pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mustafa Balbay serbest bırakılsın, 3-5 kişi kalsın içeride. Cumhuriyet artık haberini yapmayı kesecek, onu söylüyorum.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 bak bak ne yazmış adam. terör örgütü felanmış... said: 1 Temmuz artık tarihe geçti. Dün itibarıyla bu ülkede, kimsenin yasaların vermediği dokunulmazlık zırhını kullanamayacağı görüldü. Yani kim olursa olsun, hakkında suç isnadı bulunan herkes adalet önüne çıkacak. Çağdaş dünyanın bize emrettiği gerçek bu. Ancak, bir kısım gazetecinin bundan rahatsız olduğu görülüyor. Bazı televizyon ve internet sitelerinin dünkü yayınları, 'operasyonu karartmak istiyorlar' gibi bir görüntü oluşturdu. Soruşturmanın gerekçesini alıp, zanlının isnat edilen suçla ilişkisini araştırmak yerine; gözaltına alınan isimle ilgili daha önce kim ne yazmıştı diye bakıyorlar. Buradan hareketle, 'operasyon önceden biliniyordu' diyorlar. Zihinlerini kiraya veren bu tipler, meslektaşlarını ihbar etmekten çekinmiyor. Aynı suçlamayı o kadar çok tekrarlıyorlar ki, bu şartlarda kim bildiğini yazıya döküp görüş ihsas eder ki. Ortada bir terör örgütü var. Soruşturma sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in bir yıl önceki açıklamasına göre isnat edilen suçlama şöyle: 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, bu örgüte üye olmak, askeri itaatsizliğe teşvik etmek, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri bulundurmak ve patlayıcı madde bulundurmak.' Bu suçlamaları görmezden gelip, dünkü gözaltıları siyasallaştırıp savcılara yüklenmek iyi niyetli bir yaklaşım değil. Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur da gözaltında. Eruygur'u en iyi tanıyan isim, çalışma arkadaşı eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek. Hani şu meşhur günlüğü yazan emekli asker. Sarıkız ve Ayışığı'nda Eruygur'un neler yaptığını anlatırken 'Jandarma genel komutanı daima bir ihtilal özlemi içerisinde' diyor. Doğruluğu mahkeme kararı ile kesinlik kazanan 'günlükler' şu anda yüksek yargı önünde. Yayınlanan günlüklerde o kadar bilgi var ki. Günlüğü okuyanlar gözaltına alınanlara hiç şaşırmıyor. Hatta bazı gazetecilerin kimyasının neden bozulduğuna da. Çünkü günlüklerde medya patronlarının bile nasıl uyarıldığı yazıyor. Şaşırmak istemeyenlere günlükleri okumaları tavsiye olunur. http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=709026 Bir Sarıkız ve Ayışığı tutturdu bu adamlar öyle de gidiyor. Sabah ve Zaman gazetesindeki yazılar hep aynı. Terör örgütü var, Mustafa Balbay gibi adamlar o yüzden sorguya çekildi, evleri ve iş yerleri darmadağın edildi. Sarıkız, Ayışığı, günlükler, darbe. Hem darbe yapacaklar hem terör örgütü mensupları bunlar. Daha neler saçmalıycaklar bakalım...
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=709082 bu yazıyı yazan adamın Fetullah'ın gazetesinde bulunması ve Fetullah'ın Türkiye'de çeteleşme ile yayılması buna rağmen adamın çeteleşmeye karşı yazı yazmış olması bir ironi değildir de nedir... said: 'Ergenekon Çetesi'nin ne kadar derinlerde ve ne kadar eski olduğunu tam bilemiyoruz. Ancak Danıştay saldırısıyla başlamadığı kesin. Bu yapının şimdiki aktörleri farklı olabilir ancak fonksiyon olarak çok daha eski olduğu, soğuk savaş döneminde NATO'ya üye ülkelerde kurulan Gladio türü yapılanmalara benzediği kesin. Yasalara dayanan bir yetkileri yok. Ama kendilerine rejimi korumak diye ne olduğu belli olmayan bir görev tanımı yapmışlar ve bunu gerçekleştirmek için de her türlü kanunsuzluğu, çeteleşmeyi, hukuksuzluğu mubah görüyorlar. Biliyorsunuz Türkiye'nin son otuz yıllık yakın tarihinde binlerce faili meçhul olay var. Soğuk savaş döneminden bugüne kadar bir dolu olay kimin yaptığı belli olmadan kapatılmış durumda. Hangilerinde bu çeteleşmenin etkisi var, şimdilik bunu tam olarak bilemiyoruz. Gücünü rejimden almayan her türlü çeteleşme 'herkes' için son derece tehlikelidir. Bugün sana tebessüm eden çete yarın sırtını dönebilir. Dönmeyeceğini kimse garanti edemez. Bu ülkedeki rejimi korumanın bir tek yolu var; hukuka sahip çıkıp çetelere cezasını verebilmek. Bu ülkenin yasal yetkilileri çetelere ceza vermeyi bilmez ise çeteler onlara cezayı keser. Bu ülkede işler yıllardır böyle işliyordu maalesef. Devletin artık bağırsaklarındakilerden kurtulması lazım. Yoksa bu zehir herkesi öldürecek.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Kendi çıkardıkları yasada terör örgütü olması için silah, zor, cebir felan olması gerekiyordu. Ortada böyle bişey var mı? Ha pardon, Danıştay'a ergenekon saldırmıştı, di mi? Cumhuriyet gazetesi de kendi kendine bomba atmıştı.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Dün akşam Emin Çölaşan'ı Habertürk'e yaptığı yorumları dinledimde, emekli olmuş askerler nasıl darbe yapar ve ya gazeteciler? Darbeyi her zaman asker yapmıştır bu latin amerikada da böyledir 3. dünya muz cumhuriyetlerinde de böyledir. Emekli asker nasıl darbe yapabilir biri bana bunu açıklasın dedi. Adamlar askeriye de faal üyeyken darbe yapmamışlarda emekli olmuşlar köşelerine çekilmişler darbe yapacaklar... Bunu düşünen zekaya da hayranız toplumca...
