Esh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 o kadar abartmayin raidi. oyunlarda gozle gorulur bir performans arti$i saglamaz. ama veri yazma hizi bariz artiyor. raptor cok sesli cali$iyor ayrica oyle abarti bir performansi da yok. gereksiz yane. gereksizlik sirasina koymak gerekirse; Gaming sisteme; raid 0 gereksiz raptor daha gereksiz raid 1 super gereksiz raid 1+0 Mega gereksiz Scsi raid 1+0 Imba gereksiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 lol, gereksizlik sirasi iyiymis. 10k raptor gereksizligine katilmamak elde degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 vistayı 32 kullanmanı tavsiye ederim. hem bu sayede 2gm ram alırsın sadece. benim sistemimde quad core,500gb harddsik,8800gtx,2gb ram var. age of conanı bile müthiş bi fps ile oynayabiliyorum full olarak. dolayısıyla rami 4e çıkarmak 64bit almadıkça mantıksız. ha illla 64 alıcam diosan da 4gb almak zorundasın yoksa 64ün bi anlamı kalmıyo oyunlarda. ha mesela ben 32de bütün visualları kapadım 2gbramden daha iyi performans almak için. öyle yaparsan daha da güzel olur. raidi boşver.al bi tane 500lük. sonra da artık external sata falan alırsın. ben 750lik sata aldım mis gibi valla bence öyle yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 hangi çözünürlükte oynuyosun? 8800 aoc'u fullde çok rahat çalıştıracak bi kart değil aa bloom vs.. açıkken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Gilean, 64-bit işletim sistemleri 64-bit işlemcilerden tam performans almak için kullanılıyor. Dolayısıyla 4 GB bellek yoksa 64-bit işletim sistemi gereksiz demek doğru olmaz. Ters yönü geçerli ama. Yani 4 GB bellek varsa 64-bit işletim sistemi gerekiyor. Aksi taktirde işletim sistemi 3 GB'dan fazlasını göremiyor (3.2 civarı hatta duruma göre). Edit: elesso said: hangi çözünürlükte oynuyosun? 8800 aoc'u fullde çok rahat çalıştıracak bi kart değil aa bloom vs.. açıkken. 'Çok rahat' biraz göreceli bir şey tabi. Ben 8800GT ile 1680x1050, tam detay oynarken açık alanda 30-40 fps, kapalı alanda 60+ fps oynuyordum. 8800GTX'in daha iyi olduğunu düşünürsek çok rahat oynuyor olması normal bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 ufak bi düzeltme yapmakta fayda var, vista ve sonraki işletim sistemleri 32 bitte de 4 gb dan fazlasını adresleyebiliyor bir teknolojiyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 4gb adresleyememe cozumu olmasina ragmen microsoft bunu hala koymamakta diretiyor diger surumlerini de satabilmek icin. Adamlar ileriyi gormus, simdi benden business alan bi kac sene sonra ram takviyesi yapasi gelirse upgrade kit alir nihohoho mantigiyla gidiyorlar. http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/compare-editions/64-bit.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Bahsettiğin Physical Address Extension (PAE) ise, performansı daha da düşürdüğüne dair yorumlar okumuştum. Ayrıca kolay da değil uygulaması bildiğim kadarıyla. Şimdi biraz arattım. Bi de yeni software'ler çıkmış 32-bit işlemci için 4 gb bellek desteği sağlıyormuş. 64-bit kurup keyfine bakmak varken bu tür şeyler gereksiz geliyor bana. Eskiden olsa sürücüler, programlar uyumsuzluk çıkarır derdim. Son bir yıldır 64-bit Vista kullanıyorum ve çok memnunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 butun yazdiklarinizi dikkate alarak makinayi tekrar yapmaya karar verdim. Acikcasi makina su anda sadece oyun oynamaya yarayacak, o yuzden tek bir 750 gb lik hddisk mantikli gibi geldi cidden. Dual core'da karar kildim ve 4gb ram yapacam yine de, 64 bit kullanabilme opsyonumun olmasini isterim acikcasi. anakart konusunda cok tereddutluyum, p5q pro diye bir kart var, onu oneriyor arkadas, onu mu alsam, p35'e mi yonelsem bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 bu arada ankara bayindir ikide bi suru toptanci var azmo, ordan uygun fiyatlara bulabildigin parcalari al bence, direk bi yerden hazir almayacksan bilgisayari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2008 Azmodai said: butun yazdiklarinizi dikkate alarak makinayi tekrar yapmaya karar verdim. Acikcasi makina su anda sadece oyun oynamaya yarayacak, o yuzden tek bir 750 gb lik hddisk mantikli gibi geldi cidden. Dual core'da karar kildim ve 4gb ram yapacam yine de, 64 bit kullanabilme opsyonumun olmasini isterim acikcasi. anakart konusunda cok tereddutluyum, p5q pro diye bir kart var, onu oneriyor arkadas, onu mu alsam, p35'e mi yonelsem bilemiyorum. p5q pro p43 chipset kullaniyor, gorusune gore p35 den farkli southbridge ve pci-e2.0 destegi, fiyati uygun geldi gozume. Baska gozumden kacirdigim nokta varmi bilemiyorum ama iyi gozukuyor. p35 in yerine cikan seriler p45 chipsetleri, bu 1-2 hafta icinde geldiler, fiyatlari fena degil, hazir almisken p45 almak mantikli olabilir. Butce isi tabii, 4gb ram