aquila Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 herkes guzel guzel biseyler yazmista, ben de bisey eklemek istedim, belki onceden soylenmistir ama; ADAMIN ADI "NIHAL"!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Yanlız bu yazılanların 1940'lı yıllara ait olduğunu unutmayın. O yıllarda bütün milliyetçi guruplar (Almanya, İtalya, Fransa, Japonya, İngiltere vs. vs. )benzer şeleri savunuyorlardı. 2050 yılında nasıl bugün için lololoo başarılı bir iş adamı olmak için üniversiteye gidilmesi gerektini savunan salaklar varmış benzeri şeyler söyleniyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Aynen öyle. Herkesi kendi döneminde değerlendirmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 her ülkede her vakit mevcut olan marjinalleri 'zamanın standardı' olarak ele alma hatasına düşmeyelim. salaklar her devirde salak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 mADmaXimus said: Overseer said: atsızcılarla türkeşçiler çok zıtlar ama. sevmezler birbirlerini. kafatasçı moron bi arkadaşım vardı lisede onun sayesinde dinliyo gibi yapıp işime bakma masterı yaptım yoksa dusundugum kisi mi :D HAHAHAHAH kesinlikle düşündüğün kişi =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Fikrini beğenirsin beğenmezsin o ayrı ama değerlendirirken gnüne göre değerlendirirsin. Sana göre faşist her zaman, başkasına göre liberal her devirde kan emici, diğerine göre dinci her devirde yobaz. Daha dün 13. Savaşçı filmini izlerken çok güzel bir replik vardı. Viking Arap'a sözlerin resmini yapabilirmisin dedi. Arap'ın ilk yazdığı şey "Allah tekdir ve Muhammed pegamberidir" oldu. Eşim ilk aklına gelen bunları mı yazmak yuh dedi, ben ise yine aynı şekilde "Durumları çağına göre değerlendirmen gerekir. Günümüzde ilk iş bunu yazan çok yüksek ihtimalle sofunun tekidir ancak o yıllarda yazı dediğin şey zaten din bilgisinden ibarettir olduğundan bu son derece normaldir." dedim. Sam said: her ülkede her vakit mevcut olan marjinalleri 'zamanın standardı' olarak ele alma hatasına düşmeyelim. salaklar her devirde salak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 günün standartlarına göre değerlendirmek doğru ancak o standardı doğru belirlemek gerek. yoksa aynı devirde engisiyon'dan kaçanları himaye eden yöneticiler de var, teslim olmayan kale nüfusunu bir sıra kafa, bir sıra çamurdan anıta dönüştüren yöneticiler de var. nero hristıyanları gece feneri olarak kullanıyordu diye çağının standardı o demek mümkün müdür? bu başlıkta bahsi geçen adamı da çağının standartlarına göre değerlendiriyor ve salak olduğu sonucuna varıyorum. varamayanlar da nasyonel sosyalizmi o çağın standardı olarak kabul ediyor olabilir ancak. başlarda kullanılan doğrudan olumsuz ifadeler nötrleşmeye dönmüş, neredeyse övgüye dönüşecek 5-6 sayfa sonra gibi bir endişeye kapılmadım diyemiyorum maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 islama açık bir savaş ilan etmiş olmaları bütün salaklıklarını nötralize ediyor sam. sen de akıllan artık, bırak bu işleri doğruyu bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Islama acik bir savas felan ilan ettikleri yok. Atsizin anlayisi tam ve dumduz bi laikliktir. Ummetciligedir savaslari. OZetle derler ki sirf musluman diye arabi sevceme hristiyan bile olsa gagavuz turkunu severim. Yane milliyetci modeli turkluk bedenimiz islam ruhumuz demezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 "türk dünyasının islam denen musibetten bir an önce kurtulması lazım" şeklindeki ifadeler mevcutr olduğu sürece sana katılamıycam bonepart. ülkücüler ile ayrıldıkları noktalar konusuna hiç itirazım olmadı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 ya sufi işte maalesef moderen değilim yeterince. :/ hayır bone, abicim, seçim yapmak lazım mı ille ki? alıp birini öbürüne vuramıyor muyuz? yok mu seçenekler arasında? yani evet ishal ve kabız da bir değil ama ehven-i şer diye değerlendiremiyorum birisini heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Sam'im bir tanem, benim yazdığımda zaten o. Adam nazi orası kesin, nazizmi salak bul veya bulma o senin bileceğin iş benim söylemek istediğim mesela binicilik, kılıç vs. çalışalım işi o yılların nazilerinin standardı. Günümüzde binicilik ve kılıçdansa uzak doğu dövüş sporlarını tercih ederler. "Lololooo kılıç ve süngü diyorlar lan