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 sevgili gunluk bugun drabe yapicagim ama keyfim yok o yuzden yapmaktan vazgeciyorum baska bir ara yapariz
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 İddianame neden bukadar sürdü hani nerde diyen arkadaşlara. said: Tam 4 milyon sayfalık iddianame! Ergenekon gözaltıları Türkiye'yi şok etti. Tüm Türkiye'nin tanıdığı isimler gözaltına alınırken herkesin aklında tek soru vardı. "Peki nerede bu Ergenekon'un iddianamesi?" Bu soru hemen cevap buldu. Anadolu Ajansı "Ergenekon" soruşturmasına ilişkin iddianamenin bitme aşamasına geldiği, hafta sonuna kadar tamamlanarak mahkemeye sunulmasının beklendiği bildirdi. Erdoğan da bu bilgiyi doğruladı. TAM 4 MİLYON SAYFA Bu gelişmenin ardından Kanal D'de Mehmet Ali Birand'a konuşan Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da satır arasında çok önemli bir bilgi verdi. Özok bir yılda ancak hazırlanan bu iddianamenin tam 4 milyon sayfa olduğunu söyledi. 4 MİLYON SAYFA NE KADAR SÜREDE YAZILDI? Özok'un bu açıklaması akıllara "4 milyon sayfa kaç kişi tarafından, ne kadar sürede yazıldı acaba?" sorusunu getirdi. Bu sorunun cevabı bir muamma olarak kalacağa benziyor. Milliyet
Bleda2 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Ne güzel, adamlar beraat edince milletimizin kullanımına açık 4 milyon adet tuvalet kağıdımız oldu.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Horizon said: İddianame neden bukadar sürdü hani nerde diyen arkadaşlara. said: Tam 4 milyon sayfalık iddianame! Ergenekon gözaltıları Türkiye'yi şok etti. Tüm Türkiye'nin tanıdığı isimler gözaltına alınırken herkesin aklında tek soru vardı. "Peki nerede bu Ergenekon'un iddianamesi?" Bu soru hemen cevap buldu. Anadolu Ajansı "Ergenekon" soruşturmasına ilişkin iddianamenin bitme aşamasına geldiği, hafta sonuna kadar tamamlanarak mahkemeye sunulmasının beklendiği bildirdi. Erdoğan da bu bilgiyi doğruladı. TAM 4 MİLYON SAYFA Bu gelişmenin ardından Kanal D'de Mehmet Ali Birand'a konuşan Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da satır arasında çok önemli bir bilgi verdi. Özok bir yılda ancak hazırlanan bu iddianamenin tam 4 milyon sayfa olduğunu söyledi. 4 MİLYON SAYFA NE KADAR SÜREDE YAZILDI? Özok'un bu açıklaması akıllara "4 milyon sayfa kaç kişi tarafından, ne kadar sürede yazıldı acaba?" sorusunu getirdi. Bu sorunun cevabı bir muamma olarak kalacağa benziyor. Milliyet Hepsini toplasan AKP iddianamesindeki somut gerçeklerle kıyaslanır mı acep? Bu bir savaş, Başbakanın kendi savaşı, bunun sonunda neler olacak hep beraber göreceğiz.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Horizon said: İddianame neden bukadar sürdü hani nerde diyen arkadaşlara. said: Tam 4 milyon sayfalık iddianame! Ergenekon gözaltıları Türkiye'yi şok etti. Tüm Türkiye'nin tanıdığı isimler gözaltına alınırken herkesin aklında tek soru vardı. "Peki nerede bu Ergenekon'un iddianamesi?" Bu soru hemen cevap buldu. Anadolu Ajansı "Ergenekon" soruşturmasına ilişkin iddianamenin bitme aşamasına geldiği, hafta sonuna kadar tamamlanarak mahkemeye sunulmasının beklendiği bildirdi. Erdoğan da bu bilgiyi doğruladı. TAM 4 MİLYON SAYFA Bu gelişmenin ardından Kanal D'de Mehmet Ali Birand'a konuşan Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da satır arasında çok önemli bir bilgi verdi. Özok bir yılda ancak hazırlanan bu iddianamenin tam 4 milyon sayfa olduğunu söyledi. 