Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: The Old Republic......mmo geliyor mu nihayet?


solaris777

Öne çıkan mesajlar



http://www.eucantina.net/archives/834

http://kotaku.com/5024529/lucasfilm-files-new-star-war

http://forums.lucasarts.com/thread.jspa?threadID=132851&tstart=0


On July 3rd, 2008, LucasFilm filed for trademarks for the following:

Star Wars The Old Republic
Star Wars Sagas
Star Wars Legends

The trademarks have been registered for “Entertainment services provided on-line by means of global and local area networks, namely, providing interactive computer game software, interactive video game software and interactive computer games and interactive video games, all on-line by means of global and local area networks”

It is important to note that these trademarks were registered in the same way as the trademark for “Star Wars Galaxies”. These are officially registered with the United States Patent and Trademark Office



Bu da Resmi Belge (gov a dikkat:)

http://tarr.uspto.gov/servlet/tarr?regser=serial&entry=77514507
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Senelik iznimi alırım. olmadı ücretsiz izne çıkarım...

Ama yeterki jedilik sistemini ayaklar altına almasınlar...

Mesela senede populasyonun %10 kadar jedilik açılsın. :P

zor olsun yani. jedi az olsun. ben bh olayım :)

eski swg gibi mi olacaktır. playerler avlanacakmı. evler olacak mı? :(

beklentileri büyük oyuncuların.. (benim gibi) ama ne kadar kötü olabilirki çıksada.. daha çıkmadan böyle yazdım. yuh.. çıkacağıda varmı ki?
her an her şey olabilir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

EA to Play in Knights of the Old Republic

N. Evan Van Zelfden in Los Angeles warns, watch out World of Warcraft. In an interview at E3 this week, Electronic Arts chief executive John Riccitiello said that EA is working on the next version of Star Wars game Knights of the Old Republic, and it will most certainly have a massively multiplayer online component to it.

"We've got two of the most compelling MMOs in the industry in development," said Riccitiello. The first title, based on the Warhammer property, will launch soon. "And the one that people are dying for us to talk to them about -- in partnership with Lucas, coming out of BioWare, which is, I think, quite possibly the most anticipated game, full stop, for the industry at the point when we get closer to telling you about it."

Does Riccitiello mean the oft rumored Knights of the Old Republic Online? "Yes," he said.

Moving into MMOs is an essential component for any gaming company, and it's a big part of the reason Vivendi merged with Activision, for that company's World of Warcraft MMO.

Riccitiello told Portfolio.com that he was interested in owning World of Warcraft, and that he did discuss it, but it wasn't in the cards. "Because [Vivendi] couldn't afford control of EA, and I wasn't giving it up."

But EA is firmly on that path now, with a KOTOR MMO, which would sidestep the consoles owned by Sony, Microsoft, and Nintendo. "Increasingly, people are going to be talking about direct-to-customer in our business," said Riccitiello. "I think we'll be talking about it louder than most."

Today, two-thirds of the game industry is console systems and dedicated handhelds. "We expect in 2011 for it to be fifty-percent," Riccitiello said.

MMOs will also be useful as a way to expand into foreign territories.

"China's a growth market for us," he said. "We're launching some mid-session games on a micro-transaction model." In May of last year, the company announced an equity investment in a leading Chinese online game operator, The9, Ltd. "And there's a bunch more coming that we haven't announced. "

The company has stated that M&A is part of the strategy, and EA is looking for core game companies "only when they bring great [intellectual property] and great teams," he said. The company is also interested in businesses that "help us build our platform in the area of Asia, online, and direct-to-consumer."

"One is strategic and new, one is core and profitable -- and we're looking at both," explained Riccitiello.

Future games aside, Riccitiello is most proud of EA's revenues, its console-business growth, and what's currently on display to the army of reviewers and game journalists in Los Angeles this week.

"We added almost a billion dollars to the revenue last year," he notes. "This year, we've told the street that we're going to add a billion to a billion-three."

And console games are a market that's doing well. "It's grown 30 percent year-to-date," says Riccitiello. "All three of the consoles are way up. The PC business in terms of it's aggregate of subscriptions/micro-transactions is also way up. "

But at the end of the day, it's about the games themselves.

"I think, hands down, there's not a publisher or a platform that's got what we've got," he says. In his own life, he sees how EA's games are making an impact: "I've got twenty-two nephews and nieces. A couple years there, I couldn't buy everything I wanted for them at the holidays. I can do the entire holiday -- and capture my mother for the first time -- at the EA store. That's never been the case before."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nihayet. Sonunda beklediğimiz oldu. Bari sony nin yaptığı hatayı yapmasalar.

Belliki swg deki kötü gidişi görüp, milletin haykırışlarını duydular. KOTOR daki başarılarının üstüne, mmo piyasassındaki patlamayla alacakları paraların hayaliyle neden biz yapmayalım dediler.. swg - dev team in eski tayfalarından da bir kaçını kaptılarmı tamamdır...

Hadi bakalım yeni haberleri bulalım. 2008 sonları veya 2009 başında betayı duyurup 2009 sonlarına doğru çıkartırlar.

olsun o kadar bekledik, biraz daha bekleriz.

/May the force be with us
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sony'nin yaptığını yapacak başka firma yok piyasada.

Ama ben BioWare'den de süper bir oyun beklemiyorum. Bu arada BioWare KOTOR serisi yapan değil yalnızca ilk KOTOR'u yapan firma ve 2003 yılında hatırlayanınız varsa oyunu ilk çıktığı halini, buglardan dolayı oynamak çok zordu. Ancak patchlerden sonra oyun rahat çalışabilmişti. Fakat senaryoya, kosepte söz yok.

Bende bayadır takip ediyorum bu olayı, BioWare'in Star Wars'la ilgili bir şeyler yapacağı belliydi zaten ama forumlarındaki modlar "biz oyunumuzun WoW gibi çok satmasını istiyoruz bizce WoW çok süper oyun herkes oynuo burda" gibi çok mesajları var.

Sırf Star Wars olduğu için oynayacak olan varsa eminim çok güzel bir oyun olacak ama ben hala eski SWG'yi istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi oyun asla pre cu gibi olmayacak

derinlikli daha yaş olarak yüksekçe bir tabakaya hitap eden bir oyun beklemeyin
bi kere öncelik Wow la kapışmak ama ben bunlara takmıyorum bence çok eğlenceli olacak ve jedi çokluğu falan swg deki gibi batmayacak çünkü zaman dilimi zaten jedi kaynıyo, e ayrıca sith ve mandolorian lar varki bi kere bu üçü arasındaki rekabet ve zengin gezegenler şehirler bi ton alet edevat bu oyunun hastasi olmak için yeterli. müthiş bir star wars deneyimi olacak diyorum ama pre-cu yla kıyaslamak yada o tarz beklentiler içine girmek bence hata olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Genwa said:
Sony'nin yaptığını yapacak başka firma yok piyasada.

Ama ben BioWare'den de süper bir oyun beklemiyorum. Bu arada BioWare KOTOR serisi yapan değil yalnızca ilk KOTOR'u yapan firma ve 2003 yılında hatırlayanınız varsa oyunu ilk çıktığı halini, buglardan dolayı oynamak çok zordu. Ancak patchlerden sonra oyun rahat çalışabilmişti. Fakat senaryoya, kosepte söz yok.

Bende bayadır takip ediyorum bu olayı, BioWare'in Star Wars'la ilgili bir şeyler yapacağı belliydi zaten ama forumlarındaki modlar "biz oyunumuzun WoW gibi çok satmasını istiyoruz bizce WoW çok süper oyun herkes oynuo burda" gibi çok mesajları var.

Sırf Star Wars olduğu için oynayacak olan varsa eminim çok güzel bir oyun olacak ama ben hala eski SWG'yi istiyorum.

+1

Benim ve senin gibi türkiyede yüzlerce swg- pre cu fanı var eminim... Eski swg yi istiyoruz. ilk kotor mmo yu yaptıklarından bu yana çok zaman geçti. güzel bir şeyler yaparlar. dedikleri gibi wow gibi çok satmasını isterlerse baya sağlam bir şey olur... Ben swg-pre cu gibi olacağını sanmıyorum. Ama swg-pre cu daki iyi şeyleri alırlarsa Örneğin; ev kurma ve vendor olayı gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pre-cu ya ilah gözüyle bakıyorsunuzda sanırım kötünün iyisini seçer gibi bakıyorsunuz. pre-cu yu hatırlayın.

PvP sistemi 0. tef alıp açılma, faction NPC ile konuştuktan sonra saatlerce karşı faction dan dövecek adam arama. Çalışmayan BH terminalleri. Bozuk tracking sistemi. Abuse edilen jedi sistemi. Bh gördümü suya kaçan jedi lar. sulak arazida dönen jedi ve ordusu vs gariban BH combatları.

ekmek kuyruğu gibi buff sırası. yetersiz ve bozuk PvE content. ya çok basit yada aşırı zor ve imkansız PvE zone lar. Acklay farm ve DWB.

Jediları oyunu teenage lere satmak için kullanılması.

Kafası çalışmayan developerlar.

muazzam craft/trade sistemi olmasına rağmen itemlarda çeşitlilik olmaması.

gerçek battleground planları varken bir anda çöpe atılması bu planların.

gelen patchlerin yetersiz ve dengesiz olması birde üstüne düzeltilenden fazla bug gelmesi.


hep savunmuşumdur. starwars mmorpg dünyasında mevcut hikaye olarak adam gibi bir firmanın elinde olsa sonsuza kadar abartmadan söylüyorum hakimiyetini koruyacak bir hikaye ve evren.

diğer mitolojik zaman/eski çağlar yada frp tabanlı mmorpg lere göre genişletilmesi ve çeşitliliği hiç bir zaman yok olmayacak bir hikaye.

eski swg den craft/trade/player city ve player house sistemi ve oyunun rp öğelerini alıp bunun dışında geriye kalan herşeyi bırakan ve baştan mükemmel bir combat ve PvE hazırlayan bir firma gelirse(ki bence blizzard ın bu potansiyeli var ama onlar kendi oyunları dışında başka bir oyuna asla yönelmezler) şuan wow un elinde bulundurduğu 10 milyondan fazla aktif account u çok rahat 2 ye katlar.

Ama bunun için adam gibi bir firma lazım. ilk hedefleri para kazanmak ve kara geçmekten ziyade, mükemmel bir oyun yaratıp bunun karşılığını almaya çalışmak olmalı. Ucuz numaralarla oyunu erkenden çıkarmak, daha çok oyuncuya ulaşmak için kısa vadeli planlar yapmak yolunu seçerse bir firma gene yazık olur.

Bundan dolayıda şu mmorpg aleminde 2 firmaya güvenirim ve gerisine güvenmem. bir tanesi CCP dir diğeri ise blizzard. SOE nin elinde muazzam bir fırsat varken mahvettiler ve bu saatten sonra mmorpg olayına devam etseler bile bi halt olacağını sanmam. bioware e bol şanslar ama starwars mmorpg planları varsa çıkaracakları güne kadar birşey diyemem. zaten herşey belli olur gerçek anlamda açıkladıkları gün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

.
.
.

eski swg den craft/trade/player city ve player house sistemi ve oyunun rp öğelerini alıp bunun dışında geriye kalan herşeyi bırakan ve baştan mükemmel bir combat ve PvE hazırlayan bir firma gelirse(ki bence blizzard ın bu potansiyeli var ama onlar kendi oyunları dışında başka bir oyuna asla yönelmezler) şuan wow un elinde bulundurduğu 10 milyondan fazla aktif account u çok rahat 2 ye katlar.

.
.



Hem fikiriz. Fakat Jedi sistemi pre-cu da ki sistemde iyidi. NGE de çoluk çocuk için değiştirildi.
Yukarıda da dediğin gibi potansiyeli iyi kullanırlarsa. AOC dekigibi grafik e çok iyi olsun, süper olsun demek yerine oynayış a daha çok dikkat etseler, 20 milyon u bile geçebilir. Yeterki akıllı davranıp eski swg fanlarının dediklerine biraz kulak kabartsınlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi 10 milyon 20 milyon diyorsunuzda benim bildigim Swg ömrü hayatında maksimum 300k sub görmüş bir oyun. dedikleriniz oyunu daha kaliteli yapar sadece, oyunu daha çok kişinin oynaması için aksine kaliteyi düşürmeniz oyunu daha basit hale getirmeniz gerekir, wow ın yaptığı da bu.

bu sebeple ben pre-cu falan gibi bişey beklemiyorum Bioware den, ama çok değişik ve yeni şeyler getircekeler ve old republic i harbiden yaşatacaklar bize, önemli olan da bu. pre-cu öleli çok oldu, kabul etmek lazım artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lovecraft0Z said:
abi 10 milyon 20 milyon diyorsunuzda benim bildigim Swg ömrü hayatında maksimum 300k sub görmüş bir oyun. dedikleriniz oyunu daha kaliteli yapar sadece, oyunu daha çok kişinin oynaması için aksine kaliteyi düşürmeniz oyunu daha basit hale getirmeniz gerekir, wow ın yaptığı da bu.

bu sebeple ben pre-cu falan gibi bişey beklemiyorum Bioware den, ama çok değişik ve yeni şeyler getircekeler ve old republic i harbiden yaşatacaklar bize, önemli olan da bu. pre-cu öleli çok oldu, kabul etmek lazım artık.


WoW'u geçmesi imkansız. WoW'u geçicem diye çıkarsa geride kalan sittin tane mmo gibi batabilir. Herşeyden önce WoW'un bu kadar oyuncuyu toplayabilmesinin sebebi ne class dengesi, ne süper grafikleri ne de bugsız olması. İnsanı farma iten bir sistem var, oyun gear based ve sürekli üstünüzdekinden daha iyi itemlar çıkıyor. Oyun odun PClerde bile sorunsuz oynayabiliyorsunuz. Ayrıca Blizzard'ın yaptığı reklamları unutmamak lazım. Ota boka puan kıran oyun dergileri ne hikmetse WoW'u öve öve bitirememişlerdi...

SWG ise tamamen size bağlıydı. Bugün karakter açıp 2 gün sonra silahınızı, armorunuzu, skillerinizi alıp kalıyordunuz. Sizi birşeyler yapmaya zorlayan sistem yoktu dolayısıyla yalnızca siz isterseniz PvE ya da PvP yapıyordunuz, oyun sadece combat üzerine değildi, sosyal hayatı vardı, craftı vardı. Onları da ancak 300k adam yaptı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lovecraft0Z said:
abi 10 milyon 20 milyon diyorsunuzda benim bildigim Swg ömrü hayatında maksimum 300k sub görmüş bir oyun. dedikleriniz oyunu daha kaliteli yapar sadece, oyunu daha çok kişinin oynaması için aksine kaliteyi düşürmeniz oyunu daha basit hale getirmeniz gerekir, wow ın yaptığı da bu.

bu sebeple ben pre-cu falan gibi bişey beklemiyorum Bioware den, ama çok değişik ve yeni şeyler getircekeler ve old republic i harbiden yaşatacaklar bize, önemli olan da bu. pre-cu öleli çok oldu, kabul etmek lazım artık.

pre-cu zamanında 500 bin kişi oynuyordu. Önemli olan 300-500 bin değil. Bizden örnek (türkiye) O oyun çıktığında benim adsl yi bırak internetim bile yoktu. O zamandaki oyunayanlarla şimdiki oynayanlar arasında fark olması normal. Hem soe kendi reklamını bile yapmıyor. Ben hatırlıyorum wow çıktığından bizdeki gazeteler bile tam sayfa yer verdiklerini bile biliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi iyi bişi yapılırsa wowu geçmesi imkansız falan değil=) warcraft evrenini kaç kişi biliyo dünyada bi de star wars evrenini kaç kişi biliyo=)
şimdi şöyle bi durum var. mesela wow gibi oyun olarak karşıma gelse ben sevmem. hardcore swcilerin de seveceğini sanmam. dolayısıyla 500k kişi oynasın ama güzel olsun=P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...