limbik Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 toggie said: Merhabalar Bu aralar bir harici hard disk almak istiyorum, söyle beni yer acmak icin dosya silmekten kurtaracak. Fiyatlara bir göz gezdireyim dedim, internetten baktım vatan, exa, gold, hepsiburada, sanalmarketim vs. şunu buldum http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=327&pid=3973 şimdi aklıma takılan birkaç konu var. - western digital hard diskler konusunda güvenilir midir? - saniyede aktartıgı veri hızından tamamiyle faydalanabilmem için usb 2.0 slotumun olması gerekiyor sanırım. anakartım usb 2.0 desteklemiyor, anakartı degistirmeden usb girislerimi 2.0 a yukseltebilir miyim? - 2.5" yerine 3.5" tercih etmenin boyutunun dışında getirdiği önemli bir dezavantajı var mıdır? tesekkurler simdiden. Şindi ben de yaklaşık 7-8 aydır western digital kullanıyorum. Bir kere yaklaşık 1,5 metreden, bir kere de daha az bir yükseklikten düşmesine rağmen bişey olmadı. Tıkır tıkır çalışıyor (Ayrıca 6-7 yıldır da standart hddlerini kullanıyorum. Hiçbişey olmadı) Anakartın pci slotuna takılan usb 2 girişleri var. Onlardan alırsan kullanabilirsin sanırım. Boyut bazen önemli olabilir. Büyük olanlar boy ve kütle olarak bir tuğlaya yakın oluyor genelde. Yani büyük alırsan harddiski biyere götürürken ufak çaplı ızdıraplar çekebilirsin. Ama küçük olanlarının fiyatı ise aynı boyutta olanlara oranla nerdeyse iki kat daha pahalı.
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 öncelikli amacım bir yere taşımak değil. ama gerekirse kutusuna koyar taşırım yani. fiyatları cok yuksek olmasa tabi ki 2.5" alınır ama aynı fiyata 160gb alacagıma 500gb lık bir hdd cok daha mantıklı geliyor bana.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 "öncelikli amaç taşımak değil, ama gerekirse taşırım" kategorisindeysen zaten ufaklardan alma, anlamı yok. WD hddler hep kaliteliydi, ne oldu anlamadım. bazıları yerden yere vuruyor ben de sorun görmedim hiç. belki de farklı yerlerde üretilen serileri vardır.
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 yani öncelikli amac tasımak değil derken harici olmasından faydalanmayacagım demiyorum :) ama 500gb 160 liraya almak var, bi de aynı fiyata 160-250gb almak var. beni bu aradaki fark daha cok ilgilendirdi acıkcası. yani her hafta ordan oraya veri aktaracagım bir alet olarak kullanmayacagım. gerekli oldugunda tasırım. zaten ufak tefek seyler icin flash disk kullanıyorum.
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 işte adaptör tak çıkar olayı var sadece. ben şahsen taşımayı düşünmediğimden 500gb'liği aldım. western digital gayet iyi marka, ben de yukarıda resmi verilen modeli gayet memnuniyetle kullanıyorum.
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 pek güzel, ben de haftaya alıyorum o zaman.
xunn Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 toggie said: Merhabalar anakartım usb 2.0 desteklemiyor? 70 lerde başkaydı bilgisayarlar
ohm Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Esh said: olay hdd lerin yazma performansinin du$uk olmasinda gizli. 40-50mb/sec max transfer hizi var zaten. usb 2.0 480mb/sec verebiliyor. yok ole bisi ya... oyle bisi olsa usb memorystickler hddlerden hizli olurdu. firewire 2 falan varken usb 2.0 agir yalan.
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 usb memory sticklerin en krali ocz dir ki o bile 40mb sec transfer hizi veriyor. sorun usb de degil, ram modulunde.
sleepingdeath Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 benım kullandıgım olan ürün bu http://www.mavibilgisayar.com/ud/4628 gayetde memnunum, fiyat olarakda uygun, boş usb portun varsa tak çalıştır :)
mani Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 almadan önce denemenizi tavsiye ederim. özellikle WD nin açma kapama tuşu olmayanlarını. nedeni ise bende 1tb lik modeli vardı adaptörü takılıysa ve bilgisayara bağlıysa bilgisayar açılırken external ıda görmeye çalışıyor ve açılmıyordu. sorun esasında anakarttan kaynaklansada HDD nin üzerinde düğme olmadığından dolayı sorun oluyor. anakart da ext hdd i görme gibi bir seçenek olması gerekirken bendekinde yoktu. bios update li olmasına rağmen. neyse yeni sistem topladığımda sorun olmadı tabiki ama anakart eskiyse ve 500gb üstü hdd alacaksanız ve power tuşu yoksa bu size sorun çıkarabiliyor. ayrıca WD nin tech support u rezalet. sorunu kendilerine ilettikten 2 ay sonra cevap gelmesi beni ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattı. hayır verdikleri cevapta zaten FAQ da bulunan standart cevap olmasıda ayrı bir komediydi.
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 ya aslinda tipi cok onemli degilse WD nin cok bir espirisi yok.. codegen diye bi marka var, 250gb olanindan bir arkada$a hediye aldiydim. icinde toshiba hdd var, kapagi plastik sikko bi$ey. ama canavar gibi cali$iyor. tipi cok onemli degilse no name diskler de alabilirsiniz yani, icindeki hdd ler zaten markali oluyor.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 bi süre sora hdd dışındaki devreleri yalan olabiliyo o tür zımbırtıların...
Öne çıkan mesajlar