4 MİLYON SAYFA NE KADAR SÜREDE YAZILDI? Özok'un bu açıklaması akıllara "4 milyon sayfa kaç kişi tarafından, ne kadar sürede yazıldı acaba?" sorusunu getirdi. Bu sorunun cevabı bir muamma olarak kalacağa benziyor. Milliyet bende bir dava açmak istiyorum. böyle 10 milyon sayfalık önüme geleni tutuklamak istiyorum. daha mahkemeye çıkmadan 1 yıl hapis yatsın istiyorum. nede olsa sayfayla ölçülüyormuş davaların değerleri.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 4 MİLYON SAYFA NE KADAR SÜREDE YAZILDI? Özok'un bu açıklaması akıllara "4 milyon sayfa kaç kişi tarafından, ne kadar sürede yazıldı acaba?" sorusunu getirdi. Bu sorunun cevabı bir muamma olarak kalacağa benziyor. her sayfaya 1 kişi vermişlerdir. İşte 4 milyon kişiye istihdam sağladı hükümet, hemen kötü yorumlarda bulunuyosunuz, adamlar iş sahası açıyor ya yaranılmaz sıze be pffff
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 hakkaten 4.610.000 sayfa var bu konu hakkında Vİktor iyi tahmin :D
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 pekaziz said: Mustafa Balbay'a gerçekten üzüldüm ama Cumhuriyet Gazetesi'nin akıllanması için daha pek çok insanın gözaltına alınması gerekiyor sanırım. İlhan Selçuk serbest bırakıldı, 1 hafta sonra Ergenekon'la ilgili haber yapmayı kestiler. Mustafa Balbay salıverilsin yine aynısını yapacaklar. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşayın dediği sürece birileri, bu işler bitmez devam eder. akıllansın Cumhuriyet. AKP yanlısı olsun. akılsız akılsız dolaşıyorlar. Bak Engin Ardıç'a Mehmet Barlas'a, ATV'den milyarları kaptılar.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Drakkahn said: Dün akşam Emin Çölaşan'ı Habertürk'e yaptığı yorumları dinledimde, emekli olmuş askerler nasıl darbe yapar ve ya gazeteciler? Darbeyi her zaman asker yapmıştır bu latin amerikada da böyledir 3. dünya muz cumhuriyetlerinde de böyledir. Emekli asker nasıl darbe yapabilir biri bana bunu açıklasın dedi. Adamlar askeriye de faal üyeyken darbe yapmamışlarda emekli olmuşlar köşelerine çekilmişler darbe yapacaklar... Bunu düşünen zekaya da hayranız toplumca... art'ı izleseydin keşke, süper geyik şeyler anlattılar :)
Bleda2 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 4.000.000 / 365 = 10958.küsürat Günde 11 bin sayfa iddianame mi hazırlamışlar? BSG derim.
rahatsiz Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 koymuslardir ilhan selcuk'un kutuphanesındeki kıtaplari
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 o 4 milyon sayfa dedikleri, yakaladıkları her bir kişinin her birinin elindeki geçmiş faturalar felan olmalı. hatta kitaplar, gazeteye yollanan belgeler felan da olabilir.
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Abi Basbug'un aciklamayi dinlerken omrumden 5 sene gitti sanirim, nasil bir konusma o ya. ADAM TEKRAR EDIYORUM DIYIP TUM CUMLEYI HARFI HARFINE TEKRAR SOYLUYOR, BIR KELIMEDEN ONCE ALTINI CIZIYORUM DIYORSA ONU 3 KERE FALAN SOYLUYOR SDFDS
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Elin Alman'ı bile biliyor, bizim liboşlar inkar ediyor: Spiegel dergisi : “İktidar patisi ile laikler arasındaki kavga büyüyor” başlığı ile verdiği haberde, “Türkiye’deki sisyasi gerilim, gittikçe tırmanıyor. AK Parti’nin kapatma davasında sona yaklaşıldı derken, AK Parti’den karşı atak geldi. Şimdi de 20 kadar hükümet karşıtı göz altına alındı. Türkler, kapatma davası ile ilgili karar gelmeden daha kötü şeylerin gerçekleşebileceğinden korkuyor.” yorumunu yaptı. Haberde “Bugün Türkiye’de hüzün hakim. Ağustos’ta daha beter günlerin gelmesi bekleniyor” ifadesi yer aldı http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9331351.asp
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 AKP yiğitleri! Götürülenler- götürülmeyenler Dağların karnının çokuluslu şirketler tarafından deşilmesine, denizlerin tesettür oteli yapımı için toz toprak doldurulmasına, türbe yeşili pantolonlu adamların aç gözlerle ‘Daha da daha da’ diyerek bu yeni toprakları ele geçirmesine... İşte bütün bunlara ancak bu kadar dayanabildi Latife. Şöyle kallavi, çift ş’li ‘aşşağılık politikalar’ deyiverdi. Tabii o zaman da AKP’li kasaba beyi, festival protokolü sırasından fırladı ve patladı: “Paranı ben verdim! Susacaksın!” Latife kaçın kurrası, geri adım atar mı hiç: “Al sana olay çıkarıyorum işte, tutuklatabiliyorsan tutuklat!” Gecekondu örgütlenmelerinde polisle, faşistle boğazlaşmış solcu bir kadınla AKP’nin “somun demokratı” bir olur mu hiç? Tabii ki AKP’li fatura filan gösteriyor: “Uçak parasını ben verdim onun! Susacak.” Susmak o kadar ucuz olsa onca insan ölür müydü bu ülkede? Susulmuyor, susulmayacak tabii. Ama ya yarın yazar Latife Tekin için kalkıp de Ergenekoncu derlerse? Sinan Aygün’ü savunmak Dün sabah, 24 kişi, 13 aydır iddianamesi yazılamayan, ‘şehir efsanesi’nden hallice bir hali olan Ergenekon davası kapsamında gözaltına alındı. Bu gözaltılar o kadar acayip ki İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı “Olaydan haberim yok” diyor. Ve her nasılsa bu gözaltılar AKP’nin kapatma davasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nde kritik bir gün yaşanırken oluyor. ‘Devletin kalelerini’ fetih etmek niyetiyle ‘Ya Allah bismillah’ çekmiş AKP yiğitleri surları dövüyor: “Allahallahallah!” İktidarın bu arsız güç kullanımına, hukuk dışı bu kısasa kısas hamlığına tam söz söyleyeceksiniz, gözaltına alınan isimlere bakıyorsunuz. Arada bir isim: Sinan Aygün! Ben şimdi oturup Sinan Aygün’ün gözaltına alınmasını eleştiren, Aygün’ü savunan bir yazı mı yazacağım? İnsanın içinden gelmiyor tabii. Ama sonra... Seni kim savunacak? Ya yarın Latife’nin Ergenekon çetesiyle bir bağlantısı bulunuverirse? Niye bulunmasın? Bağlantısı bulunanların bağlantısı ispatlandı mı ki bulunmayanların bağlantısı ispatlanamasın! Ya böyle bir şey olursa ne yapacağız? Mesela yarın öbür gün beni de alırlarsa? Sizi de alırlarsa? Kuafördeki manikürcü kız, “Suçları olmasa gözaltına almazlardı” diyor televizyondaki haberleri izlerken. Siz de mi manikürcü kız gibi düşünüyorsunuz? Ya benim, ya senin hakkında da sadece manikürcü kız gibi düşünenler konuşursa televizyonlarda? Ağlak totaliterler Götürülenlerin söyledikleri hemen hemen hiçbir şeye katılmıyorum. Ama daha çok katılmadığım şey bu ülkenin, herkesin bir sabah alıp götürülebileceği bir yer olarak kalması. Bu yeni değil elbette. Biz görmeden kimler, kimler götürüldü bu ülkede yıllardır. Ve buna mukabil kimler kimler götürülmedi, yıllardır! Bugün Sivas Katliamı’nın yıldönümü. Dönemin Refah Partili Belediye Meclis Üyesi Cafer Erçakmak yıllardır bulunmadığı gibi aranmıyor da. Kimse onu alıp bir sabah götüremiyor! Aziz Nesin’in yangından kurtulmasını engellemeye çalışan, bütün gazetelerde fotoğrafları yayımlanan bu adam bir türlü bir çeteye dahil edilemiyor, bir türlü tehlikeli bulunmuyor. Bu adam gibi daha kimler kimler var götürülmeyen? Bugünlerde iyi düşünün o yüzden. Götürülmeyenlere ne kadar yakınsınız? Götürülenlere ne kadar uzak olduğunuzu düşünmeyin. Götürülmeyenlere ne kadar yakın olduğunuzu düşünün. İyi düşünün. Ece Temelkuran
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2008 yalniz arkada$im wall of text lerle konuyu kirletmeyelim.
Öne çıkan mesajlar