suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 9 sayfa okudum sonra yoruldum fakat oraya kadar yazılanlar hakkında birşeyler yazmak istiyorum. Şimdi arkadaşlar din olaylarında ilk başta bir yanılgınız var ona kendi çapımda cevap vermeye çalışayım. Şimdi inandığımızı varsayalım ; allah cennet ile cehennemi yaratmış di mi? bunları neden yaratmış? inanan ile inanmayan , gereklilikler yerine getiren veya getirmeyeni ayırmak için. Şimdi çoğu şey sizin mantığınıza uymuyor haklısınız , diyosunuz ki mesela bütün insanlar 2 tane insandan nasıl türediler filan. Bu dünya nasıl oluştu , biz topraktan nasıl yaratıldık bilmem ne... şimdi allahın bize gözüktüğünü , bütün bu olan olayları bize sinema filmi gibi gösterdiğini varsayalım. Ondan sonra cennet ve cehennemden kesitler görelim oraların nasıl olduğunu hissedelim. Sonra allah bize yapmamızı istediği şeyleri (nmaz , oruç vs.) keni ağızından yine yukardan gözükerek söyleseydi , sonra yapmadığımız zaman olacakları biz görseydik filan. Sizce dünya da inanmayan kişi? allahın emirlerini yapmayan kişi kalabilirmiydi?bu sefer cennet veya cehnnem boşuna yaratılmış olmazmıydı? Din bazı noktalarda körü körüne inanmayı gerektirir , BAZI noktalarda ama... zaten bunların hiçbirine şuan inanmıyorsanız sorunda yok demektir. ama inananlara şaşırmakta saçmalıktır... soru: Abi ben yanlış mı biliyorum , ben sadece kan bağı olan , yani kuranında yasakladığı derecede yakın olan akraba evliliklerinde sakat doğumlar oluyor diye biliyordum. Yanlış mı biliyomuşum?
bao Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 birincisi kan bağı kavramı çok geniş. din, medeni kanundakine benzer evlenmeye ilişkin yasaklar koyuyor. bu yasaklara kuzen evliliği dahil değil. oysa dinen yasak olmayan yakın akraba evliliğinin (kuzenle evlenme) sakat doğum riskini ciddi oranda arttırdığı bilinen bi gerçek. kısaca, yanlış biliyormuşsun.
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 suBzer0 said: keni ağızından yine yukardan gözükerek söyleseydi , sonra yapmadığımız zaman olacakları biz görseydik filan. Sizce dünya da inanmayan kişi? allahın emirlerini yapmayan kişi kalabilirmiydi? ben yapmam valla. ne bileyim onun projeksiyon olmadığını? kimsenin bilmediği yüksek teknoloji ürünü bir çeşit yanılsamaysa?? hadi gerçek olsun peki ben ne bileyim o konuşandan büyük varlık olmayacağını? belki o konuşan bile bilmiyor daha büyük bir tanrı olup olmadığını. hadi o da tanrı olsun niye tepeden dedi diye yapmak zorudayım? güçlü diye mi? du bakaym güçlü diye birinin istediklerinin yapıldığı sistem nası bişiydi yaw.? bana irade vermeyeymiş o zaman. hayret bir şey ya.
bao Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 azcık bileğin burkulsa allam allam demeyi bilirsin ama. ben tanrıya fln inanmıyorum ama bi broadcast yapsa ben de görüşlerimi gözden geçirirdim.
Red Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 subzero cennete kısa bi yolculuk yaptın herhalde biliosn öyle yerlerin varolgunu. benim inancım.cennet ve cehennem varsa dünyadadır.benim için cennet mutluluktur doğanın güzellikleridir.cehennem ise acıdır yangındır vs kötülük yaparsan cehenneme gidersin yanarsın kucuk cocukları korkutma yöntemi gibi resmen.ama insanlar akıllı artık.eskisi gibi cahil değil buyuk cogunluk.kimse yemio bunları :)
Misafir Guest Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Yanlız şu var.. Kur'an da süt annen ve süt kardeşinle dahi ilişkiye girmek (nitekim kan bagın yok) dahi yasakken kuzeninle ilişkyie girmek nasıl helal olabilir? bsg.
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Ensest agir bi kelime degil tam yerinde bir kelime kuzenle evlenme vakalarina bence.
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Dini cevap ariyorsunuz olaya da, en basinda yaradilis teorisi root of all ensest gibi bisey zaten. Ademle Havva'nin kizi olursa, adem kiza, oglu olursa oglan Havva'ya falan, enteresan.
