Gkgokhan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 nileppezdel said: Ahhahaa paitick tarhimde bir alıntımın altına yazılan en ilginç şeyi yazdın tebrik ediyorum :) Olurmu Nileppezdel.Pati sevmek kadar güzel bişey yok bu dünyada.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Yok tabi. :) Neyse bence normal ve modern birşey değil, gayet yanlış birşey. Bizimkilere de koz oluyor. Ama derdim o değil, gerçekten din ve bilim iki zıt şeydir, bir arada olmaları saçma..
Gkgokhan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Özel hastanede çalıştığımda bu ilim ve bilim arasında farkı görmek çok güzeldi. Muhafazakar genç eşiyle yaşadıklarını var sayıyorum.Doktor aç diyor şılak diye açanıda biliyorum.Helal size içinize haz edenler sizi :)
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Adamlarda şeriatçı ya da dini sömüren gibi kavramlar olmadığı için dinlerini özgürce yaşadıklarında kimse ülkelerini karıştırmıyor. Rahatlar o açıdan.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Tamam da dini üniversite gibi bilim yuvasında yaşamak saçma işte. Ayrı konseptler, zıt kutuplar falan..
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 nilepcan kampus bir yasam alani, kampuste yasayan adam dinini nerde yasicak? ayrica universitelerde din bolumleri de var, bir de unide kalirken hayatini kaybeden ogrencilerin cenaze torenleri de buralarda yapilabiliyo. yani senin dedign sey cok anlamsiz, dinle bilim ayni ortamda yasanmaz gibi bi yaklasim gayet sacma.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Bence değil, çıksın dışarıda yaşasın. Ben camiye gidip evrim var diye bağırmıyorsam, orada ders vermiyorsam ki bu durumda kampüs=cami bahçesi diyelim, birileri de bilim yuvasında evrimin mesela anlatıldığı yerde gelip onlara karşı ve zıt olan dini yaşamamalı. Bence. Mantıksız gelebilir size, saygı duyarım ne diyeyim :)
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 ozgurluk iste, sen evrimi savunursan adam da gelir allahin savunur, savunuyo binalarin onunde incil dagitiyo, konusuyo. bizim okulun unlu bi elemani var boyle, her gun ayni yerde durur anlaticagini anlatir, isteyen de oturur dinler. aha sitesi bile var burda sen gider dersini dinlersin bilimini yaparsin, baskasi dersten cikar dinini dinler.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Ben bir bilim yuvasında dinle ilgili böyle çalışmaların olmasını bilimi baltalamaya yönelik buluyorum. Bilmiyorum bu kadar zıt şeyler bir arada olmamalı bence. Ben bi cami avlusuna gidip evrim anlatsam dayak yerm heralde :D
Genwa Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Viktor said: harvard da normal cunki disarda buranin %99.66666 si musluman o yzuden herkes islam hukukuan tabi olsun diye gezen tipler yok orda ateist de yayin yapar turkiyede ateist i gectim hristiyan kendi dinini ogretiyor diye bogazi kesilerek vahsice olduruldu oruc tutumiyanlar her ramazan sopa yiyor kliselerin duvarlarina bakin haftada bir birisi gidip bir terbiyesizlik yapiyor kac rahibi bicakladilar simdiye kadar oturup sayin aradaki fark o orda gavru her dine ayni imkani verdiginden sorun cikmazken sen burda daha destegi gectim baska dine mensup insanlarin can guvenligini sagliyamiyorsun +1 Ayrıca ABD insanların dinleri ne olursa olsun istedikleri gibi takılmalarına ses çıkarmıyor (aşırı olmamak şartıyla). Din bir yolla insanları sakin tutuyor. Hükümütlerine göre kim neye inanırsa inansın yeterki sorun çıkarmasın. Burda müslüman değilim de sonra git bakalım devlet dairesinde dahi çalışabiliyor musun rahatlıkla...
