Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Havaci paşa'dan inciler.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Güncel teknolojiyle üretilmiş, raf ömrü 20-30 sene kadar uzunsa o mermilerin mantıklı bir miktar geldi bana. Bu naneleri markete pazara gidip alamayacağınıza göre almışken bir kere alırsın diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
belki başka bir çıkar daha elde etmişlerdir resmi olmayan

- x: bakın şunlar elimizde kaldı. bunların hepsini alırsanız bizde bıkbık yaparız size

- y: gönder gelsin
Mesaj tarihi:
Bu pasaya Turkiye'yi dar ederlerse buraya beklerim, her ne kadar %100 fikir birlikteligimiz olmasada, derdini cok iyi anladim.

Bir insan halkini ve memleketini bu kadar severken, hemde "herseye ragmen" severken, artik tak ettirirlerse, olacagi budur. Koyun, DNA yakistirmasi, benimde farkli sekillerde yaptigim bir yakistirma. Insan halkinin ve ulkesinin bu kadar elinden kayip gitmesine, ustelik halkin, bu sureci yonetenlerden daha atesli bir sekilde, bu surece canla basla eslik etmesine dayanamiyor, artik bazi konusmalarda sadece icindeki o sinire dayali sifatlar koyuyor, yakistirmalar yapiyor. Bende arkadaslarla konusurken bu tip, ve bazen daha agir sifatlari sirf o anki sinirimi yatistirmak amacli kullaniyorum, sifatlandirarak isin kolayina kacmayi tercih ediyorum, derinligini anlamaktan vazgecmek istiyorum. Bazende bunu yapmak konunun derinligini yuzlerce kitap yerine bir cumlede anlatmayi saglayabiliyor. Aziz Nesin'in Turk milletinin %60 i aptal demesi gibi birsey.

Ya bu pasa, ben, ve benim gibiler halkindan uzaklasiyor, arasindaki ucurum artiyor, ya da halk bu pasa gibilerden uzaklasiyor.

Belkide her ikisi, bilemiyorum..
Mesaj tarihi:
Oha inanamıyorum kayıtlara

Burda kayıtların yarattığı şoktan çok daha şok edici ve skandal bir nokta var ki Türkiye'de çok az kişi bunun farkında. Bu gizli kayıtların yapılabilmesi, telefonların dinlenmesi, bir yerlere silahlar koyulması Türkiye'nin zaten bir kaos ortamında olduğunu göstermeye yeter.
Mesaj tarihi:
Yuh demek istiyorum tekrar. gerçekse büyük rezalet.

Türkiye de Genelkurmay'ın rütbeli bir askeri bile dinlenebiliyorsa, gazeteciler siyasetçiler falan hiç yaşamasın yani, yuh.

Kahve muhabbeti var evet, bazen çoğumuz öyle konuşuyoruzdur. Belki adam geyik yapıyor asacaksın derken. Bir de parça parça kayıt olayı var tabii, işlerine geldiği gibi sıralamışlar.

Ama bilmiyorum. Askeri yıpratmak amacında olanlar, artık başarıyorlar.
Mesaj tarihi:
şaka mısınız arkadaşlar?

ordu tabii ki hangi paşası ne bok yiyor bilmek ister. bu konuşmaların kaydedilmesini fetocu polis ayarlamış diyen saflar varsa aramızda bir adım öne çıksın. çakacam ağızlarına.
Mesaj tarihi:
Çıktım bir adım öne gel de çak.

Fetocu polisin bu ilk şerefsizliği olmaz, daha önce defalarca bu şekilde dinleme yapıp kendi medyalarına servis ettiler.

huun said:
şaka mısınız arkadaşlar?

ordu tabii ki hangi paşası ne bok yiyor bilmek ister. bu konuşmaların kaydedilmesini fetocu polis ayarlamış diyen saflar varsa aramızda bir adım öne çıksın. çakacam ağızlarına.
Mesaj tarihi:
huun said:
şaka mısınız arkadaşlar?

ordu kaydetti ve basına sızdırdı dimi.

