PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Üniversite hakkında ve bölüm hakkında bilgi edinmek istiyorum. dori vardı heralde orda okuyan yardımcı olabilir misiniz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 evet dory var. .ona sor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 eet ben varim =) bi de azmodai var, o hatta mezun oluyo bu yil ^^ efendim, ben 3. sinifa baslicam bolumde. 2 senedir, bilgisayar adina c ve c++ gorduk bunlarin teori ve lablari falan vardi ama agirlikli bi matematik egitimi goruyorduk. gecen donem bolum baskani degisince ve bizim israrlarimizla matematik agirlikli olan bolumde bazi dersler kaldirilip, bazilarinin kredisi düşürülüp, yerlerine bilgisayar dersleri eklendi. bence guzel oldu. egitim dili ingilizce,bu bence cok iyi, hocalar oyle cok kök sokturen cinsten degil, arada manyaklar var ama geneli iyidir. bizim bolum diger bolumlere gore benim gozumde daha zor cunku prtaikten cok teori uzerine yogunlasiyorsun, matematikten zevk almiyosan, veya yapamiyosan bolume hic ugrama. hayatının hatasını yaparsin. onun disinda eglenceli bence. ben matematikten zevk alan biri degilim, ama yapabiliyorum. sonucta oyle cok aşırı zorlanmadan okuyorum, daha hiç bi dersten kalmadim ama gozumun onunde akademik yetersizlik yiyen cok insan oldu :P okulun geneli hakkinda bilgi istersen, kampus havasini cok bekleme, okul kampusune bizim mezuniyetinde gecicek muhtemelen =) hocalar iyidir, ben cogu hocamizi cok begenirim mesela bizim bölümde bi emre sermutlu vardir ki, benim idolumdur kendisi =) ineklersen cok rahat baska bolumlerde cift anadal/yandal uni ici diger bolume gecis falan yapabilirsin. burslu girersen 7 yil icinde okulu bitirme şarti var, onun disinda dersten kalinca kesilmiyor burs. yaz okullari burslu ogrencilere beleş değil malesef. hmm aklima daha bişe gelmiyo, soru varsa yaz cevapliyim. ozet olarak bolum matematik bilgisayar ikisine de ilgin veya yetenegin yoksa secme o hataya düşüp kendini yakanlardan olma mezun oldugunda iş yelpazen geniş, secmeli derslerini oğretmenlikten alip, formasyon yani, direk oğretmenlik yapabilirsin, ingilizce ogr bile yapabilirsin, ayrica bilgi işlemlerde calisabilirsin, bankalarda calisabilirsin vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Bu mat-bilg tek bi bolum mu?!?!!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 evet bölümün adı "Matematik-Bilgisayar" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Yanılmıyorsam Çankaya üniversitesi dışında herhangi başka bir üniversitede de yok, geçtiğimiz sene acaba diyip vazgeçmiştim. Çünkü burslu girmediğin sürece özel üniversiteler hem sana hem ailene büyük dert, insanları zaten ayrı çekilmez oluyorlar(en azından çokta büyük olmayan özel üniversitelerde.). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Şu MTA'nın yanındaki yer mi Çankaya Üniversitesi? Başkent'miydi yoksa o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ de varmış Matematik - Bilgisayar bölümleri. Bursluları da gayet alınabilir puanlar yani. bence okunur bir bölüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Zamanında bölümleri karıştırırken bir tek Çankaya'daki dikkatimi çekmişti ne unique bölümmüş bir yerde var filan diyordum, yanılıyormuşum demek. ehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 GERGE said: Şu MTA'nın yanındaki yer mi Çankaya Üniversitesi? Başkent'miydi yoksa o? evet , aynı zamanda arı kolejinin yanı. başka kampüsü yoksa az sonra fotoğrafını da çekerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Peki bu ortak bolumde ne gosteriyolar ki? Yani bilgisayar'da ne kadar ilerliyolar, matematik'te ne kadar ilerliyolar? Normalde 4 sene suren bilgisayar, 4 sene suren mat. mantik olarak 8 sene surmesi gerek?!?! Yok surmuyosa insanin bi tarafindan kan gelmesi gerek (yani 8 sene suren dersleri 4 senede nasi anlatiyolar? Siz nasi anliyosunuz)... Gelmiyosa ortada garip bi seyler vardir...? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Azmo dayi su an bu bolumden mezun olmaya calismiyo mu? yoksa o sadece matematik miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 bilgisayar dediğinde de matematik var neticede, bir ara mekatronik diye bir şey çıkmıştı makina elektronik bilgisayarı karıştırdık diye, o tarz bir şeyler yapılıyordur muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 7 yıl mı 7 yıl mı? abavv :D neyse 2. tercihim olabilecek cinsten. burslu giricem zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Fly said: bilgisayar dediğinde de matematik var neticede, bir ara mekatronik diye bir şey çıkmıştı makina elektronik bilgisayarı karıştırdık diye, o tarz bir şeyler yapılıyordur muhtemelen. Bakkalin yaptiginda da matematik var neticede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 riglous said: Fly said: bilgisayar dediğinde de matematik var neticede, bir ara mekatronik diye bir şey çıkmıştı makina elektronik bilgisayarı karıştırdık diye, o tarz bir şeyler yapılıyordur muhtemelen. Bakkalin yaptiginda da matematik var neticede? bende bunu yazacaktımda neyse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 soyle ozetleyeyim, bolum guzel, ilgin varsa, caliskansan gir, degilsen benim gibi surunursun. Ilk 5 yil (evet 5) yattim ve simdi sinav haklarimi verip haftaya cuma mezun olacagim. Ha bolum genel anlamda iyi, hocalari cok seviyorum piskopatlarimiz coktu hepsi temizlendi simdi bal gibi hocalar var mubarek. Butun derslere girip not tuttugun surece ve duzenli calistigin surece cok iyi sekilde de bitirirsin. Bolum cok zor bence ama hocalar da guzel ogretiyor. Dusunebilirsin bence, hele burslu girersen super olur malum 7 yil okursun bedava bedava :) Bu arada belirteyim, bilgisayar dersleri kanimca yeterli, C++ ve Javaya giris vardi benim donemde, simdi onu da genisletmisler, kendini cok rahat gelistirip bir de bilgisayar muhendisliginden secmeli alip onu da okumus olursun... hatta benim donemin yarisi cift anadal veya yandal yapti bilgisayar muhendisligi ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Iyice kafam karisti. Matematik-Bilgisayar bolumu yaninda da Bilgisayar Muh. ile cift anadal? Niye ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 cunku iki tane diploma almis oluyorsun ve bilgisayar dersleri de oldugu icin 6-7 tane dersin ortak oluyor ve secmelileri de ana ders olarak saydirip cok rahat bitirebiliyorsun. ornek: y bolumunun yanina bilg muhendislik anadal yapacak ogrenci iste 039434 tane dersi var alacak, ama mat bilg okuyorsa zaten matematik muhendislikler ortak, secmelileri oburunun ana dersinden saydirabiliyor ve ustune 6 tane de alacagi programlama dersiyle bir de ordan dusuruyor. Kisacasi yandal yapar gibi cift anadal yapmis oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Hayir, biliyorum o kadarini, ben de Mat/Bilg cift anadal yaptim ama sorun mat-bilg bolumu benim bilg muh. ile cap yapmami gerektiriyorsa bu ne perhiz ne lahana tursusu? Eger ben mat-bilg diye bi bolumde okuyosam, benim bilg muh. yandal yapma geregi duymamam gerekli. Aksi durumda ben o bolumun gecerliliginden suphe ederim... Anlatabildim mi? Ilk sordugum soruyla baglantili olarak ben senin bu son mesajindan sonra anladigim, insanlarin mat-bilg bolumunde yeterince derin bilgisayar bilgisine sahip olamadiklaridir. Bu durumda pek bi gecerliligi yoktur o zaman... Dogru mu anlamisim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 bi de yeni kampüs yapıyorlarmış, çok güzel olacakmış.