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 "allah gosterseydi varligini, inanmayan kalirmiydi?" cumlesi inanilmaz zayif bir arguman. inandiginiz allahin karakteri saglam degil heralde milyarlara "itaat edin" diyerek ego yapiyor. O zaman allah niye beyin vermis? Vermeseymis, basit surekli "hayeeee hayoooo" diip yere kapaklanan varliklar olsaymisiz. Nedir yani amaci, bizi izleyip patlamis misir mi yiyor nedir bu varlik? Diger irklarin, dinlerin "gunahi" ne? Baska yerde dogduklari icin baska dine mensuplar. Yani bunca sacmalaik varken, bunca mantik hatasi varken nasil hala inanir insanlar belirsiz bir seye aklim almiyor. Ama yok yok, fasist yonetim varken "demokratiklesiyoruz." diyen, TV'de alkol gorunce alkolik olabilirize inanan, isine gelince "saygi duyalim", isine gelmeyince "boyle darbe gorulmedi" diyen insanlar dogal olarak bunada inanir be hocam.
bao Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 lol arada da yan topice ayar hafiften.
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Yine görüşümüzü söyledik diye aklımızı kullanmadığımızdan , cahilliğimize kadar birçok şey söylenmiş hakkımda , olsun sorun değil. Asıl aklını kullanmayı beceremeyenler kimler acaba diye düşünüyorum , bütün olan bu olayların bir raslantı sonucu meydana geldiğini düşünen insan , aklını nasıl kullanıyor asıl ben merak ediyorum. Demişsinizki ego tatmini bilmem ne , Allah sizden yapmanızı istediğiniz şeylerin hangisinde kendi egosunu tatmin edebilir ki? Verdiği emirler ve yapmanızı istediği şeylerin hepsini daha iyi birer insan olmanız için , siz takmışsınız azınıza bir ego tatmini bilmem ne. Bu kadar varlığın yaatıcısı olan birşeyden bahsediyoruz burda , senin gibi nokta kadar değeri olmayan bir insanımsı mı onun egosunu tatmin edicek? (genel ifade , kişiye yönelik değil) bize gözükseydi ve yapıp yapmıcağımız şeyleri söyleseydi inanmayan kalabilirmiydi dememdeki mantık şu ; size bir akıl veriyor ve siz bu akıl ile alahı inkar edip onun dediklerini yapmayabiliyorsunuz , işte allahta bu noktada inanan ve inanmayanı ayırıyor. Bizler akılsız yaratıklar olsaydık zaten inanmama gibi bir lüksümüz olmazdı ve bu dünyada boşuna yaşıyor olurduk. Unutmayın bu dünya, asıl olan dünyadaki yerimizi belirlemek için , yapılan bir sınavdır.e unutmadan; Bu forumdaki birçok arkadaşı Allah islah etsin inşallah...
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 suBzer0 said: Yine görüşümüzü söyledik diye aklımızı kullanmadığımızdan , cahilliğimize kadar birçok şey söylenmiş hakkımda , olsun sorun değil. Asıl aklını kullanmayı beceremeyenler kimler acaba diye düşünüyorum , bütün olan bu olayların bir raslantı sonucu meydana geldiğini düşünen insan , aklını nasıl kullanıyor asıl ben merak ediyorum. Demişsinizki ego tatmini bilmem ne , Allah sizden yapmanızı istediğiniz şeylerin hangisinde kendi egosunu tatmin edebilir ki? Verdiği emirler ve yapmanızı istediği şeylerin hepsini daha iyi birer insan olmanız için , siz takmışsınız azınıza bir ego tatmini bilmem ne. Bu kadar varlığın yaatıcısı olan birşeyden bahsediyoruz burda , senin gibi nokta kadar değeri olmayan bir insanımsı mı onun egosunu tatmin edicek? (genel ifade , kişiye yönelik değil) bize gözükseydi ve yapıp yapmıcağımız şeyleri söyleseydi inanmayan kalabilirmiydi dememdeki mantık şu ; size bir akıl veriyor ve siz bu akıl ile alahı inkar edip onun dediklerini yapmayabiliyorsunuz , işte allahta bu noktada inanan ve inanmayanı ayırıyor. Bizler akılsız yaratıklar olsaydık zaten inanmama gibi bir lüksümüz olmazdı ve bu dünyada boşuna yaşıyor olurduk. Unutmayın bu dünya, asıl olan dünyadaki yerimizi belirlemek için , yapılan bir sınavdır.e unutmadan; Bu forumdaki birçok arkadaşı Allah islah etsin inşallah...cevrendekini gorup varligini takdir etmek baska sey, senin dedigin baska sey. douglas adams'in bir lafi var: "isn’t it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?"
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Bi de cidden ensest orgyler sonucu varoldugumuzu soyluyorsun.
fede Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 bLackcha0s said: kuzen kuzene seks resimleri ahhahaaa bi de ensest orgy nedir ya ona da ahahahah
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Xaenin said: Ensest bildiğin. Kuzene kayıyor yani. sende mülkiyet sahibisin. bence daha kötü. git öl mi diyim sana şimdi?
