sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Vatan said: Halaçoğlu görevden alındı Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu görevinden alındı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu görevinden alındı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararına göre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Gazi Üniversitesi’ndeki asli görevine iade edilmek üzere bu görevinden alındı. "ELİMİZE AYAKKABIMIZI ALMIŞ İNSANLARIZ" Gazi Üniversitesindeki asli görevine iade edilmek üzere Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevinden alınan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Şeyhülislamlardan biri ’Biz elimize ayakkabımızı almış insanlarız, her zaman için bulunduğumuz yerden başka yere gidebiliriz’ diyor. Biz aynı düşüncedeyiz" dedi. Halaçoğlu, görevden alınmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda tatilde olduğunu, konunun bilgisi dahilinde gelişmediğini belirtti. Halaçoğlu, "Bu her zaman için olabilecek bir konu. Şeyhülislamlardan biri ’Biz elimize ayakkabımızı almış insanlarız, her zaman için bulunduğumuz yerden başka yere gidebiliriz’ diyor. Biz aynı düşüncedeyiz. Bugün devletin şu görevini yaparsınız, yarın bilim adamı olarak görevinize devam edersiniz, normaldir bunlar, normal karşılıyorum" dedi. Wiki said: Yusuf Halaçoğlu,(1949) Türk Tarih Kurumu başkanı ve tarihçi. 1949 yılında Adana ilinin Kozan ilçesinde doğdu. 1967'de liseyi, 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Kürsüsü'nden "Fırka-i İslâhiye ve Kozan " isimli lisans tezini hazırlayarak mezun oldu. 1974 yılında, mezunu olduğu İstanbul Üniversitesi'nde Yeniçağ Tarihi Kürsüsü asistanı oldu. 1978 yılında "XVIII. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda İskân Siyâseti" konulu doktora tezi ile doktor oldu. 1982'de yardımcı doçentliğe, Nisan 1983'te de "Osmanlı İmparatorluğu'nda Menzil Teşkilâtı ve Yol Sistemi" isimli doçentlik tezini hazırlayarak doçentliğe yükseldi. 1983- 84 öğretim döneminde bir yıl süreyle 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 41. maddesi uyarınca Elâzığ'da Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde görev yaptı. 1986 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü'ne geçti. 20 Mart 1989'da "XVI. Yüzyılda Sosyal, Ekonomik ve Demografik Bakımdan Balkanlar'da Bazı Osmanlı Şehirleri" konulu takdim tezi ile profesörlüğe yükseldi. Aynı tarihlerde Türk Tarih Kurumu asıl üyesi seçildi. 1989 yılında Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'na tayin edildi ; 17 Aralık 1990'da da Genel Müdür Yardımcılığına getirildi. Bu sırada, Osmanlı Arşivi'nin otomasyonunu başlattı. Bu görevinden 2 Mart 1992'de istifa etti ve Marmara Üniversitesi'ndeki görevine döndü. 26 Ağustos 1992 tarihinde Rektör yardımcısı oldu. 23 Ekim 1992'de Rektör vekili ve Kasım 1992'de tekrar rektör yardımcılığında bulundu. Bu görevini sürdürürken 21 Eylül 1993'de Türk Tarih Kurumu Başkanlığına getirildi. Halen bu görevde bulunmaktadır. Geçen sene şu yorumuyla tepki toplamıştı: http://www.ntvmsnbc.com/news/417781.asp Sözde Ermeni Soykırımı iddialarının karşısında durmuş, konu hakkında kitaplar yazmış biridir aynı zamanda.
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Adamlar göstere göstere kadrolaştı ya bütün kurumlar bütün önemli mevkilere adamlarını oturttu herifler ya
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Yerine kim geçmiş ki kadrolaşma diyorsun? Göremedim ben öyle bir haber gözümden kaçtı sanırım ama
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Sözde Ermeni Soykırımı iddialarının karşısında durmuş, konu hakkında kitaplar yazmış biridir aynı zamanda. Önemli olan kısım bence. Şimdi oraya gene yetersiz ezik terbiyesiz tarikattan birini getirirler ondan sonra ne kendimizi savunuruz nede dediğimizi kimse anlayabilir dünya çapında.
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 yannız adam feci olgun karşılamış, beklediğini tahmin ediyorum
SPectre88 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 prof giderken incedende laf sokmuş sanki böyle olgun karşılayarak.
Breedan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Kürtlerin Türkmen, Kürt Aleviler’in ise Ermeni dönmesi ?
matama Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 ya tahrikati bilmemde adam 1993 ten beri mi bu gorevdeymis? biraz uzun degil mi?
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 elaidi said: Yerine kim geçmiş ki kadrolaşma diyorsun? Göremedim ben öyle bir haber gözümden kaçtı sanırım ama bir çıkarım yaptım bugüne kadar görevini sonlandırdıkları adamların yerine hepi kendi kadrolarından tipler gelmedi mi bu farklı mı olur sanıosun ???
Xærø Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Gitgide yaşanmaz bir hal alıo bu ülke
odiflame Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 ılımlı uzlaşmacı birini getirirler artık.ermenistanla aramızdaki problemi tamam tamam biz yaptık affedin bizi tadında çözümleriz.
sir Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 geç alınmış bi karar ama hayırlı olsun vatana millete
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 hükümet görevden aldı diye ırkçı adam kahraman ilan edilecek bu gidişle lol, iyi ki bu hükümet apo'yu yakalamamış.
Sylian Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Zuhahahah millet çok üzülmüş ya Halaçoğlu'nun ayrılması. Bazen paticikte öyle yorumlar görüyorum ki sanki bazı insanlarla farklı dünyalarda yaşıyoruz.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 zuahuahhauah evet ya hakkaten başka dünyada yaşıyoruz hahahah ırkçı adam görevden alındı ahuzhuauha ermeni katliamını biz yaptık der geçeriz şimdi tarih gerçekten ortaya çıkıcak hauhzuahuzuha topraklarını da geri veririz, zorladık ya göçsünler diye asimile ettik falan hauzhuahuzha lan hangi dünyada yaşıyoruz valla huahuahzuhauhuhzha ülkenin içine edelim hep beraber hadi lan kanka hauzhuahzuahuzhuahzhauhzuhahuzuhauzhuauhzhauhzuhuahuzhhauhzuhauhzuhauhzuha
BloodyBeast Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 drakkahn yorumlarına hastayım ben senin. hele şu kıbrısla alakalı olanlar daha bi güzel
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 irkcida olsa iyi bri tarihcidir belgesiz ispatsiz yalan yanlis salladigini gormedim en azindan bugun kabul gormesede gelecekte elbette degerlendirilicek guzel calismalari var
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 BloodyBeast said: drakkahn yorumlarına hastayım ben senin. hele şu kıbrısla alakalı olanlar daha bi güzel +rep kardeşim oturmaya mı geldik
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 kör ölür badem gözlü olur demişler hakketen öyle. şaka mısınız yahu. az araştırın bu adam kim diye. sonra da şükredin.
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=yusuf+halacoglu
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 adamin yazdigi kitaplari okuyun sonra tartisalim tarihciler tarafindan kabul gormektedir deli sacmasi diye okumadan "ircci b uadam yazdigida sacmadir" moduna giren bilgi sahibi olamdan fikri sahibi olan gencler tarafindan ha irkcimi? evet irkci ama irkci olmasi onu kotu bir tarihci yapmiyor atsiz bu adamdan onbinkat daha irkci olmasina ragmen edebiayt dunyasinda yeri ayridir insanlarin sanatlarini veya calsimalari dunya goruslerini begenmediginizden kesip bir tarafa atamassiniz gerci sozu gecen burda monalisa ya bakip "lan leanardo da gaymis lan" diyip dudak bukup devam eden bir millet
Sylian Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Ne yazık ki her bilimsel çalışan tarihçiyi iyi bir tarihçi diye tanımlamak mümkün değil. Velhasıl kötü bir tarihçiydi, zamanında David Gaunt'la aralarında bir sorun çıkmıştı hatta o bile Yusuf Halaçoğlu'nun nasıl bir tarihçi olduğunu anlatmaya yeter.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Buyse said: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=yusuf+halacoglu kaynak diye sızlanıp sözlükten link vermek hangisi yahu. bari adam gibi kaynak ara. git google dan falan bir bak ordan link koy. kendisi viktorun dediği gibi ırkçı bir insan olmasına rağmen tarihçidir. yaptığı açıklamalarda belgeler ve geçerli kaynaklar kullanmıştır ama tabiki kimin hangi soydan yada ırktan geldiğini araştırmak yada sorgulamak kimsenin haddi değil. gerekte yok böyle şeylere.
sir Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 yani şimdi "kürtler ermeni dönmesidir" lafıyla bilimsel olabilmiş mi yoksa adamın dünya görüşü bilimselliğine gölge mi düşürmüş? veya hrant dink'in cenazesinden sonra söyledikleri, ne denli bilimsel, ne denli saygın, bir "bilim insanına" ne derece yakışıyo? tarihçiden çok ideolog olduğu her halinden belli adamın. ekşiden sonra biçok başka kaynağa ulaşmak da mümkün, bi okuyun edin derim. türkiyedeki biçok tarihçiden de büyük tepki toplamış bi insan kendisi.
Öne çıkan mesajlar