Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 AKP ayaga kalkmis, tepki gostermisler cok saglam.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 KEndileri akıl etmemiştir ayağa kalkmayı, biri ayağa kalkın emri vermiştir öyle ayağa kalkmışlardır. Hatta kalkanlarında %80i neden kalktıklarını da bilmiyordur.
leoneo5 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Bu adamın partisine ben oy veririm valla. Her ne kadar AKP karşıtı bir siyasi görüşüm olsa ve Şener de AKP ye yakın olsa bile veririm. Çünkü Şener cidden diğer AKP zihniyetindeki insanlardan farklı bi adam. Tamam bıyıklı, karısının da başı bağlı ama bi tayyip gibi değil Şener. Bugün başımıza bela olan, AKP ye kin kusmamıza sebep olan kararlar ve izlenen yolların nerdeyse hepsine karşı çıkmıştır bu adam. En basit örneği AKP nin sıcak para politikasına karşı duruşuyud zamanında... Bence bu adam geçmişte Özal'ın yaptığını yapacak. Sağ sol, dinci dinsiz herkesi birleştirecek.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 leoneo5 said: Bence bu adam geçmişte Özal'ın yaptığını yapacak. Sağ sol, dinci dinsiz herkesi birleştirecek. Turkiyenin tam ihtiyaci lan sey walla. Ikinci bi ozel. Kabus gibi
Spacecake Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Oktay ekşinin özal hakkındaki görüşlerinden bir alıntı yapalım... “ Ne Atatürk’ü severdi, ne İsmet İnönü’ye saygı duyardı. Onların yaptıklarını yanlış bulurdu. "Laiklik karşıtları" bugün bu noktaya geldiyse Özal’ın bundaki rolü çok büyüktü. “ Ama durun, Özal yalnızca bu değilmiş… “ Tarikatları o palazlandırdı. Laik Milli Eğitim’in belini o kırdı. İran’daki "molla" rejiminin Türkiye’nin içinde cinayet şebekeleri kurmasına o aldırış etmedi. Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Uğur Mumcu onun Cumhurbaşkanlığı döneminde katledildi. “ Devam edelim… “Merhum, "milli ve manevi değerlere" pek önem verirmiş gibi görünürdü. Ama tam tersini yapardı. Örneğin "rüşvet ve yolsuzlukla mücadele" ediyormuş gibi görünür ama, "Benim memurum işini bilir" der, "köşe dönmecileri" yani vur-kaç zenginlerini pek severdi. "Mal bildirimi" yasasını destekler ama mal bildiriminin "açık" olmasını, böylece hırsızların kolay teşhis edilmesini o engellerdi. Hırsızlara "sırdaş hesap" açtırma onun buluşuydu. “ “ Meşru kazançtan yana imiş gibi görünür ama devlet hazinesini, "vergi iadesi" adı altında soyanları o korurdu. O nedenle "merhumu biz de iyi bilir"dik. Ve şu mükemmel teşhis, ‘sözde’ 2. cumhuriyetçi liboşların Özal’ı çok sevmelerinin nedenini çok iyi gösteriyor bize: “ Onun gözünde "laiklik" bu topluma "zerk edilmiş" (şırıngalanmış) bir yabancı madde gibiydi. O yüzden laik cumhuriyete katlanırdı. Onun misyonu, Cumhuriyet’in yanlış kurulduğunu, kötü olduğunu, işlemediğini ispat etmekti. “ İşte durum bundan ibaret! Uğur mumcunun da çok güzel bir yazısı vardı eve gidince kitaptan geçiririm aklımda değil şuanda
SPectre88 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Abdüllatif Şener tayyipe göre biraz daha sağa dönük merkez sağı toparlayacak bi oluşum içinde herhalde umarım başarılı olup sağ parti bulamayıp akpye oy verenlerin oyunu alır ey baykal solu ne hale getirdin senin yüzünden sağdaki yeni oluşumlardan medet umar olduk
Gkgokhan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 SPectre88 said: Abdüllatif Şener tayyipe göre biraz daha sağa dönük merkez sağı toparlayacak bi oluşum içinde herhalde umarım başarılı olup sağ parti bulamayıp akpye oy verenlerin oyunu alır ey baykal solu ne hale getirdin senin yüzünden sağdaki yeni oluşumlardan medet umar olduk Aynen abi.Artık bu herif koltuğa yapıştı gitmiyo.Koltukla birlikte garantiye göndersek bize tazelenmiş baykal gelirmi?
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 tayyip ve tayfasının en çok ilkesiz, güç delisi,cahil ve ölümüne kindar olması sinirlerimi bozuyor benim. bu adamda bunlar yok gibi duruyor. sanki oturup sakin sakin tartışırmışsın gibi, gerektiğinde hatasını kabul eder gibi, duruyor bazı bazı. bülent arınç "beni eleştirenler neden seni alkışlıyor bi düşün" demiş. basit bülent abim; sen politikacı olmasan kasap falan olursun anca. zaten başka türlü de geçmez senin sinir.
Desqpio Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Aslında sadece Abdüllatif Şener'e bakıp karar vermemek lazım. Bu tür oluşumlar her ne kadar demokrasi adına da yapılıyor olsa ilerleyen zamanlarda parti içinde yer alacak kişiler olayı çok farklı yerlere taşıyabilir.
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Tayyip de gayet nazik davranmış, enteresan :p
-Wissy Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 leoneo5 said: Bu adamın partisine ben oy veririm valla. Her ne kadar AKP karşıtı bir siyasi görüşüm olsa ve Şener de AKP ye yakın olsa bile veririm. Çünkü Şener cidden diğer AKP zihniyetindeki insanlardan farklı bi adam. Tamam bıyıklı, karısının da başı bağlı ama bi tayyip gibi değil Şener. Bugün başımıza bela olan, AKP ye kin kusmamıza sebep olan kararlar ve izlenen yolların nerdeyse hepsine karşı çıkmıştır bu adam. En basit örneği AKP nin sıcak para politikasına karşı duruşuyud zamanında... Bence bu adam geçmişte Özal'ın yaptığını yapacak. Sağ sol, dinci dinsiz herkesi birleştirecek. Hadi lan ordan.
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 elaidi said: Ne tarz bi nezaket? El ense çekmemiş, ne biliim abi, ööle dedi abdül
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 elaidi said: Ne tarz bi nezaket? mkyk da konusma izni vermiş şenere. o da veda etmiş falan.
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 ulan abd, işini biliyon valla. hadi hayırlısı
Asgard Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Llama said: akp kapanırsa güzel oy alır yada akpnin bi planımı bu kapanırsa diye bende aynısını düsünüyorum
bao Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 şener, tamamen bi akp klonu. akp de ilk çıktığında aynı havaları çalıyordu. ben akp nin kapatılacağına inanmıyorum, kapatılsa bile tüm bakanların yasaklı olmayacağını düşünüyorum. Tahminim, en basitinden eğer ali babacan yasaklı olmazsa, ve akp yeni partide vitrine onu koyarsa %60 a dayanır. bence, kapatma halinde yakın gelecekte ali babacanı başbakan görmek şaşırtıcı olmaz. akpnin yasaklanmamış tek bi bakanı bile olursa, tepki oylarıyla gene tek başına iktidar olur. şener ise barajı geçemez.
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Cem uzan bile %7'yi geçtiyse Abdüllatif Şener de %10'u geçer np. önemli olan geçmesi hayırlı mı
BloodyBeast Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 akp alt clan yapıyo kendine sanırsam...
bao Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 elaidi said: Cem uzan bile %7'yi geçtiyse Abdüllatif Şener de %10'u geçer np. önemli olan geçmesi hayırlı mı cem uza bile diosun da inanılmaz reklam kampanyası vardı, inanılmaz tabanı vardı o saçma görüşlerin. a.şener kim, ne tabanı var? akp sevenler onun bu çakallığına uyuz oluo zaten. chp den mi oy çalıcak? yılların dyp si iki seçimdir geçemio %10 u. %10 kolay bi baraj değil. bu şişirme oluşum hiç bi türlü geçemez.
Adiemus Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Akp de zamanında yırtık dondan fırlar gibi çıkmamış mıydı ortaya?
