nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Bu ne? Hakkaten ne yani? Takma ada bak. Brezilyalı futbolcu doğum yeri Gayseri yazıyor. Yılında yazmayı becerememişler ve kesinleşmemiş bilgi koymuşlar. Hadi orjinal Wikipedia'da da öyle bilgi veriliyor ama o takma ad falan kim yazıyor, vikipedi ciddi bir bilgi kaynağı, online ansiklopedi olmalıyken neden böyle şeylere izin veriliyor? Sinir oldum X( Mevkiye defans yazmışlar doğumgünü de 17 Temmuz 2008 yarındoğuyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Bu gönüllü bir proje sonuçta, sitenin sahipleri karışmıyor. Ama editörler falan en.wikipedia.orgda her an editlenen şeleri takip ediyorlar sanırım ve sorun oluşmuyor. Düzelttim şimdi "geri al"lara basarak. Sonuçta olabiliyor böyle şeyler. Vikipedi ciddi bir bilgi kaynağı olabilir ama herkes tarafından oluşturulan bir bilgi kaynağı, eğer böyle bir şeye izin verilmeseydi hala googledan bir şeyler aratıp onunla igili ciddi bir sayfa bulmayı bekliyor olacaktık. Edit: Tam düzelmemiş :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 böyle şeyler olacak, sen ben düzelticez ki vikipedi wikipedia kıvamına gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 İyi uyine biraz düzelmiş de ciddi bir site ciddi insanlara yazdırmalı. Haber sitelerinde bile bazen yorumlar önce editörlerce okunup girilirken bu sitede yazıları ve bilgileri editörler kontrol ettikten sonra sayfaya aktarmalılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 iyi de wikipedia'nın mantığı bu zaten, insanımızda mantık olmadığı için böyle şeyler oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Tamam özgür ansiklopedi ama denetimsiz demek değildir özgür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Beğenmiyorsan Britannica kullan o zaman Wiki olayının mantığını kaçırmışsın. Adamlar diyor, bizim sitemizi siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz beğenirseniz Ekim'e kadar... site açık diyorlar. Özgür demek denetimzsiz demek olmayabilir, ama denetimsiz bir şeye de özgür diyemezsin. Ayrıca sistem gayet güzel çalışıyor. Denetim söz konusu olsaydı hem bu görev paylaşımı ortadan kalkıcaktı hem de herkese büyük külfet olacaktı. Haber sitelerindeki editörler bu işten para kazanıyorlar, ama vikipedi gönüllerin oluşturduğu bir site. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 E tamam da adam gitmiş dötoğlanı demiş oliveiraya bu mu ciddiyeti vikipedi'nin? Türk halkı olayı kaçırıyorsa denetim koyacaksın. İstediğiniz gibi değiştirebilirsiniz derken "istediğiniz" gibi değiştirebilirsiniz demiyorlar heralde tam olarak :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 O zaman vikipediden vazgeçiceksin nasıl denetlenebilinir ki? Sayfalarca yazı geliyor eğer okunsa birikme olucak bu seferde aradığın şeylere ulaşamayacaksın.Ayrıca gönüllü bi proje kimsenin kar amacı yok millet babasının hayrınamı denetleyecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 e abicim denetim var zaten. sen denetledin, biz düzelttik işte.. profesyönel denetçi olmamasından mı yakınıyorsun sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 İşte gönüllü olarak denetler abi yani tamam özgür de sonunda ekşi gibi rezil, salak salak argo yorumlarla dolu bi site olmamalı yani. Wikipedia olayına aykırı oluyo öyle saçma yazılar. Gayseriymiş. Seviyesiz herifler ya of.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Mum_Chamber said: e abicim denetim var zaten. sen denetledin, biz düzelttik işte.. profesyönel denetçi olmamasından mı yakınıyorsun sen? Benim dediğim yazı oraya konmadan denetim. Bir Türk hakkında öyle yazsalar site de bi yerde sorumlu tutulabilir hakkımda hakaret dolu içerik var diye.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Olm niye bi kadar dert edindin ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 işi yok heralde =d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 wikipedianın mantığı bizim türk mantığına terstir. bu böyle biline. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 wikipedia tamamen özgür bir proje. o kadar özgür ki "özdenetim" mekanizması var içinde.. bizim yarattığımız içeriği, yine biz denetliyoruz ve kullanıyoruz. yani bizim kalıbımız kadar bilgi var orda.. bireysel olarak değil, topluluk olarak. eee demek ki bizim kalıbımız buymuş diyebiliriz.. şimdi işin güzel yanı, saçma sapan makale girenlere mi üzülüyüm? yoksa senin bu tavrına mı nil? çünkü o saçma makalelerde bizi bir adım ilerletmez, senin bu yaklaşımın da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Abi tavrımın nesi yanlış sadece denetim istiyorum siteye normal birşey değil mi? Ansiklopedik tarzda bir sitede barzonun birinin bir adamdan g.toğlan diye bahsetmesi doğum yerine Gayseri yazması falan yanlıştır. Gönüllü olarak biz bakıp rahatsız oluyorsak ve değiştiriyorsanız siz de bunu daha önceden yaparak rahatsızlığa sebebiyet vermeme şansımız da var. Ha İngilizce olanı çevirebilir gönüllüler mesela buraya g.toğlanı yazmak yerine o da var. Adama üzülmeni anlarım ben de üzülüyorum da benim tavrıma üzülmeni anlamadım hakkaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 tavrında bir yanlıslık yok. wikipedia bir ansiklopedidir ve kullanım sekli de budur yani. oraya o bilgiyi ekleyen yapar denetimi. internetin diger bolgelerindeki gibi (örnek: youtube) eğitim seviyesi düşük türk kullanıcılar tarafından hucuma ugramadıgı icin faydalı bilgiler sacma sapan seylerle degistirilmiyor. degistirilenlere de ansiklopedi sevenler tarafından hemen el atılıyor oliviera konusunda oldugu gibi. zaten bu tur sacmalıklarla ugrasan insanların bir ansiklopedide isi olmayacagı icin isteyerek yanlıs bilgi girenlerin sayısı cok fazla değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Sitenin işleyişini anladım zaten de sonuçta internet kullanıcılarının böyle olduğu yerlere özel denetim sistemi getirilebilir yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 bundan daha ozel denetim olur mu hic ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar