Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dogudaki anlayis..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
Su aklima geldi. Adem ve Havva var diyelim, bunun cocuklari nasil zenci, cekik gozlu, kizil derili falan diye ayrildi ya ABOW!

iste dogmus o cocuklar biri afrikaya gitmis orda da dogrumus tabi.. cok bronzlasan cocuklar olmemis dogal secilim olup olup zenciler olusmus...

cekik gözluler cinde fln seksi bulunmuslar digerleriyle ciftlesme olmayınca "çat dogal secilim...

gordunuyz muy din ve bilimin kardesligi, uzlasması
inanırım ben buna bundan sonra
Mesaj tarihi:
cicibebe said:

değil, önemsiz bilgileri bilmemek cahillik olmuyor. sen benim amcamın adını bilmiyorsun mesela ama ben buna dayanarak sana cahil diyemem vb.

Bir konu hakkında konuşuyorsan o konu hakkında bilmezsen cahilsindir. Ben amcanı bilmeden amcan hakkında konuşacak biri olmadığım için senin gibi cahil sıfatı yemem. :) Din konusunda laf edebilecek adam da önce dini bilmelidir, bilmzese söyledikleri cahil zırvasından yanlış önyargıdan öteye geçmez.

cicibebe said:

bkz. bir üstteki yanıt
laf salatasından başka birşey yapmıyorsun. kuranda geçenler hakkında bilmediklerim bildiklerimden farklı değil dolayısıyla senin okuduğun alan olan tıbba bu kadar uzak oluşunun yanında benim kusurum hiç kalır. çünkü benimki geçici seninki baki bir durum.

x hakkında bilmediklerim bildiklerimden farklı dğeil gibi bir laf etmek saçmalamaktır, laf salatası bunun yanında baki kalmaz mı? :) Bilmediğin bir şey varsa bildiklerinin niteliğiyle kıyaslayamazsın zaten. Önyargıyla yapılmış mantıksız cümleler bunlar. Benim okuduğum alana gelince de 3 sene içinde ateizme ait hiçbir şey görmedim, aksine sendeki o kemiklerin her bir çizgisini parmağımla öğrenirken Yaratıcı'nın varlığını bir kez daha gördüm. Bilim İslam'la çelişmiyor benim kişisel düşünceme göre ve her türlü tartışabilirim.

cicibebe said:

bilim dinle her zaman çatışır, derslerine iyi çalışmakla bilim adamı olunmuyor. sen sadece resimlere bakmışsın olayı kavramamışsın. çürüttüm demekle iddia çürütülmez, önermelerinin üstüne ispat başlığı atıyorsun, araya da iki tane konjenital sıkıştırıyorsun ama ortada ispat mispat yok? yani ortaya birşeyler sunmak yerine edepli, ağırbaşlı bilim insanı vs. recep ivedik havası yaratarak pasif saldırı yapmaya çalışıyorsun ama sana senin istediğin gibi karşılık vermeyeceğim uğraşma boşuna.

Anlatılanlar karşı tarafın kapasitesiyle sınırlıdır. Ordaki ispat lafından bir şey anlamak yerine terim kullanmama takıyorsan zaten bir şey dememe gerek yok. :) Şu konuşma boyunca felsefi ve bilimsel cevaplarıma verdiğin cevaplar sürekli kişisel cevaplar içerdi. Net ortamında tanımadığı adama laf eden insanlarla konuşmaya gereksinim duymayan biriyim, kendi tarzında takılmaya devam edebilirsin değişen ya da bağlayan bir olay yok. :)

cicibebe said:
biip yanlış cevap, madem tıpta okuyorsun ve çok bilgilisin o zaman sanırımları bırak ta 1. dereceden akrabalarla ilişkiye girmek insanın ilkel benliğince yasak mı değil mi onu söyle? o binler birden bire oluverecek değil ya, havva bininci(lol)çocuğunu doğurana kadar olgunlaşıp çiftleşme çağına gelen ikizler olmuştur ama değil mi?
ayrıca dindarların en temel dayanağı etrafta olan bitenlerin tesadüfe yorulamayacak kadar mükemmel olmasıyken 1. dereceden ensest ilişki sonucu doğan binlerce kişilik bir neslin nasıl hepsi de sağlıklı bireyler oluyor? adem ve havva dünyada olabilecek bütün insanların meleziydi de o yüzden mi torunları sağlıklı oluverdi?

Bunu diyen biri genetik bilmez. Akraba evliliğinden neden sakat çocuk olduğunu bilmiyorsun. İlk insan kavramı varsa teorik olarak onda genetik hastalık olması beklenemez. Dolayısıyla ilk nesilde genetik hastalıklı doğum beklenmez.

Tarihle ve dinle alakalı konularda bilgiler sınırlı olduğu için bakış açın da sınırlı olmak zorundadır. Böyle konularda "ilkel benlik" ya da "psikoloji" falan gibi bakamazsın yani. Sadece genetik olarak vs. bakabilirsin.

cicibebe said:
değil, genetik çeşitlilik sağlıklı bir insan ırkı için olmazsa olmaz. bunu bilimsel verilere sığınarak tartışamazsın, bilim benim arkamda çünkü.

Daha önce de dediğim gibi farklı genetik birleşmeler yaparak çoğalmak o soya farklı genetik değerler katar burası doğru, ancak izole toplumdaki sınırlı genetik materyalin sağlıksız olduğu sonucuna ulaşmak, ve bunun cahillik olduğunun söylenmesi üzerine itiraz etmek 2 kat cahillikten başka bir şey değil.
"Sağlıksız" demek "genetik açıdan zenginliğe sahip değil" demekle aynı değildir. Biyolojiyle tıpla alakan olmadığı için bilmezsin çok doğal ama bilmediğin halde cahil ısrarı yapman saçma. Öyle olsa kabileler hayatta kalmaz yüzyıllarca saçmalamışsın yani. Bu kadar cümleye karşılık 2 cümleye sığınmışsın gerek yok. Cümlelerden biri de "bilim dünyası benim arkamda" :):) Çocuk musun nesin..

cicibebe said:

söyleyecek sözün değil söyleyebilecek sözün yok. genetik çeşitliliğin insan ırkı için önemini bilmiyorsun daha sen yani, defekti konjenitali biliyorsun ama esas olayı bilmiyorsun üzgünüm. yazdıklarının özetlersek aşırı ego, kendinin soğuk kanlı karşıdakinin ise seviyesiz olduğunu vurgulayan sözler ve araya serpiştirilmiş smileylerle persuasion zarlarına bonus alma çabasıyla dolu içi boş önermeler.

Sana genetik farklılıkların zenginlik olduğunu söyleyen benim, buna üstteki cevabı verebiliyorsan tam anlamıyla komedisin.. Kullandığım 2 terimle de eziliyor falan gibi hissetme önemsiz onlar, dikakt edersen bu takıntın sebebiyle daha sonra kullanmadım.
Mesaj tarihi:
Dini bilmek ne demek abi? Din öyle hemen bilinebilen birşey olsaydı bu akdar çok farklı yorumlamalar, sapkınlıklar, tarikatler ve de hurafeler olmazdı di mi?

Farklı yorumlamıştır o, sen de farkklı yorumlamışsındır.

Kuranı okuyup da "içmeyin" yazıyor diyen de var "kontrolü kaybetmeyin" yazıyo içmek günah değil diyen de var. O mantık yani..
Mesaj tarihi:
cicibebe said:
-007- said:
Evrim basamağında ilk insan olamaz mı mesela, o da bi bakış açısı ama konu sapmasın.

olabilir. ama o kadar alt basamaklardaki canlı çok ilkel bir tür ve genetik çeşitliliğe sahip değil. yaratılışa göre insanlar lönk diye insan olarak oluşmuş o yüzden ensest ilişki bu kadar aykırı kaçıyor, maymun olsalar ensest ilişki sorun olmazdı.

yaratılışa göre yoktan var olmamış değil mi, bir değişimden bahsediyor. Detayları denmek istenenleri bilemezsin.

Ayrıca ensestin sorun olmasından kastın genetikse "maymun olsalar ensest sorun olmazdı" diyemezsin, aynı genetik onları da etkiler. Cahilce laflar..
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
Su aklima geldi. Adem ve Havva var diyelim, bunun cocuklari nasil zenci, cekik gozlu, kizil derili falan diye ayrildi ya ABOW!

Doğal seçilim, mutasyon, EVRİM vs. Genler değişir ortamla.
Mesaj tarihi:
Doğal seçilimle nasıl zencileşsin çocuklar?

Mutasyon olabilir belki de o kadar mutasyona nasıl uğrar ki?

Ha belki de zencilik, çekik gözlülük vs hep genetik bozukluklar. Bunların çocukları akraba evliliğinden genetik bozukluklu olarak doğdular ve işte bi zenci bi çekik gözlü falan oldu onlar da. Öyle çiftleşe çiftleşe geldiler. Bu da bi teori mesela :D
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Dini bilmek ne demek abi? Din öyle hemen bilinebilen birşey olsaydı bu akdar çok farklı yorumlamalar, sapkınlıklar, tarikatler ve de hurafeler olmazdı di mi?

Farklı yorumlamıştır o, sen de farkklı yorumlamışsındır.

Kuranı okuyup da "içmeyin" yazıyor diyen de var "kontrolü kaybetmeyin" yazıyo içmek günah değil diyen de var. O mantık yani..

Basit temel düzeyde konuşurken yorum ihtiyacı olmayan şeyler var. Konuya ilk başlarken dindeki ilk neslin üremesi gibi bir bilgiden bahsediliyordu. Yoruma açık bir şey değil yani.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Doğal seçilimle nasıl zencileşsin çocuklar?

Mutasyon olabilir belki de o kadar mutasyona nasıl uğrar ki?

Ha belki de zencilik, çekik gözlülük vs hep genetik bozukluklar. Bunların çocukları akraba evliliğinden genetik bozukluklu olarak doğdular ve işte bi zenci bi çekik gözlü falan oldu onlar da. Öyle çiftleşe çiftleşe geldiler. Bu da bi teori mesela :D

milyonlarca yıl koyarsan olur bu kadar basit.

o teori biraz sakat olmuş :)
Mesaj tarihi:
Tamam da şimdi kitapta Allah Adem ve Havva'yı yarattı btün diğer insanlar da onlardan türedi demiyor mu?
Son haliyle yaratıldığı belirtilmiyor mu?

Hani bunlar yoksa tamam öğrenip gelelim de ben kimle tartıştıysam dindar olan, Kuranı okuduğunu söyleyen bunları savundu bana..
Mesaj tarihi:
-007- said:

Basit temel düzeyde konuşurken yorum ihtiyacı olmayan şeyler var. Konuya ilk başlarken dindeki ilk neslin üremesi gibi bir bilgiden bahsediliyordu. Yoruma açık bir şey değil yani.

ve 8sayfadır herkes kendi gorusunu soyluyo... demek ki neymis acıkmıs yoruma.
bilgi dediginin kanıtı olur
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Tamam da şimdi kitapta Allah Adem ve Havva'yı yarattı btün diğer insanlar da onlardan türedi demiyor mu?
Son haliyle yaratıldığı belirtilmiyor mu?

Hani bunlar yoksa tamam öğrenip gelelim de ben kimle tartıştıysam dindar olan, Kuranı okuduğunu söyleyen bunları savundu bana..

Irkların kitapla geçip geçmediğini bilmiyorum dolayısıyla o konu hakkında laf etmem doğru olmaz. Ama evet dindeki ifadeler belli, ben de diyorum ki yaşadığı coğrafyaya iklime göre biyolojik olarak farklı ırklara dönüşebilirler zamanla bu bilinen bir şey. Coğrafyanın metabolizmaya biçok etkisi var bunları uzun uzun sayamam.

dunno said:
-007- said:

ve 8sayfadır herkes kendi gorusunu soyluyo... demek ki neymis acıkmıs yoruma.
bilgi dediginin kanıtı olur

Biz dindeki bilgiyi yorumlamıyoruz. Kendi çapımızda cahilce sallıyoruz ve cevaplarını veriyoruz. Yoruma açık olduğunu göstermez yani bizim yaptığımız, saçma sapan mantıklar :)
Mesaj tarihi:
Tamam herşeyi geçtim benim kitapta verilen bilgiye göre saçma bulduğum, ki bilimin kanıtlarla çıkardığı bilgilere göre de yine saçma bulduğum şey pat diye iki insanın full fonksiyon yaratılmış olması ve bizim o iki insandan türemiş olmamız.

Herneyse ya of evrim tartışması falan uzuyo gidiyo patide, bunların insanca tartışılmasının bile battığı anlam veremediğim bir kesime batar şimdi yine. Tatsızlık çıkmasın bence kapatalım konuyu..
Mesaj tarihi:
Bence de bitmez bu konu. Ama benim düşünceme göre *pat* diye bir olay olduğunu düşünmüyorum. Topraktan yaratıldı diye bir ifade varsa bu da evrimle çelişen bir şey değil. *Ol* demek saniyede olmasını ifade etmez.

Sayfalardır demek istediğim şey de bizim o 2 insandan olmamız bilimsel açıdan gayet doğru bir şey'di.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
Prawler said:
Kuzenle evlenmek?
Ensest?

türkiyenin büyük çoğunluğu akraba evliliğiyle evlenmiştir. bunun çeşitli nedenleri var elbette. ama buna ensest demek de saçmalık.

eski ailelerde her kuzen enseye tokat büyümüyordu. 40 yılda bi görüyordun karşındakini. dinen (ki bu insanlar böle konularda dinin ne dediğine bakar) bir sakıncası da olmadığı için gayet de evleniyorlar. doğusu batısı yok bunun ayrıca. her yerde her zaman olan şey. çok sığ bir bakış açısı olmuş.

kimse kimseyi zorla evlendirmiyor. özellikle erkekleri.

Her şey böyle başladı. :)
Mesaj tarihi:
-007- said:
LathspeLL said:

Doğal seçilim, mutasyon, EVRİM vs. Genler değişir ortamla.

Hocam yillardir neden din camiasi evrime karsi cikiyor, sen mi biliyorsun dogrusunu? Yoksa bir once ki sayfada tanimini yaptigin gibi "cahil" misin? :)
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Hocam yillardir neden din camiasi evrime karsi cikiyor, sen mi biliyorsun dogrusunu? Yoksa bir once ki sayfada tanimini yaptigin gibi "cahil" misin? :)

Ulema tipi mi var böyle bişey sormuşsun da.

Dinle ilgili laf edenin ulema olduğunu düşünebilen iğrenç bi toplum haline geldik.
  • Yeni Oluştur...