konusuna takma, 3.5gb adresleyecek olsanda ztn bi celsede hepsini kullanabilecek program olmadigindan problem yaratmaz. sonuc itibariyle 4gb de kullanilabiliyor. tamamen kullanimiyor diye bisey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 bap valla 2gb'den 3gb'ye geçtim ve age of conan gibi bir oyunda rahatlama oldu hissedilir. diğer yeni oyunlarda da farkı hissedersin. öbür türlü incik boncuk herşeyi kapamak gerekiyor, ben oyun açıkken firefox açık bırakıyorum, faq'ına bakıyorum oyunun vs alt+tab yapıp. en güzeli. ekran kartı konusunda 48xx serisinin performansından çok emin değilim ama nvidia 2xx'leri çıkarıyordu en son. onlarla kıyasladın mı bilmiyorum ama nvidia 8 serisinden beri toz yutturuyordu ati kartlara. performanslarını kıyasla henüz etmediysen derim. güle güle kullan şimdiden dood. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 2xx ler fason cikti, utu buzdolabi kadar fln enerji tuketip vaad ettiklerinin onda birini yapamayan kartlar. yazik. 4850 yeni kral. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 4870 in performansı kendisinden 2 kat pahalı 280 e çok yakın görüdüğm kadarıyla. nvidia bu sefer çuvalladı biraz sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 KHaRoN said: 2xx ler fason cikti, utu buzdolabi kadar fln enerji tuketip vaad ettiklerinin onda birini yapamayan kartlar. yazik. 4850 yeni kral. 4870 > 4850 *wink wink* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 260gtx ve 280gtx her ne kadar beklendiği kadar iyi olmasa da gayet güzel kartlar ancak gereğinden çok pahalılar ve nvidia hakkaten cılkını çıkardı işin. Bunları piyasa sürer sürmez yeni 55nm shader 5.0 dx11 lik kartları sunacaklarını duyurdular. 9800GTX çıktı 8800GTS 512 (G92)'yle arasındaki performans farkı çok az. O tutmadı 9800GTX+ artı çıkardılar. Hakkaten tüketiciyle dalga geçer vaziyetteler. 4850 veya 4870 almak gayet mantıklı bu yüzden. f/p açısından çok iyi kartlar bence. Nvidia gereksiz pahalı. He bekleyebilirsen bekle ağustos başında yeni bişeyler sunarlar bunların fiyat yine düşer. Her ay yeni ekran kartı çıkardıkları için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Şimdi baktım da GTX260 ve GTX280'de fiyat indirimine gidilmiş. GTX 260 almak mantıklı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 4870 e veriyosun o.c yi 260 i darmaduman ediyosun hatta gtx280 e degdiriyorsun bazi oyunlarda. 55nm nin nimetlerinde faydalanin, o.c siz 48xx kalmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 http://www.atelco.de burdaki fiyatlara baktım. GTX 260 ortalama 260 euro HD 4870 ortalama 230 euro Ülkeye ve dükkana göre fiyatlar değişiyor. Ama iki kartın fiyatını birbiriyle kıyaslayınca aradaki fark pek değişmiyor. Performansları ise hemen hemen aynı. Benchmark'lara bakınca duruma göre biri diğerini geçiyor, ama fazla kafaya takmamak lazım. Özetle şu an için HD 4870 fiyat/performans açısından daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 opengl'de nvidia her halükarda dövüyor sanırım ama opengl oyun kalmadı =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 abi nasıl oc yapıyosunuz 48xx e. windowsta çalışırken bile dokunamıyorum ben karta çok ısınıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 http://translate.google.fr/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.overclex.net%2Fforum%2Fviewtopic.php%3Fpid%3D22490%23p22490&sl=fr&tl=en&hl=fr&ie=ISO-8859-1 Isı sorunu, stock fan ile patlatabilir tabi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 fani %80 e getiriyosun rivatuner la sonra saat gpu ya 50-100 arasi denemeler yaparak mhz veriyosun, sonra bellege ayni $ekilde deneme yanilma yoluyla mhz veriyorsun. bir hafta sonra 50-60 lira harcligini alinca, ya da cali$iyosan ayba$inda gidip kaliteli bir cooler ya da hs+fan aliyorsun. artik fan hizina otomatik ayar vermene de gerek kalmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 55nm islemci %10 oc ile ancak 10 derece isiniyor ztn stok fanla yukte 80 leri buldugunuz icin saglam bi heatsinkle o.c.li hali 65 leri gecmiyor dahi. Bi yerlerde daha yazmistim, ati nin elinde fazla 38xx fani kalmis heralde, maliyetten kismak adina bunlara yapistirivermisler. E bide 4850 ile 4870 in gpu lari ayni oldugu icin asagi yukari 4850 nin 4870 i yakalamaya calismasi potansiyeli bile var. Muhtemelen kendi kendilerine satislarini baltalamamak adina stok fanla o.c. yapilamayacak sekilde piyasaya suruldu kartlar. Saglam kartlar vesselam , stok halleriyle 70 den asagi inmiyorlar hakkaten. Biseylerine guvenmis ati demekki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 saolun öneriler için,ilk bi fan alıyım bari,4850 için önericeğiniz bi fan varmı rahat bulabileceğim piyasada. azmo yeni pc ile dotada görmek istiyoruz seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar