Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
isteyen istedigi yerde yasar kardesim, bu toprakda dogdukda ne kazanik? Dogdugumuzdan beri sorun sorun sorun bitmedi ulkenin derdi.. Diger ulkelerinde sorunlari var ama bizim gibi kabile sorunlari ile ugrasmiyorlar..

Bas ortusu, gecekondu, carpik sehirlesme, rusvet, mezara kadar suren partiliderligi, bozuk saglik sistemi, bozuk egitim sistemi, bozuk akademik surec, bozuk ticaret kanunlari, bozuk bozuk bozuk..

Ulan ulkede bir tane dogru sey varmi?

Bir yerde ceteciler, biryerde arapci tarikatlar, biryerde avrupaci liboslar, diger yerde amerikan mandacilari...

Ulan su ulke bana 1 verse bende 100 vermessem serefsizim!
Mesaj tarihi:
Katiliyorum...

Nankorluk etmeyin , devlet size birsuru sey veriyor diyen olucak ama soyle soylim ; sadece en temel haklarimizi en vasat sekilde ve kismen vermesi , islerin iyi gittigini gostermez.
Mesaj tarihi:
Yahu bu hukumet zavallida Ataturkten sonra gelen hangi hukumet iyi yonetti bu ulkeyi...Alayi ayni sadece taptiklari KUTUPLAR farkli...

Topragini seven adam halkini seven adam bu ulkeye birsey katar.. Gelmis gecmis hicbir hukumet bu topraklara ve halka SORUN dan baska birsey katmamistir.
Mesaj tarihi:
Adamların toprakla falan işi yok ki,bi kere gelmişiz bu dünyaya hayatımızı yaşarız deyip,bi güzel sürüyolar keyiflerini,vatanı kurtarmak onlaramı kalmış,elbet biri gelir kurtarır diye düşünüyolar,e herkes böyle düşününce kimse kılını kıpırdatmıyo.Açık ve öz biçimde bu böyle.

Bknz:oğul'a alınan GEMİCİK.Sanırım yeterince aydınlattı.
Mesaj tarihi:
Ya vatani kurtarmasinlar zaten hepsi vatani kurtaracaz biz icine etti halkin.. ve sistemin..

Ataturk ne guzel kurmustu senin neyine darbe yapip anayasiyi degistirmek..

Dunyada hangi kurulmus basari model sonradan darbe ile bozulup yeniden duzgun kurulmus..

Aslina Ismet Inonudur temel suclu tum bunlarda.
Mesaj tarihi:
Ehe açtığın konularda istikrar var (tu) Şimdi şöyle birşey var çok utanıyorsanız vatandaşlıktan çıkma imkanınız var bildiğim kadarıyla. Ama utanma işini falan bir kenara bırakırsak bende yurtdışı eğitimiyle oralarda kalma planları yapıyorum. Neden türklükten nefret etmek mi? Alakası yok. Daha iyi imkanlarım olsun, saçma sapan politikacılarla uğraşmayayım ve türklerle ilgili oluşan yanlış kanıları yıkayım gibi düşüncelerim var.

Hainlik veya korkaklık meselesinden ziyade, gerçek düşüncelerinizin ne olduğuna emin olun. Sonra pişman olmayın, başka bir sorun yok bunun dışında.
Mesaj tarihi:
kacmak degilde bu ulkede kesinlikle aile kurmam

cocugumun benim ve benden onceki bilmemkac jenarasyonun yasadigi anlamsiz sorunlari ve sacmasalak bir egitimsistemi ile iskence gormesini istemem heralde
Mesaj tarihi:
Ya birde bu geyik var isvicreliler intihar ediyor..hatta dur neydi cicegi solmus ondan kendini oldurmus..

ve bunu kendine cidden hayat felsefesi yapip bulundugu ortami bu tip soylemlerle degerlestirmeye calisanlar oldukca fazla.. Fede boyledir demiyorum belki o sadece post kasiyor ama genellikle bu bakis acisi cok fazla..

Gecen bir dollar milyarderinin hayatini izliyordum adam resmen dediki,

hani su para mutluluk getirmez diyen adamlar varya, onlar demek ki hicbirzaman yeterli parayi kazanmamislar dedi..

Buda ayni sorunsuz bolge bana uymaz isvicreliler intihar ediyor demeye benzior.. Fede giyabinda bu dusuncede olanlara soylemis satirlar olarak tarihe gecmesi dilegi ile..
Mesaj tarihi:
Burda saydiginiz ve sayabileceginiz sorunlarin hepsi yurtdisinda da var. Alasi var hatta cunku buranin sorunlarini biliyosunuz. Yasadiniz icinde ve az cok nasi olustu, nedir, ne degildir farkindasiniz. Yurtdisinda daha ne oldugunu bile bilmediginiz sorunlarin tam ortasinda bulacaksiniz kendinizi. "Haksizlik buuu" diye haykiracaksiniz, ki bu noktada TR akliniza ya gelecek ya gelmeyecek. Cunku coktan oraya gittiginiz icin bir sure sonra o sorunlar da yalama yapacak kaba etinizi. Degismeyecek yani..

Gittiginiz yer de onemli tabi ve gittiginiz kosullar da. Ama amaciniz sorunlardan uzaklasmaksa tekrar soyluyorum yok oyle bi sey. Burda dusunemediginiz sorunlariniz olacak. "Yok be, benim umrumda olmaz" dediginiz seyler basinizdan gectikten sonra arkanizdan "Ulan dag gibi adam ne hale geldi be" diyecekler.

Mesela siz burda kapkacciliktan falan yakinirsiniz. Buyuk sorun di mi. Tanidigim bi pizzaci var burda, yeni dukkan aciyo surekli. Adam hayatinin kaziklarini hep turklerden yemis ki oturup konusunca anliyosun insanlari.

Ha bi de...
Gidin abisi, kimse sizi tutmuyo ve her zaman da soylendigi gibi kimse gidene niye gidiyosun demez. Ha ama isler duzeldikten sonra, arkasina bile bakmadan giden insan, ayni hizla geri donup "ehehe ben geri geldim" derse insanlar da bon bon suratina bakar... Bu en yakin arkadasinizla yollarinizi ayirip 30 sene sonra ilk defa gordugunde yine eskisi gibi olmayi istemek gibi. Koprunun altindan onca su geciyo. Nice acilar yasiyo o insan, siz yaninda olmuyosunuz ve o kadar sureden sonra ben geri geldim hadi tekrar en yakin arkadas olalim diyosunuz. Eh hemen olmaz oyle seyler. Nasi yurtdisina ciktiginiz zaman bazi sorunlari yasamayi goze aliyosaniz, vatana dondugunuzde de benzer sorunlari yasamayi goze almaniz gerekli.

Iyi bi yasam istemek suc degil. Ama ortada duzeltilmesi gereken bir sey varken, bununla ugrasmayip daha sonra gelip meyvesini yemek... Icinize siner mi? Ben elimden geleni yapicam, cilesini cekicem ve burayi duzeltecem. Daha sonra siz gelip yasayacaksiniz? Hmm. Pek adil olmuyo sanirim. Savasta evinize kapanip baris oldugu zaman disari cikip eskisi gibi yasamak ne kadar dogru olur? Sanirim bu noktada biraz korkakliga kaciyo.
Mesaj tarihi:
Bence de bunda yanlış bi şey yok. Daha iyi şartlarda yaşamak veya aileni yurtdışında kurup çocuk sahibi olmayı düşünüosan çocuuna daha ii bi eğitim yaşam standardı verebilmek için yapılmıycak bi şey diil.

Ama yurtdışında yaşamayla ilgili bi kaç şey söyliim. Yurtdışında yaşadıında sana Türk veya Müslüman olduundan dolayı (ki kendini Müslüman olarak tanımlamıo veya Türk olmak ne demek ki? gibi sorular da soruo olabilirsin) önyargılarla yaklaşan bi sürü insan olabilir. Bi yerden sonra sıkıntı basar depresyona girersin. Gidiceğin ülkeyi buna göre seçmek lazım.

Ayrıca yaşlandıkça her ne kadar kaçmaya çalışsak da memleket hasreti die bi şey çıkıo ortaya ve senin moralinin ciddi şekilde bozuo. Nie yurtdışında yaşamaya başladıını sorgulamaya neden oluo. (sanki kendimden örnek veriomuş gibi konuşuorum da tanıdıklardan duyduğum için güvenilir bilgi)

Onu geçtim bunları düşünüp de sonradan 50+ yaşında Türkiye'ye dönmeye çalışırsan da bu sefer orda çocuk sahibi oldun diyelim. Çocuk artık hangi ülkeyse yaşadığın yer, oralı oluo. Yani İsveçse, Türkten çok İsveçli oluo. O da ciddi sorun teşkil edio senin için tabii.
Mesaj tarihi:
Hainlik veya korkaklık değil, rahatı sevmek, belki biraz müşkülpesentlik de olabilir, kötü anlamda değil ben de bakkala bile gitmeye üşeniyorum sonuçta.

