nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 shadowfury benim bilgisayardan girmedigimden kasamadigim aciklamayi yapmis :)
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 ya bi de nasıl kimilerinde mükemmel amerika hayali varsa kimilerinde de bir amerika iğrençliğin memleketi inancı var bu ikisi de yanlış ne yazık ki.. ha bir de yenizelanda öle çok rahat ve sıcak bi memleket değilmiş. kısa asıp kesmeden önce orada yaşayanlarla görüşün bir, ne bileyim gidip yaşayın ya da..
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 ya kara cuppelilerden rica etsek brite moongate acsalar kadikoy meydanina sufer olur vas port zort
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 ShadowFury said: Ne gibi değerler mesela? Hırsızlık, cinayet, tecavüz gibi insan ahlakına ters olan şeyler diyosan orda da suç onlar(suç oranı biraz dengesiz, tamam ama onun da nüfus çokluğundan olduğunu düşünüyorum). Ama insanların bekaret diye saplantılara girmemesi, evlenmeden vermem bıdıbıdısının olmaması, mahalle baskısının azlığı, insanların sırf cinsellik yaşakları için aileleri tarafından cezalandırılmaması filan bence ahlaksızlık değildir. ///Edit: bu arada yanlış anlama, Amerika hiçbir tersliğin olmadığı happysunshineutopiadır demiyorum, orada da var tabii yamukluklar. Sapığı da var moronu da magandasıda gangsteride. Ama her türlü Türkiyenin şu halinden iyidir diyorum. ortalama ahlaki değerler derken kızlık zarı vs. den bahsetmiyorum bunlar zaten toplumdan topluma değişen meseleler. ahlaksızlık olarak tanımlanabilecek uç olaylar amerikada diğer ülkelere göre daha fazladır diyorum. ispatlayamam ama eminim araştırma şansım olsa bu sonuç çıkardı. Bu tüm amerikanın böyle olduğu anlamına gelmez. ayrıca ahlak konusunun dışında genel olarak diğer konular olsun mesela sanat (müzik) vs.. gibi alanlarda da sanata pislik bulaştırılması, yozlaşma amerika'da yaygın olarak var. aramızdaki fark olarak toplumumuz eğitilse amerika'dan daha iyi olacağımız düşüncesindeyim. bizdeki problem eğitimsizlik. onlardaki problemse eğitim olduğu halde yanlışlara yönelme, daha tehlikeli yani. Bizde ıslah edilebilirlik var ama onlarda yok kısaca. Bu değerlendirmelerden sonra iki toplumu kıyaslayınca onları daha iyi bulmak da kişiden kişiye değişir tabi.
hippy_tarkan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 ahlaksızlık neye göre. yani insan görmemiş kabilelere göre ahlaksızlık herhalde ava çıkmamak falandır.geniş düşününce bu çok genel geçer bir kavram.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Amerikada ne gibi bir yozlasma var? Yani yozlasma dedigimiz sey nedir anlamadim ben? Adamlar 150 sene oncede vahsi bati olarak yasiyordu su anda bazi kisimlari yani sokaklarinin belli bolumu oyle yasiyor, HATTA bence adamlar inanilmaz bir gelisme gosterdiler.. Yozlastilarmi evet kendini MERKEZE koyup cevreni degerlendirirsen yozlasmis olurlar, Yani TR den USA ye baktigindA VAY be ne kahpe ne yozlasmis toplum dersin.. Ama 150 sene oncesinin USA sinden bugunun USA sine bakarsan YUH be adamlar amma EVRIM gecirmis VE gelismis dersin... Akliniz fikriniz kiz seks vs de.. bu cokta onemli degil ve gelismislik ornegi degil, temel FARK seksi ozgurce yasayan veya bunu tabulastiran kesimin birbirinin hayatina mudahale etmeden yasamasidir, ISTE begenmediginiz USA boyledir, kimse kimseye karismaz.. Her fikir kendine yasayacak yer ve ortam bulur.. BU YUZDEN OZGURLUKLER ULKESIDIR.
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Bu Amerika'yı hep tüccarlar bulmuş, bu herifler rahat yaşayan her limanda seviglisi olan insanlar. Madem demişler yeni ülke kuruyoruz, Avrupa'daki gibi olmasın özgürce seks yapalım demişler. Bi de bunlar özgürlüklerine düşkün insanlar bir de çakallar yani zekiler. Çok güzel özgürlükler ülkesi kurmuşlar tüccar oldukları için de kaptialist bir düzen kurmuşlar. Bu kadar basit değildir tabi. With Honors fiminden Amerika'nın bazı açılardan neden gelişmiş olduğunun belki bir nevi açıklaması: diyalog Simon Wilder: You asked the question, sir, now let me answer it. The beauty of the Constitution is that it can always be changed. The beauty of the Constitution is that it makes no set law other than faith in the wisdom of ordinary people to govern themselves. Proffesor Pitkannan: Faith in the wisdom of the people is exactly what makes the Constitution incomplete and crude. Simon Wilder: Crude? No, sir. Our "founding parents" were pompous, white, middle-aged farmers, but they were also great men. Because they knew one thing that all great men should know: that they didn't know everything. Sure, they'd make mistakes, but they made sure to leave a way to correct them. The president is not an "elected king," no matter how many bombs he can drop. Because the "crude" Constitution doesn't trust him. He's just a bum, okay Mr. Pitkannan? He's just a bum.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Recall06 said: Ya vatani kurtarmasinlar zaten hepsi vatani kurtaracaz biz icine etti halkin.. ve sistemin.. Ataturk ne guzel kurmustu senin neyine darbe yapip anayasiyi degistirmek.. Dunyada hangi kurulmus basari model sonradan darbe ile bozulup yeniden duzgun kurulmus.. Aslina Ismet Inonudur temel suclu tum bunlarda. eleştirmek nekadar kolay özgürlük verince bokunu çıkartanları değilde hadiseyi toparlamak isterken eline yüzüne bulaştıranları türkiyede 2 önemli darbe biri türkiyede dinci akımın başlangıcı ve gelişmesi dönemi ikinciside sağ sol kavgası sırasında ilki başarısız oldu zira o zamanlar açılan imam hatip liseleri bizi bugünlere getirdi ikincisi nispeten başarılı oldu zira benim konuştuğum herkesin söylediği şey ortak 80 darbesinden önce kimsenin can güvenliği yoktu insanlar okudukları gazete yüzünden öldürülüyordu sabah işe giderken akşam eve dönüceğiniz garantisi yoktu diyorlar darbeler gerkeliydi uygulanışları yanlıştı oda işte yurdum insanı illa ipin ucunu kaçıracak
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 roket adam said: said: ne diyelim, sıkıyorsa gidin efenim.. korkmayın, yasalara uygun bir gidiş hainlikle korkaklıkla falan yaftalanmayacaktır. kuyruğunuzu kıstırıp geri dönerseniz korkaklıkla suçlanabilirsiniz..heh onu diyorum ben de. e kolay zaten gördüğüm kadarıyla herkes planın yapmış ee neden kimsede ses seda yok, neden icraata gelince herkes susuyor, ezildiği beğenmediği ülkesinde yaşamaya devam ediyor? zannediyor musunuz bu işler o kadar kolay? 100k yı verdikten sonra kanada da pembe panjurlu evinizde ayrımcılığa uğramadan güzel güzel yaşayabileceğiniz nereden belli? green card aldıktan sonra ailenizin çocuklarınızın bunlar doğu kökenli diye fişlenip potansiyel suçlu olarak görülmeyeceği ne malum? daha iyi bir ülkede doğmak daha iyi olurdu tabii. ama doğmadık ve geri dönme imkanımız da yok. o zaman sürekli hayıflanalım, diğer ülkelere özenelim, planlar yapalım milletin aklına girelim diye bi olay yok yani. saçmalık.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 giden çalıp çırpmadan gitsin de o sorun değil. bir de oğlum ilerde rahat çalıp çırpsın diye amerikan vatandaşı falan yapmasın mümkünse, ya da ticaret malları üzerindeki gümrük vergileri ile oynamasın. oğluna yatlar, karısına hastane ortaklıkları falan da almasın nerden geldiği belirsiz paralarla mümkünse, ondan sonrası sorun değil.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 nileppezdel said: 007 ornek verir misin? Ahlaki yozlaşma adına bir tane somut örnek vermem kasabilir saçma da olabilir ama önemli olan ne demek istediğimi anlamanız. Recall06 said: Amerikada ne gibi bir yozlasma var? Yani yozlasma dedigimiz sey nedir anlamadim ben? yozlaşma dejenerasyon kelimelerinin kavramlarının anlamlarını uzun açıklamalarını araştır. Böyle önemli kavramlara sadece seks açısından bakılmaz olayın birçok boyutu var. İşimiz gücümüz karı-kız değil yani. :)
