Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bana ucuz yollu monitor ve boş kasa lazım. Laptopun intihar etmesi sonrasında tekirdağa eski makineyi götürmeye karar verdim. 4 ay kullanacağım sadece onun için fazla para bayılmak istemiyorum. Evdeki bilgisayar parçaşarın büyük kısmını ekran kartı kutusuna sıkıştırıp el çantası modunda götürebiliyorum. Bunları bağlayacak bir kasa ve kullanacak monitor lazım. Aydında eski monitorum pek hayır etmediğinden ve artık kullanmadığımdan onu saymıyorum kaldı ki götürmesi ölüm gibi.
Mesaj tarihi:
şirkette bu ara iş yok yeni atari alıp sıkıntımı wow vs ile gidercem söle çok masrafa kaçmadan bi makina alim dedim
Ram :Kingston 2 GB 800 MHz DDR2 RAM - 2 tane
Ekran kartı : Asus VGA EN9500GT/DI 1 GB 128Bit DDR2 HDMI 16X
işlemci : Intel Core 2 Quad Q8300 2.5 GHz 1333MHz 4MB
HDD :Samsung 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2
550 w güç kaynağı?
gibi bişi önerdiler ekran kartı biraz dandik gibi nedir ne yapayım eklememi değiştirmemi önerebileceğiniz kısmı?
Mesaj tarihi:
şimdik

amd 2.6ghz dual core
bir de msi anakartım ve dd2 667 4gb ramim var

bunlardan

1gbını anakartı ve işlemciyi annemin bilgisayara kakalayıp

kendime

amd 3.0 ve üzeri olabilecek dual ya da 3core işlemci
ve yine ramleri değiştirmeme sebep olmayacak bir anakart arıyorum

böylece yeni işlemci+anakart+ eski 3gb 667 ramimi bir arada kullanabilecem

böyle bir kombinasyon yapabilir miyiz ddr2 desteği ile amd x3 desteğini aynı kotada eritebilir miyim?

bugün sipariş vermek istiyorum var mı yardım edebilecek ?
Mesaj tarihi:
kendim yanıtlayayım o zaman. çözdüm debelene debelene, milyon tane anakart review okuyarak vs.

amd phenom ii x2 500 3.1ghz alıyorsunuz
Bir de gigabyte ma785gm
yanına da ddr2 ram takabiliyorsunuz.

330 lira.

thx bye.
Mesaj tarihi:
kabaca sorayım

laptop wowu kaldırmıyor.

wowu kaldıran bir bilgisayar istiyorum ama yani piskopat deli bişi olmasına gerek yok. güncel oyunları adam gibi oynayayım wowu full ayarlarda eze eze oynamak derdim.
ne kadara patlar sadece kasa alırsam?

kabaca fiyat verin o da olur
hiç bilgim yok çünkü
Mesaj tarihi:
www.inventus.com.tr e gir orda hazır sistemler var. her keseye uygun. fikir edinirsin. kendin beğendiğin sistemi istediği yerden toplarsın belki daha bile ucuza gelir.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
bilgisayar yenıliycem sanırım

elimde ddr 4 4gb ram ve yeterli miktarda hd var.

su anda radeon ve amd olmak üzere bana gpu ve cpu önerebilirmisiniz?
bide tabi ana kart lazım.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

dx11 istemiyorsan 4890 al direk ekran kartı. ucuz hem. yoksa 5770 te alabilirsin ama performans farkı var arada biraz. dx11 desteği için değer mi değmez mi orası sana kalmış. reviewlere bakıp karar verirsin. para sıkıntısı yoksa go go 5870 direk.

işlemci için de x3 435 işini görür rahat. ana kart Gigabyte 790xta-ud4 alabilirsin yada gigabyte sevmiyorsan başka bi markanın eşdeğer kartlarına da bakabilirsin.
Mesaj tarihi:
p4 bilgisayarımızı yenilemeye karar verdik.

i5 işlemci düşünüyoruz. 4 çekirdekli Turbo boost falan varmış. iyi diyorlar.

Intel Core i5 750 Soket 1156 2.66GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
P55-US3L Intel® P55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O/C) Anakart
2GB Hyperx DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram
320GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK

totalde 700-750 lira yapıyor. Değer mi sizce?

yoksa bu anakarttan değilde şunu al bak daha iyi diyebileceiğiniz?
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

Cuce said:

dx11 istemiyorsan 4890 al direk ekran kartı. ucuz hem. yoksa 5770 te alabilirsin ama performans farkı var arada biraz. dx11 desteği için değer mi değmez mi orası sana kalmış. reviewlere bakıp karar verirsin. para sıkıntısı yoksa go go 5870 direk.

işlemci için de x3 435 işini görür rahat. ana kart Gigabyte 790xta-ud4 alabilirsin yada gigabyte sevmiyorsan başka bi markanın eşdeğer kartlarına da bakabilirsin.

ekran karti mevzusuna katiliyorum.
anakart icin ise 2 usb3, 1 ekstra firewwire ve muhtemelen o bandwith i yakin zamanda alamayacaginiz sata3 girisleri icin 790xta nin ud4 une kadar abartmaya gerek yok hic.

bu noktada gayet 785 ud3 gayet ortadirek icerisinde parlayan bi board. hadi olmadi 790xta in sata3 ve usb3 olmayan versiyonu 790xt de bi secenek.

ramlerin 1600mhz nin ustunde calistirilmasi ve diger ekstra overclock ozellikleri gerekmiyorsa 790 lara hic gerek yok ama bence.

islemci icin de x3 435 yerine board a verecegim ekstra parayi x4 620 & 630 gibi bi secim yapmayi yeglerim. oyun icin ekstra core avantaji gorulmeyebilir ama genel kullanim, rendering, encoding/decoding gibi islemlerde verilecek 20 dolar fark en akillica yatirim olur.
Mesaj tarihi:
ShadowFax said:

p4 bilgisayarımızı yenilemeye karar verdik.

i5 işlemci düşünüyoruz. 4 çekirdekli Turbo boost falan varmış. iyi diyorlar.

Intel Core i5 750 Soket 1156 2.66GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
P55-US3L Intel® P55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O/C) Anakart
2GB Hyperx DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram
320GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK

totalde 700-750 lira yapıyor. Değer mi sizce?

yoksa bu anakarttan değilde şunu al bak daha iyi diyebileceiğiniz?

ram e ihtiyaciniz olacak, onun disinda deger.
Mesaj tarihi:
ekstra ram alincak en kotu zaman, yazdan once 20 dolarlik kitler su anda 35-40 lara kadar vardi. ust seviyeleri varin siz dusunun. cok fahis fiyatlara gidiyor su anda hafiza. yaza dogru tekrar dusecegini dusunuyorum ben yinede.

ddr2 icin konusuyorsak onlarda bi dusus olmaz, giderek artacak , secim kitlasacak.

@cuce, tam olarak ne markasi? islemci amd, board gigabyte yaziyor ztn. ram mi soruyorsun?
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...