Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Viyana Üniversitesi

SbNN

Öne çıkan mesajlar

flex'e gecenin sonunda gidilir geceye flexle başlanmaz:) bi de dikkat etmek lazım flexte

ewt monoton ve sakin bi şehir ama istanbulla kıyaslarsanız dünyada monoton sayılmayacak 3-5 şehir kalır geriye

heryer saat 6 da kapanır marketler 7 de kapanır. pazar günü türk mahalleleri dışında hiçbir açık yer bulamazsınız birçok mağaza dahil.

gece 12 de sokakta adam göremezsiniz belki ama gece hayatı canlıdır her gece dolu olan biyerler bulunabilir korkusuzca eğlenip yeni insanlarla tanışabilirsiniz. sevgilime nası yan gözle bakarsın diye bir sebepten dayak yeme ihtimali yok.
kafanız bi milyonken eve yürüyerek dönmekten çekinmezsiniz başına bir şey gelme olasılığı çok düşük, tabi bazı sakat noktalar da yok diil.

eğitime gelirsek
0 almancayla uniye başlamak cesaret ister 1 yılda öğrenmek kolay değil ama yapıyor insanlar
1-1.5 yıl dil okuluna gidip belirli seviyeye gelerek uniye başlayabilirsiniz ama dile yatkın olmak lazım zira alm zordur avusturyaca belki daha da zor -aksan vb sebeplerden-

yeterli seviyede almancanız varsa çok kaliteli bir eğitim alabilirsiniz viyana teknik dünya sıralamasında yukarıda olan teknik unilerden, avrupada sayılı, viyana ekonomi yine öyle

genel olarak nüfusu yaşlı bir şehir olsa da 4-5 uni olduğundan ciddi bir öğrenci güruhu var sanatsal açıdan (opera,tiyatro,müze..) çok hareketlidir
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
bir arkadaşım viyana teknikte okuyor, adamın sprachdiplomu vardı, o şekilde kabul aldı o okuldan zaten, ama kendi isteğiyle 1 sene daha almanca hazırlık okudu. diplom sahibi adam bile bayağı zorlanıyor yani, almancaya ciddi kasman lazım. çünkü burada bir kursta öğreneceğin almanca hochdeutch denen en iyi aksan olacak. avusturya almancası biraz daha farklı.
Sosyal ağlarda paylaş

SbNN said:
%93 ü geri dönmüş demişin.
Gözüm korktu açıkçası ama kişiliğime güveniyorum açıkçası o konuda, nerede ne yapması gerektiğini bilen biriyim yani.
Ancak olağanüstü sıkıcı kötü olanaklar varsa birşey diyemem tabi .

tam olark yüzde 93 falan bilmiyorum ama şöyle örnekliyim hbenim tanıdığım 10 kişiden 2si ilk sene almanca kursunu bitirmeden,2si kursu bitirip okula başlayınca,4 ü vize almak için gerekli olan krediyi dolduramayıp 2.sene sonunda falan,geri kalan 2sindende ancak biri okula başarılı bi şekilde devam ediyor.

bunun nedenlerine gelince buraya gelen adamların yüzde 90ı türkiyede okul kazanamayıp gider avrupada rahat rahat okurum mantığıyla gelen adamlar.belli bi çalışma alışkanlığa sahip olmayan adamlar yani.en önemliş etken bu türkiyede evinde,ailsinin gözetiminde çalışmayan adamın buraya gelince harıl harıl ders çalışması(gerekli) biraz mantık dışı.

oyüzden gelmeden önce biraz kendini tartman lazım yapılmayacak zorlukta kesinlşkle değil sadece yapmam gerekenleri yapman lazım.

ilk seneki kurs dönemi belkş viyanadaki en rahat dönemimin(ders anlamında) olur,ama aynı zamanda en verimli geçirmen gerekne dönem,dili efektif öğrenmek için sürekli çaba harcaman lazım,ki genelde türkiyeden bazı şirketler vasıtasıyla gelenlerin böyle bi imkanı çok olumuyo çünkü adam getirdiği atıyorum 200 öğrenciyi bi yurda tıkıyo orda küçük bi türkiye oluşturuyor sonra her gece vur patlasın çal oynasın çeklinde bi bakıyolar kurs bitmiş iyi kötü bi çekilde geçilmiş
ama 3 kelimeyi yanyana koyamayan adamlar.

demem o ki kursu bitirmek kesinlikle seni unide okuyacak seviyede bi almancaya ulaştırmıyor oyuzden en önemli dönem ilk sene geçirceğin kurs döenmidir.mümkn olduğunda insanlarla diyalog içinde olup türklerden uzak durman şart.ayrıca tanışcağın yabancılarla takılmak daha eğlenceli olcaktır kesinlikle,türklerle oturup sabahlara kadar içip evde boş muhabbetlerle zaman öldürceğine yapailceğin milyon aktivite var.
o yuzden bi kere gelirsen kesinlikle bi şirket vasıtasıyla gelip olaya 1-0 yenik başlama.

bi de türklere adamların türklere bakış açısını biliyosundur zaten.o bakımdan bazı noktlarda zorluk çekeceğin kesin.

