Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Hatırla Sevgili" Adlı Dizi ve Kızılca Soysuzlar İle Çapulcular

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

sunthewhich said:
Ortanın Solu İnönü gelmeden önceki Atatürk'ün bastırdığı paralar ;

İnönü ortanın solu değil onu ortanın soluna çeken ecevit oldu. O zamana kadar sol olduğu pek söylenemez belki ekonomik açıdan devletçilik ile sola yakınsıyor olabilir ama genel zihniyet olarak solculuk ve komunizm karşıtı bir yol izledi ecevit değişip halka inmeliyiz diyene kadar
Sosyal ağlarda paylaş

ortada arapça harflerle "türkiye cumhuriyeti" yazıyor. o dönemde arap harflerinin hala kullanılıyor oluşundan dolayı bunda bir acaiplik yok ama sol üstteki fransızca "livres turkues" cidden ilginç. o dönemde fransızcanın entellektüel çevrede etkili olmasından mıdır bilemiyorum ama tuhaf geldi bana yine de.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Sorun şamanizm mi sömürülmeye daha açık islam mı? Cevabını bildiğimden değil bence önemli bir soru. Şuanki islam'ın islamın sömürülmüş hali olduğu açık yoksa bir kurallar bütünü olarak sadık kalınsa böyle bir dinin kısvesi altında bu kadar alçakça şeyler yapılamaz. ama yapıldığına göre suistimal edilmeye çok açık bir din (zamanında hristiyanlıkta olduğu gibi). Gerçi bir din'de o dini takip eden insanlardan başka o dinin rahipleri/sözcüleri/imamları/şamanları olduğu sürece o din sömürülmeye açıktır o da bir gerçek. Ama bu imam tarzu yönlendiriciler olmadığı zaman da insanların dinle ilgisi olmayan hurafelere vs yönlenmesi söz konusu oluyor bu seferde...
e katılmamak mümkün değil bu söylediklerine. olsa olsa şöyle bir ekleme yapabilirim: bu baştansavmacılık ve kolaycılık anlayışına sahip olduğumuz sürece bu topraklardaki inanç ne olursa olsun sonuç pek farklı olmayacaktı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

islami cok sevdigimi soyliyemem ancak burda cok tuhaf bazi yorumlar olmus

bugun samanist cogu gelenek gorenek turk islam kulturunde yer bulmus kendine ve en buyuk din somuruleri buradan yapiliyor

buyuculer buyu cozuculer hacilar hocalar direk samanist gelenekten

kitap diyor buyu diye bisey yok
hoca yaziyor o ayeti buyu diye pazarliyor

kitap diyor muhammed son
adam cikiyor ben bilmemkimim kutlu kisiyim diye

turbelerde olan rezaletleri gormuyormuyuz?
islami benimsemis baska hangi millet turbenin duvarlarini opuyor anahtarini yaliyor saga sola caput bagliyor?

diyanet inatla "islamda yeri yok gunah" diye turbelere tabelalar hazirlattigi halde bu rezalet devam ediyor

adamin 1500 yil inandigi dini silah zoruyla zink diye degistirir baska birsey dayarsan 1000 senede gecse 1500 senelik miras kolay kolay yok olmuyor aha gordugumuz gibi

ha samanist demisken bu organize bir din degil kesinlike
kimi gidiyor agaca daga tasa tapiyor kimi gidiyor gok tanriya digeri gidiyor toteme tapiyor

samanizm somuruye islamdan daha musait olsada organize olmadigi icin afyon oalrak verilemiyor
kisi inancinda serbest dayatilan birsey yok o yuzden 1500 farkli inanc bir arada baris icinde barinabiliyor

neyse uzar bu boyle
bu millet akil ve mantik yerine devamli mucizelerden medet umdugu surece dunyanin en kral dinini kesfedip getirsen gene aptal saptal arayislar icine giricektir
Sosyal ağlarda paylaş

islam sömürüye açık bir din değil ki?

bu emevi türevinden gelen 'sürü bazlı' ve 'özü değiştirilmiş' bir islamdan bahsediyorsunuz şu anda.

yoksa islamın özünde düşünün,sürü olmayın gibi kimine göre devrimci düşünceler yatar.ancak cemaatleşmeler,tarikatlaşmalar islamın istediğiyle ters yönde gittiği için şu anda siyasallaşmış durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

hippy_tarkan said:
islam sömürüye açık bir din değil ki?

bu emevi türevinden gelen 'sürü bazlı' ve 'özü değiştirilmiş' bir islamdan bahsediyorsunuz şu anda.

yoksa islamın özünde düşünün,sürü olmayın gibi kimine göre devrimci düşünceler yatar.ancak cemaatleşmeler,tarikatlaşmalar islamın istediğiyle ters yönde gittiği için şu anda siyasallaşmış durumda.

