Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

Sessiz sessiz çalışıcak böyle gece dibimde açık bırakınca bile ötmicek ama öyle ahım şahım abartı oyunlarda oynamıyacağım bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Yani bir nevi dizi/film/internet üçlüsünü kaldırması lazım yeter bana.

Bunun dışında pek bir olay olmayacak o yüzden ucuza çıkartabilirim şunu diye umuyorum ama bakalım kaç para tutar şunu yapmak tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim .
Sosyal ağlarda paylaş

Kasa fanları mümkün olduğunca büyük olacak, en az 12cm, mümkünse 14-20 falan. CPU fanını da stock kullanmayacaksın kesinlike, kaliteli bir şeyler takacaksın. Bir de devir ayarlayıcı ya da 12V->5V fan güç çevirici alıp fanları düşük devirde çalıştıracaksın, neredeyse tamamen sessiz olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Ses sadece fandan mı oluyor? Ben bunu bilmiyordum tabii.

O zaman onun dışında harici disk var gerçi ama anakart vs yine bişiler yazarsan 4 gb ram ve civarı bir bilgisayar için (8 gb kadar yüksek olmasın 2 gb kadar düşük olmasın 4 gb ram olsun diye düşündüm şimdi bi de bunun ekran kartı anakartı falan var yine böyle en son model degil ama gayet idare eden bişiler lazım)

Ben bilmedigimden yazıcıogluna gidip merhaba ben geldim beni kazıklayın demek istemiyorum önce bütün almak ıstedıklerımı bir kagıda yazıp hepsinin fiyatına bakıcam sonra gidip alırken kıyaslamayı dusunuyorum o zaman ıyı olur :D
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi valla zor geldi diğer topikte de uğraşamadım da bütçe verirsen sabahtan bakınayım :p

HDD ara sıra bir şeylere ilk kez ulaşırken ses yapabilir de öyle çatır çutur sürekli ses çıkaranlar pek kalmadı, bir de hızdan çok depolamaya yönelik WD Green falan diskler var mesela, daha da sakin çalışıyorlar. Geri kalan sesi tamamen fanlar yapar, onların en çok ses yapanı da CPU fanıdır genelde. Oyun oynamam diyorsun, overclock edeceğini de sanmıyorum, 5V devrinde çalışması yeterli olacaktır onun için hepsinin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ses tabii ki olacak, bir şeyler hava akımı yaratıyor sonuçta da 10-12dB altı sesler rahatsız etmez kolay kolay, daha o kadar takıntılıysanız gidin su soğutma alın :p Default 12V'de çalışan fanla 5V'de çalışan fan arasında dağlar kadar fark olur ayrıca, daha önce kullanmadıysan tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

600 lira civarı (çok oynamadıkça yine civari şeyleri alabilirim)

sadece kasa lazım monitördü ıvır zıvır ekstra şeyler var wd harici falan da var ama dedigim gibi bir en aşagı 1tb anakart lazım sanırım bana bilgisayarında içine depolarım biraz biraz sonuçta hergün atamıyorum harici diske her ineni. Olmadı çok fark varsa 500gb yaparım.

Onun dışında 600 liraya yapabilirsem çooook iyi olur çünkü hemen yaparım yok 1000 liralık bişi çıkarsa agustosa kalır maaşı almam gerekicek o zaman 1000 lira falan ayırırım bir 400 daha eklıyebılırım.

edit: su sogutma nasıl o daha mi iyi olur?
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

600 lira civarı (çok oynamadıkça yine civari şeyleri alabilirim)

sadece kasa lazım monitördü ıvır zıvır ekstra şeyler var wd harici falan da var ama dedigim gibi bir en aşagı 1tb anakart lazım sanırım bana bilgisayarında içine depolarım biraz biraz sonuçta hergün atamıyorum harici diske her ineni. Olmadı çok fark varsa 500gb yaparım.

Onun dışında 600 liraya yapabilirsem çooook iyi olur çünkü hemen yaparım yok 1000 liralık bişi çıkarsa agustosa kalır maaşı almam gerekicek o zaman 1000 lira falan ayırırım bir 400 daha eklıyebılırım.

edit: su sogutma nasıl o daha mi iyi olur?

Dayanamadım toplıyım dedim de Vatan'ın sitesi göçtü yarısında :p

Su soğutmada hava üfleyen fan yok işte direk soğutma sıvısı dolaşıyor heatsink'lerin üzerinden ama bütçeni baya baya aşar, kasayı dediğim şekilde kurarsan zaten çok da ihtiyacın kalmaz.

Şu an (işlemciyi biraz mütevazı seçtiğim halde) 550'de falan ama fiyat. HDD, ekran kartı ve kasa var daha, heralde 1000-1100 olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Yarın şu sistemi almayı düşünüyorum, cpu ve ekran kartı içime sindiler ,tek sorun anakart hakkında çok bilgim yok nedir ne değildir

AMD PHENOM II X4 955 QUAD-CORE AM3 BLACK EDT.
ASUS M4A87TD-USB3 AMD 870-SB850 AM3 DDR3 1600MH
POWERCOLOR HD6870 1GB GDDR5 256 HDMI 2XDVI
KINGSTON 4GB 1333MHZ DDR3 (KVR1333D3N9K2/4G)
THERMALTAKE V3 600W SİYAH VL86021W2E
SEAGATE 500GB 7200RPM 16MB SATA2 NCQ PC

1388 TL
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...