lololo..." demenin anlamı yok ben sadece onu anlatmaya çalışıyorum. Sam said: günün standartlarına göre değerlendirmek doğru ancak o standardı doğru belirlemek gerek. yoksa aynı devirde engisiyon'dan kaçanları himaye eden yöneticiler de var, teslim olmayan kale nüfusunu bir sıra kafa, bir sıra çamurdan anıta dönüştüren yöneticiler de var. nero hristıyanları gece feneri olarak kullanıyordu diye çağının standardı o demek mümkün müdür? bu başlıkta bahsi geçen adamı da çağının standartlarına göre değerlendiriyor ve salak olduğu sonucuna varıyorum. varamayanlar da nasyonel sosyalizmi o çağın standardı olarak kabul ediyor olabilir ancak. başlarda kullanılan doğrudan olumsuz ifadeler nötrleşmeye dönmüş, neredeyse övgüye dönüşecek 5-6 sayfa sonra gibi bir endişeye kapılmadım diyemiyorum maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 e tamam işte, nazizmi salakça buluyorum ve burada atsız'ın söylediklerine de gülenler belli ki aynı fikirde. soralım istersen ama aksini söyleyeceklerine ihtimal vermiyorum hani. öte yandan uzakdoğu sporlarını da "süngülerle birbirlerine girsinler" mantığıyla bir tutmak pek makul olmaz, neden dersen: birisinde "adam öldürmeyi öldürsünler" maksadı varken öbürü çoğunlukla kendini koruma veya kendiyle barışma, iç huzuru gibi amaçlara kadar uzanan bir yelpaze sunuyor. uzakdoğu sporu yapmıyorum ama yapıyor olsam hakaret kabul ederdim süngüyle birbirine dalma talimiyle bir tutulmaya. belki yapan arkadaşlar varsa kendi fikirlerini sunabilirler ama farklı düşünmezler tahminimce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 iyide güzel kardeşim mesela ben evimde sevgi yumağı şeklinde şirin mi şirin bir köpecik besliyorum. Aynı şekilde evinde köpek besliyenlerin bir kısmıda ortalığı yıksın etsin, önüne geleni ısırsın vahşi olsun diye savaşçı köpekler yetiştiriyorlar. Şimdi vahşi köpek yetiştirenler var dersem kendi kendime hakaret mi etmiş olacağım. Uzakdoğu sporlarını iç huzurunu bulmak için yapan var, savunma amaçlı yapan var, saldırı amaçlı yapan var. Bu tarz sporlar sadece şu amaçlı yapılır denilemez ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 yani konu ne olursa olsun felsefeyi sallayıp işin artizliğine ve şekil yapabilitesine gönül vermiş bir millet olma özelliğimiz baki iken böyle şeyler deme sam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 genelleme gibi durmuş öyle söyleyince, değilse şayet bana hava hoş. spartalılar da olimpiyatlara katılıyordu nihayetinde. öyle valla sufi, hakkaten atsız daha karizma durmuş ülkücülere göre. image maker'ı ehil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Sufi said: "türk dünyasının islam denen musibetten bir an önce kurtulması lazım" şeklindeki ifadeler mevcutr olduğu sürece sana katılamıycam bonepart. ülkücüler ile ayrıldıkları noktalar konusuna hiç itirazım olmadı zaten. Koyu kısım kesin ve kati kısımdır. Türk dünyasını batıran dinidir. Şamanizm gibi bir dinimiz olsaydı, bugün yanan her ağaç için ağlıyor olurduk. Sorumlu olurduk, Allah'ın işi bir bildiği var deyip kenara çekilmez ağacımız, suyumuz, hayvanımız için bir şeyler yapmaya çalışırdık. Daha önce de söyledim atsızcı değilim ve hiçbir zaman da olmam ama bazı konularda haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 yanan her ağaç için ağlama işi islamın içinde de vardır drakhan kardiş. mesele böyle şeylerin bi yerlerde yazılı olması değil böyle şeyleri insanların benimseyebilmesidir. çevrende gördüğün hödükler hödük olmaya devam ettikleri sürece bırak şamanlığı druid olsalar beş para etmez. bak üstteki söylediğim de bunu paralelinde. bizler işin felsefesine kafa yoramayız. sadece türkler olarak sınırlamayım işi, ortadoğu insanının çok büyük kısmının genel yapısı böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Din konusuna girmek istemiyorum burada aslında, atsız düşüncelerine idi lafım, her dinin bir öncekinin updatei olduğu inancındayım. Bak insan al bu da kullanma kılavuzu. Kızları kuma gömme sakın, emanete hıyanet etme sakın, harama el sürme sakın gibi zaten insanın kendi benliğinde düşündüğünde "hakkaten lan bunları yapmamalıyım" diyebileceği şeyleri düşünme zahmetine girmeden önüne konulan bir materyal olarak görüyorum. Ha tabiki olmalıydı yoksa kamusal kurallarla kimse hırsızlığı, tecavüzü bu kadar durduramazdı. Nefse sahip olmak gerektiğini