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 riglous said: Hayir, biliyorum o kadarini, ben de Mat/Bilg cift anadal yaptim ama sorun mat-bilg bolumu benim bilg muh. ile cap yapmami gerektiriyorsa bu ne perhiz ne lahana tursusu? Eger ben mat-bilg diye bi bolumde okuyosam, benim bilg muh. yandal yapma geregi duymamam gerekli. Aksi durumda ben o bolumun gecerliliginden suphe ederim... Anlatabildim mi? Ilk sordugum soruyla baglantili olarak ben senin bu son mesajindan sonra anladigim, insanlarin mat-bilg bolumunde yeterince derin bilgisayar bilgisine sahip olamadiklaridir. Bu durumda pek bi gecerliligi yoktur o zaman... Dogru mu anlamisim? Bilgisayar egitimi tabiyi ki Bilgisayar muhendisligi kadar derin degil, biri tamamen bilgisayar derslerinden olusuyor, biri de cogunlukla matematik dersinden - bunlari senin de biliyor olman lazim zaten bir matematik ogrencisi olarak, bu bolumun standart matematikten farki bilgisayara giris derslerine de imkan tanimasi ve bir alternatif kariyer yolu onermesi. Standart Matematik bolumunde de kendini gelistirip yaparsan bilgisayarcilik, bizim bolumde ek olarak giris dersleri falan da var, faydali oluyor tabi. Sahsi fikrim matematik altyapinin cok cok ise yaradigidir, gercek su ki hangi bolumde okursan oku kendini gelistirmen lazim. Bolum de gayet gecerli sahsen simdiden is teklifleri geliyor (oyle cok sahane super isler degil elbette ama var bisiler) :P kendini nasil gelistirdigine bagli valla. Bilgisayar Muhendisi olarak is arayacaksan tabiyi ki yapmanda fayda var veya o bolumu okumankta kar var, ama sahsi gorusum o ki bu bolumu bitirip ustune de nasil bir ekleme yaparsaniz o yonde gelisirsinzi. Networking veya security systems ile alakali sertifika alirsin donanima el atarsin, MBA yaparsin gayet rahat yoneticilik yaparsin, yazilim ogrenirsin yazilimci olursun (bir cok arkadasim yazilimcilik yapiyor, digerleri de bankaci oldu... ben ise donanima yonelmek istiyorum ama baska pozisyonlar da oneriliyor). Bu konuda durust olmam gerekiyorsa olayim, derdin is ararken ne kadar gecerli olup olmadigi ise soyleyeyim, gayet gecerli. Bazi tip insan vardir direkt okula bakar, bazilari illa muhendislik ister (mesela devlette calisacaksan "muhendis" sifati cok ise yarar) bazilari da matematik altyapini taniyip ona gore de yanasabiliyor ve bu bolumden mezun tum arkadaslarim da bir sekilde hayatlarina yol verebildi. Is bulur muyum bulmazmiyim konusu tamamen sans, ama kendinizi gelistirirseniz hayli hayli bulursunuz... bilgisayarci olarak calisiyor tum mezun arkadaslarim (ben 7. yilimi haftaya bitiriyorum o yuzden 3 senedir hepsinin nereye geldigini goruyorum). Ha tabiyi ki garanti veremem size oo evet kesin kral is bulursunuz, para sayma makinasi olmadan gezemezsiniz diye, hersey kendinizi gelistirmenize bagli. ama her bolum oyle zaten. Oyle yani. edit: gecenin bu saatinde yazarsan tabi bir yigin yazim hatasi yaparsin, halen de duzeltebilmis degilim :( neyse kabul edersiniz artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 bolum hakkinda degisen programi henuz koymadilar siteye ama neler gordugumuzu math.cankaya.edu.tr'dan gorebilirsin (eskisini) ben azmoya katilmiyorum, bilgisayar konusunda yetersizdi bolum, agirlikli math vardi, ama simdi biraz daha fazla bilgisayar var. secmelilerimi de bilgisayardan alicam ve o yone kaymayi dusunuyorum iyice. yandal olayı cift anadal olayını ben su acidan destekliyorum ben o okulda 7 yil okuycaksam alabilecegimin max almak isterim, hem faydali da bişey. ben misal bu donem basvurucam yandala, umarim olur. hatta kontenjan acilirsa once gecis yapip, math bilg.dan yandal denerim ozman critler işte :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Bana katilmamakla olumcul bir hata ettiniz. Sizi en yakin yerde pisagorcu irrasyonelistlerce vurduracam. B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 hissediyorum emir bey, buyuk acicam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar