Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

macera: yaşamın gözleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

uzun zamandır planladığımız oyuna önceki hafta sonu nihayet başlayabildik. oyunun süresini haftada bir gece olmak üzere 6 ay - 1 sene gibi öngördük. belki de daha fazla... her ne kadar ana hatlarını belirlemiş olsam da hikayenin ne kadar çatallanacağını şimdiden kestiremiyorum açıkçası :)

hafta hafta oynadıkça, arkası yarın misali öyküdeki gelişmeleri buradan sizlerle paylaşalım diye de düşündük. belki bu yönde bir başlangıç olur da, süregiden başka oyunlar varsa onlar da yalnızca oynayanlar ve oynatan arasında kalmayıp, pepelek'çilerin paylaştığı öyküler haline gelirler.

-hazırlık

birkaç günlük bir araştırma ve ön hazırlık sürecinden sonra önceki hafta karakterleri oluşturmak için toplandık. öykünün geçeceği dünya olarak forgotten realms'a karar verildi. oyunculardan bazıları, olaya aşina olsalar da ilk kez oynayacakları için, başlamadan önce ırklar ve sınıflar hakkında orta detayda bir brifing verildi. yaklaşık 1 saatlik bir brifingin sonunda oyuncular ırk ve sınıf tercihlerini yaptılar. 4d6 yöntemiyle herkes 6'şar ability puanını attı (bu noktada en hoşuma giden şey, kimsenin zarını beğenmeyip 7. kere zar atmaması oldu. tabi bunda oyunculara serbestçe kullanmaları için vermiş olduğum +3 ability puanının da etkisi var :D). sonra da oyuncular, ellerindeki 6 rakamı diledikleri gibi ability'lerine dağıttılar. bu işlemden sonra da ad&d character generator'a geçilerek, eldeki verilerle karakterler oluşturuldu ve character sheet'ler basıldı.

Kenji: Elf M Monk, Lawful Neutral

Jesille: Half-Elf F Wizard, Chaotic Good

Eliptiq: Elf F Rogue, Chaotic Good

Zhine: Half-Elf F Warrior, Chaotic Good

Rexar: Human M Fighter, Chaotic Good

resimler Kenji karakterini oynayan Ömer arkadaşımız tarafından tasarlanıp çizilmiştir. kendisine teşekkür ederim

karakter kağıtları da ellere alındıktan sonra artık oyuna başlamak için herşey hazır hale gelmişti. saatin epeyce ilerlemiş ve vücutlarımızın %75'i çay ve kahveyle dolmuş olmasına rağmen maceramıza başladık:

-tanışma

rexar ve zhine, sundabar'dan 2 günlük mesafede yiyecek için avlanmaktadırlar. alacakaranlık yaklaşırken ormanlık arazinin içlerinden yola doğru inerler. o sırada yoldan rahatça görülebilecek mesafede yere yığılmış bir beden farkederler. temkinli biçimde yaklaştıklarında bunun hareketsiz yatmakta olan bir insan olduğunu görürler. hayatta olup olmadığını kontrol ettikleri sırada yolda, silverymoon istikametinden gelmekte olan bir grubu farkederler. grup da onları görmüştür. yerde yatan adamı da gördükleri için olaya kayıtsız kalmazlar. biraz merak, biraz da zor durumda olan birisi varsa yardım gerekebilir düşüncesiyle, yerde yatan adamın başında dikilen iki kişiye şüpheyle yaklaşarak sorun olup olmadığını sorarlar. eliptik geride kalmıştır. zhine kendilerinin de adamı uzaktan görüp geldiklerini ve adamı tanımadıklarını söyler. rexar adamın hayatta olduğunu söyler. iki grup arasında adamın başına gelenlerden bu iki kişinin sorumlu olup olmadığı konusunda ufak bir tartışma başlamak üzereyken, adam bitkin bir biçimde gözlerini aralar ve zorca da olsa "bana yardım edin" der. ne tür bir yardım kastettiği konusunda kimsenin fikri yoktur. iki grup da birbirlerine kuşkuyla yaklaşmaktadırlar. eliptik çevrede başkaları olup olmadığını anlamak için yüksekçe bir ağaca tırmanır. sakin gözükmektedir. aşağı inip yerleri incelediğinde biçimini tanıyamadığı ayak izleri görür. kenji'ye seslenerek izleri gösterir. kenji izleri tanımıştır. her ikisi de arkadaşlarının yanına dönerler. adam tekrar kendine gelecek gibi olur ve yardım isteğini tekrarlar. ne tür bir yardım istediğini sorarlar. adam "hemen sundabar'a gitmeliyim" der ve tekrar bayılır. hemen hemen herkes zor durumdaki birine yardım etme konusunda hemfikirdir fakat hem baygın adam hakkında hem de iki grubun bir diğer grup hakkında kuşkuları vardır. dolayısıyla hararetli bir tartışmanın ilk kıvılcımları çakmıştır. kenji sesini yükselterek çevrede orc ayak izleri gördüğünü, ne yapacaklarına çabuk karar vermeleri gerektiğini söyler. tam bu sırada ağaçların arkasından bir grup orc belirir ve hışımla üzerlerine saldırır.

grup orcları öldürmeyi başarır. birlikte bir savaş kazanmış olmak iki grubu birbirine yakınlaştırmıştır. adamın yanına tekrar toplanırlar. adam "beni sundabar'a götürürseniz hepinize 50'şer altın veririm. kaç kişi olursanız olun... gücüm yeter..." derken tekrar kendinden geçer. grup ödülün de verdiği şevkle adamı sırtlanıp yola çıkar.

herkes uykusuzluktan bayılmak üzeredir. oyunun 1. haftası burada tamamlanır.

[Bu mesaj Sufi tarafından 13 Ocak 2003 23:14 tarihinde değiştirilmiştir]

Mesaj tarihi:
II. hafta

artık ömer arkadaşımızın çizdiği resimler photopaper'a basılıp karakter pulları da hazırlanmış durumdadır. bolca patoz çitoz ruffless falan yedeğe hazırlanıp, çay ve kahve stokları da kontrol edildikten sonra oyuna kaldığımız yerden devam ediyoruz. (gerçi annem tarafından oyun alanına sürülen bir kazan dolusu patlamış mısır, diğer bütün yiyeceklerin kalmasına yol açtı ama yine de hazırlıksız olmamak lazım :D)

-yol

hava kararmıştır. seyrek bulutların arasında batıp çıkan ay ışığı ilerlemelerine yardımcı olmaktadır. yola çıkmalarıyla birlikte grup birbirleriyle tanışır. meslekleri hakkında kısa bir konuşmadan fazlası gerçekleşmez. 2 saatin sonunda bulutlar göğü kapatır. karanlık ilerlemeye devam etmeleri için engel degilse de herkes yorgundur. yoldan bir parça ağaçlıkların sıklastığı yere doğru ilerleyerek dinlenmeye çekilirler. rexar adamı olduğu yere bırakarak derhal uyur. kenji nöbet tutmaya karar verir. diğerleri de uykuya dalar. yaklaşık yarım saat sonra kenji kötü ve keskin bir kokuyla irkilir. tavşan uykusunda olan eliptiq'i uyandırarak kokuyu duyup duymadığını sorar. eliptik derhal fırlayarak etrafa bakmak için bir ağaca tırmanmaya yeltenir. fakat daha ilk hamlede düşer ve kendinden geçer. kenji de aynı anda kendinden geçmiştir.

ilk gözlerini açan eliptiq olur. hava hala karanlıktır. sırayla herkesi uyandırır. koku artık yoktur. şaşkınlıkla etrafa bakınırlarken adamın bıraktıkları yerde olmadığını görürler. üstelik adamın yatıyor olması gereken yerden başlayan bariz bir sürüklenme izi vardır. ve etrafında da orc ayak izleri. fakat bir orc'a ait olması pek muhtemel olmayan, çıkaramadıkları bir iz daha vardır.

bir tereddüt anından sonra, adamin belki de zengin biri olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurarak daha fazla ücret istemeyi kararlaştırırlar ve izleri takip etmeye başlarlar. izler barizdir. 1 saatlik bir takipten sonra izler bir yerde aniden yok olur. etrafı incelerler. olağanüstü birşey yoktur. rexar kılıcını toprağa saplar. kılıç gömülür. rexar çıkarıp tekrar saplar, tekrar gömülür. bir iki sert hamle daha yapar ve aniden üzerinde durduğu zemin parçalanir ve rexar asağı düşer.