Ama bazı insanlar vardır derler ki bu topraklar üzerinde yaşayan insanlar son derece değerli insanlar onları rahat ettirmeye, kurtamaya değer. Bu insanları Atatürk ve silah arkadaşları diye hatırlıyoruz tarihimizden. Olayın sadece savaş kazanmak olmadığını da biliyoruz.

Bazı insanlar derler ki ben daha rahat etmeyi hakediyorum, başkasını düşünemem çok fazla kendimi düşünmem gerek der, onlara da saygım sonsuz, tercih meselesi.

Soru şu ki.. ile başlayan bi cümleyle bağlayayım istedim olmadı içinizden ne geçiyorsa öyle bağlayabilirsiniz.
Mesaj tarihi:
riglous :

Ya hangi ulke olduguna bakar ve ne sartlarda yasadigina, TR de dunyanin ne oldugunu bilen, yurtdisi gormus ortalama bir insanin mutlu yasama sansi yok..

En basiti aradigimiz seyler fazla degil..

Arabalarda bu kadar vergi olmasin,

Ticarette bu kadar vergi olmasin,

Yollar medeni bir ulkeninki gibi olsun,

Egitim sistemi ezbere ve dayatmaya degil analatik ve arastirmaci zekani gelistirmeye yonelik olsun,

Ailenle gidebilecegin yerler olsun, demiyorum heryere git ama modern hayati anlamis insanlarinda yasayabilecegi yerler olsun,

Bir parka gittiginde sortla gezebil insanlar sana bon bon bakmasin,

Bisiklete binebilecegimiz yollar olsun,

Saglik sistemi medeni bir ulkedeki gibi olsun,

Parklari yikip cami yama heveslisi manyak belediyeler olmasin ve halk secimlerde gene bunlara oy vermesin,

Sehir sebekesinden akan suyun TEMIZ olsun,

Elektrikler kesilmesin,

Daha sayabilecegim o kadar cok sey varki,

Dikkat edersen FERRARIM olsun demedim yat kat istemedim, Insan gibi MEDENI MODERN bir sehirde ve MEDENI MODERN insalarla yasamak istiyorum,

Ver bana 60 bin dollar yilda Americada yasayaim. Ortalama gelirdir USA de bu cok filn degil yani gayet taban usa icin aslinda..

Ben zaten yurtdisinda yasiyorum o yuzden dedilerim inan cok TEMEL seyler..
Mesaj tarihi:
Recall06 açtığın topicler bana senin askerlik zamanının yaklaştığı gibi bir hissiyat uyandırıyor.

bkz. Her türk asker doğmasın
bkz. TR den gitmeyi istemek hainlikmi?

Ülke şartları her zamankinden daha umutsuz gibi görünsede ben seviyorum problemli, bölücülü, eşitliksiz ve sorunlu ülkemi, ama gidene dur demem kalana git demem.
Mesaj tarihi:
Recall son zamanlarda açtığın çoğu konuda toplumun büyük bir kısmının yaşadığı gereksiz isyankar havayı görüyorum. Yıkıcı olmaktansa biraz daha yapıcı olmayı denesen her şey çok daha güzel olacak gibi.

Boş isyan bi işe yaramıyor biliyorsun.

Bilmiyorum niye böyle yazdım ama, bi önceki konuda sayfalarca mesaj atmıştım, sonra fark ettim ki hiç bir şey değişmedi sizin ve benim açımdan.

Edit: Ben yazana kadar Smoke yazmış zaten benzeri bir "bıkkınlığı"
Mesaj tarihi:
Smoke said:
Recall06 açtığın topicler bana senin askerlik zamanının yaklaştığı gibi bir hissiyat uyandırıyor.

bkz. Her türk asker doğmasın
bkz. TR den gitmeyi istemek hainlikmi?

Ülke şartları her zamankinden daha umutsuz gibi görünsede ben seviyorum problemli, bölücülü, eşitliksiz ve sorunlu ülkemi, ama gidene dur demem kalana git demem.

Askerligimi yapali oldu biraz :)
  • Yeni Oluştur...