Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İleride Benim Gibi Bu Ülkeden Gitmek İsteyen Var mı ?

Luinir

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle şunu söyleyeyim. Yazdıklarımda kesinlikle vatan hainliği, Türk karşıtlığı, İslam karşıtlığı, diğer dinlere hoşgörü karşıtlığı, Atatürk ve Atatürk ilkeleri düşmanlığı, kültürel anlamda batı özentiliği, Türk gelenek ve görenek karşıtlığı, TSK karşıtlığı gibi pis duygular yoktur. Az önce izlediğim haberler sonucunda içimi dökeyim dedim.

Vatan savunma, yani askerî yaşam noktası ile sosyal yaşam noktasını ayıralım. İlk söylediğim şeye ben Türk'üm diyen ve Türkiye vatandaşı olan herkesin eşek gibi katılması şart. Benim bahsedeceğim nokta sosyal yaşam noktası.

Haberleri izliyordum. AKP'li bir siyasetçi çıkmış, "Atatürk ilkeleri millete travma yaratmıştır." diyor. Bunu destekleyenler var. Bir de bu fikre karşı çıkanlar var. Ancak karşı çıkma noktası, afedersiniz tam bir sidik yarışına dönüyor. CHP çıkmış başka bir şeyler diyor. MHP başka bir şeyler diyor. Sonra yine Millî Eğitim Bakanlığı'ndan birisi, şu İslamî oyunlardan biri olan Cennet Bahçesi oyununa övgü yağdırmış. Ortam yine karışıyor. Her seferinde ortamı karıştıracak bir şey oluyor.

Sürekli laflarda Atatürk kullanılıyor, hakkında bir şeyler söylenip duruluyor. Laikliği bir dinsizlik aracı olarak algılamalar veya bilerek öyle algılatmalar... Kendi dediklerine acaba inanıyorlar mı? Ya da Atatürkçülüğü, sadece onun heykellerini dikip resimlerini asmakla bittiğini sanmalar. içinden çıkılamamış, başka büyük sorunlarımız yokmuş gibi gündemi örten türban sorunu. CHP iki lafından birinde Atatürk'ü kullanıyor. DTP açık açık PKK propagandası yapıyor. Hiç birinin bir dediği öbür dediğini tutmuyor. Birbirleriyle sürekli laf savaşına giriyorlar. Milletin uyduğu siyasî görüşler de farklı olunca ortaya kargaşa çıkıyor. Torpiller ayrı bir mevzu. İnsanlara yaptıkları muameleler belli. Vatandaş ne derece dinleniyor?

İnsan hakları, vatandaşlık hakları ne derece korunuyor? Şu an hakettiğinizi aldığınızı hissediyor musunuz? Siyasetçilerin dediklerine inanıyor musunuz? Kaçı verdiği vaatleri tamı tamına tuttu? Neden her televizyonu açışımda karşımda her biriyle alakalı değişik değişik iddialar çıkıyor? Eğitim sistemi gibi daha nice şeyle ilgili kim bilir neler vaat edilmişti, değil mi? Karnınız her an doyacak mı?

Kusura bakmayın. Ne zaman başka bir ülkeye gitmek istediğimi söylesem ve bu içimdekileri döksem vatan haini muamelesi görüyorum. Ama kendimi böyle bir ülkeyi kurtarmak için çalışan biri olarak düşündüğümde sıkıntı basıyor. Şimdiki yöneticiler bana nasıl bir gelecek sunuyorlar ki? Çocuklar, gençler bu sistemin kuklası hâline gelmiyor mu? Dikkat edin, vatan savunmasından, askerlikten bahsetmiyorum. Yani, çalışıp ekonomiyi düzeltmek, endüstri, sanayi, tıp vb. alanında ülkemizi yükseltmek, gibi... Bu karışık ortamda bunları başarabileceğimize cidden inanan var mı, bir de şu anki gençlikle. Atatürk bize böyle bir Türkiye mi emanet etti? Onun zamanında anlattığı güzel, çalışkan, zeki, yüce Türkiye bambaşkaydı bence. İlkokulda gördüğümüz o tozpembe Türkiye yok şimdi. Ah Atatürk'üm, ah!..

Sırf bu nedenlerden ileride şu İskandinavya ülkelerinden birine gitmek isterdim, veya onun çevresindeki Finlandiya'ya. Araştırdığım kadarıyla o ülkeler şu an dünyanın en refahta olan ülkeleri. İyi bir geçim, insan gibi muamele görmek, rahat yaşamak...
Sosyal ağlarda paylaş

iskndinav ülkelerine gidip ordaki insanların yıllık aylık her ne geliri ise onlar daha fazladır diye oraya gitmek saçma. asıl olay yiyosa Türkiye'de kalıp burda bişiler yapıp paranı kazanmak. yok öyle armut piş ağzıma düş. çalışan çalışıyo parasına para katıyo kardeşim.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit +1. gitmek kolay, kalıp burada mücadele vermek zor.

ben de dün akşam haberleri izlerken aynı duygulara kapıldım, en sonunda ne salak memleket bura yaa deyip kapattım tv'yi. millet uzaya çıkıyor, biz hala 80 küsür sene önceki devrimleri tartışıyoruz. biz tartışırken, dışarıdakiler bizim önümüzdeki 80 senenin planını yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye'den ayrilamam cok zor diyordum. Neredeyse butun Avrupa ulkelerine gittim ve hepsinde eve donmek en guzel kismiydi gezinin. Iki sene once Amerika'ya gittim okumak icin, simdi yaz tatili bitse, okul baslasa Amerika'ya donsem diye gun sayiyorum. Annemle babami benle goturmenin bir yolunu bulduktan sonra ben de tasinicam Amerika'ya temelli.
Sosyal ağlarda paylaş

Afush said:
Bi arkadaşım kanada da bir üniversiteye kabul edildi.Kız kardeşini de orda bi high school a verdiler.Annesiyle babası da bi anda oraya taşındı.Bu kadar kolay mı bu böyle?

kanada cok kolay
goc ederken puan sistemi var belirli bir puan toplarsan goc edebiliyosun, puanlar egitim durumu, yakinlarinin orada olmasi, ingilizce bilmen gibi seylerden geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye de calisan hakettigi kadar para kazaniyo lafina kesinlikle inanmiyorum ben.

ODTU de bilmem kac yil bilgisayar okuduktan sonra herhangi bi yazilim sirketinden alabilecegin maas maximum 4000 YTL ise (cok yukselttim 2000 di basta, bir kac yil gecmesini koydum araya), ama ayni egitimle, baglanti kullanip amerikada bi yerde aylik maasin 10000 YTL ise bence arada bi fark vardir.
Sosyal ağlarda paylaş

Volfied said:
Turkiye de calisan hakettigi kadar para kazaniyo lafina kesinlikle inanmiyorum ben.

Öyle bir laf yok ki zaten :)

Türkiye'de hırsız, dolandırıcı, yalaka "para" kazanıyor o lafın doğrusu.. Hakettiği parayı kazanan kaç kişi vardır ki..?

Türkiye'den gitmek için başka bir sebep
Sosyal ağlarda paylaş

24000 YTL 20000 USD yillik gelirle sen bu ulkede ilk %10'nun icindesin. yeni mezun adama cok siradisi biri olmadikca, odtu bilgisayar olmasi siradisi olmasi icin yeterli degil, 100.000 USD maas vereceklerini sanmiyorum. max yillik ortalama gelir kadar verilir yeni mezunlara genelde gelismis ulkelerde. yani tepe %50'nin icinde olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Haliyle kişisel tercihtir ancak ben İskandinav ülkelerine gitmenizi tavsiye etmem. Yıllar önce Finlandiya'da bir sığınmacı merkezinde gönüllü olarak çalışmıştım. O zamanki deneyimime dayanarak söylüyorum, yurt dışına kaçmam gerekse bile İskandinav ülkeleri son tercihim olur. Mümkünse Akdeniz ülkesi olmalı ki karşındaki insan ile iki kelam laf edebilesin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...