İslamın sömürüye açık olması içinde yazanlarla ilgili değil, tamamen allah ve kul dışında "din konusunda daha bilgili" olduğu düşünülen konumların olmasından kaynaklanıyor. İnsanlar halkı bu konumdan bir kişi olduğuna inandırınca dini de değiştiriyor insanları da kandırıyor ve sonuçta din yoluyla insanlar sömürüyor. Din'in bir insan tarafından değiştirilebilmesi ve bunu kabul edilebilir bir konuma sokabilmesi o dinin sömürülmeye açık olduğunu gösteriyor zaten. ama böyle olmayan bir din var mı bilmiyorum açıkçası, yani bir nevi monarşi gibi. Rahipler/imamlar vs iyi olduğu sürece din güzel ama onların yerine denyonun önünde gideni insanlar gelince bu sefer facia. Sorun rahiplik/imamlık gibi bir konum olmasında.
Sosyal ağlarda paylaş

Dinlerde kim ne derse desin her zaman tanri ile kisi arasinda birileri oluyor. Ne yaparsaniz yapin cahil kalabaliklar kendilerini gutcek birilerini buluyor.
Hz Muhammedin ardindan devleti yonetmek disinda aslinda teoride hic bi yetkisi olmamasi gereken halife diye birsey turuyor. Tanridan bi mesaj almiyor, tanriyla bir baglantisi yok bu adamin ama kendi kafasian gore dini yorumluyor. Hatta din icin savasiyor birilerini kafir ilan ediyor.
O anda bitmistir zaten islamin tanriyla insan arasinda biri yoktur acilamasi. Siz kendiniz eger kurani okur yorumlarsaniz ve su nasildir aceba iye birine sormak erine kendiniz cozerseniz ancak olur zaten.

Bu arada samanizme somurulmez diyennere yuh diyorum yuh yane. Insan kurbanlari; buyu cozme buu yapma olaylarini felan unutmamak laizm
Sosyal ağlarda paylaş

Queen said:
GwindonSurion said:
şöyle bi yazısını gönderdi bi arkadaş düşünce tarzı değişik geldi kimdir Nihal Atsız?

Nihal Atsız milliyetçi bir yazardı, ama kökenlerinin Kürt-İskandinav karışımı olduğunu öğrendikten sonra intihar etti.

AAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA

FAIL!
Sosyal ağlarda paylaş

Onu bilinçli olarak atladık dev. Anlam veremedim, dedim en iyisi elleşmemek.

Forumları falan biraz okursanız adamlardaki kürt düşmanlığı direk göze çarpıyor. Ariler için zenciler, naziler için yahudiler neyse atsızcılar için de kürtler o. Hatta daha bile kötü. Bi eleman merak etmiş acc almış, gayet sakin bi şekilde ben kürtüm niye benden nefret ediyorsunuz açıklar mısınız falan diye soruyordu. Genelde ciddiye alınmıyorlar tabi heh.
Sosyal ağlarda paylaş

atsizcialri cok seviyorum ben
ulkuculer eglenceli olamaz iken onalr eglenceli olmayi basariyorlar

"adam olsan "TURK" u kucuk harfle yazmazdin pislik"
"isimleirni ayzdigim turkuculerin etnik kokenleri ne? kurt olanalri dinlemicem bundan sonra"

falan filan

daha fantastik adamlar bide isin icine totem girince iyice eglenceli oluyor

keske ulkuculerde eglenceli olabilse bu kadar
en son fener rum patrikanesinin deniz kenarinda yapilan onemli bir ayininde tekne ile gelip mehter calmislardi o zaman cok eglenmistim ama ondan beri guldurmek yerine /facepalm verdiriyorlar direk

atsizcilar ve milli gorus artiklari cok iyi su anda sevki yilmaz filan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...