gece hayatına bok atan arkadaşlara söyleyecek bişey bulamadım doğrusu.allahlarından bulsunlar:Dböyle iftira görmedim ben

ledzeppeline-tersten yazamadım- bunları anlatan herifleri tanıyorum,zaten topu topu 3-5 adam var kal'dan,içlerinde rahatsız bi eleman var o dolduruyor hepsini,çocukların psikolojilerini bozdu herif:Disim vermiyim şimdi.

neyse bi çırpıda bunları yazabildim yardım gerekli olursa özelden ulaşırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

olağanüstü sıkıcı ortam olacak tabii ki, aileden memleketten uzaklaşınca, avrupanın "pis türk"lerinden olunca ufak biraz depresyon girecek araya. ne olursa olsun, isterse kızlar teklif etsin, boşluğa düşüyor insan biraz. giden arkadaşlarımdan biliyorum. alışma dönemi zor oluyor tabii. atlatanlar devam edip okulu bitiriyor, atlatamayan dönüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Avusturya lisesi mezunu olduğum için bizim okuldan her dönem kafadan 20-30 kişi Viyana gider,bunların çoğu kalır,yani birikmiş bir sağlam Türk populasyonu var orada...
Bende Viyana'ya defalarca kez gittim,hayatımın en güzel günlerini de geçirdim,okul olarak dersen,Avusturya,Almanya-almanca eğitim yapan- üni ler oldukça zor oluyor,eğitim sistemi gelenekle gereği baya kasış,tatilleri de boktan onu baştan söyleyeyim..

Ama kafana göre bir sürü adam bulursun,düzgün adam doludur,dediğim gibi TR'den giden bir sürü insan var her sene,almancı değil yani..

Gece hayatı iyidir yok abi ne flex i ya...Empire,Passage rullz elit takılın biraz flex çöp:D

Bermuda Şeytan Üçgeni dolu Türktür eminim...

Viyana güzeldir yani,mimarisi,şehir,dolu yabancı var,güzel kızlar,cafeler,klasik müzik seviyorum valla kim ne derse desin:)

Ciddi ciddi gideceksen Facebooktan bulursun sor soruştur,yardım ederim...
Okullar çok ucuz oluyor yani bedava gibi ama dediğim gibi çok zor diye biliyorum ama okuyanlar daha iyi bilir...

Şimdi ben hep tatillerde vs gittiğim için hep güzel geçti günlerim de kışın mışın devamlı orda kalınca nasıl olur bilmem
Almancılarla pek takılma:P
Farkedilmeyecek gibi değiller zaten..

Dediğim gibi Viyana'nın özelliği bir sürü düzgün Türk var yani..Senin benim gibi:)

Not:Almancan yoksa pek tavsiye etmem keza aşırı zorlanırsın...

Şu anda klasik müzik dinliyorum mesela aklımda direk Viyana var,güneş de batıyor euhu bi garip oldum abi...
charmantaste haupstadt der Welt abi adamlar doğru demiş...
Sosyal ağlarda paylaş

bölümleri bilmiyorum tabi bölümlere göre baya değişebiliyor evet. ama matematik ve fizik bölümlerine baktım ben hocaların önemli bir kısmı aynı üniversitede (viyana veya başka bir avusturya/alman üniversitesi) master ve doktora yapmış. MIT de bile okuyor olsan bu çok iyi bir şey değil, hocaların vizyonlarının o yüzden çok geniş olduğunu düşünmedim bir sebebim bu. Boğaziçinden daha iyidir muhtemelen ama boğaziçinde bile genelde misal fizik ve matematikte en azından yurtdışında phd ya da post doc yapmış olması beklentisi var hocalardan ve %90ı böyle dolayısıyla vizyon ve öğretim kalitesi olarak lisans ve master seviyesi için hocalar tatmin edici (araştırma için demiyorum ama) ve yurt dışı ile bağlantıları iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
arkadaşlar şu topiği uplayayım dedim

2. sınıf bitti 3'e geçtik mimarlık okuyoruz ve bu viyanaya yatay geçiş imkanı ile gitsek mi dedik.
transktriptler falan yollandı aracı şirket derslerimizin yüzde 80inin sayılacağı falan söylendi.

1 sene almanca hazırlık okul da 3 seneden 2 seneye düşer dediler, 2 de master yaparız falan diye düşündük ama kimle konuşsak okulun, derslerin -özellikle teknik üniversitenin-, almanca eğitim almanın-ikimiz de sıfır almancayız- çok zor oldugunu o okulun orada uzayacağını söylüyor. özellikle dersleri anlayacak kadar almanca öğrenmenin 1 senede kolay olmayacağını söylüyorlar.

kararsız kaldık.
giden- bilen varsa yardımcı olursa sevinniriz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Cons viyanada okuyor şuanda 2. sınıfta olması lazım.
Ben şuanda türkiyede almanca eğitimi görüyorum, mart gibi hazırlık okumaya gidicem oraya. Ajansın söyledigine göre 1-1,5 sene almanca eğitimi gerekiyormuş. Consun söyledigine göre öğrenirsin bir şekilde, ama yane 2-3 ayda akademik seviyede öğrenemezsin.

Yinede sormak istedigin birşey varsa ajansa giderim sorarım.
ajansın ismi aüd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...