okumalıyız ve cezasını anlamalıyız ki yapmayalım, olmasa kitaplar kimse nefsine sahip olması gerektiğini düşünemeyecekti. Hep sorarım kendi kendime, aklı verdin kitabı niye verdin, madem kitabı verecektin aklı niye verdin. Seçimler mantalitesine hiç girmeyelim, yok 2 yol var, sağ mı sol mu sen seçeceksin falan uzun iş. Konuyu da dağıtmayayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 tabi ki dinin ne olduğu konusuna girmeyelim. ama şimdiye kadarki bu forumda atsızcılık akımına cici yapmanın arkasındaki tek sebep atsızcılığın islamiyete karşı olan net duruşudur. "atsızcılık alabildiğine absürd bir akımdır ancak islamiyet konusundaki görüşlerini beğeniyorum." benim dikkat çekmeye çalıştığıum nokta bu anlayıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Ben o akımı cici yapmıyorumki hocam, ve hatta sonuna kadar absudr ve asla dusunulmemesı gereken bır akım olarak goruyorum. Irkçılık bölücülüktür. Bu yüzdendir ki Ne mutlu Türk'üm diyene demiştir, Türkiye'de yaşayan herkes Türk'tür demiştir Ata. Sadece islami düşünceye karşı duruşları, kadının 4 adım geriden değil yanlarında olmasını düşünen bir yapıları var, başörtüsüne karşı olamaları var. 1000 kötü düşünceden 10 iyi düşünceleri çıkar bana göre. Ben bana göre iyi gelen fikirlerini desteklediğimi yazdım. Her yazımda da atsızcı değilim ve hiçbir zaman da olmam diye de ekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 kadının yeri erkeğin arkası değildir düşüncesi atsızcılığa atfedilecek bir laf olmadığından sırf bu ve buna benzer düşünceler yüzünden kimse atsızcı olmaz zaten endişeye mahal yok. böyle bir suçlama da yapmadım sana. bugünün tü-kakası olan ümmetçilik de o günün "ne mutlu türküm diyene"siydi zamanı için. insanların köle efendi diye ayrıldığı bir dönemde insanları başka bir ortak nokta ile bir araya getirebilme amaçlı bir söylemdi ama zaman içinde daha gelişmiş düşünceler çıktıkça basit tabiriyle demode oldu. hani demiştik ya bir önceki sayfada, her şeyi devrine göre değerlendirmek lazım. değerlendirelim tabi. islamiyet kadını erkeğin arkasına atmış dememiz için o günkü söylemlerin bugün icat edilmiş olamsı gerekir. islamiyet kadını batağın içinden çıkarıp toplumsal hayattaki statüsünü bir parça yükseltmiştir. kendisini müslüman gören kimsenin yapması gereken şey bu statü düzeltme işlemine devam etmesi gerekirdi çünkü örnek aldığı kişi onu yapmış. ama öyle olmuyor bu işler. atatürkçülük nasıl atatürkün ölümüyle devasa kazıklarla atatürkün bıraktığı yere çakılmışsa diğer konuda da durum öyle olmuştur. ne yazık ki ortadoğu insanının en büyük falsosu budur. toplumu ileriye sürükleyecek karizmatik bir lider olmadan bir adım ileri gitmezler. devrimci liderin bıraktığı noktada da çakılır kalırlar ve ölesiye o noktayı savunurlar. anadolu türkleri de ne yazık ki bu anlayışın dışında değiller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Okumadım herşeyi de ilk yazı fena saçmalamış. Yani çok fena saçmalamış. Neyse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Sufi said: yanan her ağaç için ağlama işi islamın içinde de vardır drakhan kardiş. mesele böyle şeylerin bi yerlerde yazılı olması değil böyle şeyleri insanların benimseyebilmesidir. çevrende gördüğün hödükler hödük olmaya devam ettikleri sürece bırak şamanlığı druid olsalar beş para etmez. bak üstteki söylediğim de bunu paralelinde. bizler işin felsefesine kafa yoramayız. sadece türkler olarak sınırlamayım işi, ortadoğu insanının çok büyük kısmının genel yapısı böyle. Sorun şamanizm mi sömürülmeye daha açık islam mı? Cevabını bildiğimden değil bence önemli bir soru. Şuanki islam'ın islamın sömürülmüş hali olduğu açık yoksa bir kurallar bütünü olarak sadık kalınsa böyle bir dinin kısvesi altında bu kadar alçakça şeyler yapılamaz. ama yapıldığına göre suistimal edilmeye çok açık bir din (zamanında hristiyanlıkta olduğu gibi). Gerçi bir din'de o dini takip eden insanlardan başka o dinin rahipleri/sözcüleri/imamları/şamanları olduğu sürece o din sömürülmeye açıktır o da bir gerçek. Ama bu imam tarzu yönlendiriciler olmadığı zaman da insanların dinle ilgisi olmayan hurafelere vs yönlenmesi söz konusu oluyor bu seferde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Ortanın Solu İnönü gelmeden önceki Atatürk'ün bastırdığı paralar ; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar