Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk halkı Atatürk devrimlerinde bir travma yaşamış!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

ANladığımı söyleyeyim , düşüncelerinle , geçmişe takılmışsın. Kültlerin içine hapis olmuşsun. Fikirlerin özgürce söylenmesine , herşeyin tartışılabilmesine kendini kapamışsın.

Bir insan bir yanlış yaptı ise o insanı ömür boyu suçlu olarak görüyorsun. Bana suç işlememeiş ya da yalan söylememiş birini göster dünyada.

Sen hayatında kaç defa hata yaptın ya da yalan söyledin. Bunları yaptığını göre seni hiçkimse hiç bir işe almasın ciddiye almasın , ömür boyu sen dışarıda anlında yalancı sıfatı ile dolaş vs.

Biraz anlatabildimmi bilmiyorum.

Ayrıyatten konu ile alakalı olarak , sen tartıştığımız konuyumu eleştiriyorsun yoksa , diğer yazdıklarını mı ? Sanki şöyle olmuş öss gibi 3 yanlış bir doğruyu götürür. Hadi canım..
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
SturmVogel said:
O travma olmasaydı, daha iyi durumda olacaktık (?) Laik bir ülkede yaşamaktan da rahatsızım zaten (?) Başıma birşey gelmeyecekse Atatürk'ü de sevmiyorum, belirteyim (?)

Bunu sen diyorsun sanırım , kimsenin ağzından böyle bir laf çıkmadığına göre.

illa birebir söylemeleri lazım heralde beyninin alması için.
Sosyal ağlarda paylaş

O haber birçokkez yalanlandı , hem Abdullah Gül tarafından hem de alıntı alındığı yabancı gazete tarafından. Önceden de birçokkez söylemiştim ama , bazıları işine gelmeyen doğruları görmezden gelir.

Sen git araştır bakalım yabancı gazeteye verdiği demeçte öyle bir laf etmişmi Abdullah Gül. Karşıma yalan haberle sözümün arkasındayım diyorsun. Komik oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
Horizon said:
SturmVogel said:
O travma olmasaydı, daha iyi durumda olacaktık (?) Laik bir ülkede yaşamaktan da rahatsızım zaten (?) Başıma birşey gelmeyecekse Atatürk'ü de sevmiyorum, belirteyim (?)

Bunu sen diyorsun sanırım , kimsenin ağzından böyle bir laf çıkmadığına göre.

illa birebir söylemeleri lazım heralde beyninin alması için.

? Kavga veya hakaret edecek arkadaş başka kapıya hadi canım.
Sosyal ağlarda paylaş

O röportajın ingilizcesi de türkçesi de internette var. Orjinalinden de okudum. Laik sisteme sen orada saygı ifadesi görüyorsan hodri meydan.

Bu sözü kafana iyi yerleştir:

Türkiye, din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir. Bu gibi oyuncular varsa, kendilerine başka taraflarda sahne arasınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
SturmVogel ;

Söylenen şey , devrimler ilk yapıldığında tarvma yarattığı , şu an bizim travmada olduğumuz değil. Sen biraz düşünme ve algılama yetisini kaybetmiş gibisin.

adam travma olup olmadigini degil bu verilen demecin amacini sorguluyor.kisaca:

durup dururken nerden esmiste gidip amerikadaki gazeteye boyle bir demec vermis d.m.m.? ee diyelimki travma var. ne olacak? senin bunu gundeme getirme amacin nedir? devrim tarihini incelemek sana mi dustu? seni inkilaplar hakkinda kim yetkili sozcu yapti? turk insanindan bir gece icinde kiyafetini ve dilinin degistirmesi falan ISTENMEMIS. neyi kanitlamaya calisiyorsun? en buyuk soru:

BAYRAM DEGIL SEYRAN DEGIL, DENGIR AMCA BIZI NIYE OPTU?

hic samimi degil. arkasinda baska bir amac oldugu belli. eger bunu anlamak istemiyorsan o zaman sen kaybetmissin dusunme ve algilama yetenegini.(bu da ne demekse, kufur etmeden hakaret etmenin yeni bir yolu herhalde)
Sosyal ağlarda paylaş

Leopar hiç uğraşmıyim kendi ağzından oku.

said:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat kendisi ile yapılan röportaj hakkında basın toplantısı düzenledi. Röportajda bazı yerlerin cımbızlanarak kullanıldığını söyleyen Fırat, basın mensuplarına haberin orginalini dağıtarak; 'Haber ne kadar çarpıtılmış görün' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, New York Times'a verdiği röportajdaki Atatürk devrimleriyle ilgili sözlerine açıklık getirdi. "Fransız devrimi ve Sovyet devrimi toplum üzerinde travma yaratmıştı. Türk devrimi de öyledir." diyen Fırat, sözlerinin konunun özüne inilmeden yanlış noktalara çekildiğini söyledi. Fırat, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Erdoğan siyasetten çekilsin önersini ise, "Aklını ve deneyimini kendisine saklasın. Bizim tecrübemiz bize yeter, kimseden demokrasi dersi almaya ihtiyacımız yok" karşılığını verdi.

AK Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, yabancı bir gazeteye yapığı açıklamalarla ilgili basın toplantısı yaptı. Düşünce ve ifade özgürlüğünün bilginin çarpıtılması sonucu yara aldığını söyleyen Fırat, bazı çevrelerin haberin özüne inmeden yanlış noktalara gittiklerini ve yorumlar yaptıklarını dile getirdi. Yabancı gazeteciye verdiği röportajda tarihi ve sosyal bir perspektif çizdiğini ifade eden Fırat, "Uzun bir röportaj yaptık. Bundan kısa alıntılar yapılmış. Başka kurum ve kişilerin görüşlerine, muhalefetin değerlendirmelerine yer verilmiştir. Halbuki röportajın tümüne yer verilseydi, Osmanlı devletinin işgali, dağılması, Atatürk'ün devrimlerinden söz ederek lafı bugüne getirdiğim görülebilirdi." diye konuştu.

Sözlerini genel hatlarıyla özetledi: "Atatürk döneminde yapılanlar devrimdir. Arap harfleri yerine Latin harflerinin kabulü, medreselerin kapatılması yerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın kurulması, tekke ve zaviyelerin kapatılması devrimdir, dedim. Ardından her devrimin sosyal bir travma olduğunu, evrimden farklı olduğunu ifade ettim." Fransız ihtilali ve sosyalist devrim dahil her devrimin bir travma yarattığını belirterek, "Sistemi değiştiriyorsanız bu bir travmadır. Çünkü bir gecede değişim oluyordur. Eskinin yerine yenisini koyuyorsanız travma olacaktır. Bu olmasa İstiklal Mahkemeleri olmazdı, isyanlar olmazdı. Diğer devrimler nasılsa Türkiye'de öyledir." değerlendirmesini yaptı. Fırat, bir gazetecinin sözlerinizde değil de zamanlamada bir yanlışlık mı var? sorusuna sert tepki verdi. Zamanlama tabirini hoş karşılamadığını ifade eden Fırat, "Bu tür ifadeler Saddam gibi diktatörlük rejimlerinde kullanılabilir. Demokratik ülkelerde bu soruyu abes karşılıyorum. Zamanda bir değişiklik yok dün nasılsak bugünde öyleyiz." dedi.

SturmVogel ;

Abdullah Gül hem demeç verdiği gazeteyi hem de postada yayınlananı birden çok kez tekzip etti.

said:

Düzeltme ve cevap

Mezkûr haberde, müvekkil Sayın Abdullah Gül 'ün, "Türkiye'de Cumhuriyetin sonu geldi... Kesinlikle laik sistemi değiştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandığı iddia edilmiştir. Bu ibare kesinlikle müvekkilime ait değildir.

Herkesin malumu olduğu üzere laiklik ve Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın değişmez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez şekilde hüküm bulmuş ve korunmuş değerleridir. Kamuoyunun gözleri önünde süregelen siyasi kariyeri boyunca böyle bir fikre sahip olmadığı tüm Türk halkı tarafından bilinen, bu husus üstlendiği tüm görevlerde gerek faaliyetleriyle, gerekse açıklamalarıyla sabit olan müvekkilim Sayın Abdullah Gül aleyhine ağır, haksız ve tamamen gerçek dışı beyanlarla saldırmanın hiçbir hukuk kuralıyla bağdaşamayacağı net ve açıktır.