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 suBzer0 said: Yine görüşümüzü söyledik diye aklımızı kullanmadığımızdan , cahilliğimize kadar birçok şey söylenmiş hakkımda , olsun sorun değil. Asıl aklını kullanmayı beceremeyenler kimler acaba diye düşünüyorum , bütün olan bu olayların bir raslantı sonucu meydana geldiğini düşünen insan , aklını nasıl kullanıyor asıl ben merak ediyorum. Ben islam yada hristiyanliga inanmiyorum, bir yaratici olabilir ama bilemeyiz. inanmak zorunda da hissetmiyorum, zamani gelince var mi yok mu goruruz. Ama din adina dayatilanlar komedi. said: Demişsinizki ego tatmini bilmem ne , Allah sizden yapmanızı istediğiniz şeylerin hangisinde kendi egosunu tatmin edebilir ki? Verdiği emirler ve yapmanızı istediği şeylerin hepsini daha iyi birer insan olmanız için , siz takmışsınız azınıza bir ego tatmini bilmem ne. Bu kadar varlığın yaatıcısı olan birşeyden bahsediyoruz burda , senin gibi nokta kadar değeri olmayan bir insanımsı mı onun egosunu tatmin edicek? (genel ifade , kişiye yönelik değil) Verdigi emirlere uymadanda iyi insan olunur, emirlere uymuyorum ama iyi insanim, cehenneme mi gidicem yani :) Benim kadar evrene zerre katkisi olmayan varligin oturup gunde 5 vakit tapinmasi neyi degistiriyor peki? Madem degerimiz yok niye oynasiyoruz boyle comel-kalk-comel-kalk? Ne istiyor bu varlik milyarlarca insandan, manyak midir nedir? said: bize gözükseydi ve yapıp yapmıcağımız şeyleri söyleseydi inanmayan kalabilirmiydi dememdeki mantık şu ; size bir akıl veriyor ve siz bu akıl ile alahı inkar edip onun dediklerini yapmayabiliyorsunuz , işte allahta bu noktada inanan ve inanmayanı ayırıyor. Bizler akılsız yaratıklar olsaydık zaten inanmama gibi bir lüksümüz olmazdı ve bu dünyada boşuna yaşıyor olurduk. Unutmayın bu dünya, asıl olan dünyadaki yerimizi belirlemek için , yapılan bir sınavdır.e unutmadan; Bu forumdaki birçok arkadaşı Allah islah etsin inşallah... IQ'su yukselen, belli knowledge'a sahip olan butun insanlar dinden uzaklasiyor, geri kalanlar hala ayni seylerle bogusuyor. Her aklini kullanan dunya'ya gercekten yarari dokunan insan dinden uzaklasmissa, yuce varlik bir hata yapmis, tam tersi olmaliydi.
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Bu paticikteki milyonuncu konu bir sonuca ulaşamıcağı aşikar. Senerlce dünyada inanan veya inanmayan insanlar olmuştur ama bu insanların daima karşısındakine saygısı olması gerekir. Karşı tarafın inancı ile dalga geçmez , o inancı küçümsemek , iğrenç örnekler vermek yapılması gereken en son hareketlerdir.
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 suBzer0 said: Yine görüşümüzü söyledik diye aklımızı kullanmadığımızdan , cahilliğimize kadar birçok şey söylenmiş hakkımda , olsun sorun değil. oha kuyruklu yalan. kim cahil dedi yau?? ne seviyorsunuz mazlum rolü kesmesini. "olsun sorun değil" diye de büyüklük taslıyor aman aman ilk paragrafta ürktüm ben senden. said: bize gözükseydi ve yapıp yapmıcağımız şeyleri söyleseydi inanmayan kalabilirmiydi dememdeki mantık şu ; size bir akıl veriyor ve siz bu akıl ile alahı inkar edip onun dediklerini yapmayabiliyorsunuz.. bak şimdi biz böyle oturuyorduk arkadaşlarla. sonra bir adam geliyor ve bize "obi wan birdir anakin onun kulu ve örencisidir siz de artık güce tapacaksınız." diyor. sonra biz trene bakar gibi bakarkene "inkar ediyorsunuz! obi wan ın verdiği gücü inkar ediyorsunuz!" diye bağırıyor. ve biz yine trene bakar gibi bakmaya devam ediyoruz. kısaca; biz inkar falan etmiyoruz sen bişiler iddia ediyorsun biz iddiana katılmıyoruz sade. bi de bu kuzen evliliği falan ensest bildiğin ve tehlikeli yapmayın öyle şeyler. doğuda da çok yaygın diye duymuştum.
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Ne siz inkar ediyorsunuz diye bu düşünceler zarar görür , ne siz bunlara inanmıyorsunuz diye biz bu düşüncelere inanmamazlık yapmayız. Onun için bu tartışmaların sonu yok , ben burda bişeyler yazınca bu adam doğru söylüyor demezsin , sen yazınca da ben demem.
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 tamam da ben dogru soyluyorum
bao Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Rahan said: bak şimdi biz böyle oturuyorduk arkadaşlarla. sonra bir adam geliyor ve bize "obi wan birdir anakin onun kulu ve örencisidir siz de artık güce tapacaksınız." diyor. bana böle dese ben hemen "fors bi vit yu" derim.
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 suBzer0 said: ... ben burda bişeyler yazınca bu adam doğru söylüyor demezsin , sen yazınca da ben demem. yok öyle bişi. her nese pff.
Öne çıkan mesajlar