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Ardeth said: giden çalıp çırpmadan gitsin de o sorun değil. bir de oğlum ilerde rahat çalıp çırpsın diye amerikan vatandaşı falan yapmasın mümkünse, ya da ticaret malları üzerindeki gümrük vergileri ile oynamasın. oğluna yatlar, karısına hastane ortaklıkları falan da almasın nerden geldiği belirsiz paralarla mümkünse, ondan sonrası sorun değil. repliyorum valla
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 İster giderim, ister gitmem, nerede mutlu oluyorsam orada yaşarım; kime ne?
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 SPectre88 said: soruyorum bu ülkeden gitmeye karar vermeden önce bu ülkeyi düzeltmek/kurtarmak için ne gibi bir çalışma yaptın? Hayir giden insan neden bu ulke icin birseyler yapmak zorunda? Neden bunun vicdan hesaplasmasini yapmak zorunda? Ondan once bu ulke benim icin ne yapti derse mesela, onun cevabina gore bahsettigin soruyu cevaplasa? Odedigi kat kat vergilerin ne kadar karsiligini aldigini, ulkenin ona nasil bir yasam sundugunu sorsa kendine? Ona gore senin dedigin seyi sorar ve vicdan azabi duymaz diye dusunuyorum.
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Iyi de soz konusu vicdan. Eger rahatsizlik duymuyosa, bittabi. Inandiginiz seylere bagli bir sey. Tanri'yi ayni sekilde sorguluyo musunuz? O sizin icin ne yapti, siz niye ona inanasiniz ki, tarzi... Hayir, inanmak istediginiz icin inaniyosunuz. Bu da oyle. Ha olumden sonra yasam varsa ateist, kusura bakma ben inanmaya basladim dese nolur demese nolur, is isten gecmis. Hah iste vatan duzeldikten sonra adam ben vatanima milletime inaniyorum dese nolur demese nolur, is isten gecmis.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Vatanina milletine inanmak degil de, mesela iyi sartlarda kendi ulkesinde yasamak istemisse ve toplum kendini egitmisse neden donmesin? Tamam o surecte bulunmamis olabilir fakat bulunmak zorunda da degil.
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 okumadım okadar yazıyı sadece ilk post u okudum kesin birileri yazmıstır (yani umarım ) ama bende yazıyım "VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR KADERİNE TERKEDİLEMEZ " M.Kemal ATATÜRK
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Sırf burada doğduğum için burada yaşamak, buraya faydalı olmak zorunda mıyım? Bir şey mi borçluyum? İster toprak olsun, ister her hangi bir tanrı, Dünya'da ki hiç bir şey kutsal değildir yaşamdan başka. İstediğim yerde, istediğim şeye inanarak, hayatlara zarar vermediğim sürece mutlu mesut yaşarım. Zarar vermediğim dedim, onları kurtarmak gibi bir yükümlülüğüm yok, kimse de öyle bir görevi üzerime yıkamaz. İnsanlar aç diye ben de mi aç kalmalı ve bu erdem yüzünden ödüllendirilmeliyim? Ya da karnım tok, üstüne de gidip pahalı şarap alıyorum bağışta bulunabilecekken diye cezalandırılmalı mıyım? Her hangi bir vicdan azabı ya da borçluluk duymam mümkün değil ülkeme ya da tanrılardan birine karşı. Ben sadece etrafıma zarar vermeden hayatımı beni en tatmin edecek şekilde yaşamaya çalışıyorum; ve Doğu'da ülkeyi kurtarmak için öldürmek inandığım her şeye aykırı, bir hayat kurtarmak bir hayat almak bence kendi kendini tamamen değersiz ve şaçma kılan bir eylem, bin can kurtarmak için birini almak bile (klasik acı çeken çocuk, zengin ve rahat yaşayan kasaba paradoksuna girmeye gerek yok, ne demek istediğimi anlamayanlar bu parantezde zaten bu yazının hedef kitlesi değil); ve evet, savaşmaktansa gitmeyi yeğlerim şartlar o seviyeye gelirse. İçinde kendimi bulabileceğim bazı yardım kuruluşları var tabii: Medecins sans Frontiers mesela, ama ordu ya da Greenpeace gibi kurumlar onlardan biri değil. Bu bizim ülkemiz ya da bu bizim halkımız değil; bu bizim insanlığımız ve bu bizim medeniyetlerimiz - ki her biri bir öteki kadar değerlidir - dememiz lazım.
-Wissy Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 TR'den gitmeyi istemek kafanin calistiginin gostergesidir.
DoubleW Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 TR' den gitmek istememek kafanın daha fazla çalıştığının göstergesidir
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 TR'de kalmak istemek pembe gozluklerle dolasiyorsun demek. Amerika'da gayet iyi bir ulke. Yasamasini bileceksin kardesim. Benim ailemin bir kismi 40 yildir ordaydi, geri donduler, ozluyorlar ulkeyi. Dunyanin neresinde olursan ol magandadan saklanabilirsin ama hukumet ve diger kurumlar maganda kayniyor olmadikca...
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 gidin gelin arkadas, gozunuz baska memleket gorsun, insan taniyin, her yerin derdi ayri.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Vatan borcu nedir ki abi? Her ülkede doğmuş çocuğun yaşaması için mümkün olduğunca elverişli ortam vardır. Ondan sonrası ekstralara girer. Bu ülke ne yaptı ki? Halkı borç içinde doğuyor direk. Devlete mi borcum var? Tayyip'e mi? Tansu Çller'e mi kime? Ceplerini parayla doldurup halktan vergi alıyorlar. Ekmekten kdv alıyorlar ya katma değer midir ekmek? Bu ülkeye ne borcum var? Sanki bir tek bizim ülkemizde savaş oldu? Sanki sadec biz savaşarak bağımsızlığımızı kazandık. Vatan borcu adı altında hayatımdan en iyi ihtimalle 6 ay çalıyorlar, insan öldürmeyi öğretiyorlar. Bilim insanlarına, sanatçılara önem vermiyorlar sonra dışarı önem verilen ileri ülkelere gidince de vatan borcu vatan borcu diye ödüyorlar. Bu ülkedeki tek vatan borcu devletin halkına olan borcudur ve her sene artmaktadır. Atatürk'ü de severim, Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz şehitlere de saygım sonsuz ama dedğim gibi. benim bu ülkeye bi borcum yok. Yaşanılası bir ortam hazırlansın, halk soyulmasın, oy için eğitimsizliğe göz yumulmasın, yiyosa dokunulmazlıkları kalksın milletvekillerinin, bilim insanına sanatçıya falan önem verilsin, ondan sonra ben vatan borcum var derim ancak. Devlet halkına olan insani şartlar sağlama ve insana insan gibi davranma borcunu ödesin önce. Vatan borcuymuş. Pehh.. Halka her istediklerini yaptırmak için milliyetçilik duygularını kullanıyoralar. Halkımız da her türlü duygularını kullanıma sunduğu için gaza geliyor böyle. Of doluyum bu konuda baya X(
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 bir de gidenler hain ve korkaksa geride kalanlar beceriksiz mi? 70 milyon adamdan hic kimse mi bisey yapmiyo da herkes halinden sikayetci. her zaman ayni hikayeler iste, kendi bisey yapmaz, sonra gidenlere cemkirir, birader once sen elinden geleni yap cevrendekilerle, ondan sonra gel disardakilere laf at.
Öne çıkan mesajlar