Bununla birlikte, müvekkile ait olduğu iddia edilen ve gazetenizde sürmanşet olarak verilen ibarelerin suça konu olması gereken ifadeler olduğu dikkate alındığında, bugüne kadar ve bu sebeple müvekkil aleyhinde yargısal talep veya kararlar olması gerekeceği de aşikârdır. Müvekkilim hakkında böyle bir yargı kararı olmadığı gibi, bu sebeple herhangi bir dava da açılmış değildir. Çünkü bu ifadeler müvekkile ait değildir.

Müvekkilimize karşı bu iddialar doğrultusunda, kendisinin şeref ve haysiyetlerini ihlal edici ve gerçeğe aykırı şekilde yayın yapıldığı ortadadır. Öte yandan adı geçen müvekkil açısından, gerek siyasi kişiliği, gerek ailevi ve gerekse kişilik hakları bakımından bu kadar ağır sonuçları olan bir haber yayınlanırken, doğruluğunun araştırılmamış olması haberciliğin temel etik kurallarıyla da bağdaşmaz.

Gazetenizde yayınlanan ifadelerin ise özellikle içinde bulunduğumuz ve toplum hassasiyetin en üst düzeyde olduğu şu günlerde siyasi çekişmelere ve birtakım amaçlara hizmet ettiği izlenimi hasıl olmakla, yayının maksadı konusunda şüphelerimiz mevcuttur.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Abdullah Gül vekili

not : Bu tekzip aynen cumhuriyet gazetesinde de yayınlanmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada mecliste duyarlı insanlarımızda var. Bakınız açıklamaya;
MHP FIRAT'A CEVAP VERDİ: ANIRABİLİR
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recai Yıldırım, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın Sözlerine Tepki Göstererek, "Evet, Tamamını Okuduk, Fırat Anırabilir." dedi.
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recai Yıldırım, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, "Konuşanlar, Devrim Kanunları’nın tamamını okuduysa ben Meclis’in ortasında eşek gibi anıracağım" sözüne tepki göstererek, "Evet, tamamını okuduk, Fırat anırabilir. Anırmasında hiçbir sakınca yok. Ama en güzel gözlü hayvanlardan biri olan eşeğe haksızlık oluyor" dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Sözlerini genel hatlarıyla özetledi: "Atatürk döneminde yapılanlar devrimdir. Arap harfleri yerine Latin harflerinin kabulü, medreselerin kapatılması yerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın kurulması, tekke ve zaviyelerin kapatılması devrimdir, dedim. Ardından her devrimin sosyal bir travma olduğunu, evrimden farklı olduğunu ifade ettim." Fransız ihtilali ve sosyalist devrim dahil her devrimin bir travma yarattığını belirterek, "Sistemi değiştiriyorsanız bu bir travmadır. Çünkü bir gecede değişim oluyordur. Eskinin yerine yenisini koyuyorsanız travma olacaktır. Bu olmasa İstiklal Mahkemeleri olmazdı, isyanlar olmazdı. Diğer devrimler nasılsa Türkiye'de öyledir." değerlendirmesini yaptı. Fırat, bir gazetecinin sözlerinizde değil de zamanlamada bir yanlışlık mı var? sorusuna sert tepki verdi. Zamanlama tabirini hoş karşılamadığını ifade eden Fırat, "Bu tür ifadeler Saddam gibi diktatörlük rejimlerinde kullanılabilir. Demokratik ülkelerde bu soruyu abes karşılıyorum. Zamanda bir değişiklik yok dün nasılsak bugünde öyleyiz." dedi.

dedim, ifade ettim, bilmemne yaptim. kusura bakmasin, soyledigi seylerden hic o anlam cikmiyor. haberde dmmyle ilgili falso kisma bakalim:

said:

“Turkish society has been traumatized,” said Dengir Firat, vice chairman of A. K. “Overnight they were told to change their dress, their language. Their religious ways were dismantled.”

traumatized: halk travmatize edilmis. pardon ya ben devrimi cicek bocegin kirlar ustunde uctugu boyle mutlu ve sakin bir surec saniyodum. ya elbette travmatik olucak devrim, DEVRIMIN ANLAMI TRAVMTIK DEGISIM zaten. hal boyle olunca sen gelipde "turk halki travma gecirmistir!" dersen bana, ben sana once "eeee sonuc?" derim, sonra da "ne ima etmeye ugrasiyorsun?" derim. istedigi uzunlukta demecler verebilir, benim icin o demecin alt-metinleri onemli.

overnight: bununla ilgili fazla birsey soylememe gerek yok zaten, bir gecede degismis bisey yok. bazi yerlerde 7 aya sure verilmis degisim icin. travmatik mi? evet. travmatik olmamasi mumkun mu? hayir. dengir firat burada "adam bi sabah uyanmista bakmis herkes turkce konusuyor anlamamis travma gecirmis" gibi bir hava yaratmaya calismis, olmamis.

dismantled: eveet, iste dananin kuyrugu burda kopuyor. dismantling nedir arkadalsar? koparma, cikarma. cumlenin tamamini cevirirseniz "dini yasam sekilleri koparilip/cikarilip atilmisti" gibi bir anlam cikariliyor. peki dini yasam sekillerinden kasit ne burada? namaz kilmak mi yasaklanmis, oruc tutmak mi kurban kesmek mi? kiyafet haricinde (ki o da dini degil yani, fesin ve pecenin dinle ilgisi oldugunu dusunuyorsaniz cevap bile atmaya zahmet etmeyin)nedir koparilip atilan? eger kastedilen tekkeler, hilafet felansa ben yine burada bir "eee?sonuc?" diyorum. ne olacakti, laik bir cumhuriyet kurarken tekkeler bilmemneler halifelik felan ortada mi birakilacakti?

sonuc= travmatik olmasi zaten mumukun olmayan, 80 sene once olmus degisimler icin bigun cikip "Travmatik olmustur!" gibi demecler vermek komik ve maksatli gorunuyor. konusmasinin neresinden cimbizla cikarildigi beni ilgilendirmiyor, roportajinin icindede degisik bi anlam kazanmiyor cumleler, ayni hadise.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
O haber birçokkez yalanlandı , hem Abdullah Gül tarafından hem de alıntı alındığı yabancı gazete tarafından. Önceden de birçokkez söylemiştim ama , bazıları işine gelmeyen doğruları görmezden gelir.

Direk ağzından çıkan lafları bile yalanlıyorlar. Duyuyorsun, dinliyorsun, akşama yalanlıyıp "ben öyle birşey söylemedim" diyorlar.
Sonra çıkıp "bazıları işine gelmeyen doğruları görmezden gelir" demek komik olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda verdiğim tekzip mesajı yalan değil bone. Onun dışında kim neyi akşam değiştirip konuşmuş bilmiyorum. Mehmet Fıratı söylüyorsan , açıklaması gayette söylediğini tekrar etmesi şeklinde olmuş , tek farkı daha ayrıntılı açıklaması.

Doğan medyasının saptırıp haber yapması gibi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu horizonu fasist alevlerinde sabun yapmak lazim.

Adam buraya gelip "Abdullah Gul yalanladi onu!" diyebilecek kadar saf olabiliyor inanilmaz.

Birak 3. agizdan haberi videolar var adamlarin kendi agzindan laik duzen dusmani olduklarini anlatan. SEN DAHA NEYI SAVUNUYORSUN ULAN? Artik sizin bilerek aptalliginizdan degil bilerek anlamadiginizi/carpittiginizi anladim. Bir defolun pls.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL , lütfen edepsizliklerini , sokakta mümkünse burada yapma.

Senin edep dışı mesajına cevap olarak da , Cumhuriyet gazetesinin haberinin tekzip edildiğini söylüyorum , cumhuriyet gazetesinde yayınlanan bir tekzipten bahsediyorum. Bunu o haber için söylüyorum. Cumhuriyetin elinde kesin net resmi belge olsaydı neden tekzip etti diyorum.

Sonrasında seni kişilik sorunların ile başbaşa bırakıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence sen kendi aslıdna kendinden ne kadar nefret ettigini baskalarına farkettirmemek ve bunu kendin kabul etmemek için ardına saklandıgın üstünlük kompleksini çözmeden başkalarının -bence olmayan- kişilik problemleri hakkında senin kapasitenin çok ötesinde olan yorumlar yapmamalısın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...