sir Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 iyi de "velev ki siyasi simge" demekle eline silah alıp hükumeti devirmeye çalışmak arasında bi fark var di mi? hukuk geriye doğru işlemez, "bu adamlar akpyi kurup şu şu suçları işlediler, o yüzden kapatılmalıdır" dersin, kapatılır. diyemiyosan, "ben bu adamlardan işkillendim aga" diyerek parti kapatamazsın. bu adamlar illa takiyye yapıyo olmak zorundalar mı? biraz "yontulmuş" veya biraz "akıllanmış" olamazlar mı? bu ülkeye "şeriat" veya "islama dayalı devlet" getirmek için, insanın "idealist" olması gerekir, kendisinden büyük bişeylere hizmet etme amacı, "ulu" gördüğü bir üstyapıyı kurma amacı gütmesi gerekir. ben akpye bakınca "idealist" insanlar yerine oportünist, yada pragmatist insanlar görüyorum. başka bir yönü de şu ki bizim devlet sistemimiz baskı kurmaya fazla müsait, fazla kapsamlı ve denetleyici. bunun değişmesi şart ki ilerde "eyvah şunlar başa geldi" diye korkmayalım. bi de olayın şu yönü var, partiyi kapatmak sözünü ettiğiniz "tehlikeyi" giderecek midir, yoksa "tehlikeli" addettiğiniz kesimin hukuka olan güvenini iyice sarsarak onları da hukuk dışı yollar aramaya mı itecektir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Sırf velev ki değil ama, bir sürü olay vardı iddianame de. Tabii ki ne demek istediğini anlamakla beraber çok ciddi söylemlerde de bulunduklarını unutmayalım bu insanların. Ayrıca açık açık ben takiyye yapacağım, demokrat görüneceğim ama siz kanmayın diyen bir adamın takiyye yaptığını iddia etmek çok uçuk bir şey değil, tabii ki düzelmiş olabilirler ama dediğim gibi yılların(ve çocukluktan beri) beyin yıkamasından bahsediyoruz(Milli Görüş). Zaten tam bir şeriat devleti kuramazlar, halk çoğunluğu yok, ama bir Malezya gibi, Dubai gibi şeriat kokan "ılımlı islam" cumhuriyeti düşündükleri de çok açık. Ayrıca yanı başımızdaki İran devrimi sonrasında Humeyni'yi gördükten sonra(kendisine yardım eden liberal ve solcuları katletmişti) korkmakta pek de haksız sayılmayız. Bence en ciddi ele alınması gereken argüman, yaptığımız gerçekten işe yarayacak mı, yoksa 10 sene sonra %90'la mı gelecekler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 senin çözümün nedir sir madem bu kadar memnun değilsin akp den? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 daha dün başka bi topikte de yazmıştım, hemen buraya da koyayım =) sir said: bu ülkeye gereken iki şey var. birincisi adam gibi bi muhalefet. adam gibiden kastım da "iktidara oynayacak" kadar etkin bi muhalefet. halk için ortak çıkar gördüğü yerde iktidara yardım edebilecek, eleştireceği yerde de adam gibi eleştirecek bi muhalefet. tartışmayı tabular üzerinden, rejim, laiklik, şeriat üzerinden değil, sırtını askere, bürokrasiye yaslayarak değil, halktan güç alarak ve somut gerçekler üzerinden, mesela ekonomi, dış politika, içişleri, güvenlik, eğitim, sağlık gibi meseleler üzerinden yürütecek bi muhalefet. ikincisi de sivil bir anayasayla beraber adam gibi bir seçim kanunu. bununla da beraber kadrolaşmaya müsait ne kadar "totaliter" kurum varsa onların tasfiyesi veya tüzüklerinin yeniden düzenlenmesi, yök, rtük vs..yani hükumetlerin, devletin veyahut TSK'nın toplumsal yaşam üzerinde baskı kurma imkanını minimuma indirecek düzenlemeler..o zaman iktidara kim gelirse gelsin "eyvah islamo, eyvah darbe, eyvah faşo" diye feryat figan dolaşmaya gerek kalmaz. işte bak humeyni, "idealist" bi adamdı, başından beri savunduğu şey iranda şeriat hükümlerini uygulamaktı. bu bağlamda da hiçbi ülkeye yanaşmadı, tek bir doğru olduğunu ve bunun da islam hukuku olduğunu söyledi. soğuk savaş sırasında ne rusyaya ne de abdye yakın durmadı mesela. bu ülkede milli görüş de eskiden benzer bir anti-emperyalist söylem içindeydi, yani daha "idealistti" ama artık akpyle beraber hiç alakası kalmadı bu söylemle, dolayısıyla bu radikal yanını tasfiye etmiş oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Humeyni ilk ortaya çıktığı zaman gayet ılımlı duruyordu, zaten liberaller ve solcular şeriat getirmeyecek, şahı beraber indirip cumhuriyet ve demokrasi ile yaşayacağız diye ona destek verdiler. Bizim de korkumuz bu, bu insanlar açık açık dedi(arada çıkıyor bir iki tanesi, tutamıyorlar kendilerini). O yüzden yersiz bir korku değil içimizdeki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 sir o dediklerinin hepsinin onundeki engelin islam oldugunun farkindasin degil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 elesso said: e onuda çıkarın hiç bişey kalmasın konu dışında. kişisel,buluşma falan ayrılınca baya durgunlaştı zaten. herşeyi konu içi yapıcak bi bölüm olucak bu gidişle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 piyasaları yumuşatmak için böyle haber çıktı. akp kapatılacak merak etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 akp kapatılmasın, şeker de yiyebilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 akp kapatilsin, akp yandaslarida ergenekondan iceri alinsin. Nasil fikir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Yeter kessinler artık şunların elektiriğini. Akp ampülü ile aydınlanacağımıza karanlıkta oturalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 matama said: sir o dediklerinin hepsinin onundeki engelin islam oldugunun farkindasin degil mi? ama bunca zamana kadar engellenmiş olmasının sebebi islam değil, statükoydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 "Abi börek getirdim yer misin?" mantığıyla işliyor memleket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar