Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karaciger gg

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

sadece ilk mesajı okuyarak yorum yapıcam
geçen hafta bende kan verdim, idrar bazen fazla koyu sarı çıktığı için

aile doktoru olayıyla kanlar izmir konak halk sağlığı labrotuvarında test edildi AST 153 çıktı max 37 çıkması gerekirken ALT 58 çıktı max 35 olması gerekirken hatta bilirubinlerde tavanlarda

tabi bu sonuçları gören doktor anında bi dahiliyeciye yada infenksiyon hastalıkları olan bi hastaneye gitmen gerek dedi.

bende dün sabah kesin hepatitim diye çıktım yola dokuz eylül üniversite hastanesinde kan verdim öğlenden sonra bi baktık bütün değerler normal.

yani diğeceğim nerede yaptırdığını bilmiorum tahlilleri ama imkanın varsa daha güvenilir bi yere git.

ayrıca yoğun spor, üstüne alkol, ve benim gibi yağ yakıcam diye l-carnitin kullanırsan karaciğer enzimlerin bi kaç günlük fırlayabilirmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Aradaki sayfaları okumadım o yüzden de soylediklerimi yazmıs olan var mı bilmiyorum ama karaciğer kendini cabuk toparlar dert edinme beyaz et tüketmeye calıs o kadar sebze agırlıklı yiyemiyorum diyorsan.Ayrıca enginar yemeye çalıs asırı derecede yararı var karaciğere (en azından benimkini düzelten en büyük ilaçtı) tadı kotu diyorsan da enginar hapları al ben oyle yapmıstım.Yanlız eğer ki bu kadar alkol ve kırmızı et tüketmeye devam edersen gut hastalıgına yakalanabilirsin dikkat et derim.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:
İçkiden çok fast food tokatlamıştır karaciğerini. Geçmiş olsun, hem göbeğimi eritmek istiyorum diyordun mis gibi fırsat işte, diyet yaparken bir de cardio yap canavar gibi olursun 2 ayda. Sonra gelsin rakılar gitsin biralar.

Kısır döngü FTW
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak tekrardan tesekkurler iyi dilekler icin, pat diye cikinca ne oldugumu sasirdim, hatta durun anlatayim olayi da anlayin halimi.

universite saglik hizmetleri icin olan belgeleri doldurtuyorum, mikrobiyolojideki kadin sans eseri Hepatit C de bakayim mi dedi, bak dedik. Sonra test sonuclari geldi iste, kadin dedi bence su degeri bi gosterin 45 max iken 156 cikti sakat vs. Eger hepatit C testi yapilmamis olmasaydi balima, ben tahminen kalpten giderdim cunku, gostergelerinden biriymis hepatit c nin. neyse cok sukur hepatitler negatifti. Tamam dedik gittik bi doktora.

Doktoru tarif edeyim, meymenetsiz bi herif. Benim formlar icin testisleri, abigi gubigi normaldirleri test etmeden isaretlemedi adam ya, kalp ciger falan dinledi tickledi, diyorum ya bu prosedur zaten, o riski alamam diyo adam illa tasak gorme derdinde heralde. E iyi dedim, bu sefer de uzmanlik alanim degil dedi oyle bi enteresan adam. Bu adama geri gittim dedim benim ALT 156 cikti, annem de var yanimda isin kotusu 5 dk once gelmisti hastaneye, adam bakti kagida "Tabi bu karacigerde islerin hic yolunda olmadiginin gostergesi" dedi. E dedik doktor nedir bu yani ne yapar, hastaliksa nasi bi hastalik olabilir hepatitler negatif, adam bilemem diyor. Biz got olduk ciktik bildigin o sirada yusuf yusuflar basladi. Babam dis doktoru, arkadaslarini aradi hemen ultrason istediler, ben dedim hah yapragi yedik buraya kadarmis ultrason falan duyunca ehue. Ustune dondum internete girdim, az artik varsa olabilir ickiden beslenmeden falan diyo, az artis dedigi 70 olmasi, benim 156 lan. Siroz ve kronik hepatit o civarda verir falan diyo, ben iyice :S oldum. Bugun ultrason cekildi, sonuclari zaten okudm bi rahatladim sonra da adam gibi bi doktora gittim.

Kotu beslenme (fast food, sakatat, yumurta, kirmizi et vs. ve sadece bunlari yedim 4 ay, ustune 10 kilo aldim), hareketsizlik ve alkol sebebiyle 1. derece karaciger yaglanmasi varmis, hepateneaz mi oyle bisi yaziodu iste. cok sukur kronik hepatittir, sirozdur herhangi bisey yok. hayat zindan olcak 1.5 ay ama icim rahatladi cok mutluyum, direk bindim otobuse kordona gittim nargile bira yaptim bi, pazartesi gununden itibaren de bi gram bira bile icmicem soz verdim kendime :)

Bi de insan psikolojisi komik bisey. Dun karaciger gg diyince adam, benim sol yanima bi agri girdi dedim cidden bak gg, gitti karaciger. Bugun sonuclar aciklaninca gecti. Hayir psikolojik agri olur da, bari karacigerin sagda oldugunu bilseymisim ehuehue

Sly-One said:
ilke iyi yanından bak, sağlam bir karaciğere sahip emre de olabilirdin bu hayatta.
ahahahahahaha iyiydi bu sfs

mahmut tuncer said:
mahmut tuncer said:
penthesilea hiç şikayetin var mıydı yoksa tamamen sürpriz mi oldu bu sonuç?
sans eseri ya, hastalik bagisikliklarima bakmak icin kan testi yaptirirken cikti
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...