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Hmm, bizim ünilerden birinin içine kilise yapmaya kalkılsa acaba tepki ne olur..
mani Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 nileppezdel said: Bence değil, çıksın dışarıda yaşasın. Ben camiye gidip evrim var diye bağırmıyorsam, orada ders vermiyorsam ki bu durumda kampüs=cami bahçesi diyelim, birileri de bilim yuvasında evrimin mesela anlatıldığı yerde gelip onlara karşı ve zıt olan dini yaşamamalı. Bence. Mantıksız gelebilir size, saygı duyarım ne diyeyim :) harvard gibi üniversitelerde oranın öğrecileri kampüste yaşar. çoğu orda kalır hayatları orda geçer. orda yemek yerler , eğlenirler vs. üniversite kısacası sosyal yaşam alanını kendisi oluşturur. türkiyedeki gibi 5 katlı betonarme bina dikip adına üniversite denmez. ondan dolayı orda yaşayan öğrencilere bu tarz imkanlar sağlamak son derece normal. ordaki dini inanç yerleri üniversitenin eğitimine karışmıyor yada bilime müdahele etmiyor. ama dediğim gibi türkiye ile kıyaslamak çok saçma olur. orda öyle neden bizde değil demek son derece yanlış. kültür farkı, çevre farkı ve sosyal yapı farkı önem kazanıyor.
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Soylenecek cogu sey soylenmis; en temeli "mescit yapilsin ama kilise de yapilsin." Benim ekleyecegim kisim yapmakla bitmiyo olay. Insanlarin saygi duymasi onemli. Son iki senedir ben ramazanda butun okula ziyafet veriyorum (yaklasik 200 kisilik yemek yapip gelen giden herkese dagitiyorum) ve neden diyenlere ramazan oldugunu soyluyorum. Kimse bana gelip de bu okulun 99%u hiristiyan git dinini kendi ulkende yasa demiyor. Isin icin de ark niyet olmadigi surece ve durustluk oldugu surece her sey hosgoruyle halledilir. Ama su konunun acilmasi bile guvensizlik ve hosgoru olmayacagina kanittir. Adam insanlarin dini yasamalarina izin veriliyor diye acmamis dikkat ederseniz konuyu, "mescit varmis" diye acmis. Biraz da durust olmak gerekiyo dedigim gibi bu konularda. Eger iyi niyet yoksa da musamaha aramak yersiz, zira 2 sene once yahudinin biri gazetede muslumanlara laf etti. Ogrenci kuruluna sikayet edip adami ve editoru gazeteden attirdik. Ona gore adam inandigi seyleri yazamamisti, ama obur taraftan benim yasamima karisiyordu. Kissadan hisse, ben baskasinin yasamini etkileyecek sekilde davranirsam okul benim de tepeme biner. Dini yasamamiza izin verdiler, evet, odamiz falan da vardi ama kimsenin kimseyi din ayrimi nedeniyle elestirmeye, hor gormeye hakki yok. Ne zaman TR bu kadar laik olur, o zaman okullarda mescit de acilir. Bi de su var ki okulda mescit olmasi TR'de gidilmesinden cok tasidigi sembol yuzunden onem kazanir. Burda ihtiyactan dolayi onem kazaniyo. Yani daha cok okulun bir hizmeti olarak gorun. Nasi parti duzenlemem icin zilyon dolar harciyolarsa bi odayi da benim namaz kilmam icin ayiriyolar. Asiriliga kacacak bi is yaparsam verdikleri hakki elbet geri cekerler. Kisacasi ogrencilerin samimiyetine bagli bir durum ve gunumuz TR'sinde asla gerceklesmeyecek bi durum. Zira biz kendi kendimizi bolmekle, kendi icimizde ayrim yapmakla o kadar mesguluz ki cami yapmak ya da kilise yapmak acik hedef gostermekten farksiz. Dinle bilimin bir arada olmayacagi... lol. Bu senin bahsettiginle alakasiz bi sey. Din adami cikip da "bilim yalandir! her seyi tanri soylemistir" gibi gerizekali soylemlerde bulunmuyo. Bu gun TR'de bile Koc Lisesi'nde mesela din ogretmenleri gayet laik ve bu taraklarda bezi yok kimsenin. Gayet de bilimin gerekliligi vurgulaniyo. Universitede de zaten boyle bi bolum var. Farkli farkli dinler anlatiliyor, mantigi anlatiliyor. Isteyen gider okur. Ha o mekanlarin bulunmasi benim egitimi mi etkiliyor mu? Bu mekanlar ben daha rahat yasayayim diye var zaten. Bu adamlar TR'deki gibi bana karismiyolar ki... Zaten adamlar kendi alanlarinda profesorler. Camiye hoca atanmiyo, ihaliyat profesoru kendi alaniyla ilgili dersleri veriyo, benimle alakasi bile yok. Illaki sorun olursa gidip sorabiliyosun