Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Slat said:
NuKe said:
Başlığa cevabım: İkisi de değil. Bence cevap eziklik ve cahillik.
Niye eziklik? Ezilmişsin ki gidiyosun. Yurtdışına gidebilecek kadar paran var. Ama birşeyleri düzeltmek için yapabileceğin bişi yok demek ki.
Niye cahillik? Yurtdışında çok mutlu olacağını sanıyorsun. Dünyadan haberin yok.

Bütün ezikler yurtdışına gitmiyormuş demek ki..

neyse seviyene inmiyim
Mesaj tarihi:
Turkiye'nin en iyi universitesinde, en iyi sartlarda okumakta olan maddi durumu oldukca iyi bir ailenin son derece genis arkadas cevresi olan bir ogluyken yurtdisina gitme karari aldim. Viyana'dayim. Cok mutluyum.

`Gidince cok mutsuz olcaksiniz, bir de eziksiniz tamam mi? =[` diyen arkadasa da burdan `lol, QQ more` diyerek kiskanclik denizindeki stilli yuzusune devam etmesini diliyorum.
Mesaj tarihi:
Bu msg geyik mi bilmiyorum ama herkes o kadar şanslı olamıyor kendi ayaklarının üzerinde durması gerekiyor oraya gidenlerin o vakit biraz zor olduğu muhakkak.
Mesaj tarihi:
GERGE said:
Vatanımı sevmek gibi bir zorunluluğum yok ki. Bir kere bu vatanın dinine inanmıyorum. Kültürünü sevmiyorum. Rakı içip sohbet etmektense Pinot Noir eşliğinde Satie dinlemeyi yeğlerim. Ziya Paşa yerine Shakespeare okurum. Allah'a tapmak yerine dalgamı geçerim.

Ne sahipliğinden, benimliğinden söz ediyorsun. Sahiplenebileceğim tek şey kendi düşüncelerim, niye başkalarının görüş ve inançlarını sırf sahiplenme hissedebilmek için kabülleneyim. Bu zayıflıktır bence.

Gitmek gibi bir niyetim yok ama şu anda, İstanbul'u seviyorum ama öldürsen başka bir şehirde yaşamam bu ülkede. İstanbul ülkenin geri kalanına benzediği anda İtalya'ya yönelirim(Ne de olsa dillerini biliyorum). Orada küçümsenmek önemli değil, zaten burada da küçümseniyorum.

İtalya da kapılarda bekliyodu seni karşılamak için :)
Mesaj tarihi:
Ne hainliği ne korkaklığı? Seven sever sevmeyen sevmez. Sevmiyorsa gitmek zorunda da değil yani. Ben biraz para biriktirince bağlasalar durmam burada, Istanbulu çok seviyorum, bambaşka bir şehir evet, ama hayat standartları, insana verilen değer bu kadar mı düşük olur?

Yabancı arkadaşlarım çağırıyor paso, "Gel buraya, çalışmadan devletten aldığın parayla yaşıyorsun." diyorlar. Komik bir yerdeyiz.
Mesaj tarihi:
xunn said:

Yabancı arkadaşlarım çağırıyor paso, "Gel buraya, çalışmadan devletten aldığın parayla yaşıyorsun." diyorlar. Komik bir yerdeyiz.

Yabancı arkadaş dediğin sürekli bi tarafını yayıp bütün gün wow oynayan ve dünyaya herhangi bir katkısı olmadan oksijen tüketen insanlar di mi?

dude...
Mesaj tarihi:
GERGE said:
Vatanımı sevmek gibi bir zorunluluğum yok ki. Bir kere bu vatanın dinine inanmıyorum. Kültürünü sevmiyorum. Rakı içip sohbet etmektense Pinot Noir eşliğinde Satie dinlemeyi yeğlerim. Ziya Paşa yerine Shakespeare okurum. Allah'a tapmak yerine dalgamı geçerim.

Ne sahipliğinden, benimliğinden söz ediyorsun. Sahiplenebileceğim tek şey kendi düşüncelerim, niye başkalarının görüş ve inançlarını sırf sahiplenme hissedebilmek için kabülleneyim. Bu zayıflıktır bence.