çok zekisin be.

fetocumusun nesin.
Mesaj tarihi:
huun said:
şaka mısınız arkadaşlar?

Bak sen bile bir sallama laf söyledin çakacam ağızlarına dedin, adam asacaksın demiş, aynı yola geldi. Ha diyosun gerçekte çakarım, geliriz, kim kime çakar ortaya çıkar dert etme.
Mesaj tarihi:
yanniz dinledimde cok kral adammis

said:
-turbanli cankayaya cikar 19 maysita soru nolru filan diyorlar
-hic birsey olmaz bu millet koyunun gen yapisina en yakin millet turk milleti hicbirsey olmaz
-hihihi
-genlerimiz birer koyun gibi hicbirsey olmaz bu millet buna layik. secimelri kesin alicakalr hic lami cimi yok yani...

seyde cok bomba ama akpci kenkler gormuyor onu
hani bu ordu chp manyagiya guya
said:

-baykalda ona calisiyor devamli
-evet muhalefeti ona gore yapiyor nefret ediyorum bu adamdan artik valla komutanim
-ona oy vericek adam bul birtane
-yok ortada yok yillardir bir sey beceremedi ortaya bir sey cikaramadilar

ha ordu ile ilgili dusuncelerine geliyim onlarda cok bomba

simdi bu adam havaci
3 kuvvet beraber takilsada subaylar baska kuvvetlere genelde kil olurlar

havaci kara kuvvetlerine kil olur en cok odenegi onlar aliyor diye deniz kuvvetlerini yangel yat mekani oalrak gorur

denizci karaciiya ayni sebepten kildir havaciya ise kil olmasinin nedeni havacilar karacilar veya denziciler gibi omru boyunca fildir fildir dolasmaz genellikle hele pilotsa

karaci ise denizciye rahat oldugu icin havaciya ise emeklilikten sonra havayolalrina kapagi atip paraya para demedigi icin kildir

askeri lise veya harb okulu sinavlarina katilan asker cocuklari bilir

denizciler "ben cok cektim havacilar cok iyi oglum denizci olmasin havaci olsun" der ve ogullarini hava harp okuluna sokmaya kasarlar

karacilar havaciligi riskli gorurler karacilik ise surunmektir sark hizmetidir derler ve ogullarini denizci olmaya zorlarlar

havacilar ise cogunlukla karaci yapmaya kasarlar

deniz lisesi sinavlarinda en az 30 tiple tanismsitim o zaman babasi karaci olupta kulelinin sinavalrina girmesine izin bile vermiyen

cogu subay icin kendi hizmet ettigi kuvvet pisliktir ordunun en altindadir en cok onlar hirplanmaktadir ve hep kotu muamele gormektedir ama digerleri cok kiyaktir

bunlari bildigim icin gulerek izledim son kismini :D
siz orduevinde masada sakin sakin sohbet ederken birden birbirine giren emekli subaylari gorun bide bu gibi meseleler yuzunden :D

ha asma kesme meselesine gelince bizim boyle tanidiklar var adam yuzbasi albayin yaninda

said:
-valla ben karar verdim darbe yapicam basbakan olucam eki eki
-hooooost?
-ama sizide cumhurbaskani yapicam komutanim genelkurmay baskaninida meclise cayci yapicam
-hmm bak o olur iste ahahahaha
-yarin yapiyorum darbeyi
-yavas yap ulan yarin karimla yemege cikicaz
-ayip ettinzi komutanim hemen aksama yapiyimda cankayada yersinzi yarin yemeginizi
-valla super olur hem getirdilerse su osmanli tabak canakalrinda yeriz

cok kraldi valla ama ses kaydina alinsaydi gerizekalilar ordu darbe yapma plani yapiyor diye haber yapardi dsfgasgdfsadgf
Mesaj tarihi:
Drakkahn said:
Bak sen bile bir sallama laf söyledin çakacam ağızlarına dedin, adam asacaksın demiş, aynı yola geldi. Ha diyosun gerçekte çakarım, geliriz, kim kime çakar ortaya çıkar dert etme.

bilader ben adamın dediklerine birşey demiyorum ki zaten. bi de dün akşam rakının tesiriyle ağzına olmuş o, yoksa ensesine olacaktı böyle daha sevimli bişe olması lazımdı onun, özür dilerim.

ayrıca evet bence ordu sızdırmıştır. daha önce de söylediğim birşey vardı, hala arkasındayım. şu anda orduda üst kademe pek stabil durumda değil. ne yazık ki orda da karışıklık var. ha bizim orduda emir komuta zinciri çok sağlamdır bişe olmaz derseniz bilemem, ama buna da inanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Son söyledikleri hariç söylediği herşey kesinlikle doğru kim ne derse desin.

Genel kurmaya edilen laflarda akademik kariyerden dolayı gelen kıskançlığın etkileri olarak görüyorum.
Mesaj tarihi:
huun said:
şaka mısınız arkadaşlar?

Ordu böyle bir kaydı basına neden sızdırsın ki? Kendisine zarar verebilecek bir kayıt bu sonuçta, kendi içinde hallederlerdi adamı.

Tank mermisi meselesine gelince, şimdi aklıma geldi, talim amaçlı alınmışta olabilirler. Ucuza kapatmışlardır binlercesini, at at dur, acemileri eğitirken kullanışlı olabilir.
Mesaj tarihi:
Drigeolf said:
huun said:
şaka mısınız arkadaşlar?

Ordu böyle bir kaydı basına neden sızdırsın ki? Kendisine zarar verebilecek bir kayıt bu sonuçta, kendi içinde hallederlerdi adamı.

Tank mermisi meselesine gelince, şimdi aklıma geldi, talim amaçlı alınmışta olabilirler. Ucuza kapatmışlardır binlercesini, at at dur, acemileri eğitirken kullanışlı olabilir.

122.000 mermi kac tanesini talim edicen. onu geçtim raf ömrü geçmiş diyor adam. ortada apaçık bir dolap var. birisi bir şekilde parayı götürmüş faturada vergi verenlere girmiş.
Mesaj tarihi:
Viktor said:

cok kraldi valla ama ses kaydina alinsaydi gerizekalilar ordu darbe yapma plani yapiyor diye haber yapardi dsfgasgdfsadgf

aynen +1

Bu arada bi havacının bile karacılarla ilgili meselelerde fikir yürütmesi sağlıklı değilken hiçbir şeyle alakamız olmadığı halde bizim rakamlar hakkında yorum yapmamız çok sağlıksız, vardır bir bildikleri demek lazım.

Ayrıca ordu kaydetmez, direk izler. Kaydetse de yaymaz. Ordunun yapması ihtimal dahilinde bile değil bence. Bariz herkesin her şeyini dinleyen zihniyet yaptı bunu da. Amaç binlerce yıllık en eski ve en güvenilir kurumumuzdan bizi soğutmak.
Mesaj tarihi:
Viktor said:
havaci adam ya ne anlasin karacinin isinden dasfsdf

bugun piyade albay cikip "ucakalr cok gereksiz boku bokuna aliyoruz kelesle jet indiriyom ben" dese ciddiye alicakmisiniz?

yaptığın savunmayla, adamın ne dediği hakkında hiç bi fikrin yok
Mesaj tarihi:
yoo var

122 bin alindi dunyada o kadar tank yok diyor

talimlerde bile mermiyi sayi ile kullandirticak kadar tutumlu bir kurumun gereksiz yere bu kadar fazla sey alicgaian inanmiyorum ben
  • Yeni Oluştur...