da. Ama anlatmaya calistigim, ortada gerizekali vaaz veren zubukler degil, herkesin dusuncesine saygili insanlar var. Olmazlarsa zaten okul sutlar bu insanlari. Bilmem anlatabildim mi... Hatta yeni gelen muslim studies prof'u, butun muslumanlarin toplayip tanismak icin bi yemek verdi. Herkese acikti yemek, baska dinden bircok insan da geldi. TR'de dusunsenize boyle bi sey oldugunu, gelen insanlarin ajanlikla suclanmadigi mi kalirdi, fislenmedikleri mi kalirdi... Her neyse kadin sonra musluman olanlar kendilerini tanitsinlar dendi, masada oturan 3. kisi musluman olmamasina ragmen, adim bu bu, ben musluman degilim ve bence sadece muslumanlarin degil herkesin ismini soylemesi lazim dedi. Prof. ozur diledi ve herkes kendini tanitti. Amac kaynasmak, birileriyle iletisim kurmak, daha da onemlisi cevrendekileri tanimakti cunku. Is ki insanlar iyi niyetli olsunlar; ben de isterim kose basinda cami olmasini, yurume yolum kisalir; ama camiden once okula ihtiyacimiz varsa ve bunu bildigi halde, hala birileri kose basina cami yapilmasi icin ugrasiyosa kimse bana iyi niyetten bahsedemez...
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Selamün aleyküm. Bence rektörler imamlardan seçilsin. Böylece dini özgürlüklerimizi daha rahat yaşayarak daha iyi bilimadamları olabiliriz. Saygılar.
odiflame Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 harvardda mescit dini özgürlük, keşke burada da olsa lafları birden, türbanlı kızımızın gibi keşke manda altında yaşasaydım dinimi daha özgür yaşardım lafını hatırlattı.
Soulbringer Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Madem o kadar saygililar Bir Zeus Tapinagi Bir Marduk Tapinagi Bir Sinagog Bir Jedi tapinagi v.b. kursunlar tam yasatsinlar saygiyi uzar bu liste Islamic Society dedikleri hadise sanirim Orta Doguyu daha iyi anlayabilmek ve algilayabilmek icin ve hatta oyuna dahil edecegi ekipmanlari iyi kurgulamak icin kurdugu bir lab da olabilir neyse ne bos birsey kanaatimce..
Radical Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Boş birşey tabi.ateistsin çünki lol...
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Giovanni said: Kilise de var ! Hem de kampsun ortasinda http://www.memorialchurch.harvard.edu/ yobaz her yerde yobaz Ama misal türkiyede cami kurulmak isteynen okullara kilise kurulmak istese cami kurmak isteyen insanların bir çoğu buna karşı çıkar. Türkiyede sorun mentalite sorunu yani, farklı gruplardaki insanlar birbirlerinin samimiyetine inanmadıkları için oluyor bu kavgalar.
cemad Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Bilkent'te de var mescit Mescitin olması problem değil ki? sonuçta orada birsürü öğrenci kalıyor. Eminim ciddi sayıda hristiyan talep ederse onlar için de ibadet için uygun bir ortam hazırlanır. ama 5 kişi için yapılmaz tabi ki. sonuçta okul orası
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Bilkent'te kilise ve sinagog da var diye biliyorum. Hatta buradan diyelim
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Çoğunlukta olan dini kesim bu ibadet yerlerini hoşgörü ile karşılayabiliyor ise neden olmasın ki?
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Eğer gerçekten laik bir devlete sahip isek okullarda her dinin ibadetinin yapılabilceği mekanlar kurulmalıdır istek olduğu sürece. Tabiki bu okulun imkanlarını aşmayacak şekilde yapılmalıdır. Mantıklı bir şekilde. Çünkü ordan 50 kişi 50 ayrı din diye çıkıp ben de ibadethane istiyorum da diyebilir , onları düzgün bir kural ve uygulama ile ayarlamak lazım. Bu da YÖK ün görevi gibi geliyor bana.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Keşke heryer cami yerine okul olsa. İnsanlar okulun ibadetthanesinde ibadet ihtiyaçlarını yerine getirseler hemde Türkiyedeki büyük bir eğitim eksikliğine çözümde olur. Bİr taşla 2 kuş vurmuz oluruz.
Exodus Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 said: Can we get an alhamdulillah?! Eheh, adamların mentalitesi farklı biraz Türkiye'den.
Öne çıkan mesajlar