en fazla 2 metre düşmüştür. düştüğü yerde zemin sağlamdır. bulunduğu noktadan, hafif aşagı eğimle ilerleyen, sonunu göremediği bir tünel başlamaktadır. yukarıya baktığında, toprak ve otlarla gizlenmiş bir kapağı parçaladığını görür. sırayla herkes tünele iner. elfler de tünelin sonunu görememektedirler. ilerlemeye karar verirler. eliptiq ve kenji önden sessizce ilerlemektedirler. 20 dk kadar yürürler. yol hep düz ilerlemişken bir anda biraz önlerinde 90 derecelik bir dönüş yapmaktadır. öndeki elfler temkinli biçimde köşeye yaklaşırlar. dönüşten hemen sonra mağara duvarındaki hafif bir oyuklukta kamp yapmakta olan bir grup orc farkederler. ani bir baskınla orcları öldürürler. savaştan sonra buranın küçük bir nöbet noktası olarak kullanıldığını düşünürler. tünel devam etmektedir. ilerlemeye devam ederler.

küçük orc nöbet gruplarıyla 1-2 ufak çarpışmadan sonra elfler, görebildikleri bir mesafede tünelin bir kapıyla sonlandığını farkederler. temkinli biçimde kapıya yaklaşırlar. kimse yoktur. kapının yanına gelirler. kapı kilitlidir. içeriyi dinlerler. orc seslerini tanırlar. başka sesler de vardır. orc dili konuşulmaktadır. orc dilini bilen kenji, anlamaya çalışır. tek duyabildiği "geçidi aktif etmek" ile ilgili birkaç sözdür. orcların muhtemelen kaçırdıkları adamla birlikte kaçmak üzere olduğuna karar verirler. eliptiq çabuklukla kapının kilidini açar ve grup içeriye hızla dalar. 6-7 orc, 1 half-orc ve bir bugbear grubu karşılar. zorlu bir mücadele olur. çünkü bu kez öncekilerin aksine jesille'in sleep büyüsünü tüm orclar savuşturmuştur. üstelik buradaki orcların bir kısmı öncekilerin aksine savaş konusunda daha tecrübelidir. gruptaki birkaç kişi ölümün eşiğine geldiği sırada diğer herkesi öldürmüşler, bugbear'la başbaşa kalmışlardır. önceki orc mücadelelerinden sonra bulmuş oldukları birkaç şişe healing potion'ın da desteğiyle bugbearı da öldürürler.

mücadeleden sonra cesetlerin üzerine bakılır. half-orc'Un üzerinden savaşta kırıldığını düşündükleri bir asa bulurlar. jesille bunun, akademide gördüğünü, uzak noktalara yolculuk için geçitler açmaya yarayan asalara benzediğini söyler. ama artık çalışmamaktadır. biraz ileride hala bilinçsiz yatmakta olan adamı görürler. onu da alıp dışarı çıkarlar.

adam kendine gelmiştir. grup açıklama ister. adam isminin Herak olduğunu söyler. çok zengin olduğunu, o yüzden fidye amaçlı kaçırılmış olabileceğini söyler. daha fazla bir bilgisi olmadığını iddia eder. grup bu zengin kişiden yardım için daha fazlasını ödemesi gerektiğini söyler. herak para miktarını arttırır. ayrıca herkesin ücretsiz 1 hafta eğitim merkezinde çalışabilmesi için gerekeni yapacağını söyler (500 exp).

-minatör ve ispinoz

sundabar'a geldiklerinde herak derhal eğitim merkezine yönelir. merkezde ke
Mesaj tarihi:
oha oha oha
ne biçim resimler bunlar?

ömerden daha çok resim istiyoruz istiyoruz.
istiyorum[hline]Aşıksan korkuyorsan kayıp
Sevip de susuyorsan ayıp
Mesaj tarihi:
sufi harbiden güzel öykü
bizim oyunlar nedense en fazla 3 gün sürüo lanet ossun :)
ömerin cizim gücü harbiden takdire şayan.
combattaki bi resmi cizerse sufer olur :)[hline]".. And The Tides Of Darkness Swept Over The World.."
Negonote

