Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Day the Earth Stood Still * 2008 *

DePeCHe

Öne çıkan mesajlar

Barathrum said:
Tam bir FİYASKO.Keanu Reeves nasıl bu filmde oynar anlamış değilim.Oyunculuğu efsane ötesi herzamanki gibi fakat film rezalet.Fragmandaki sahneler dışında sahne yok adam gibi ya.Paramada yazık verdiğim zamanada 10/1

Ne kadar seviyorsunuz abartmayı be. Ben de bu Beyazperde vs'deki vasıfsız yorumları kimler yazıyor diyordum.

1/10 diye yazılır bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Barathrum said:
Tam bir FİYASKO.Keanu Reeves nasıl bu filmde oynar anlamış değilim.Oyunculuğu efsane ötesi herzamanki gibi fakat film rezalet.Fragmandaki sahneler dışında sahne yok adam gibi ya.Paramada yazık verdiğim zamanada 10/1

Ne kadar seviyorsunuz abartmayı be. Ben de bu Beyazperde vs'deki vasıfsız yorumları kimler yazıyor diyordum.

1/10 diye yazılır bu arada.

http://www.imdb.com/title/tt0970416/ 13,587 oy 5.7/10...

Beyazperde'de üyeliğim yok kusura bakma.Evet abartı falan değil film tam bir fiyasko...Keanu hatırına izledim...Vasıfsız olan sensin herkeze salça olarak forumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ben de onu kastetmiştim, beni uğraştırmayıp belgesini de sunduğun için teşekkür ederim :p Oyunculuklar fena değil, efektler gayet hoş, sonuna 5-10 dakika daha özen gösterilip doğru düzgün bitirilseymiş 7.5'a dayanırmış muhtemelen.

Sen de kalkıp genel yorumları "güzel aslında ama sonu kötü" olan filme "rezalet, 1" diye yorum yapıyorsun, aradaki 4.7 puanlık fark yeterince abartı değil mi sana göre? 5.7 puanı 10'a bile 1'den daha yakın yani, düşün artık :p

"Ya hep ya hiç" diye eleştiri olmaz, artılarla eksiler bir arada belirtilir ki okuyanlara birşey ifade etsin. Sabah mesajlarına şöyle bir göz attım da, ya göklere çıkarmışsın ya yerin dibine sokmuşsun neye birşey yazsan. Beyazperde yakıştırmam da bu yüzden, bir ton böyle marjinal mesaj var orada da.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir şeyi atlamışsın.Ben filme 1 veririm adam 9 verir oy dengelenir.Yani herkez 5.7 vermiyor o filme.Ben filme gitmeden önce NR1 altyazılarında,gazete eleştirilerinde aynen şöyle okudum hep ''Keanu Reeves'in son filmi beğenilmedi''yinede gittim izledim ve evet 1/10 veriyorum halen.

Fragmandaki görüntüler dışında sadece konuşmadan ibaret film.İlk dünyaya iniş sahnesi ve son 5 dakikası güzel filmin.Gerisi hikaye.Sen bu film için söylediğime bak,diğer mesajlarımı bırak.Ben senin her filme yorumunu okuyup aa şurda şunu demişsinmi diyorum..Bi görüşüne katılıyorum;beğendiğim ve beğenmediğim kısımları söylemem gerek eleştirilerde.

Sinemaya hepimiz zevk almaya gidiyoruz.Eleştirmen olarak çalışsam ozaman niyetim farklı olurdu filmleri izlemekteki.

Neyse ben herkezin görüşüne saygılıyım,film hakkındaki kendi fikirlerimi söylüyorum sadece.Beğenmeyene yada beğenene cvp vermiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Barathrum said:
Bir şeyi atlamışsın.Ben filme 1 veririm adam 9 verir oy dengelenir.Yani herkez 5.7 vermiyor o filme.

Ortalama görüntüdeki şeydir, bunun standart sapması vardır bir de. IMDb gibi devasa bir yerin normal dağılıma uyduğunu kabul edersek, +- 2x standart sapmalık bölüme oy verenlerin %95'i sığar. Senin verdiğin puanla ortalama arasındaki fark 4.7, yani verdiğin oya "normal" diyebilmen için standart sapmanın 2.5-3 gibi devasa bir değer olması lazım, o da olmaz zaten.

Bu durumda sen de "dışadüşen" olarak adlandırılırsın, ki bu bilimsel olarak abarttığını gösterir sanırım. Hatta bazı hesaplamalarda dışadüşenler dikkate alınmaz, IMDb bunu yapıyor mudur bilmiyorum, ama sanmam.
Sosyal ağlarda paylaş

Mistik Olay 5.3 almış imdb'den.Ben konusunu çok sevdim 7.6 veriyorum.10 üzerinden 5.7 notu kötüdür ben bunu söylemeye çalıştım.Ben 1 veririm filmi komple beğenmem,adam 5 verir efektleri hatrına.

Max Payne örneği güzel mesela bu konuda.5.7/10 almış Max Payne.Ben hasta oldum efektlerine ama okadar gerisi baydı filmin.Şu filme 2-3 arası puan veren arkadaşlarım var.Ben efektleri hatrına 7 veriyorum...

Neyse bu tartışma uzar gider.Benim beğendiğim bazı filmler hakkında kötü yorumları var forumda.Ben alıntı yapıp öyle olmaz abartı vs yazmıyorum herkezin kendi görüşü.Saygı duyuyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
böyle bir senaryo ancak bu kadar bok edilebilirdi bence..

spoiler işte

allah aşkina abi, uzaylılar bilmem kaç milyar ışık yolu öteden aşmış bir teknolojiyle geliyorlar. Adam elçi, amacı liderler ile görüşüp durum vaziyet raporu vermek.. Bizim başkan gidip YOK OLMAZ HEDE HÖDÖ çekiyor. kadın hede hödö çektikçe gerildim resmen, bu kadar gerizekalıda olunmaz yani.. 5 yaşındaki velet olsa onun yerine, "usta bunlar bizi her türlü yer zaten, ne istiyolarsa alsınlar." der.. böyle senaryo olmaz. 0 verdim bye.

Sosyal ağlarda paylaş

bende bu gün seyrettim 1080p indirdiydim bide boşa çekilen 8gb'a acıyorum şu an.
O yaratığı liderlerle görüştürülmemesi fln nasıl bir mantıksızlıktır ya, başkan yok, başkan yardımcısı yok ilgilene ilgilene sekreter ilgileniyor uzaylı işiyle.
Seyretcem fln diyen hiç uğraşmasın boşa giden vakit. Sadece keanu reeves'in o soğukkanlı tavırlarını sevdim o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
yok cidden yorumlara bakıp karar vermemek lazımmış onu bir kere daha anladım. "o kadar sövülmüştü dur neymiş bakayım" dediğim film gözlerimi yaşarttı sonunda. yazılanlara bakıyorum da tümden anlamayanlar var filmin bütün olayını heh. süper filmdi.

o kadar yıl çiuv çiuv uzaylı seyrettikten sonra "hebele galaksiden geliyorsak aklınızı alacak teknolojimiz de olur, ışık oyununa gerek yok" uzaylısı olması ve "malınıza konacaz boşaltın evi" uzaylısı olmaması = (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Fikir acisindan guzel ama islenis acisindan zayif bir filmdi. Sci-fi izleyicisi bazi seylerin -hatta mumkunse hepsinin- aciklamasini ister. Diger turlu sci-fi degil, bildigin fantezi filmi oluyor cunku.

O sebeple elestirenler de pek haksiz degil hani. Elestiriden kastim da "bok gibi olmus" degil pek tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

yapılan hatırladığım herşeyin makul açıklaması vardı gort'un çalışma şekilden insan suretinde vücuda kadar, ben öyle muğlak bir kısım görmedim doğrusu. ha gerçi arthur c clarke'ın dediği gibi, "yeterince gelişmiş teknoloji büyüden ayırt edilemez" tabii, elektronikle etkileşimi kastediyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...