bao Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 ii de, beğen ya da beğenme, rte nin bi karizması vardı oluşumunu kurduğunda. ağ cephe için sağlam kabul edilen bi kadrosu vardı. ayrıca o dönemde konjoktör de inanılmaz farklıydı. iktidardakilerin üçü birden %1 almıştı seçimde. iki durum arasındaki farkı yazmak çok uzun olur ama, a.şenerin rte ile şartları hiç de bir değil.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Recebin tavuklarından "Latif Abi"ye saldırılar başlamış. Demek ki ciddi anlamda rakip görüyorlar. Emre Aköz said: Kayserililer merak ediyor Bu satırları Kayseri'de yazıyorum. Kayseri'ye ilişkin izlenimlerimi önümüzdeki günlerde geniş bir biçimde yazacağım elbette. Başta genç işadamları olmak üzere; çeşitli kesimlerden insanlarla bir araya geldik. Sohbet ettik. Tartıştık. Bir kere şunu söyleyeyim: Medyada çıkan hemen her şey yakından takip ediliyor. Kim ne yazdı, ne söyledi? Kim ona ne cevap verdi? Ergenekon meselesi ya da kapatma davası hakkında medya organlarının ve köşe yazarlarının tavırları nasıl? Herkesin bir fikri var! Sağ denilen partilere oy verenlerin, göbeğini kaşıyarak sadece magazin programlarını izleyen kitleler olduğunu sanan şapşikler, buralara gelsin de "siyasal bilinç " neymiş görsün. Aslında sorular, bir "konuyu" öğrenmek için değil, o konuda "ne düşündüğünüzü bilmek" için soruluyor. Bana sık sık yöneltilen sorulardan biri, tahmin edeceğiniz gibi Abdüllatif Şener ile ilgiliydi. Latif Abi'den bir şey çıkıp çıkmayacağını merak ediyorlardı. Tabii bu merakın esası şuydu: "Partiyi böler mi? Bölerse ne kadar böler?" Ben Şener'in notunu geçen yıl vermiştim. Bir etkinlik vardı. Cumhurbaşkanı ve hükümet temsilcisi için tentenin altına iki büyük koltuk hazırlanmıştı. Bir de baktık, Ahmet Necdet Sezer'in yanında Abdüllatif Şener pek mutlu. Çevreye gülücükler dağıtıyor ve arada sırada Sezer ile " small talk " yapıyor. Orada olmaktan nasıl da mutluydu, kendini nasıl da "sorumluluğunun bilincindeki devlet adamı" pozuna sokmuştu; anlatamam! Unutmadan: Seçimlere girmeyeceğini de açıklamıştı o sırada. "Hah" demiştik, "Cumhurbaşkanlığına filan oynuyor bu arkadaş." Şarabın tadından başka her şeyini bilen adamı, Kadeh Partisi, muhafazakarların gönlünü kazanmak için kendi adayı olarak öne sürebilirdi. O arada bir şey daha öğrenmiştik. Siyasetçilerin gündelik hayatta tercihlerini nasıl kullandıklarına örnek verirken, bir dostumuz şöyle demişti: "Mesela Abdüllatif Şener'in atamalarına bakın. Diyelim ki atadığı kişinin eşi türbanlıdır. Siz de Şener'in ölçütünün ' parti' ya da ' cemaat' olduğunu sanırsınız. Ve buna uygun kadrolaşmaya gittiğini sanırsınız. Halbuki atamalarının tümüne bakarsanız, aslında kriterinin Kafkas kökenlilik olduğunu görürsünüz. Çerkezleri tercih eder Latif Bey." Tabii Şener'in partiden istifa etmesini de konuştuk. Genel kanı Şener'in değerlendirme yaparken " parti kapatılacak " diye düşündüğüydü. Çünkü parti kapatılmazsa hiçbir şansı olamaz. Siyasi kariyeri biter. Ama parti kapatılırsa, hem etnik sempatizanlarını, hem de AKP küskünlerini çevresine toplayıp kendini birilerine pazarlayabilir. Hele açığa çıkacak milletvekillerinden birkaçını da kaptı mı, keyfine diyecek olmaz. Kayseri'de bu ve benzeri konuları konuştuk, tartıştık. Sohbetlerin sonu hep aynı soruyla bitiyordu: " Türkiye nereye gidiyor? " Bence krizlerin olumlu yönünü de görmek gerek. Rejimin bağrındaki saçmalıklar, krizler sayesinde ortaya çıkıyor. Ardından da sistem kendini bir miktar düzeltiyor. Böylece ileriye doğru yeni bir hamle yapılabiliyor. Yine böyle olacak. Ancak bu arada yetişmiş kadroların bir kısmı heba edilecek. O da bizdeki krizlerin en olumsuz yanlarından biri. Kayseri'de Latif Abi'ye sempati duyan kimseye rast gelmemiş olmam, benim hatam olsa gerek. Herhalde yanlış yerlerde dolaştım, yanlış kişilerle tanıştım!
Öne çıkan mesajlar