Mesaj tarihi:
said:
Bonecrusher, 15 Ocak 2003 11:35 tarihinde demiş ki:
kedi sen daha süpersin.[hline]Aşıksan korkuyorsan kayıp
Sevip de susuyorsan ayıp

işte bir türklük örneği :)[hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
Hatta yani ben bile yaptırabilirim sen sorup çiziyorsa ücret sorarsan gerçekten düşündüğüm bir olaydır...[hline]Max `Dhostar` Matt, level 70 perverted Nano-Technician of rubi-ka 1 clans
CLANS: YOUR FUTURE, YOU DECIDE
Mesaj tarihi:
arkadaşımız çizgi film/interaktif cd/animasyon sektöründe çalışmakta. bu dallarla içli dışlı olanlarınız varsa bilirler, gecesi gündüzü yoktur. gerçi şu anki iş yoğunluğu nedir tam bilmiyorum ama kendisi zaten pepelek üyesi, durumu müsaitse sizinle irtibata geçer.
  • Admin
Mesaj tarihi:
abi direk türkmüüsn muahbebti başlamış:P
adam üyküyü anlatıyo heme nkaça yaptın bşized eyap bende onun kulalndıgı şampuandan..:)

sufi ne diim sana aşmışsınız olayı
bu arada özledim:)
beyler fazla ömer varsa bizde başlayalım bi oyuna:) gaz yaptım paladin olcam hehe[hline]Grandmaster Hamburger
www.dynamick.net

Mesaj tarihi:
bu düzelmiş hali :)

tercihler yapılırken herkes elf-halfelf/female seçti. ben DM olarak isyanlarımı bildirince 2 karakter F olmaktan vazgeçti, biri de human olmaya razı oldu.

düşünsenize: 5 female elfe senaryo yazacaksınız...
Mesaj tarihi:
harem kurarmısh gibin :P
kolayı vardı

hepiniz aynı adama Aşık oldunuz
ne mok yicenis sindi :P

birinci karekter
ben en yakındaki adaya dalıom
ikinci karekter büyücü
ben fireball atiom ortama
etc :P[hline]".. And The Tides Of Darkness Swept Over The World.."
Negonote

Mesaj tarihi:
Sevgili DM'miz Sufi'nin belirtmediği, handa geçem bazı olayları da ben aktarayım...

Grup hana girdiğinde bildiğiniz gibi Rexar ve Kenji elf hatun aramaya başlarlar. Amaçlarına ulaşamayınca canları epey sıkılır. Bu sırada grup "fantastik rol play" olayını fazlaca abartmış olacak ki, hancıdan şokella ve şarap isterler. DM artık sinirlernir ve grubu ciddiyete davet eder. Kenji tüm iyi niyetiyle bağırır: "Abi fantazi yapmıyo muyduk???" (Haliyle burada kopulur ve oyuna 5 dakika gülme molası verilir)
Neyse fantazi arzusu dinince grup sakinleşir. Ancak bir süre sonra hanın çok sıkıcı ve sessiz biryer olduğunu farkederler. Jesille oturdukları masanın üstüne çıkar ve tüm hana kendisine bakmalarını söyler. Tüm karizmasını takınıp şov amaçlı duvara magic misille atar. Ancak büyünün sadece canlılara hasar verdiğini bilmemektedir. Duvarda hiçbir hasar olmayınca han müşterileri yuhalamaya başlarlar. Durumu gurur meselesi yapam Rexar ve Zhine, duvarın hasar görmesi gereken yerine kılıçla vurmaya başlarlar. Bu esnada Jesille'den tekrar magic misille atmasını isterler. Amaçları müşlerileri kandırıp, kılıçla verilen hasarı sangi magic misille vermiş gibi göstermektir. Tabii plan başarısızlıkla sonuçlanır ve müşteriler duruma kanmayarak daha çok yuhalarlar. Rexar sinirlerine hakim olamaz ve Jesille nin yanına masanın üstüne çıkar, müşterilere arkasını döner ve pantolonunu indirir. Grup bu taşkınlıkları sonucu yaka paça handan atılır ve karizmayı sıfıra indirir...

(Tümü gerçektir) Jesille.
Mesaj tarihi:
magic missile sadece canlılara atılabilir.
Eğer duvara attırabiliyorsanız, bari hasar felan da verdirseydiniz, ya da en azından biraz kararsaydı orası.

Büyü sizde çok rastlanan birşey mi? Yani o mm den sonra ya etkilenmeleri lazımdı, ya da büyüden korkup grubu kovalamaları.[hline]Aşıksan korkuyorsan kayıp
Sevip de susuyorsan ayıp
  • Yeni Oluştur...