Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gazetede tam sayfa linux reklamı görmek ve SHARKY'yi anmak ..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sharky sen neymişsin bea ... gazetede tam sayfa linuX reklamini görünce ilk aklima gelen kişi oldun .. nasıl da yıkamişsin beyinlerimizi :)
tabi paticik kapali olduğundan soylemek anca şindiye kısmet oldu .. olsun soyledim gitti ..[signature][hline]I love my solitude¹
¹Yalnızlığımı seviyorum
Mesaj tarihi:
Evet Milliyet`in boyle bir haber verecegini hic ummuyordum. Kendisi has Microsoftculardan :) Dumur olmustum ben de ilk duydugumda. :)

Heyt bee. Tum Patileri Linuxcu yapmisim. Kaiii.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

seviyeli muhabbet icin ozelime gelin
bekliyorummm
Mesaj tarihi:
Sharky nin Linux politikası hızla başarıya ulaşıyor önce server ve yakında SIRA SİZDE ![signature][hline]Bir şey biliyorsam; o da hiç bir şey bilmediğimdir.
La'unva Solmai @ Eclipse - SWG.
LONG LIVE REBELLION ! | diskavır mi

[/b]
Mesaj tarihi:
Tuh anladi birileri. Deep ne kadar istiyorsun susmak icin ? :P[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Mesaj tarihi:
neyin reklamı nası bi reklam ? hangi dağıtımın? kim vermiş tam sayfa parasını merak ettim[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Mesaj tarihi:
Crossover Office Wine (cxoffice) - Normal Windows Programlari icin, ozellikle Office falan.. Yani soyle soyleyim, Linux `ta actiginiz IE den, Linux`taki Fake-Windows`unuzu update falan bile ediyorsunuz, pek eglenceli. Isterseniz screenshot bile gonderebilirim, su anda IE 6.0 kuruyor hatta :) Ama elbetteki mozilla yerine gecmek icin degil, arada IE ile bakmak icin Windows`u acmamam gerektigi icin. Nadiren de olsa gerekebiliyor. MSOffice sifir hata ile calisiyor, gayet basarili. OpenOffice `e hala gecemeyenler icin.

WineX - DirectX uygulamalarini calistirmak icin ideal. Super her turlu oyunu falan oynuyorsunuz. Soldat haric, bir turlu calistiramadim, calistirabileni de tanimiyorum.

Normal Wine - Daha cok Crossover Office gibi.. Fakat onun kadar degil. Eskiden bunu kullanirdik :)

Istek cok olursa, tutorial yazarim bir ara.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Mesaj tarihi:
Simdi Micro$oft`a gitmek var, gitmek var.. Gidip de bir Unix veya herhangi bir Linux ( zannetmiyorum Linux kullanacaklarini, BSD dir heryer ) Sys. Adm. olarak gitmek var, bir de Programci olup, iiiyrenc Micro$oft Windows gelistirmek var.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Mesaj tarihi:
Eger idealinse bu umarim girebilirsin :) Gogsumuz kabarir.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Mesaj tarihi:
Sorun da orada.. Bir seyleri halletmeniz gerekmiyor. Linux sadece farkli bir tercih ( veya Windows farkli bir tercih ).. Onunuzde 2-3 secenek var. Secim size kalmis.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Mesaj tarihi:
Bir aralarda bu adamlar SCO mudur nedir tam hatırlamyorum şirketin adını para verip Unix in haklarının SCO nun olduğunu kanıtlamalarını ve Linux vs vs nin önünü kesmek tamamen hakimiyet kurmak istemişti microsoft . Tabi ellerinde patladı başta IBM Hp olmak üzere karşı çıkıldı , (gazetede okudum)

