınıyorsun, her şeyi yerine oturtup tekrar açıyorsun. Yine ötüyor. Saatlerce (hatta duruma göre günlerce) süren gereksiz uğraştan sonra anlıyorsun ki anakart bozukmuş.

Haydiii her şeyi tekrar söküyorsun. Anakartı paketleyip götürüp yenisi ile değiştiriyorsun. Sonra yenisini tekrar uğraşıp takıyorsun. Bu sefer de başka bir parça arıza yapmazsa mutlu mesun yaşıyorsun.

Ama parayı basıp kurulmuş, çalıştığını bildiğin bir bilgisayarı kucaklayıp eve gelmek de ayrı bir güzellik. En azından bozuk parça riskini ve saatlerce süren debugging kısmını aradan çıkartmış oluyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Mirage said:
Olay budur da.. bazı ters yanları da var. Aynen böyle mutlu mutlu topluyorsun makineyi. Sıra heycanla güç tuşuna basmaya geliyor. Basıyorsun makine blibli diye ötmeye başlıyor.

Bir şeyler unuttum diye bakınıyorsun, her şeyi yerine oturtup tekrar açıyorsun. Yine ötüyor. Saatlerce (hatta duruma göre günlerce) süren gereksiz uğraştan sonra anlıyorsun ki anakart bozukmuş.

Haydiii her şeyi tekrar söküyorsun. Anakartı paketleyip götürüp yenisi ile değiştiriyorsun. Sonra yenisini tekrar uğraşıp takıyorsun. Bu sefer de başka bir parça arıza yapmazsa mutlu mesun yaşıyorsun.

Ama parayı basıp kurulmuş, çalıştığını bildiğin bir bilgisayarı kucaklayıp eve gelmek de ayrı bir güzellik. En azından bozuk parça riskini ve saatlerce süren debugging kısmını aradan çıkartmış oluyorsunuz.

işte takmayı bilmeyince böyle olabiliyor tabii =p
Mesaj tarihi:
Iste o mutlu an bozulmasin diye 3 , 5 kurus fazla verip yaptirmak mantikli geliyor bana.

En son Gold'da toplattim zaten servisin icine girebiliyorsun elemanlar yaninda topluyor, test ediyor.
Mesaj tarihi:
ben dasaa'ya katılıyorum. bilgisayarı toplattıysan, eve gelip tuşa basana kadar sürüyor o mutlu an.

yok kendin topladıysan, eve geliyorsun, bir heyecanla malzemeler yayılıyor sağa sola, evin en geniş alanı olay mahali ilan ediliyor, gelip geçene kızılıyor, böyle en az 1-2 saat o mutlu an yaşanıyor. hele ki sonra tuşa basınca bilgisayar açılırsa, ondan güzeli yok.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:
hele ki sonra tuşa basınca bilgisayar açılırsa, ondan güzeli yok.

açılmazsa? :S:?:X

Açılmaması feci bir durum, o stresin üzerine "Acaba sorun nerde?" diye aramak feci oluyor.
Mesaj tarihi:
benim başıma gelen en kötü şey dvdrom sürücünün kasanın dvd yatağına biraz geniş gelmesiydi. kasayı 2 kişi levyeyle kanırtmıştık sokabilmek için. bi dahada çıkaramadım o dvd sürücüyü.

en son aldığım pcyi montaj yaptırttım. bi tanede ide harddsikim vardı eve gelince bunuda takıyım dedim ekran kartı haddinden uzun olduğu için anakarttaki ide girişininde tam üstünü teğet geçerek kapatmış :S . ide kablosuyla ekran kartını aynı anda kullanmanın imaknı yok :S

böyle abuk subuk sorunlar can sıkıyo malesef.
  • Yeni Oluştur...