Gitmek gibi bir niyetim yok ama şu anda, İstanbul'u seviyorum ama öldürsen başka bir şehirde yaşamam bu ülkede. İstanbul ülkenin geri kalanına benzediği anda İtalya'ya yönelirim(Ne de olsa dillerini biliyorum). Orada küçümsenmek önemli değil, zaten burada da küçümseniyorum.

İlk cümle dışında o paragrafın tamamı benimde yeğlediğim şeyler. Fakat bunlar vatanı sevmemeyi gerektirecek şeyler değil ki? Ülke sevgisini rakıya veya dine endekslemek gereksiz bence ki böyle bir zorunluluk yok zaten.

İmkanım olunca bende gideceğim ama kimseyi sevmemekten değil, maksat yaşam standartı yükselsin. Birey olarak genelden ayrılan seçimlerinizin ülke nefretine dönüşmesine gerek yok ki?
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
xunn said:

Yabancı arkadaş dediğin sürekli bi tarafını yayıp bütün gün wow oynayan ve dünyaya herhangi bir katkısı olmadan oksijen tüketen insanlar di mi?

dude...

Abi adamın kariyeri ve bir çocuğu var, nasıl pört diye önyargı girmişsin.
Mesaj tarihi:
Yok ben de ayni okulda okurken senle, dedim ki artik gideyim buralardan, Avrupa'da okuyayim. Da senin kadar bilimadami olamiyorum. Cok ozeniyorum. =[

3x5=15
if bla bla
8x2=16
Mesaj tarihi:
vatanim milletim ülkem yurdum safsafatasını geçelim
kimse bana sormadı türk olmak istermisin/türkiyede yaşamak istermisin diye.
ben istemiyorum bu kalkınmamış/bu cahiller/açlar sürüsünün ülkesinde yaşamak.
ülkenin en az %47sinin ekmek yemekten ne hallere düştğü bu ülkede yaşamak istemiyorum
idealist bi adam olup elimden gelen şekilde daha iyi bir ülke yaratmaya calısmaya kasarmıyım? kasmam,kasanda salaktır,şartlar ortada.
kalkınmamış/okuyamamış/kültürsüz/odun bir milletiz.
şansımızı kaçırdık,tren gitti,ben istemiyorum kasmak.

ben olmuşum Türkiye,istemiyorum burda yaşamak.
fırsatım olursada,bunu seve seve değerlendiririm.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
xunn said:

dude...

deki adamın kariyeri cocuğu yok, ben raht yaşıyıp rahat düşünüp rahat üretmek istiyorum, sen sanıyomusunk gecim derdiyle hayatta kalma derdiyle cocuklarının geleceği derdiyle insan gibi bilim üretebiliceksin hayır üretemiyceksin, isvicrede bilimadmı 10k bilim üretecek günde sen 3k üreticeksin neden cunki memleket mal
Mesaj tarihi:
Gitmeyenin ya imkanı yoktur ya kafası yoktur yada türkiyede kraldır. batan gemide durulmaz hayatı bi kere yaşıyoruz onuda yaşayabildiğimiz en iyi şekilde yaşamamız lazım bu hangi ülkede oluosa orda olmalı . Kafamı koyduğum yer vatanımdır
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Türk milletine uzak bir insan olduğunu kabul ediyorsun sanırım? Bu ülkedeki insanlara en zekisinden en magandasına kadar Türk millet deniyor ve değerlerimiz ortada. Konuyu sırf dine bağlamaya çalışan da malın önde gidenidir ek olarak. Mesele sadece ni değil. Milletlerin ortak değerleri vardır dilden ibaret olmayacak şekilde.
Mesaj tarihi:
aritra said:
özgür iradenin tartışması olamaz, anca yaptırımı olur.

her özgürlük doğru olmak zorunda değildir. bir meseleye "özgürlük" savunması yapmak en son çare falandır. :) savunamıyorsanız kasmayın gerek yok.
Mesaj tarihi:
-Wissy said:
Turkiye'nin en iyi universitesinde, en iyi sartlarda okumakta olan maddi durumu oldukca iyi bir ailenin son derece genis arkadas cevresi olan bir ogluyken yurtdisina gitme karari aldim. Viyana'dayim. Cok mutluyum.

`Gidince cok mutsuz olcaksiniz, bir de eziksiniz tamam mi? =[` diyen arkadasa da burdan `lol, QQ more` diyerek kiskanclik denizindeki stilli yuzusune devam etmesini diliyorum.

Türkiye'nin en iyi üniversitesinde en iyi şartta okumak maddi durumunun oldukça iyi olması ailenin ve çevrenin arkadaşlarının falan süper ve geniş olması yurtdışında vatanını satmayacağı anlamına gelmez herhangi birinin. Kişisel emeli zevki uğruna kültürünü milletini geçmişini reddetmeyeceği haksızca ezmeyeceği anlamına da hiç gelmez. (konu kişisel tartışma değil, düşünce tartışması yani kişisel laf değil bu)
Mesaj tarihi:
xunn said:
Ne hainliği ne korkaklığı? Seven sever sevmeyen sevmez. Sevmiyorsa gitmek zorunda da değil yani. Ben biraz para biriktirince bağlasalar durmam burada, Istanbulu çok seviyorum, bambaşka bir şehir evet, ama hayat standartları, insana verilen değer bu kadar mı düşük olur?

İnsanların tek değerinin para olduğu iğrenç bi yerdeyiz daha çok. Hayatta her şey para değil paradan önemli manevi temel değerlerinizi kaybetmişsiniz. Bu aralarından hangisini tam olarak kaybedip kaybetmediğinizi bilmediğim değerlerden bazıları: namus, vatan sevgisi, geçmişine atasına saygı ve bağlılık... vs.

DoGMeaT said:
vatanim milletim ülkem yurdum safsafatasını geçelim kimse bana sormadı türk olmak istermisin/türkiyede yaşamak istermisin diye.
ben istemiyorum bu kalkınmamış/bu cahiller/açlar sürüsünün ülkesinde yaşamak.
ülkenin en az %47sinin ekmek yemekten ne hallere düştğü bu ülkede yaşamak istemiyorum
idealist bi adam olup elimden gelen şekilde daha iyi bir ülke yaratmaya calısmaya kasarmıyım? kasmam,kasanda salaktır,şartlar ortada.
kalkınmamış/okuyamamış/kültürsüz/odun bir milletiz.
şansımızı kaçırdık,tren gitti,ben istemiyorum kasmak.

ben olmuşum Türkiye,istemiyorum burda yaşamak.
fırsatım olursada,bunu seve seve değerlendiririm.

Bu ülkeye canını vermiş adamlara laf edebilecek düzeyde biriysen ciddiye alınmayı da beklemiyorsun sanırım? Mustafa Kemal Atatürk gibi birine üstteki zırva mesajında salak falan gibi laflar edebildin helal olsun. O "safsatalara inanan safsatalar uğruna canını veren idealist salak adamlar" olmasa sen oturduğun o rahat eden yerle bu mesajları hele hele kanlı bayrak tepende yaz günü sen rahat et diye sana gölge yaparken(!) "cahiller ülkesi" falan tarzı lafları biraz zor yazardın.

Böyle gelişmemiş seviyede hakaret genellemeleri falanla sadece kendi anana babana laf etmiş onlarla çatışmaktan öteye geçememiş oluyorsun umarım farkındasındır.

O %47ye laf edenler ülkesine atasına bağlılığından sevgi ve saygısından laf ediyor. Ama senin gibi her şeyini temelden reddedip üstüne genellemelerle hakaret edenlerin durumu tamamen farklı. Siz hayatınız boyunca kendine vatan bulamayacak insanlarsınız. Buyrun gidin.

Bu lafları ettikten sonra zaten yüce kutsal milleti halkı atayı değerleri en başta ülkeyi aşağıladıktan sonra sana bu ülkenin suyu da şu an tükettiğin oksijeni de haram başka bişey değil. Müsade et de şu an doğarak senin yerine gelen birileri o havayı solusun. (Kovma psikolojisi kesinlikle değil bu, soluduğu havayı aşağılayan biri o havayı solursa gurursuzdur [örnek], yanlışsam düzeltin)
Mesaj tarihi:
Ulkedeki kadınların yuzde kaci dogum gunlerini kutluyor hic dusundun mu? Garip gelebilir sorum. Ama sen hic dusundun mu bunu bir soyle...

Gelip burada manevi degerden bahsederken manevi degerden anladigin tek sey bir turlu gelismeyi becerememis bir doğu ulkesinde ucuz milliyetcilik yapmaktan ibaret..
  • Yeni Oluştur...