Linus HAstr ordan dedi ehe
Mesaj tarihi:
said:
sharky, 24 Mart 2004 21:06 tarihinde demiş ki:
Evet Milliyet`in boyle bir haber verecegini hic ummuyordum. Kendisi has Microsoftculardan :) Dumur olmustum ben de ilk duydugumda. :)

bi de öle ii bi reklam ki "bi dolu para ödeyerek yazılımları şirketiniz için satın almak yerine açık kodunu indirip bedawaya kullanın". o kdr cazip we kendine çeken yanlarını yazmışlar ki hakkaten bi şirket bu reklamı görüp direk linuxa geçmek isteyebilir[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Mesaj tarihi:
walla sharky bu konuda baya iyi beyin yıkıyo =p
sekil 1 -a ben adam ordan burdan derken kurdurdu simdi hayatımdan memnunum bu arada izmir linux seminerindeyken gecen bi konusmada linux altinda calisan windows uygulamalirini bi kaç ss i gecmisti listlerde C.Hakan Polatkan Arkadasımız sırf bahane bulamasınlar diye hemen hemen butun LİSANSLı windows uygulamlarını linux te calistirmisti screenshotlar için Tık![signature][hline]Fallen
Mesaj tarihi:
Iste bu yuzden de hata yapmislar MrBomb..

Cunku Linux aslnda BEDAVA falan degildir. Linux `u ticari amaclarla kullaniyorsaniz, bunun bir ucreti olabilir.. Bunu Linux Lisans Ucreti olarak algilamayin. Linux`un bir destek ucreti vardir. Her isletim sisteminin boyledir, Linux `un bir farki yok.

Istanbul`daki Seminerlerde ( bilmem katilan oldu mu ? ) Richard Stallman guzel bir konuya degindi.. ( her seminerinde degindigi gibi ).. Free Software kelimesinin ingilizcenin azizligine maruz kaldigini.. Free kelimesi BEDAVA olarak algilanmamali, OZGUR olarak algilanmali.. Yani siz kodu alip degistirebilir, kendi istekleriniz dogrultusunda programi yonlendirebilir veya bir hatasini duzeltebilirsiniz.. Kendiniz yapamiyorsaniz, bunu yapabilecek insanlara ( inanin binlerce var boyle insanlardan dunyada ve internette :) ) soylemeniz yeterli. Ha bu elbetteki hicbir zaman "Hoca bizim patron boyle istiyor, sunun surasini boyle yapsana.." seklinde olmamali. Her isin bir adabi var..

Milliyet`de, enteresan bir haber esliginde biraz bunlara deginmeye calismis ve hata etmis bence.. Cunku yanlis deginmis. Zaten bu gazeteci kafilesinin %80`i, uzman olunarak yorum yapilmasi gerekilen konularda/yerlerde mutlaka kisisel fikirlerini koyarak topluma yanlis ornek oluyorlar.. Bu sadece Linux icin de degil, bir cok sey icin gecerli.. Ama iste napalim.. Sevgili medyamiz.. Hep boyleydi, pek de degisecege benzemiyor :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Mesaj tarihi:
Evet artik paticik de acildigina gore, izmirlinux grubunun tum seminerlerini buradan ilan edebiliriz, cok guzel :)

Hakan `in yaptigi enteresan bir hareketti. Aslinda farkli seyler anlatmaya calisti, fakat yanlis lanse edildi, yanlis yorumlandi :) Adami iyi taniyan adamlar bile enteresan yorumlar yaptilar adama :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Mesaj tarihi:
ehe evet abi ama windows update i bile calıstırabilen adama bişey dimem ben =p
bu arada artık tamaiyle LKD bunyesine girdi bildigim kadarıyla izmir linux grubu listelerimiz lkd ye tasındı bildigim kadarıyla web sayfamızda tasınıyor =)[signature][hline]Fallen
Mesaj tarihi:
Crossover Office ile direk calisiyor zaten :) Ben de demin denedim. Wine clonelarinin icindeki en iyisi Crossover Office bence.. Eger oyun icin kullanmayacaksaniz, resmen calistiramadigi bir sey yok :) Hem de cok kolay kullanimi..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Mesaj tarihi:
bu arada seni yakalamısken sharky 50 tane pırıl pırıl boş cd im var anime istiyooooommm!
bi ara geliyim sana kopyalayalım sendekileri mumkunse bide su konustugumuz paint olayınıda bi şeyediver bende crossover ı deniyimde abi yanlış hatırlamıyosam paralı bişiydi o =)[signature][hline]Fallen
Mesaj tarihi:
said:
Arkansis, 24 Mart 2004 22:25 tarihinde demiş ki:
Bir aralarda bu adamlar SCO mudur nedir tam hatırlamyorum şirketin adını para verip Unix in haklarının SCO nun olduğunu kanıtlamalarını ve Linux vs vs nin önünü kesmek tamamen hakimiyet kurmak istemişti microsoft . Tabi ellerinde patladı başta IBM Hp olmak üzere karşı çıkıldı , (gazetede okudum)

