Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fethullah Gülen'in beraat kararı onandı

Theridone

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:
Ben kişiselk sataşmıyorum hiçbirzaman da yapmadığım birşey. Tam tersine burda kişisel sataşma diyen arkadaşlar dahil birçok kişi yapıyor ve herzaman yapıyor. Ama nedense hiç yapmayan ben birkez bu sıkıntımı dile getirdim diye kişisel sataşma yapmış oluyorum , diğer kimseler yapınca kimsenin gıkı çıkmıyor , gerçekten çok mütevazısınız.

Ben bundan sıkıldım ve tepkimi sg-1 arkadaşımızın üzerinde gösterdim. Kişisel sataşmam yok , arkadaşa verdiğim cevap var sadece. Lütfen laf olsun otrba dolsun , ya da durun şu tartışmanın nasıl içine maydonoz karıştırayim diyerek mesaj atmayın. Ben o mesajlardan çok gördüm , sg-1 arkadaşımda aynen yapmıştır.

Yazmayayım dedim ama yok yine dayanamadım.

Sıkılmışmış da tepki vermişmiş. Özgürlükçü gençlik fikir beyan etmeyi maydanozluk sayıyor.

Kişisel sataşma dediğini yapacak olsaydım, yukarıda verdiğim örnekteki gibi yazardım. Ama ben ne yapmışım, gayet genel bir yorum yapmışım. Sizin camiada başkasının fikir beyan etmesi maydanozluk olarak mı algılanıyor? O zaman ben de sana ona göre davranırım. Bi maydanozluğunu görmeyeyim bundan sonra.

Edit: Mevzuyu buraya kadar sürükleyen adına herkesten özür dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

ölse güzel olacak, yaş kaç fetonun?

aydinlik dergisi said:
"organize suçlar istanbul şube eski müdürü adil serdar saçan, polis teşkilatını topa tuttu: 'bunlar devletin değil fethullah'ın emrinde' organize suçlaristanbul şube eski müdürüadil serdar saçan açikliyor:“emniyetteki örgütün adı: f (fethullah) tipiyöneten: ramazan akyürek”“ben f tipi örgütten bahsediyorum. istihbarat dairesi, terör dairesi,kaçakçılık dairesi ve eğitim dairesi’nde örgütlenmiş durumdalar ve illerin istihbarat teşkilatları bunların elinde. teknik dinleme yapan polisbirimleri tamamen bunların elinde. dinlemeyi polis mi yapıyor, yoksa polis üniforması giymiş f tipi adam mı yapıyor? bunu merak eden savcı varsa ben onları isim isim veririm.”işte aydınlık dergisinde yayınlanan röportajın bütün detayları:18 yıl boyunca emniyet teşkilatında çeşitli görevler üstlenen saçan açıkkonuştu: “yaşanan gelişmeler emniyet içinde yuvalanmış fethullahçıkadrolar tarafından örgütleniyor”. saçan, tertibin başındaki ismi deveriyor: 1978–79 yıllarında polis koleji’ndeki polis adaylarını işıkevleri’ne götüren, bugünün emniyet istihbarat daire başkanı ramazanakyürek.türkiye’de ilk kaçakçılık ve organize suçlar müdürlüğü 1998 yılındakuruldu. müdürlüğün istanbul’daki şubesinin kurucusu adil serdar saçan. 5 yıllık görev süresince ömer lütfi topal cinayeti, malki cinayeti, korkmazyiğit, albayraklar holding, igdaş, akbil ve istaç gibi operasyonlarıyürüten saçan, akp’nin iktidar olmasıyla birlikte görevden alındı.saçan’ın ifadesine göre bunun nedeni, “emniyetteki irticai kadrolaşmayakarşı olması”adil serdar saçan’la danıştay’a yapılan saldırısı sonrası, hükümet yetkilileri ve kimi basın organları tarafından ulusalcılara karşı yapılan psikolojik savaşı görüştük. saçan’la yaptığımız ilk telefon görüşmesinde, gazete sayfalarına yansıyan iddialarla ilgili görüşünü sorduk. 18 yıl boyunca emniyet teşkilatında çeşitli görevler yürüten saçan lafını “eveleyip-gevelemeden” söyledi: “danıştaya yapılan saldırı sonrası yaşanan“kamuoyunu yönlendirme” faaliyetini emniyet içindeki fethullahçı yapılanmaörgütledi. bu örgütlenmenin başında emniyet istihbarat daire başkanıramazan akyürek bulunuyor.aydinlik: telefon görüşmemizde “danıştay saldırısı sonrası yaşanangelişmeleri emniyet içindeki fethullahçı yuvalanmanın organize ettiğini” söylediniz. bu örgütlenmeyi ve bu olay içindeki rolünü anlatır mısınız?a. serdar saçan: polis koleji’ne 1978 yılında girdim. birden işıkevleri’ni buldum karşımda. bu yıllar polis koleji’nin bu örgüt tarafındanele geçirilme dönemidir. polis akademisi’nden o dönem mezun ilk komiser yardımcıları -seçilmiş bir grup- polis kolejine gelmişti. şimdi kolejdeki örgütlenmeyi yapan bu kişilerin hepsi şu anda emniyet müdürü. bunlardan birisi de şu anki istihbarat daire başkanı ramazan akyürek.iki yil içinde il emniyet müdürü olacaklarkomiserler, kolej’deki öğrencileri işık evleri’ne götürmeye başladılar.bizim dönemimizden işık evi eğitimi almış birçok kişi var. önümüzdeki 2yıl içinde onlar il emniyet müdürü seviyesine çıkacaklar. şu anda müdüryardımcısı durumundalar. o tarihten sonra polis koleji ve polis akademisi,daha sonra polis okulları bu f tipi örgütlenmenin (fethullah gülenörgütlenmesi – aydınlık’ın notu) eline geçti. ve emniyet örgütününyönetici kesiminin büyük bir bölümü, bunlardan oldu.özal döneminde çikan özel yasa1985 yılında, “özel sınıf” adı altında polis koleji değil, üniversiteyibitirmiş olan kişileri de aldılar. bir sene eğitip, 1986 yılında amiryaptılar. atatürk, polis koleji’ni, cumhuriyet’e bağlı bir polis teşkilatıyetişsin diye kurmuştu. ama 1985 yılında. özal döneminde bir yasaçıkarıldı. böylece; örneğin ilahiyatı bitirmiş adam polis koleji’ne girmeden, sınavla polis akademisi’ne girdi. 8 ay eğitim görüp, kolej ve akademi mezunları gibi yetki sahibi oldular. bunların büyük bir bölümü “f tipi”dir (fethullah tipi). bunlar şu anda il emniyet müdür yardımcısı düzeyindeler. önümüzdeki sene itibariyle birinci sınıf emniyet müdürü olacaklar. emniyet örgütlenmesi içindeki üst yapılanmanın büyük bir bölümüşu anda ne yazık ki, örgütün kontrolüne geçti. dolayısıyla emniyetbirimleri de f tipi örgütlenmenin kontrolüne geçti.işık evleri eğitiminden geçmiş emniyet müdürleri, imam emniyet müdürleri... üzerlerinde resmi üniforma var ama üniformanın arkasında çok ciddi bir örgütlenmeye bağlı emniyet mensupları var.“savcilara isim veririm”aydinlik: emniyet genel müdürü, danıştay’a saldırı olayının arkasında, adı belli olmayan bir örgütün varlığından bahsediyor?saçan: ben f tipi örgütten bahsediyorum. istihbarat dairesi, terör dairesi, kaçakçılık dairesi ve eğitim dairesi’nde örgütlenmiş durumdalar ve illerin istihbarat teşkilatları bunların elinde. teknik dinleme yapan polis birimleri tamamen bunların elinde. dinlemeyi polis mi yapıyor, yoksa polis üniforması giymiş f tipi adam mı yapıyor? bunu merak eden savcı varsa ben onları isim isim veririm.f tipi örgüt sokaklari izliyordinleme kapsamında mobese (mobil elektronik sistem entegrasyonu) diye bir sistem kurdular. bu sistem bütün sokakları izliyor. yasal alt yapısı yok.her yere bir kamera koydular ama her sokağa kamera koyan devlet danıştay’a kamera koymayı unutmuş. mobese’yi kuran firma, bu sistemi kuran örgüt, biraz önce bahsetmiş olduğum grubun kontrolünde.daniştay saldirisi ve öncesison olayda cumhuriyete doğrudan sıkılmış bir kurşun var. atatürkçü olduğu, cumhuriyetçi olduğu, laik olduğu kesin olan bir üst yargıya cumhuriyet tarihinde ilk defa sıkılmış bir kurşun. danıştaya yapılan saldırı sonrasıyaşanan “kamuoyunu yönlendirme” faaliyetini emniyet içindeki fethullahçıyapılanma örgütledi. bu örgütlenmenin başında emniyet istihbarat dairebaşkanı ramazan akyürek bulunuyor.ancak son olaylar yaşanmadan önce türkiye’de bir takım olaylar oldu.bunlardan bazı örnekler vereceğim.bir terörle mücadele komiseri, 2001 veya 2002 senesinde çağdaş eğitimvakfı’nda bir kaset buluyor. önce sızıyor oraya güya komiser. ve sonraarama yapılıyor vakıfta ve orada kaset bulunuyor. kaseti bir dinliyorlar.fethullah gülen’le ilgili soruşturma yapmakta olan nuh mete yüksel’in seks kaseti. tesadüfe bakın şimdi. kim yapıyor operasyonu? devlet yapıyor ama; devlete sızma, üniforma giyme budur yani. peşinden nuh mete yükselgörevden alınıyor, sürülüyor.yüksek yargiya saldirinin merkezi de aynipeşinden tekniğe dayalı bir istihbarat operasyonu daha. yargıtay başkanıeraslan özkaya olayı. yöntemi bildiğim için söylüyorum. özkaya laiklikleilgili bir konuşma yapıyor, laikliği başka tarif eden grup bunubeğenmiyor. ve eraslan özkaya birden bire alaaddin çakıcı ile ilişkilendiriliveriyor. soruşturma yapılınca adamın suçsuzluğu ortayaçıkıyor ama daha evraklar adliyeye gitmeden basında çarşaf çarşaf yazıyor.burada da operasyonu yapan istihbarat ve kaçakçılık daireleri.danıştaya silahlı saldırı yapıldı. fakat yüksek yargıya yapılan silahsızsaldırılar daha önemli. yüksek yargıya yargıtay başkanının şahsında saldırı yapıldı.hemen devamında akp’nin bir milletvekili (tbmm dokunulmazlıkları araştırma komisyonu başkanı hüsrev kutlu – aydınlık’ın notu) diyor ki “yargıya güvenmiyoruz”. akabinde kaçakçılık, istihbar at daire başkanlıkları “neşter” diye bir operasyon başlatıyorlar. yargıtay’a otomatik tüfekle saldırı gibi bir olay. “yargıtay’ın yargıçları, rüşvet aldı” diye telefon görüşmeleri yayınlanıyor. yüksek yargıçlar karalanıyor. yargıtay genel sekreterliği topa tutuluyor. sonuçta hepsi beraat ediyor.bddk operasyonubunun peşinden bddk başkanı engin akçakoca ele alındı. adamın evininyanında bir depo bulunuyor. evraklar bulunuyor ihbar gelmiş falan filan.adam “lanet olsun” dedi gitti. hedef gösteriliyor. polis hazır. polisdediğim, bizim türkiye cumhuriyeti polisi değil.ferhat sarikaya işik evlerine gitmiş mi? araştirilsindevam ediyorum... van 100. yıl üniversitesi meselesi. orada hedef kim? üniversiteler. neden çete’ye sokuldu orada rektör. çünkü o tarihteki mevzuata göre telefonları dinlemek için çete mensubu olması lazım. hemen istihbarat dairesi ve malum örgüt faaliyete başladı. daha enteresan bir şey. rektör aşkın’ın avukatı (tbb eski başkanı teoman evren-aydınlık’ın notu) ankara’da, şimdiki barolar birliği başkanı özdemir özok’la birlikte aynı büroyu kullanıyor. bu büroya giriliyor, talan ediliyor. bu da yüksek teknik kullanabilecek kişiler tarafından yapılabilecek bir arama. ondansonra da şemdinli olayı meydana geliyor. burada da askere kurşunsıkılıyor. herkes bu savcı yetkisini aştı falan filan dedi. peki bu savcı kim? son olayda muzaffer tekin’in dedesine kadar araştırıyorsun. bu savcıyı araştırdılar mı? bu savcı ışık evlerine hiç gitmiş mi acaba? şemdinli’de bir güç gösterisi var. tsk’nın en üst düzeydeki paşasıçetecilikle suçlanıyor. bu güce kim sahip türkiye’de.dikkat edin. şemdinli’de savcı iddianameyi yazmadan önce, meclis araştırma komisyonu’na istihbarat dairesinin başkanı geliyor. diyor ki, “hırsız içeride dışarıda aramaya gerek yok” onu alıyorlar onun yerine sicilinde “fethullahçı” yazan birini atıyorlar. adamlarda hiçbir değişiklik yok. şemdinli iddianamesi, f tipi örgütünün araştırmalarına göre yazıldı.savci istanbul polisi hakkinda soruşturma açmaliaydinlik: son soruşturmada da bakan mehmet ali şahin, “süprizlere hazırolun” dedi.saçan: somut olay şu. cumhuriyet gazetesi üç defa bombalandı. birincibombalamada, tamam, polis olarak bu eylemi yersiniz. ikinciyi yemezsin,gazetenin önünde tedbirini alırsın. bu olay örneğin zaman gazetesi’neolsaydı, ikinci eylem yapılabilir miydi? iddia ediyorum yapılamazdı. nedenoraya bir izleme aracı atmıyorsunuz. üçüncüyü de attılar. ekipler oradaduruyor, adamlar yürüyüp gitti. aynı adamlar danıştay’da cumhuriyet’inhâkimini katletti. ondan sonra polis çıkıp “biz başarılıyız” diyor. aynıyerde üç olay oluyorsa bir kere bu görevlilerin yakasından tutacaksın. hiçsoruşturma açıldı mı bunlar hakkında? aksine ödüller veriliyor. istanbulcumhuriyet başsavcısı’nın bu konuda soruşturma açması lazım. en azından“görevi ihmal” var burada. ondan sonra ankara adamı yakalayınca istanbul polisi, “ben bu adamları vermem, bu adamlar cumhuriyet gazetesi’ne bomba attı” diyor. ankara’daki eylem olmasaydı sen yakalayamıyordun ki bunu.bence o adam oraya yakalanmak için gitti zaten. bu ya görevi ihmaldir, yada acemilik sebebiyle ölüme sebebiyettir. bir komplo varsa komplo buradan başlıyor.istihbarat dairesi’nin olanaklarini kullaniyorlaraydinlik: komplo, fethullahçı yuvalanmadan sağlanan imkânlarla mıyapılıyor?saçan: tabii tabii. istihbarat dairesi, kaçakçılık dairesi. dikkat edinhepsi tekniğe dayalı. telefon görüşmeleri... eraslan özkaya telefonla görüşmüş, bir avukatın bürosunda nuh mete yüksel’le ilgili kaset çekiliyor. planlı...danıştay saldırısı öncesi de başbakan, “danıştay 2. daire’nin kararı şöyleböyle” dedi saldırı oldu. polis yargıtay’a operasyon yaptı.basin işin psikolojik harekatini yapiyoraydinlik: basın, polisten gelen bilgileri sorgulamadan bunun peşincekoşturup gidiyor. muzaffer tekin bağlantısı diye bir şey ortaya atıldı.basının bilgi yetersizliğinden mi?saçan: basın ne veriliyorsa onu yazıyor. o merkez aynı zamanda bu işin psikolojik harekâtını da yapıyor. onlar ne verirse basın da onu yazıyor.aydinlik: tüm bunları kim planlıyor?saçan: şemdinli olayıyla bu iki olaya baktığınızda bu olaydan zarargörenlerden biri kabul etsek de etmesek de hükümet. ikincisi, ulusalcıolan bir yargıç öldü, ulusalcı olan bir grup zarar gördü. bir de askerebağladılar işi. bu iki gücü “istediğim an kafa kafaya tokuştururum” diyenüçüncü bir güç çıkıyor ortaya. bu üçüncü gücü destekleyen yer neresi?biraz evvel bahsettiğim devlete sızmış olan, “biz x imamına bağlıyız”diyen grup. bunlar taşeron. planlayan kim peki? iran meselesinde hemhükümet hem ordu bir merkezin verdiği işi yapmadılar veya geciktiriyorlar.devletin belirli kademeleri ele geçirilmiş. bu örgütün başı, bir başkaülkenin istihbarat servisi ne derse onu yapıyor. o ülke, o örgüt vasıtasıyla bizim ülkemize operasyon yapıyor. burada hem hükümete operasyon yapılıyor, hem de bize yani ulusalcı güçlere…o güç diyor ki, “siz biz ne dersek yapmak zorundasınız. yapmadığınız zaman biz artık sizin ülkenizde danıştay’ı basacak güçteyiz. yarın kafamızı bozarsanız milli güvenlik kurulunu da basarız” diyor adam yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiyor adamlar onu orda istemiyor da olabilir ama bir şekilde onların sırtını kaşıyarak beraat edene kadar orda kalmayı garantilemiş olabilir. Sonuçta amerika hristiyan, adam ise islamı misyoner bir şekilde yaymaya çalışıyor. Yani muhtemelen beraat edene kadar orda kalabilmek için baya bir amerikanın sırtını kaşımıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Bilmiyor adamlar onu orda istemiyor da olabilir ama bir şekilde onların sırtını kaşıyarak beraat edene kadar orda kalmayı garantilemiş olabilir. Sonuçta amerika hristiyan, adam ise islamı misyoner bir şekilde yaymaya çalışıyor. Yani muhtemelen beraat edene kadar orda kalabilmek için baya bir amerikanın sırtını kaşımıştır.

istemediklerini sanmıyorum zira ılımlı islam, hoşgörü vb. düşünceler usa nın da fazlasıyla işine gelen bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd adlı arkadaşın 3 - 4 mesaj yukardaki alıntısında bahsi geçen eski emniyet müdürünün aracına bugün tır çarpması biraz ilginç değil mi?

Ayrıca Necip Hablemitoğluda Gülen hareketi ile ilgili bir kitap yazarken evinin önünde suikast ile öldürüldüğünü ve faillerin yakalanması için doğru düzgün bir çalışma yapılmadığını hatırlatmak istiyorum.

HaberTürk said:
Adil Serdar Saçan kaza yaptı
İstanbul eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ağır yaralı

25.06.2008 14:42
İstanbul eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan kaza yaptı. Saçan'ın içinde bulunduğu otomobile seyir halindeki TIR çarptı. Hastaneye kaldırılan Adil Serdar Saçan ve oğlu Kerim Bedri Saçan'ın yaralandığı, Adil Serdar Saçan'ın ağır yaralı olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre kaza, Küçükçekmece Basın Ekspres Yolu Güneşli Köprüsü altı Atatürk Havalimanı istikametinde 13.30 sıralarında meydana geldi. Ceynak nakliyat firmasına ait TIR'ın arka kapağı, köprüye takılınca TIR hakimiyetini kaybetti. Sağa sola savrulan TIR, Adil Serdar Saçan ve oğlu Kerim Bedri Saçan'ın içinde bulunduğu 34 EV 6441 plakalı Toyota marka otomobile çarptı. Kazada otomobil hurdaya döndü. Adil Serdar Saçan ve oğlu Kerim Bedri Saçan, kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından İnternational Hospital'e kaldırılarak tedavi altına alındı.

Cihan
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Yav ben en çok buna şaşıyorum! Tesadüfe bak, adamın beraati onaylanıyor, suçsuz olduğunu kanıtlıyorlar, aynı hafta içinde amerika, fethullah'ın amerika'yı 1 ay içinde terk etmesi gerektiğini açıklıyor.

Mecburen geri dönecek adam, hiç istemiyordur eminim. Hay Allah.

Halk koyun olduktan sonra, herşey makul bu ülkede.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...