Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 enişteniz kaç zamandır köfte ile püre istiyordu, ben de bugün püreyi pişirirken bir tuto yapıvereyim dedim. dolayısıyla çok basit ama bir o kadar da leziz bir tarifle karşınızdayım: patata pürüsü. bu nefis yancı yemek her türlü ete, sosise ve köfteye neşeyle eşlik eder, sofraları ziyafete dönüştürür. hasta olduğunuzda mideniz başka hiçbir şey almazken size dost olur. üstelik patata pürüsü yapmak için annenize ya da sevgilinize de ihtiyacınız yok çünkü dünyanın en kolay şeyidir pürü yapmak :)malzemeler: 3-4 patata 1 bardak süt 50-60 gr tereyağı yeteri kadar tuzyapılışı: önce patataları soyup irice doğruyoruz.hiç doğramadan da pişer bittabii ama daha uzun sürer pişmesi. siz doğrayın bence ama çabuk pişsin diye de çok minik olmasın, çok su emer bu sefer, tadı kaçar. doğradığımız patataları, üstlerini kapatacak kadar su ve damak zevkimize göre tuz ile bi güzel haşlamaya başlıyoruz. haşlanma sırasında önceki tutolardan bildiğimiz tencereyi yarım kapatma metodunu da uyguluyoruz ki tenceremiz taşmasın, ortalık batmasın. patatalar iyice haşlanıp, bıçak ya da çatal batırınca kendini bırakma moduna geçince, bunları ateşten alıp bi güzel süzüyoruz.süzdükten hemen sonra o süzgeci yıkamakta fayda var. kurumuş nişasta bulaşıktan çok zor çıkar, kurumasına izin vermeden basın suyu üstüne. süzdüğümüz patataları onları haşladığımız tencereye geri alıp, sütü ve tereyağını da üstüne bigzel ekliyoruz.daha yıvışkan pürü için daha fazla süt, daha kıvamlısı için daha az süt... azar azar ekleyerek kendi kıvamınızı kendiniz de bulabilirsiniz. bu noktada devreye şu muhteşor icat giriyor: bu icat evinizde yoksa büyükçe bir çatal da kullanabilirsiniz. bir de annenizin mercimek çorbası yapmakta kullanıyor olabileceği bööle saplı bi ezme/pürüme cihazı var, o da olar. ama lütfen nefis pürünüzü blenderda ya da mutfak robotunda çekip bebek maması haline getirmeyin, nişastalar kırılmasın, pürünüz yıvış yıvış pürüzsüz olmasın... bu incelemiş olduğumuz bu cihazla tüm malzemelere girişiyoruz. allah verdi demiyor, eziyor da eziyoruz. ağzına burnuna vuruyoruz. velhasıl o malzemeler birlikte ezildikçe birbirinin içine giriyor, pürümüz yumuşuyor. aşağıdaki gibi bi kıvam olcak, sizin için ellerimle close-up çektim :P işte pürümüz hazır. bugün bizde köfte ve havuç salatası vardı pürüye yancı olarak. daha az önce yidik, yidik doyduk. siz de yapın siz de yiyin :) afiyetler olsun. yarasın. :)
-alatariel- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 evde patates olsaydı da yapıverseydim iki dk=( canım çekti deli gibi ema apla.azcık kaldıysa bende otlanabilirmiyim püründen^^
fede Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 vayanasını. evlenmek lazım hakkaten.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 tereyağınun mevcut olduğu resimden sonra bütün hücrelerim bi hoş oldu (tu)
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Bu patates püresinin de üstüne ayrıyeten sos yapılabiliyor yalnız. Onu da ekleyiverseydin de tam olsaydı tuto Ema abla.
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 yanında soslu et olacaksa (tas kebabı, böf strogonof türevleri) onun sosu yakışabilir de, böyle bi durum yoksa caaanım pürüye sos koymam ben, öylecene yirim :P
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Çoook tatsız tutsuz birşey oluyor böyle, ben hiç sevemedim tek başına püreyi. Küçükken bir keresinde misafirliğe gidince tamamını yemek zorunda kalmıştım ayıp olmasın diye, o zamandan beri sade püreye karşı önyargıyla yaklaşıyorum.
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 senin yediğin sütsüzdür kesin, sütlü püre yönetir be. hasta olmayı bile sevebilirim ben hasta olunca midem hiçbişe almıyo püre yiyorum kaşıkla diye :)
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 hastalıkta haşlanmış patates + yoğurt yönetir, püreye yakın olarak.
Drall Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 hastalıkta mercimek çorbası yönetir lütfen ama. bizde toz vardı onu sütle karıştırıp pişiriyodun oda çok güzeldi
Xobalt Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 fede said: vayanasını. evlenmek lazım hakkaten.
BloodyBeast Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 bu nefis yancı.. mmo tadında patates püresi :D yinmez dadından bu eline sağlık şimdi diğer tutolarına da ßakıcam
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Asteroth said: Çoook tatsız tutsuz birşey oluyor böyle, ben hiç sevemedim tek başına püreyi. Küçükken bir keresinde misafirliğe gidince tamamını yemek zorunda kalmıştım ayıp olmasın diye, o zamandan beri sade püreye karşı önyargıyla yaklaşıyorum. kesin sütsüz. bizim okulda yapıyor ondan biliyorum tadı böyle tarif edilemeyecek gibi iğrenç bişey oluyor. soy patatesi ver daha iyi sütsüz püre yapacağna
CaNNi Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 pürüyü sevmeyen birini ilk defa gördüm O.o Karşıdan ödemeli kargoylan yollayıverseydin keşke =)
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Ben sütsüz, zeytinyağlı püreyi de çoookk seviyorum, bu sütlüsünden bile daa çok seviyorum, nefis oluyor. Patatesleri tercihen sızma zeytinyağı, tuz ve limon ile eziyorsunuz. Tadına baka baka katarsanız malzemeleri, tam istediğiniz kıvama getirebilmeniz mümkün. Ben haşlanan patatesleri az az alıp, ezip, tadına baka baka malzemeyi katıyorum, sora hepsini karıştırıyorum, Üstünü güzelce düzleştirip bombe haline getirdikten sonra, kırmızı pul biber, zeytin, yeşil soğan ile süslüyorum. İnanılmaz hafif ve lezzetli oluyor, şiddetle öneriyorum :) Afiyet olsun...
senko Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 o kadar tereyağına kalp dayanmaz yaf. koroner koroner tıkanırlar wallahi biz ayçicek yağıyla yapsak da bu kıvamda olur mu püre?
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Anaaamm :( Tereyağından diil de o yemeğin görüntüsünden gitti kalbim. Başım dönüyo sanırım fenalaştım sgjkhflgkjlfkgjh
Ferrero Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 emaleth 14 yaşında değil, 16 yaşında değil, sdf. nişanlı hatta! püre güzel.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 bu püreyi küp küp doğranmış salatalık-havuç turşusu katarak yapıyolar, o da güzel oluyor.
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 @ferrero: nişanlı diil evliyim cicim, sol elde yüzük evlilik demektir bi kerem. VE BUNA RAĞMEN 14 YAŞINDAYOM! İTİRAZ İSTEMİYOROM!!! @aquatik: anlattığın zeytinyağlı pürü de güzeldir. tereyağ değil de zeytinyağlı olduğu için yağları donmaz, soğuk da süfer olar, bir nevi meze kibin. hatta ben midesizlik edip ona mayonez bile koyarım yani, hafif ya, ağırlaştırmak lazım, damarları tıkamak şart :P @senko: hiçbişe olmas, gençsiniz daha. sıcak pürede tereyağı ve süt kokusu olmazsa hepimizin sonu asteroth gibi olur :P ha soğuk, hafif yapacam dersen seni aquatik'in tarifine alalım :)
kertenkel Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 zeytinyağlı becel kullanıyoruz o zaman =) olur mu ? olmaz tabii... ne anlarım ben yemek yapmakten heh
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 yazik adama ya kofte patats puresine hasret kalmis yaw hane ne zamandir enisteniz bi osmanli kebabi istiyordu ne zamandir bir karniyarik istiyordu ne zamandir bir manti istiyordu demiyoda kofte pure puuu enistede yaw kendin yapsana kasaba muhtac kalcana kesip yesene oy oy oy oy
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 ehueuhe karnıyarığı biz yapıyoruz merak etme, :P böle yapamadıımız(!) şeyleri göstertsinler ii oluyo :D
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Mr_Hand said: ehueuhe karnıyarığı biz yapıyoruz merak etme, :P böle yapamadıımız(!) şeyleri göstertsinler ii oluyo :D yagcilik yok
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 bone ne zaman tuto yapsam aynı bayat argümanla geliyorsun. üşenmedim karnıyarık tutosu yazdım susmadın. başka şey yazsam paticiklere yaramaz, basit şeyler olması lazım dedim, yılmadın. taktik değiştirdim fel kadınıyım yapmam fanfan yemek dedim yine susmadın. BU AYAKLAR KOKTU DOSTUM PLS SAYGILAR
Öne çıkan mesajlar