Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Yaptığın hiçbişeyden pişman olmamalısın esas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 yav said: shuTdoWnX said: Xaenin said: Özgüvenin yanında bir de iyi konuşmacı olman lazım. İstediğin kadar "ben her türlü ortamda lak lak konuşurum" de, konuşmayı ve dinletmeyi beceremiyorsan bir boka yaramıyor işte. Sevdim ben bu topiği fds. :( ne yapılabilir pekipaticik'e daha az girmekle başlayabilirsin Ne alakası var paticikle? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Xaenin said: Yaptığın hiçbişeyden pişman olmamalısın esas. ama bu da uff (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 özgüven için iyi bildiğin birşeyler olmalı yani şu hayatta iyi yaptığına inandığın birşeyler olmalı yoksa kimse özgüvenini sallamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Sanal ortamda fazla vakit geçirmek gerçek hayattaki özgüveni baltalar, alakası o. bkz. eciş bücüş gezen gözlüklü sivilceli wow çocukları. şimdi bi ton kişi üstüme atlayacak ama, öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 git sokakta osur geğir bağır millet sana baksın alış hata yapmaya, dayak ye döv kasıtlı olarak hata yap 1 aya farklı bir insan olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 yav said: Sanal ortamda fazla vakit geçirmek gerçek hayattaki özgüveni baltalar, alakası o. bkz. eciş bücüş gezen gözlüklü sivilceli wow çocukları. şimdi bi ton kişi üstüme atlayacak ama, öyle. ters düşünüyor da olabilirsin. o çocuklar eciş bücüş olduğu için kendilerini sanal hayata vermiş olabilirler. ben brad pitt gibi gözüken bir insanın kendini tamamen sanal hayata vereceğini sanmam. sanal hayata bağlanma zaten var olan bir özgüven eksikliğinin işareti sadece, onun sonucu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 kendini fazla beğenmişlik iyi bir şey değil. hiç pişman olmamak da iyi bir şey değil. öz güven de bunların birleşimi değil. daha çok kendini bilmek, sınırlarını iyi ölçmekle alakalı. ancak bu sayede kendine güvenin artar. yoksa ego pompalaması yaparsan, fazla sevilmeyebilirsin topluluk içinde. yaptıkların, dönüp yine sana girebilir (bu topluluğun zekasıyla da ilgili biraz). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Özgüven insanın kendine yakışanı giymesidir. Mesela Xaenin çıkar konuşur masada, ben konuşmam, neden, çünkü ben kendimi biliyorum, kitleye hitap etmekten zevk almam ben kendimi izlesem hoşuma gitmez, "oğlum Faruk maymun olmuşsun, yakışmıyor sana" derim. Yani Das Experiment tarzı bir şey yapsanız zevk alırım belki ama hoş olmayabilir. Fakat söylemek istediğim bir şey varsa insanlara tartışma anında lafı oraya getirip söylerim. Bi kere güven dediğimiz şey nedir önce. Bir insanın size yalan söylemeyeceğini bilmek, size yanlış yapmayacağına inanmaktır. Öz güven de insanın kendine olan güveniyse, ben kendimi kandırmadığım vakit özgüven olmaz mı bu? Yoksa topluluk önünde konuşmak, flört etmemek ayrı meziyet, bir adı olucaksa da özgüven olmasın, çünkü özgüven kendini kandırmamak demek oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Ardeth said: yav said: Sanal ortamda fazla vakit geçirmek gerçek hayattaki özgüveni baltalar, alakası o. bkz. eciş bücüş gezen gözlüklü sivilceli wow çocukları. şimdi bi ton kişi üstüme atlayacak ama, öyle. ters düşünüyor da olabilirsin. o çocuklar eciş bücüş olduğu için kendilerini sanal hayata vermiş olabilirler. ben brad pitt gibi gözüken bir insanın kendini tamamen sanal hayata vereceğini sanmam. sanal hayata bağlanma zaten var olan bir özgüven eksikliğinin işareti sadece, onun sonucu değil. Haklı olabilirsin de, verdiğim gözlük örneğini çok ekrana bakmanın sonucu, çıkan sivilcelerin de dikkatsiz beslenme ve bakımsızlığın sonucu olageldiğini düşünerekten öyle dedim ben :P eciş bücüş gezmekte ufak tefeklikten değil dik yürüyememe çekingen tavır vs. belirtmek için dfg yoksa kısa boylu tipsiz çocuk diye bir örnek versem tamam eyv. haklısın. sanal hayata bağlanma zaten var olan bir özgüven eksikliğinin işareti sadece, onun sonucu değil O da doğru olabilir de işte konu da zaten bu duruma nasıl gelirim değil bu durumdan nasıl kurtulurum yönünde olduğundan ben de kapatın bilgisayarı çıkın bi nefes alın diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Kesinlikle bol bol hata yapmaktan ve sonra bu hatalarınız düzeltip doğrusunu da yapabildiğini görmekten geçiyor. Cons'a katılıyorum bu noktada çekiinme hata yapmaktan bırak rezil ol olman