Linus HAstr ordan dedi ehe

IBM neden karşı çıkmış ki? Windows' un bugunkü durumunun en büyük sebebi IBM şirketi, IBM Genel Müdürü ve ikisinin salaklıklarıdır zaten. Open Source' ye bu kadar güveniyorlar ve destekliyorlarsa çıkarsınlar OS/2 yi tozlu raflardan sunsunlar halka open source olarak hem kendi yaptıkları işletim sisteminin ne olduğunu herkes görsün, hem de piyasada Microsoft' un attığı kazığa karşı gerçek rekabet ortaya çıksın. Herkes de ihtiyacına göre Linux, windows ve OS/2 arasında tercihini yapsın. Sonuçta geliştirdiği applikasyonları yine de parayala satabilir ve para kazanabilir IBM. Şu anda ise sadece tozlu raflarda duruyor.

Bu arada bir çok kez forumlarda gördüğüm bir yanlışı da düzeltmek istiyorum. Linux' un çıkış ve yayılma ve desteklenme amacı Microsoft' u batırmak yada Windowsu kullanılmaz hale getirmek değildir. Microsoft firmasının yarattığı tekeli ve Unix' in kullanımdan uzaklaşması ile de MSin tek başına alabildiğince at koşturmasına bir engeldir. Sonuçta amaç Windowsu yoketmek değil Windowsa bir alternatif yaratmaktır. Her ne olursa olsun kurulma ve yayılma amacını tamamen yerine getirmiştir. Linux güçlendikçe Windows daha sağlam bir işletim sistemi olmakta ve Linux için daha güçlü bir rakip olmaktadır. Linux Windowsu batıracak gibi sözler tamamen yanlış anlaşılmadır. Linuxun Windowsu batırması tamamen amaçlarına aykırıdır. Windowsu batırıp Linuxun tek olması Linuxu da bir Windows yapmak anlamına gelir.

Şu anda baktığımızda ihtiyaçlarımız ve varlıklarımız ölçüsünde kullanabileceğimiz iki tane işletim sistemi bulunmaktadır. Umarım bu sayı daha da artar.
Mesaj tarihi:
Simdi bir kac eksik nokta var bilinen..

Linux sadece bir kerneldir. Isletim sistemi ise GNU dur. GNU ise Richard M. Stallman tarafindan Unix`in ucretli ve kapali kodlu olmasi acisindan alternatif olarak yazilmis bir isletim sistemidir. Bu yuzden Linux `a GNU/Linux denir. Kullandigimiz isletim sisteminin Linux mu GNU mu oldugu tartismaya aciktir cunku. Kernel`siz bir isletim sistemi dusunulemez.

Hatta ve hatta Linux Linuxu ilk cikardiginda kapali kodluydu. Sonradan kodlari acti ve muthis bir hizla Linux gelismeye basladi.

GNU hicbir zaman Windows`a alternatif olmak icin yazilmamistir. Unix`e alternatif olmak icin yazilmistir. GNU/Linux ise su anda tum isletim sistemlerine alternatif bence :) Evet su F16 larda kullanilan 3 harflik adini unuttugum isletim sistemine bile.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

bekliyorummm
Mesaj tarihi:
linux hakkında başlangıç bilgilerini veren güzel bir site var mı yoksa kitap almak gerekli mi? başlangıç derken linux unix fln hakkında pek bilgi yokken. aynen seminerdeki gibi linux nedir yenir mi içilir mi gibi. linux.org.tr ye baktım da pek birşey yoktu başlangıç için

kitap almak iyi olursa hangi kitap tavsiye edilir?
  • Yeni Oluştur...