gerekiyosa. Acaba bu işe girsem batırır mıyım,Acaba şöyle konuşsam gülerler mi acaba böyle yapsam dayak yer miyim deme..Yap arkadaşım Nitekim kendine güvensiz davranırsan bu daha çok dışlanma sebebi olur senin için yine başa sararsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 belki özgüvenın az değildir, kendinden beklettin coktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar cok iyi fikirler Cuce said: belki özgüvenın az değildir, kendinden beklettin coktur evet evet evet evet işte bu kendime yakıştırdıgım şeyleri yapamıyorum o kabiliyet var ama yapamıyorum kendimden beklediğim şeyleri yapamamk bu hale getirdi beni :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xelee Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 abi evet böyle kendinden çok beklentin varsa sorun olur. ama özgüven sorununu aşmanın bir yolu da kendinden emin olmasan bile yapmaya çekindiğin şeyleri yapmak. yani sonuç olarak bir girişimcilik bir baskı bir press... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 350 kisilik kurul toplantisinda kürsüde mali tablo analizi yaparken her ne kadar konuya hakimiyet yetse de her haraketinin izlendiği toplum karsisinda elinin ayağının boşalmaması da bunlardan biridir. Evet bende de özgüven eksikligi var ve bu kısır döngü malesef. Kaybetme korkusuyla yapabilecegin seyleri de yapmaz veya yapmayi bile denememe durumuna geldikçe, güven duygusu daha azalıyor sonuç; felaket. Bununla birlikte insan haddini bilmeli ona göre davranmalı Bence en büyük erdem insanın kendini bilmesidir. İnsanın kendine fazla olan birşeyi elde etmek icin olmadigi gibi davranmasi kendine guvenden daha cok asagilik kompleksi belirtisidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 iyi bi tablo bunları yapabilmek.. inş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 daverc said: 350 kisilik kurul toplantisinda kürsüde mali tablo analizi yaparken her ne kadar konuya hakimiyet yetse de her haraketinin izlendiği toplum karsisinda elinin ayağının boşalmaması da bunlardan biridir. bi noktadan sonra zaten "ulan dalsalar şimdi bana en az 3'unun hastanelik ederim pis döverim bunları ben" diyebilmek lazım mesela. özgüven işin sonunda kendini tokat atabilmeye kadir hissetmektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 cuce nin olaya yaklaşımı cok hoşuma gitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 yanı sonucta kendini herşeye hazır hissetmen hiçbizaman mümkün değil, biraz gaz vericeksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 daverc said: İnsanın kendine fazla olan birşeyi elde etmek icin olmadigi gibi davranmasi kendine guvenden daha cok asagilik kompleksi belirtisidir. Olmadığı gibi davranması değil de en azından oldurmaya çalışmasında yanlış birşey yok bence. Ben tv'de spiker olmak istiyorum diyelim.Ancak kitleye hitab edebilecek özgüvenim yok bu yüzden denememeli miyim? Denemessem zaten özgüvenim olmayacak denemenin neresinde aşağılık kompleksi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Kendine fazla olan birşeyi dedim orda, yani yetersizlikten bahsediyorum, özgüven yetersizliginden yapılamayan birşey degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Haklısın sonuçta ama başta insan ne yapıp ne yapamayacağını bilemez hele ki özgüven önünü kesiyorsa yapmak istediklerinin..Cumhur başkanı olmak istiyorsa onu bile denemeli bence insan. Ufak bir detayı atlamışım mesajında kusura bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Queen said: Özgüven insanın kendine yakışanı giymesidir. Mesela Xaenin çıkar konuşur masada, ben konuşmam, neden, çünkü ben kendimi biliyorum, kitleye hitap etmekten zevk almam ben kendimi izlesem hoşuma gitmez, "oğlum Faruk maymun olmuşsun, yakışmıyor sana" derim. Yani Das Experiment tarzı bir şey yapsanız zevk alırım belki ama hoş olmayabilir. Fakat söylemek istediğim bir şey varsa insanlara tartışma anında lafı oraya getirip söylerim. Bi kere güven dediğimiz şey nedir önce. Bir insanın size yalan söylemeyeceğini bilmek, size yanlış yapmayacağına inanmaktır. Öz güven de insanın kendine olan güveniyse, ben kendimi kandırmadığım vakit özgüven olmaz mı bu? Yoksa topluluk önünde konuşmak, flört etmemek ayrı meziyet, bir adı olucaksa da özgüven olmasın, çünkü özgüven kendini kandırmamak demek oluyor. buda bambaşka bi bakış açısı :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 pskolojik destek alınması gerekebilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar